Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

nadis

QUOTE (ambvision @ May 26 2008, 18:03) *
Hai ca asta-i tare de tot... locul cu nota cea mai mare din Romania este Gilau (langa Cluj) - nu stiam ca sunt la numai 15 km de ce-i mai tare in tara asta smile.gif

He-he-he, ce monumente superbe tre' sa fie la Gilau! laugh.gif E clar ca site-ul asta e facut dupa parerile catorva turisti, sa-i numeri pe degete. Nu are nici o relevanta. Oricum, nu pot decat sa ma bucur ca Dubrovnik-ul a luat nota 9. Dar conduce Rab, cu 10.
E ca la... Eurovision thumbdown.gif

Bogdane, ce vrei sa zici cu "nu schimba toti euroii de la inceput"? Daca am o hartie de 500, ii zic prima oara sa-mi schimbe 40-50 si sa-mi dea restul in euro? wink.gif
ambvision
Noi la Plitvice am cautat cazare seara dupa ce am vizitat parcul, si am gasit repede cu 50 euro/noapte - pur si simplu am mers spre Zagreb, si ne-am tot oprit pe unde scria "Apartmani" sau "Zimmer frei"

In primul an am mers cu euro si am tot schimbat in kuna pe masura ce aveam nevoie - in multe locuri nu acceptau decat kuna - la magazine mici, prin piata, la inghetata, inchiriat biciclete, etc. Am constatat ca sunt diferente mari de curs intre cursul din statiuni si cel din orasele mari, asa ca am incercat sa schimbam in orasele mari, la banci. In anul urmator am luat si ceva euro cu noi, insa benzina, taxe autostrada ungaria, si la unele magazine, am platit direct cu cardul. Atentie cand veniti inapoi sa nu prea ramaneti cu kuna - ii puteti schimba in vama cu ungaria, insa cursul este rau

In Split noi ne luam de mancare de cate 100 euro la 3 zile (pentru 4 persoane) la Kaufland, si acolo era si o casa de schimb

bogdan10
QUOTE (bogdrag @ May 26 2008, 18:46) *
merci bogdan10!
Cam ce se poate vizita in imprejurimi? Am retinut Plitvice si Parcul Krka! Altceva ce merita vazut, ca nici noi nu mergem pt. plaja, ci doar plimbare pe faleza dimineata si seara iar in timpul zilei de vizitat prin imprejurimi....

Stii cumva si un site cu cazare in apropiere de Plitvice, sa-mi fac rezervare on-line sau crezi ca imi gasesc si acolo direct pt. o noapte????

Eu am stat la Hotel Bellevue in cadrul parcului. In general la hoteluri e bine sa iti rezervi dinainte.

http://www.np-plitvicka-jezera.hr/cpage.as...&parent=117

Am vazut in schimb in afara parcului destule pensiuni si cred ca vei gasi fara probleme o camera.

Parcul KRKA l-am vizitat in drum spre Podgora, cand am plecat de la Plitvicka Jezera.

QUOTE (pflavius @ May 26 2008, 15:39) *
Salutare tuturor calatorilor

Sotia mea si cu mine vrem sa ne petrecem vacanta in Croatia anul acesta dar multitudinea de locuri splendide fac ca alegerea unui loc sa fie aproape imposibila. Cu toate acestea ne-am propus sa atingem cateceva Plitvice, Dubrovnic... si altele.
Problemele incep atunci cand ajungem la transport, sa mergem 2 in mashina parca nu face (economic si ecologic vorbind) si atunci oferim 2 locuri spre Croatia sau suntem deschisi la o alta oferta in care cineva este dispus sa ne suporte pana acolo... (oferim in oricare dintre variante GPS, detector radar si sofer experimentat de schimb :-) )...
Nu suntem ...cel putin deocamdata, legati de vre-un loc de cazare in Croatia si nici de o data de plecare sau de intoarcere...(however vrem sa stam macar 10 zile)... daca e cineva interesat de acest JOINT VENTURE ...va rog dati un semn...

(ah.. )P.S. suntem din Cluj

De ce te deranjeaza daca veti merge doar 2 in masina? Aveti libertate de miscare si nu mai depindeti de altii!
Atentie ca vilele mai de doamne ajuta (a nu se intelege neaparat de 5 stele), care sunt aproape de plaja, in general se inchiriaza pt. minim 7 nopti (treaba valabila si la marea majoritate a hotelurilor incepand din a doua jumatate a lunii iunie si pana la sfarsitul lui august). La vilele care sunt mai indepartate (poti merge si 1-2 km pana la plaja vei gasi mai ieftin si nu iti pune conditia de minim 7 nopti). Negocierea o vei face in functie de nr. de nopti pe care le vei sta!

