zappata
19th June 2008, 17:24
dudule; presupun ca pleci din hateg....sa nu ne uiti la intoarcere.
vacanta placuta si vreme frumoasa !!
pflavius
19th June 2008, 22:44
Salutare
Am citit forumu asta A Z ...ori nu am fost foarte atent ori nu mai tin minte ... daca sunteti careva amabili sa-mi amintiti ... cat costa fratzilor benzina in Croatia ? E mai scumpa e mai ieftina ? CAre pe unde ati alimentat ? Romania plinu ...asta-i clar ...ca'n Ungaria parca era mai scumpa ... Dar pe urma ? Teortic ar trebui sa fie mai ieftin in Croatia ... dar iarasi ...poate nu ...
Luminatzi-ma
diablo2367
20th June 2008, 08:51
QUOTE (pflavius @ Jun 19 2008, 23:44)

Salutare
Am citit forumu asta A Z ...ori nu am fost foarte atent ori nu mai tin minte ... daca sunteti careva amabili sa-mi amintiti ... cat costa fratzilor benzina in Croatia ? E mai scumpa e mai ieftina ? CAre pe unde ati alimentat ? Romania plinu ...asta-i clar ...ca'n Ungaria parca era mai scumpa ... Dar pe urma ? Teortic ar trebui sa fie mai ieftin in Croatia ... dar iarasi ...poate nu ...
Luminatzi-ma
Preturile la benzina oscileaza intre 9,2 si 9,6 kn ! Rata de schimb cred ca o stii deja ! Depinde ce benzina vrei sa pui ! Cat despre benzinarii , acestea sunt cam din 30 in 30 de km pe autostrada !
adap
20th June 2008, 09:21
A fost cineva in Croatia prin Bosnia-Hertegovina?
ukrtel
20th June 2008, 13:39
QUOTE (diablo2367 @ Jun 20 2008, 08:51)

Preturile la benzina oscileaza intre 9,2 si 9,6 kn ! Rata de schimb cred ca o stii deja ! Depinde ce benzina vrei sa pui ! Cat despre benzinarii , acestea sunt cam din 30 in 30 de km pe autostrada !
aici am dat citeva linkuri utile referitoare la pretul carburantilor in Europa
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=405993
ukrtel.
Fubar`
21st June 2008, 00:15
plec in prima saptamina din august in croatia.Vreau sa vizitez cit pot de mult, adica Split,Trogir,Omis,Dubrovnik, Plitvica,si daca am timp pe traseu Mostar.
Pt asta am hotarit ca sa stau 4 zile in zona Split, 2 in Dubrovnik, si 2 Plitvice.I-as ruga pt cei care pot sa ma ajute tintit cu cazare in zonele respective,pe unde au stat ei(in principiu linga Split -Omis/Brela/Podgora/Makarska),daca au o recomandare pt o anumita vila(in principiu ar fi 4 persoane).Daca nu rezolv cazare,credeti ca pot gasi la fata locului fara probleme?In principiu nu ma intereseaza 4* imi sint suficiente si 2*,pt ca merg sa vizitez.
De campinguri stiti careva?Eu am gasit unul linga Split(Strobec).
ps.Nu-mi ziceti ca sa citesc topicul de croatia, pt ca de 2 zile asta fac.
kerkyra
21st June 2008, 18:35
Maine seara plec la Trogir, pentru 10 zile, asa ca la intoarcere va voi sta la dispozitie cu detalii. Am vazut prognoza pe yahoo, acolo zice ca vor fi 30 grade tot sejurul meu. Asa sa fie!
polbr
22nd June 2008, 10:08
Salutare tuturor,
ce parere aveti - Croatia in octombrie - mai mult de relax, poate si putina mare, ca beach holiday e deja rezolvata pentru august. Prindem oare vreme OK?
As ezita intre doua destinatii: zona Dubrovnik, pentru vizitat, si ceva gen Rovinj, sau insule, pentru oportunitatea de ferry pentru Italia.
Opiniile vostre sunt binevenite.
strelka
22nd June 2008, 17:06
QUOTE (adap @ Jun 20 2008, 10:21)

