Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

bogdan10

QUOTE (brbarossa @ Jun 13 2008, 00:03) *
Apropo de reactii tembele si sfaturi lipsa, am intrebat ce traseu sa aleg intre Buc-Giurgiu-... si Buc-Craiova-... (punctuletele acelea mici, pentru orbeti, inseamna ca mai departe este clar ce urmeaza).
Ideea este ca stau pe ganduri daca s-o iau pe Bulgaria-Serbia-Muntenegru-Bosnia-Croatia sau Buc-Craiova-Deta-Serbia-Bosnia-Croatia.

Vezi ca ai gresit capitolul pt. acest tip de mesaj. Pt. drumul catre Croatia, exista in cadrul capitolului Turism AUTO, topicul "Cu masina spre Croatia". Vei gasi acolo mai multe variante de traseu care s-au luat in discutie de-a lungul timpului!
mdt
Pe pagina 31 a acestui topic a explicat ambvision de ce bauturile la PET sunt atat de scumpe la ei!
(O parte din bani ii primesti inapoi daca returnezi PET-ul pentru reciclare.)

dariuscha
QUOTE (brbarossa @ Jun 13 2008, 00:03) *
Apropo de reactii tembele si sfaturi lipsa, am intrebat ce traseu sa aleg intre Buc-Giurgiu-... si Buc-Craiova-... (punctuletele acelea mici, pentru orbeti, inseamna ca mai departe este clar ce urmeaza).
Ideea este ca stau pe ganduri daca s-o iau pe Bulgaria-Serbia-Muntenegru-Bosnia-Croatia sau Buc-Craiova-Deta-Serbia-Bosnia-Croatia.

scuze pt. repetare, a fost pur si simplu o greseala de tastare. nu am vrut deloc sa para altceva
cred ca trebuia sa specifici ca vrei sa faci un circuit . poate vroiai sa treci si prin albania, nu ai specificat. ai gresit si topicul !
am vrut sa spun doar ca e o ruta lunga pe care sincer nu am intalnit-o pentru croatia .

QUOTE (brbarossa @ Jun 12 2008, 15:07) *
M-am hotarat si eu sa plec in Croatia, dupa ce timp de 2 ani m-am perindat pe insule superbe in Grecia, iar acum decizia am luat-o numai datorita celor 38 de pagini de forum. Problema e alta: aici pe forum lumea spune ca nu este nevoie de viza, iar un sofer de tir mi-a zis ca nu treci fara viza. Eu as pleca pe varianta: Bucuresti-Giurgiu-Bulgaria-Croatia sau Bucuresti-Craiova-...
Cum sta treaba, ca as vrea sa stiu exact? Pasapoartele si cartea verde le luam dupa noi. Altceva?
Aaa, si inca ceva: daca am cardul de asigurat medical, bla, bla, intracomunitar, banuiesc ca imi trebuie separat si asigurare de calatorie, nu ?
Merci mult.

ai primit o lamurire - nu trebuie viza
croatia nu e "intracomunitara" precum superbele insule ale greciei pe care te-ai perindat
nici serbia si bosnia nu sunt , deci acel card nu cred ca e valabil
punctele alea dau de inteles , dupa varianta complet scrisa inainte ( fara punctulete si din care nu reiese decat ce-ai scris) , cu totul altceva decat serbia si bosnia . pur si simplu pt. mine dau de inteles Bulgaria - Croatia.
eu inteleg ca esti " pirat ", totusi vocabularul ( si nu numai ! ) ar trebui sa ti-l educi putin . !
nadis
QUOTE (dariuscha @ Jun 13 2008, 13:26) *
eu inteleg ca esti " pirat ", totusi vocabularul ( si nu numai ! ) ar trebui sa ti-l educi putin . !

