QUOTE (neptun2003 @ May 22 2008, 17:51)

Am fost cazati la et 1 si nu am vazut marea de sus ci printre pinii de pe plaja,erau veverite in ei.Camerele de la et 1 din corpul drept sint foarte spatioase,balconul de asemenea foarte mare spre deosebire de celelalte de mai sus care erau f.mici nici nu as fi avut loc sa ma misc.Le/am putut vedea pt ca i/am cerut sa imi dea mai sus.Rezervarea noastra era pe Uniline in aceasta camera si prin comparatie am ramas la ea era intr/adevar cea mai buna. Avea 2 paturi alaturate si un fotoliu pat extensibil mare pe care nu aveam motiv sa il desfacem...Tv nu avea programe in romina ci in sirba,italiana,germana si de muzica.
Are pe jos mocheta, se face curatenie in fiecare zi se schimbau prosoapele daca le lasai pe jos, iar daca nu voiai le puneai pe bara spre refolosire.A fost cald toate noptile, baia nu avea uscator si sampoane/gel,ci sapunuri mici, insa era f. curat.Noi nu am cerut ce nu era ca am venit cu ale noastre.
Apa calda non stop, termopane, cam ca la noi dar hotelul nu e asa de nou si partial et 4 in renovare,era o.k. cazarea.Functioneaza servicii balneoclimaterice dar pt cei ce vin cu indicatii medicale, cam ca la Calimanesti Caciulata.
Piscinele sunt super, cu apa de mare si incalzite una 30 gr alta 35 gr. cu vedere catre padurea de pini si plaja, acoperite pt zilele ploioase, fara plata. Programul pt oaspeti e diferit de cel pt cei care au indicatii medicale.Programul nostru era in fiecare zi de 18.00 la 21.00,iar in weekend mai scurt! Trebuie casca !
NU are piscina exterioara,plaja e la 20/30 m de hotel e de pietre si in apa si afara.se face plaja pe pliante. Noi nu am facut plaja ca am umblat tot timpul...la piscina am ajuns o data intr=o seara sa ne dezmortim.Imi pare rau dar eram frinti si la 22.00 cadeam de oboseala,iar a doua zi o luam de la capat!
Masa de dimineata era bufet suedez destul de consistent de la 7.00 la 9.00 si la 8.30 se mai rareau platourile insa erau destule feluri noi cam in jurul acestei ore mergeam.Mezeluri, 5/6 feluri,brinzeturi si cascaval,oua fierte si prajite,bacon, cirnaciori si crenvursti,cereale 3 feluri cu lapte si iaurt, croisante, diverse piinici cu si fara seminte,ceai si cafea,sucuri,dozator ,gemuri,miere,unt,margarina,! In sezon e posibil sa fie ceva mai multa animatie!
Masa de seara consta din salata pe care o alegeai din bufet suedez din 10 feluri de legume si 4 sosuri,felul principal il alegeai din meniu din 5 variante, desert la alegere, fructe, inghetata, prajitura, supa de asemenea.In fiecare seara a fost altceva.Mincare a fost buna nu am fost nemultumiti...Era intre 19.00/20.30 !
LA receptie am gasit o doamna draguta care ne/a dat informatii despre statiune si unde sa mincam masa de prinz(o singura zi am ajuns la 5 in statiune si am mincat ,in rest in croaziere sau in alte orase...)
Am mers prin Bosnia fara probleme si orasele Sarajevo(capitala) si Mostar sunt frumoase si interesante(veti merge pe malul Neretvei,un rau cu o culoare turcoaz deosebita) si aveti ocazia,daca treceti granita in Croatia pe la Crveni GRM-o vama linistita,fara controale sau stampile,sa treceti prin Medjugore(Bosnia),unde se afla o frumosa si celebra Manastire crestina,in inima musulmanitatii.
Atentie,traseul pitoresc de pe harta,prin Metkovici,aproape de Dubrovnik,nu se desfasoara pe riviera Adriaticii,deoarece se repara drumul si veti merge pe o ocolire destul de lunga si pe drumuri nu tocmai bune.Deci va recomand sa treceti pe la Crveni Grm,de unde mai sunt vreo 40 km pana la Makarska si,cand veti iesi dintre munti pe riviera,cam la 600m altitudine,vi se va desfasura in fata ochilor o panorama incredibila...
Nu am avut nici un fel de problema in Bosnia,sunt indicatoare,oamenii sunt prietenosi,n-am avut probleme cu politia,nu stau la panda,dar am evitat sa mergem noaptea.Ranile razboiului se vad inca si iti dau o usoara strangere de inima.
Pe autostrada,atat in Croatia cat si in Serbia,taxa este de 5 euro/suta de km,se circula ok,130 in Croatia,120 in Serbia,dar am mers mai tare,oricum.
Bafta si drum bun!
Daca mai doriti si altceva va raspundem...
Ma intereseaza daca ai facut drumul tot in aceeasi zi sau in doua zile. Daca l-ai facut in doua zile in ce localitate ai innoptat?
Vreau sa stiu daca trebuie sa-mi rezerv o noapte pe traseu sau gasesc la fata locului?
Pe aici se spune ca este cam aglomerat in perioada iulie august, asa ca nu as vrea sa risc si sa dorm in masina.
Am gasit linga Zagreb o localitate Velika Gorica, unde este o pensiune frumoasa. Daca a fost cineva acolo rog detalii.