A fost cineva in Croatia prin Bosnia-Hertegovina?
Eu m-am intors din Dubrovnik in Bucuresti trecind prin Bosnia-Hertegovina (prin republica Srpska) - Serbia -Bulgaria - Romania.
Drumurile sint in general bune desi in Serbia sint destule zone in care se fac reparatii si se circula pe un singur sens.Oricum decit sa ocolesti prin Deva-Arad mai bine alegi varianta prin Giurgiu - Bulgaria sint drumurile mai putin circulate si destul de bune. La ducere am fost prin Arad - Szeged dar numai pt ca am vrut sa vizitam inainte rezervatia Plitvice, care chiar merita.
In Plitvice cred ca e suficient 1 zi (aprox 8 ore) pt vizita.
Parcarea in Plitvice costa 7kn/h dar daca vi se pare prea mult cred ca putezi gasi vis a vis de Parcarea/Iesirea 2 (Ulaz 2) un hotel cu parcarea gratuita. Accesul in rezervatie nu e foarte strict si pt cei care intra pe la poarta 2 pot sa il viziteze fara sa plateasca neaparat taxa de intrare (110 kn) daca o i-au pe aleea care inconjoara parcul pe jos(in mod normal e un camion cu remorci care transporta turistii de la intrare pina linga lac).
Cazarea in pensiuni (Apartmani) variaza de la 35(orasele mai izolate) la 50 euro (in Dubrovnik/ Plitvice) pe zi pt 2 persoane . Un apartmani presupune un fel de garsoniera mai mica in care ai o baie, bucatarioara cu aragaz/frigider. Sint mii astfel de pensiuni pe margine drumului dar cred ca cea mai buna varianta e sa intrati intr-un orasel si sa cautati printre stradute caci cele chiar de linga sosea sint zgomotoase datorita traficului. O varianta interesanta e si sa lasati masina pe coasta si sa gasi in oraselele de pe insulite cazare. In pozele de mai jos e un apatmani de 40 euro din Rogoznica ;-)
neptun2003
22nd June 2008, 21:26
QUOTE (danzet @ Jun 11 2008, 09:41)

Salut,
Imi poti spune cati km are traseul facut de tine si daca e nevoie de viza ptr Bosnia?
Merci
830km,nu e nevoie de viza!
Cele bune!
cocosan
23rd June 2008, 07:03
Salutari tuturor.
Am intrebari si deoarece trebuie sa dau un raspuns urgent, ma poate ajuta cineva cu 2 informatii(ca sunt fff multe raspunsuri si pana gasesc eu informatiile...):
1. mai trebuie viza la croati si daca da, cat costa?
2. autostrada, intrarile la locatii se platesc si in euro sau doar in kuna?
Mersi anticipat
genugeo85
23rd June 2008, 09:01
QUOTE (cocosan @ Jun 23 2008, 08:03)

Salutari tuturor.
Am intrebari si deoarece trebuie sa dau un raspuns urgent, ma poate ajuta cineva cu 2 informatii(ca sunt fff multe raspunsuri si pana gasesc eu informatiile...):
1. mai trebuie viza la croati si daca da, cat costa?
2. autostrada, intrarile la locatii se platesc si in euro sau doar in kuna?
Mersi anticipat
1.Nu, la croati nu e nevoie de viza(nici acum doi ani, cand am fost in Croatia, nu era nevoie de viza).
2.Poti plati si in euro si in kuna(de altfel si pe la benzinarii merge in euro, iar croatii sunt foarte corecti!).
Acum as avea si eu o intrebare pt. @strelka: drumul prin BIH(Bosnia i Hertegovina) prezinta vreun risc? E sigur? Eu as vrea sa plec din Craiova, pe la Drobeta Tr-Severin-Serbia-BIH-Dubrovnik... Multumesc anticipat!
mdt
23rd June 2008, 15:21
QUOTE (strelka @ Jun 22 2008, 17:06)