Zau asa, Brbarossa, reactiile artzagoase n-au ce cauta aici - ce naiba, oameni suntem, si om mai fi si noi obositi de nu pricepem ce-ai vrut tu sa subintelegem, doar de-aia vrem sa plecam odata in concediu - si chiar ca n-are rost sa ne enervam inainte de a pleca.
Cat despre "lipsa de reactii" e un risc asumat ca s-ar putea sa nu primesti niciuna: nu are nimeni vreo obligatie sa raspunda; acilea e doar chestie de bunavointa unora sau altora, nu ghiseu de informatii.
Hai sa fim rezonabili si sa ne pastram calmul! peacefingers.gif

GIGI2009
Totusi,ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi pentru vacanta in Croatia.
mdt
Eu inteleg ce intreaba Brbarossa:

Daca te duci pe viamichelin si ceri traseul Bucuresti - Zagreb iti da asa:
-recommended: Bucuresti - Timisoara - Belgrad - Zagreb
-shortest: Bucuresti - Calafat - treci in Bg - apoi treci in Serbia si o iei spre Belgrad pe DN - apoi autostrada Zagreb
-quickest : Bucuresti - Calagfat - Bulgaria - Sebia -> si o iei spre autostrada

Eu n-am fost pe niciuna di rute inca, am fost prin Szeged - Baja. Voi merge peste 2 saptamani prin Timisoara - Zagreb, spre Slovenia.

Insa daca treci prin bulgaria mai trebuie sa platesti si vigneta la bulgari. Apoi, am impresia ca pe la Calafat se trece cu Bac-ul, nu stiu nici durata, nici cost.

Mai exista si varianta Bucuresti - Turnu Severin - pod la POrtile de fier - Belgrad, etc; de care s-a mai discutat.
brbarossa
Ceea ce-mi place cel mai mult este ca dupa ce am postat ultima oara, am primit 4 raspunsuri dintre care trei nu spun nimic, cu exceptia lui "Mdt", caruia tin sa-i multumesc. Vad ca ponderea de 75 % a discutiilor puerile si cu raspunsuri date la plictiseala se mentine, mai ales la cei care doresc sa faca rating bun si sa adune post-uri.
Revenind la problema, cine-mi spune si mie un traseu bun de la Bucuresti la Dubrovnik, rapid si pe care sa merg cu o viteza rezonabila, nu sa ma tarasc cu 80-90 km, pentru ca vreau sa bag "one day". Acolo sunt destule lucruri de vazut asa ca pe drum vreau sa merg. Cand ma intorc va asigur ca postez si cateva poze bune (a se vedea topicul cu Kefalonia) pt ca pe site-urile despre Croatia am vazut cele mai proaste poze cu peisaje superbe.
Aaa, si apropo, o sa pun ochiul la citit si pe traseu auto Croatia de pe acest forum, numai ca nu l-am vazut. Cat despre faptul ca nimeni nu este obligat sa-mi raspunda, asa este, numai ca eu sunt mai fraier si raspund cand stiu. Sper sa mai fie si alti "fraieri" care raspund. Iar voi, luati exemplul lui Greuceanu sau Notka care fac treaba buna si altii ca ei (Oztan, pe Turcia, Kunzite, pe DSLR, etc).
Scuze daca am fost mai acid, insa desi nu sunt nervos de obicei ... . In sfarsit, acum am fost un pic, dar mi-a trecut.
Concedii placute si vreme buna celor care urmeaza sa o ia la trap.

ambvision
Mai, ce atitudine pur romaneasca ...
mishi
Sa va mai intreb ceva. Pentru cei care au fost in I-la RAB, Lopar. Este nevoie si pe acea plaja (Paradise beach-nisip scrie pe net) de espandrile speciale? Mentionez ca am copilul de 2 ani.

Multam!
zappata

Salut cu respect pe toata lumea;

Recunosc ca am incercat si azi noapte si acuma de dimineata sa citesc topicul asta dar n-am reusit sa-l parcurg pe tot; am "rasfoit" doar....
Am inceput sa caut cazare in Dubrovnik si am trimis cerere de oferta la 10 cazari; pe masura ce le trimeteam, deja veneau raspunsuri de la altii.
Nu mi-a venit sa cred....mi se pare uluitor....n-am fost niciodata in fosta Yugoslavie si habar n-am care e mersu pe acolo....