QUOTE (nadis @ May 26 2008, 19:18) *
Bogdane, ce vrei sa zici cu "nu schimba toti euroii de la inceput"? Daca am o hartie de 500, ii zic prima oara sa-mi schimbe 40-50 si sa-mi dea restul in euro? wink.gif

E de preferat sa nu ramai cu prea multe kuna la sfarsit! Sa nu ajungi in situatia "sa alergi cu limba scoasa" sa cheltui ultimii bani sau sa-i schimbi inapoi in euro. Parerea mea e sa cauti sa nu ai bancnote mai mari de 50 euro la tine. Cand vei schimba bancnote de 100 de euro, le intorc pe toate fetele ca sa vada daca nu sunt false, mai ales daca bancnotele sunt mai noi!
nadis
QUOTE (bogdan10 @ May 26 2008, 20:07) *
Parerea mea e sa cauti sa nu ai bancnote mai mari de 50 euro la tine. Cand vei schimba bancnote de 100 de euro, le intorc pe toate fetele ca sa vada daca nu sunt false, mai ales daca bancnotele sunt mai noi!

My God!, sper ca glumesti! Eu n-am decat bancnote de 500 E, asa mi-au dat de la banca (de aici), ce naiba ma fac? cursing.gif
dariuscha
QUOTE (ambvision @ May 26 2008, 18:32) *
Noi la Plitvice am cautat cazare seara dupa ce am vizitat parcul, si am gasit repede cu 50 euro/noapte - pur si simplu am mers spre Zagreb, si ne-am tot oprit pe unde scria "Apartmani" sau "Zimmer frei"

In primul an am mers cu euro si am tot schimbat in kuna pe masura ce aveam nevoie - in multe locuri nu acceptau decat kuna - la magazine mici, prin piata, la inghetata, inchiriat biciclete, etc. Am constatat ca sunt diferente mari de curs intre cursul din statiuni si cel din orasele mari, asa ca am incercat sa schimbam in orasele mari, la banci. In anul urmator am luat si ceva euro cu noi, insa benzina, taxe autostrada ungaria, si la unele magazine, am platit direct cu cardul. Atentie cand veniti inapoi sa nu prea ramaneti cu kuna - ii puteti schimba in vama cu ungaria, insa cursul este rau

In Split noi ne luam de mancare de cate 100 euro la 3 zile (pentru 4 persoane) la Kaufland, si acolo era si o casa de schimb

da, pt. ca ai mers spre zagreb, insa daca mergi spre knin, mai esti si 2 familii asortate cu 2 copii (deci 2 camere - motelul winetoo nu avea decat o cam. libera), incepe sa se intunece , se cam schimba treaba.

QUOTE (nadis @ May 26 2008, 19:15) *
My God!, sper ca glumesti! Eu n-am decat bancnote de 500 E, asa mi-au dat de la banca (de aici), ce naiba ma fac? cursing.gif

stai linistita! la ce preturi sunt in dk si ce lume se perinda pe acolo ( oho! ), sigur sunt obisnuiti cu bancnotele tale. pont: ai si pe ce sa le cheltuiesti ! asa ca spor la treaba !
nadis
QUOTE (dariuscha @ May 26 2008, 20:35) *
stai linistita! la ce preturi sunt in dk si ce lume se perinda pe acolo ( oho! ), sigur sunt obisnuiti cu bancnotele tale. pont: ai si pe ce sa le cheltuiesti ! asa ca spor la treaba !

Oooo, deci tu zici sa le iau chiar PE TOATE?!?! laugh.gif laugh.gif laugh.gif
mishi
QUOTE (DANISA @ May 25 2008, 01:08) *
Salut Mishi,

Voi cand plecati la Lopar ?

Noi suntem din TM si doream sa stim ce ruta alegeti si cand mergeti ?

Ciao

Buna Danisa!
Noi suntem din VL si vom pleca pe 23 iunie pe ruta Rm. Valcea-SB-Arad-Budapesta-Balaton-Zagreb-Lopar. Trecem cu ferryboat pe la Jablanac.Barbatii din trupa considera ca e mai bine sa mergem pe autostrada mai mult.

