QUOTE (neptun2003 @ Jun 9 2008, 10:06)

Croatia a fost intr-adevar o experienta placuta pentru noi si din punct de vedere al drumului,pentru ca am mers fara probleme,nu am luat nici o amenda,nu am avut probleme de nici un fel cu politia,cu alti participanti la trafic,sau cu drumurile in sine,care au fost destul de bune.
In Serbia soselele sunt mai rele,dar in Bosnia si Croatia sunt ok,cu zone scurte in care mai lucreaza la ele sau au plombe,puse insa mai cu grija decat la noi,nu veti intalni acele diferente de nivel intre asfalt si plomba care par ca dezintegreaza masina in Romania.
Veti vedea in Croatia ca au un adevarat cult pentru intretinerea soselei,tund iarba de pe margini si dintre benzi(pe autostrada),nu veti vedea gunoaie sau praf,sunt multe flori.
Noi am plecat la 5 dimineata(exact la ora asta am iesit din vama Portile de Fier I.(dupa caietul de bord pe care-l completeaza sotia mea)
Am parcat la Hotel Makarska seara,la 18.30 ora lor(19.30 ora Romaniei).
Deci drumul a durat 14 ore si jumatate.
Am vrut sa plecam devreme ca sa mergem numai ziua.
In Serbia indicatoarele se intampla sa mai lipseasca,dar te descurci,totusi,iar oamenii sunt amabili te ajuta daca te ratacesti.
Am folosit harta rutiera,desi am navigatie,Serbia si Bosnia nu au harta digitala facuta ,dar nu ne-am ratacit niciodata.
In Bosnia indicatoarele sunt Ok,iar in Croatia n-ai cum sa te ratacesti,e foarte bine semnalizata.
Tot drumul nostru de 14.5 ore a inclus si opriri pentru masa si pentru poze sau filmat.
Am oprit la Mostar si dupa Mostar,pentru peisaj,sa filmam,am oprit apoi la Medjugore,la celebra manastire,unde am pierdut cel putin o ora,dar va recomand s-o vedeti,este interesanta,plus alte opriri,inainte de Makarska(pentru filmat),mancare,alimentare la OMV(Bosnia,platit in euro).
Deci drumul Severin Makarska se poate face intre 12-15 ore,functie de stilul de condus si opriri.
In general am respectat viteza legala,in localitati cel putin,iar inafara am mers si mai tare,unde drumul a permis(120-130-140 pe autostrada).
Ce nu v-am spus este faptul ca poate 70% din acest drum este zona montana,curbe,urcari si coborari,padure,frumos dealtfel,dar si media orara de deplasare este mica.
Traseul exact pe care am mers a fost urmatorul: Severin-Donji Milanovat-(22 tunele)-Pojarevat-Autostrada(3 euro pana la Belgrad)-Belgrad(pe centura,e tot autostrada,dar aglomerata)-inca 35 km pa autostrada(2 euro)-la dreapta spre Sabac(e semnalizat)-Loznica-Zvornic(vama cu Bosnia,e un pod in oras,se trece si pe jos,aproape ca nu l-am vazut)-Sarajevo-Mostar-Crveni Grm(vama cu Croatia)-inca 40 km pana la Makarska.
Va mai dau si alte detalii,daca va mai intereseaza.
Salut,
Imi poti spune cati km are traseul facut de tine si daca e nevoie de viza ptr Bosnia?
Merci