Asa ca va intreb si eu pe cei care cunoasteti cat de cat obiceiurile zonei; urmatoarele:

1 - Cam ce preturi are mancarea - de ex. o pizza; o friptura; o inghetata; dar la "terase" ; nu neaparat in restaurante cu mari pretentii.
2 - Cam care ar fi traseul optim, plecand din Bucuresti - ma tenteaza varianta pe la Turnu Severin dar nu stiu cum e drumul in partea noastra....am citit ceva, am vazut si niste harti pe aici....dar poate imi spune si mie cineva cum e cu granita, viza, etctetc.
3 - Cum e cu traficul si cu parcarea in Dubrovnik; mai pot sa ies sa bantui prin zona cu masina personala, sau o data ajuns acolo ii pun prelata pana plec inapoi acasa ?
4 - Sunt oare probleme cu gazdele - cred ca o sa inchiriem un apartament dar am ceva retineri despre "siguranta" bagajelor si nu stiu daca vine cineva sa faca curat sau cum e cu curatenia de la plecare.......
5 - Ar mai fi ceva.....suntem 4 persoane si vom plati doar cazarea intr-un apartament inchiriat; cam cati bani mi-ar rebui ca sa o ducem civilizat ? - minimum necesar; fara muzee si alte traznai, cu mancare putina dar decenta.

Multumesc anticipat celor care vor avea rabdarea sa posteze informatii.
Va urez o zi minunata tuturor !!
nadis
QUOTE (zappata @ Jun 17 2008, 09:45) *
Am inceput sa caut cazare in Dubrovnik...

Nu te pot ajuta acum, ca n-am plecat inca - nu ai precizat: tu cand mergi?
Fiindca, daca va fi dupa 2 iulie, adica dupa ce ma voi fi intors, o sa pot sa-ti raspund la majoritatea intrebarilor. In fine, sau macar la o parte, mai putin alea despre masina, fiindca eu ma duc cu avionul, Buc-Viena-Dubrovnik.
zappata
QUOTE (nadis @ Jun 17 2008, 11:24) *
Nu te pot ajuta acum, ca n-am plecat inca - nu ai precizat: tu cand mergi?
Fiindca, daca va fi dupa 2 iulie, adica dupa ce ma voi fi intors, o sa pot sa-ti raspund la majoritatea intrebarilor. In fine, sau macar la o parte, mai putin alea despre masina, fiindca eu ma duc cu avionul, Buc-Viena-Dubrovnik.

DA; SORRY....am uitat sa pomenesc ca voi pleca pentru o saptamana cam in perioada 09.07 - 21.07.
...dar devine foarte interesant ce zici tu despre avion.....poti te rog sa-mi trimiti un link pe pm cu pretul la avion, agentia, daca exista si cursa directa,etctetc... ?...thx.
nadis
QUOTE (zappata @ Jun 17 2008, 11:29) *
DA; SORRY....am uitat sa pomenesc ca voi pleca pentru o saptamana cam in perioada 09.07 - 21.07.
...dar devine foarte interesant ce zici tu despre avion.....poti te rog sa-mi trimiti un link pe pm cu pretul la avion, agentia, daca exista si cursa directa,etctetc... ?...thx.

Pai e bine: eu din 2 iulie voi putea sa povestesc! Promit ca o voi face!
Despre rutele cu masina poate ca vor vorbi altii; ai picat insa intr-un moment cam "gol", fiindca baietii saritori care stiau multe si raspundeau de regula pe aici, sunt deja cu burta la soare, la Adriatica laugh.gif
gicu_tatu
revin cu o intrebare mai veche :
stie cineva daca se poate inchiria masina in trogir. multumesc.