Pupici!

dariuscha
QUOTE (nadis @ May 26 2008, 19:41) *
Oooo, deci tu zici sa le iau chiar PE TOATE?!?! laugh.gif laugh.gif laugh.gif

daca nu ai limita de greutate la bagaj !
nadis
QUOTE (dariuscha @ May 26 2008, 23:39) *
daca nu ai limita de greutate la bagaj !

aaa-ha-haa... laugh.gif nota 10 tie! coolspeak.gif
ileanaxperta

Buna ziua tuturor,
am citit totul de aici despre Croatia, dar nimic despre I-la Krk, Omisalj, hotel Adriatic 2*. Va rog cine stie ceva mai mult decat ce este pe net despre aceasta locatie, poate are cineva ceva timp sa ma lamureasca si pe mine, puctual, si anume:
- daca plaja este cu pietris mai mare sau mai fin (am citit ca plajele din Croatia sunt stancoase cu pietre mai mari sau mai mici)
- cum se intra in apa, este lin sau abrupt si cu pietre? merg cu copiii si vreau neaparat sa cunosc acest aspect.
- daca in apropierea hotelului sunt marketuri pt. a suplini masa de pranz (mergem cu demipensiune)
- daca este suportabila temperatura in august in camera, tinand cont ca fiind hotel de 2* n-o sa avem AC.
Va multumesc anticipat si astept un raspuns cat de mic.
O zi buna tuturor!
nadis
QUOTE (dariuscha @ May 25 2008, 15:48) *
pt. dubrovnik (si fermecarorul cavtat)

Sa inteleg de-aici ca merita mers la Cavtat? Ce se afla pe-acolo, de zici ca e fermecator?
dariuscha
QUOTE (nadis @ May 27 2008, 13:11) *
Sa inteleg de-aici ca merita mers la Cavtat? Ce se afla pe-acolo, de zici ca e fermecator?

daca ai timp, da . e un orasel f. vechi , format in jurul catorva golfuri, cu o vegetatie bogata, luxurianta ,cu restaurante , cafenele si palmieri de-a lungul apei, unde noul se imbina cu mult bun-gust cu vechiul.
nadis
QUOTE (dariuscha @ May 27 2008, 14:16) *
daca ai timp, da . e un orasel f. vechi , format in jurul catorva golfuri, cu o vegetatie bogata, luxurianta ,cu restaurante , cafenele si palmieri de-a lungul apei, unde noul se imbina cu mult bun-gust cu vechiul.

Timp ar fi, numai sa nu ma lovesca vreun puseu de lene, adica chef de zacut la soare... biggrin.gif
Ma gandeam sa merg in Elaphiti (Lopud mai ales, fac si plaja pe nisip); apoi in Lokrum, pare salbatic si nepopulat. Apoi nu mai stiu. Oricum, prea departe nu ma aventurez, nici sa ma trezesc la 7 dimineata si sa alerg pana seara tarziu nu prea cred...
dariuscha
QUOTE (nadis @ May 27 2008, 16:39) *
Timp ar fi, numai sa nu ma lovesca vreun puseu de lene, adica chef de zacut la soare... biggrin.gif
Ma gandeam sa merg in Elaphiti (Lopud mai ales, fac si plaja pe nisip); apoi in Lokrum, pare salbatic si nepopulat. Apoi nu mai stiu. Oricum, prea departe nu ma aventurez, nici sa ma trezesc la 7 dimineata si sa alerg pana seara tarziu nu prea cred...

ai ales bine ( oricum cam astea sunt optiunile ). sfat-negociaza excursia cu vaporasul. cavtat era o optiune pt. o alta plimbare pe mare. si pont : langa zidul cetatii, pe exterior (parca pe langa muzeul marinei ?), e un barulet. amplasamentul e de-a dreptul bestial!
Ignition
Va rog cateva informatii despre Croatia
1. Localitatea "Zadar" situata intre Rijeka si Split.
2. Novalija in sud-vest-ul insulei Pag

Existe pe undeva plaje cu nisip fin, pe uscat precum si in apa, precum la mamaia ? Daca da, care plaje ? Cum este in acest sens plaja "Zrce" ?