Eu m-am intors din Dubrovnik in Bucuresti trecind prin Bosnia-Hertegovina (prin republica Srpska) - Serbia -Bulgaria - Romania.
Drumurile sint in general bune desi in Serbia sint destule zone in care se fac reparatii si se circula pe un singur sens.Oricum decit sa ocolesti prin Deva-Arad mai bine alegi varianta prin Giurgiu - Bulgaria sint drumurile mai putin circulate si destul de bune. La ducere am fost prin Arad -
Ai putea sa detaliezi putin drumul de intoarcere, prin Bosnia?
Cate ore ti-a luat?
Multumesc!
ambvision
23rd June 2008, 15:30
@Fubar`: eu am stat aici
http://www.trogir-online.com/maslina/
pe inlula Ciovo langa Trogir, si am fost foarte multumit. Exista pe insula si vreo 2 campinguri.
Au ap. cu 1,2 si 4 camere, aer conditionat, aproape de plaja, aproape de magazin alimentar
brbarossa
23rd June 2008, 20:30
Salutare,
Plecam spre Croatia sambata dimineata la 3.00.
Credeti ca gasim cazare in Dubrovnik sambata dupa ora 16.00 sau trebuie sa ne facem griji, fiind weekend ?
mdt
23rd June 2008, 21:44
QUOTE (brbarossa @ Jun 23 2008, 20:30)

Salutare,
Plecam spre Croatia sambata dimineata la 3.00.
Credeti ca gasim cazare in Dubrovnik sambata dupa ora 16.00 sau trebuie sa ne facem griji, fiind weekend ?
Daca nu gasiti in Dubrovnik cautati in oraselele de pe langa, noi am stat la Zaton. In principiu Dubrovnik-ul e mai scump.
danzet
23rd June 2008, 22:27
QUOTE (neptun2003 @ Jun 22 2008, 22:26)

830km,nu e nevoie de viza!
Cele bune!
Merci.
brbarossa
23rd June 2008, 23:02
QUOTE (ambvision @ Jun 13 2008, 22:07)

Mai, ce atitudine pur romaneasca ...
Crede-ma ca zilele de concediu sunt numarate ca sa zabovim pe drum. Prefer sa vad zona de coasta.
Pe de alta parte, brava pt pozele de anul trecut. Frumos. Sper sa pot concura si eu cu ceva anul acesta. Apropo, cu ce aparat si ce obiectiv ai luat imaginile ?

Crede-ma ca zilele de concediu sunt numarate ca sa zabovim pe drum. Prefer sa vad zona de coasta.
Pe de alta parte, brava pt pozele de anul trecut. Frumos. Sper sa pot concura si eu cu ceva anul acesta. Apropo, cu ce aparat si ce obiectiv ai luat imaginile ?

ambvision
23rd June 2008, 23:03
@brbarossa: Sorry ca n-am fost la Dubrovnik sa-ti fi recomandat si eu ceva...
Pozele pe care le-am facut acum 2 ani au fost cu Nikon D70 si obiectiv Nikkor 50 1.8, iar anul trecut cu obiectiv Nikkor 18-200 VR, pe care nu-l mai am.
Am vazut ca si tu ai ceva echipament acolo...
Spor la pozat in concediu !
brbarossa
23rd June 2008, 23:04
Merci mult. Lumina buna la pozat si concediu placut.
DASIA
24th June 2008, 12:27
Buna , va salut pe toti .
Dupa 2 ani de Grecia ( anul acesta era sa mergem tot acolo ) ne-am orientat spre Croatia si ma bucur ca am facut acest lucru .Am tot citit ce ati scris pe forum , mi-a fost de mare ajutor tot ce am citit . Am ales Dramalj pe Riviera Crikvenica . A fost cineva acolo ? Daca da , a fost ok alegerea , ce stiti despre locul acesta ?
Mergem cu masina , si am ales ca traseu Timisoara -Budapesta - Zagreb , ca se merge bine drumul fiind pe autostrada
ioana_me2
24th June 2008, 15:33
a fost cineva in sibenik? de hotelul IVAN imi puteti spune cate ceva? cum e plaja in statiunea aceasta? acum 3 ani am fost in porec si erau pietre. la fel e si aici?
mishi
24th June 2008, 22:06
Salutare. Va scriu din Lopar, I0la Rab
Drumul super
/dupa Deva sunt radare atat fixa cat si in mers si se merge pe un sg fir ca se lucraaza la drum.
/in vami am trecut f bine, fara pb
traseul Valcea/sb/arad/budapesta/zagreb,senj,rab
mai scriu maine seara
tabache
24th June 2008, 23:48
Stie cineva daca mai sunt magazine duty free la vreuna din granitele Croatiei ?
Taw
25th June 2008, 08:48
Intentionez sa stau in Dubrovnik in perioada 10-20august.
Pentru cei ce au fost aici in perioada asta : e nevoie sa-mi caut camere cu aer conditionat sau merge si fara?
10x
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.