BARBAROSA nu mai fi asa de superior. ai o parere foarte buna despre tine si asta te face sa pari (sau poate chiar sa fii) foarte infumurat. cred ca atitudinea vine de pe forumul de care ai mentionat despre DSLR. am vazut ca acolo majoritatea sunt foarte destepti, superiori, pretiosi, artagosi, infumurati... altfel spus copii mari care isi lauda jucariile si se cearta a cui jucarie e cea mai tare. forumul ala ma duce cu gandul la copilarie cand ne dadeam mari cu surprizele de la guma turbo... cand urmaream topicul ala mai aveati putin si va luati la bataie ca a zis unul de un olympus ca nu stiu ce are nasol si i-au sarit toata gasca de olympus-isti in cap. apoi l-am abandonat.
PS. acum imi dau seama ca am scris un post cam inutil de lung. scuze de deranj.
Barbarosa
QUOTE (gicu_tatu @ Jun 17 2008, 16:43) *
revin cu o intrebare mai veche :
stie cineva daca se poate inchiria masina in trogir. multumesc.

BARBAROSA nu mai fi asa de superior. ai o parere foarte buna despre tine si asta te face sa pari (sau poate chiar sa fii) foarte infumurat. cred ca atitudinea vine de pe forumul de care ai mentionat despre DSLR. am vazut ca acolo majoritatea sunt foarte destepti, superiori, pretiosi, artagosi, infumurati... altfel spus copii mari care isi lauda jucariile si se cearta a cui jucarie e cea mai tare. forumul ala ma duce cu gandul la copilarie cand ne dadeam mari cu surprizele de la guma turbo... cand urmaream topicul ala mai aveati putin si va luati la bataie ca a zis unul de un olympus ca nu stiu ce are nasol si i-au sarit toata gasca de olympus-isti in cap. apoi l-am abandonat.
PS. acum imi dau seama ca am scris un post cam inutil de lung. scuze de deranj.

Sincer, iti spun ca nu ma deranjeaza comentariile tale. Cat despre infumurat, asa a crezut si nevasta-mea pana sa ma cunoasca thumbup.gif .
Bafta multa si concedii placute.
mariusnt
Am fost de curand in Dubrovnik 4 zile... Ca sa ii raspund lui zappata:

1. despre mancare... majoritatea teraselor si restaurantelor le gasesti in orasul vechi ... si nu sunt tocmai ieftine. Daca te duci la un restaurant (nu ceva de fite ceva normal) gasesti pe meniu 4-5 produse carne restul doar peste si fructe de mare (nu sunt sunt un mare fan am produselor marine smile.gif ) iar ca preturi friptura care o mancam eu era intre 85 si 120 Kn. (vine cam jumate in RON). Ai un supermarket de unde poti sa iti mai iei una alta si pizza care o gasesti incepand de pe la 10 Kn. felia (1/4 pizza).

2. De traseu nu stiu ca am fost cu avionul.

3. Traficul este super ok. Sau cel putin era cand am fost eu. Cu parcarea mai gasesti si locuri unde poti sa parchezi "gratis" prin oras dar daca vrei in jurul orasului vechi (unde e cam toata "distractia") platesti. Este pe zone in zona 2 (care este mai departe) este 10 Kn. in zona 1 15 Kn. in zona 0 (care este chiar in jurul orasului vechi) este 20 Kn. ora.Parcarea se plateste in zonele 1 si 2 pana la ora 22 iar in zona 0 pana la ora 24. Au un sistem ciudat... trebuie sa estimezi cat o sa stai bagi Kn. si iti da un biletel cu ora pana la care ai voie sa parchezi acolo ... nu am fost extrem de entuziasmat de acest sistem pentru ca niciodata nu stiam exact cat urmeaza sa stau.

4. Nu stiu am stat la hotel.

5. Eu as lua cu mine cam 300 Kn. / zi / pers. (probabil ca un minim ar fi undeva pe la 150 Kn.)

Sper sa te ajute.

Eu acum imi caut cazare in Krk pentru luna august. Daca stie cineva ceva detalii despre aceasta insula ... ceva oferte bune sau daca merita dati-mi si mie un semn. Multumesc !
zappata
merci mult, marius. thumbsup.gif
nadis
QUOTE (mariusnt @ Jun 18 2008, 14:03) *
Am fost de curand in Dubrovnik 4 zile... Ca sa ii raspund lui zappata:

Hopa, iata ca a mai fost cineva la Dubrovnik, si inca de curand! w00t.gif
Daca imi raspunzi si mie, Marius, ar fi fain. Intrebari scurte si punctuale, ca eu plec peste 3 zile si am deja destule date.
1. Cam in ce zona se afla acel supermarket? E pe langa orasul vechi, sau in zona hotelurilor (Lapad-Babin Kuk)? Eu o sa stau la Hotel Neptun - daca cumva l-ai observat, unul inalt, pe tarm. Vreun magazin ieftin de unde se poate lua oarece de mancare prin zona? Macar vreun mezel, vreun pateu... imi pun speranta ca voi baga la ghiozdan cat mai substantial la breakfast, apoi mai subtirel... biggrin.gif
2. Ai fost cumva cu SkyEurope, prin Viena (cu escala aceea de 8-9 ore)? Daca da: incidente - sau posibile chestiuni sensibile pe drum?
3. Vreun pont, ceva special care ar trebui stiut - sau nu ar trebui ratat - in Dubrovnik?

Sorry ca nu stiu despre Krk - e prima oara cand merg in Croatia.
mdt
QUOTE (nadis @ Jun 18 2008, 13:31) *
Daca imi raspunzi si mie, Marius, ar fi fain. Intrebari scurte si punctuale, ca eu plec peste 3 zile si am deja destule date.
1. Cam in ce zona se afla acel supermarket? E pe langa orasul vechi, sau in zona hotelurilor (Lapad-Babin Kuk)? Eu o sa stau la Hotel Neptun - daca cumva l-ai observat, unul inalt, pe tarm. Vreun magazin ieftin de unde se poate lua oarece de mancare prin zona? Macar vreun mezel, vreun pateu... imi pun speranta ca voi baga la ghiozdan cat mai substantial la breakfast, apoi mai subtirel... biggrin.gif
2. Ai fost cumva cu SkyEurope, prin Viena (cu escala aceea de 8-9 ore)? Daca da: incidente - sau posibile chestiuni sensibile pe drum?
3. Vreun pont, ceva special care ar trebui stiut - sau nu ar trebui ratat - in Dubrovnik?

La Dubrovnik sa nu ratezi turul zidurilor orasului. Platesti bilet de intrare si te urci pe zidul care inconjoara orasul vechi.
nadis
QUOTE (mdt @ Jun 18 2008, 16:20) *
La Dubrovnik sa nu ratezi turul zidurilor orasului. Platesti bilet de intrare si te urci pe zidul care inconjoara orasul vechi.

Bine, promit sa ma urc! laugh.gif
dariuscha
QUOTE (zappata @ Jun 17 2008, 09:45) *
Salut cu respect pe toata lumea;

Recunosc ca am incercat si azi noapte si acuma de dimineata sa citesc topicul asta dar n-am reusit sa-l parcurg pe tot; am "rasfoit" doar....
Am inceput sa caut cazare in Dubrovnik si am trimis cerere de oferta la 10 cazari; pe masura ce le trimeteam, deja veneau raspunsuri de la altii.
Nu mi-a venit sa cred....mi se pare uluitor....n-am fost niciodata in fosta Yugoslavie si habar n-am care e mersu pe acolo....

Asa ca va intreb si eu pe cei care cunoasteti cat de cat obiceiurile zonei; urmatoarele:

1 - Cam ce preturi are mancarea - de ex. o pizza; o friptura; o inghetata; dar la "terase" ; nu neaparat in restaurante cu mari pretentii.
2 - Cam care ar fi traseul optim, plecand din Bucuresti - ma tenteaza varianta pe la Turnu Severin dar nu stiu cum e drumul in partea noastra....am citit ceva, am vazut si niste harti pe aici....dar poate imi spune si mie cineva cum e cu granita, viza, etctetc.
3 - Cum e cu traficul si cu parcarea in Dubrovnik; mai pot sa ies sa bantui prin zona cu masina personala, sau o data ajuns acolo ii pun prelata pana plec inapoi acasa ?
4 - Sunt oare probleme cu gazdele - cred ca o sa inchiriem un apartament dar am ceva retineri despre "siguranta" bagajelor si nu stiu daca vine cineva sa faca curat sau cum e cu curatenia de la plecare.......
5 - Ar mai fi ceva.....suntem 4 persoane si vom plati doar cazarea intr-un apartament inchiriat; cam cati bani mi-ar rebui ca sa o ducem civilizat ? - minimum necesar; fara muzee si alte traznai, cu mancare putina dar decenta.

Multumesc anticipat celor care vor avea rabdarea sa posteze informatii.
Va urez o zi minunata tuturor !!

salut!
doar cateva cuvinte, pt. ca scriu din cocediu
nu am fost pe varianta turnu severin, nu fiindca nu m-ar fi tentat, dar ne trebuia inclusiv anul trecut in iunie viza, motiv pt. care nu am vizitat nici mostar. cum problema asta a disparut, din ce scriu cei care au folosit aceasta ruta , e ok. daca voi ajunge si eu in sept. cred ca o voi incerca, insa depinde ce destinatie vom alege.
nu-ti face probleme pt. gazde , nici nu se pune problema asta pt. bagaje , iar toate camerele sau apt. ce le inchiriaza sunt exclusiv destinate acestui scop. sunt gazde excelente si intradevar, foarte promti cu raspunsurile .
curatenia finala de regula intra in pret si ar trebui sa fie specificat acest aspect. in rest de intretinerea apt. te ocupi tu ( curatenie ), dar ( aici depide de gazda) poti gasi si gunoiul ridicat ! insa nu mai mult !
marketuri gasesti sigur , iar daca te duci cu masina te sfatuiesc sa iei ceva apa si bere la tine.
pt. preturi si parcare ai primit deja info de la cei ce au fost de curand.
bafta si sa auzim impresii de calatorie!

QUOTE (nadis @ Jun 18 2008, 14:31) *

ar fi bine sa nu ratezi orasul vechi! stii tu... probleme cu iaurtul ! biggrin.gif
concediu placut si numai vreme buna!
regret ca nu te pot ajuta cu mai mult. noi am mers cu masina ,am stat in zaton si am mers in dk numai pt. orasul vechi. plaja si aprovizionare am facut acolo.
astept impresii !
nadis
He, he, sigur ca nu ratez orasul vechi! Da: iaurtul! Intre timp m-am gandit si la niscai corcoduse, daca or fi prin pomi - in acelasi scop laugh.gif Normal ca povestesc la intoarcere, mai incape vorba?
Esti foarte dragut, Dariuscha, ca stai de noi, in loc sa-ti vezi de concediu: treci de te distreaza/odihneste, nu mai casca gura p-acilea! coolspeak.gif
Toate bune si frumoase, concediu fain!
zappata
merci mult dariuscha !!
ukrtel
la sfirsitul lui iulie voi sta o saptamina la Marina linga Trogir.
Cum sint plajele din Marina ? Eventual alte plaje frumoase in apropiere ?
Unde e mai avantajos de facut cumparaturi/alimente, in Trogir, Sibenik sau Split ?

Merci, ukrtel.
duduhateg
In 27.06 plec in concediu in Croatia cu masina via Pecs,in Malinska,ma intorc prin Viena-Budapesta.Pentru tot ceea ce am citit pe acest forum va voi povesti, la intoarcere cum a fost-in 08 07. : biggrin.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.