Mersi.
DANISA
QUOTE (mishi @ May 26 2008, 23:31) *
Buna Danisa!
Noi suntem din VL si vom pleca pe 23 iunie pe ruta Rm. Valcea-SB-Arad-Budapesta-Balaton-Zagreb-Lopar. Trecem cu ferryboat pe la Jablanac.Barbatii din trupa considera ca e mai bine sa mergem pe autostrada mai mult.

Pupici!

Ciao

Ok , noi va urmam in 27 Iunie sper eu pe acelasi traseu ! Info ptr baieti cu alimentarea :

HU http://holtankoljak.hu/modules.php?name=Pr...&file=szolg
HR http://www.ina.hr/default.aspx?id=306

Program ferry

http://www.rab-croatia.com/travel_en.htm#fahre

Daca aveti ceva info in plus de Lopar share it ..

Daca aveti acces la net in 24-25 iune dati un msg legat de drum , vamesi croati ...

See you on Paradise beach !
kerkyra
Unde este indicat sa se schimbe euro in kuna in Trogir, la banci, la case de schimb? Voi sta in Okrug Gornji, probabil e totusi mai avantajos cursul in Trogir, fiind oras mai mare?
ambvision
Pe Ciovo toate sunt mai scumpe, si kuna, si mancarea la magazine. Noi in general cumparam kuna si mancare din Split, insa cauta eventual o banca sau casa de schimb in trogir pt schimb, preferabil in partea de oras (nu in cel vechi).
dariuscha
QUOTE (kerkyra @ May 28 2008, 10:36) *
Unde este indicat sa se schimbe euro in kuna in Trogir, la banci, la case de schimb? Voi sta in Okrug Gornji, probabil e totusi mai avantajos cursul in Trogir, fiind oras mai mare?

in okrug nu stiu daca poti schimba ( noi in slatine nu aveam unde) . in trogir e un schimb valutar pe langa poarta de nord . noi acolo am schimbat. nu erau diferente intre banca si casa de schimb . tot pe-acolo e si posta , unde gasesti vederi la cele mai bune preturi , doar ca oferta de modele nu e atat de variata ca la chioscuri. in okrug sigur e un konzum chiar langa plaja (vizitat !), si am mai vazut unul si sus , printre vile. ei practica aceleasi preturi in retea ,peste tot. doar ca cel din trogir , fiind mai mare, are marfa ceva mai diversificata.
bogdan10
QUOTE (dariuscha @ May 28 2008, 12:09) *
in okrug nu stiu daca poti schimba ( noi in slatine nu aveam unde) . in trogir e un schimb valutar pe langa poarta de nord . noi acolo am schimbat. nu erau diferente intre banca si casa de schimb . tot pe-acolo e si posta , unde gasesti vederi la cele mai bune preturi , doar ca oferta de modele nu e atat de variata ca la chioscuri. in okrug sigur e un konzum chiar langa plaja (vizitat !), si am mai vazut unul si sus , printre vile. ei practica aceleasi preturi in retea ,peste tot. doar ca cel din trogir , fiind mai mare, are marfa ceva mai diversificata.

Poti schimba euro in kuna si la posta! Posta are cursul de schimb apropiat de cel al bancilor. La casele de schimb pot exista variatii mai mari la cursul de schimb!
mishi
QUOTE (DANISA @ May 27 2008, 23:50) *
Ciao

Ok , noi va urmam in 27 Iunie sper eu pe acelasi traseu ! Info ptr baieti cu alimentarea :

HU http://holtankoljak.hu/modules.php?name=Pr...&file=szolg
HR http://www.ina.hr/default.aspx?id=306

Program ferry

http://www.rab-croatia.com/travel_en.htm#fahre

Daca aveti ceva info in plus de Lopar share it ..

Daca aveti acces la net in 24-25 iune dati un msg legat de drum , vamesi croati ...

See you on Paradise beach !

Multumesc de linkuri. Le aveam (cum cred ca am de fapt peste vreo 30 cu Croatia rolleyes.gif ). Citesc din martie...
Daca avem acces la net, sigur intru sa-ti spun tips-uri.
Noi vom sta la apartamente. Voi? Mergeti la hotel?
Am citit mult depre Lopar de pe urmatoarele adrese:
http://www.tzg-rab.hr/eng/smjestaj/smjestaj.php?a=121 (cauta adanc pe aici despre
restaurante, festivaluri (e chiar pe 27 iunie unul), plaje etc.
http://www.lopar.hr/eng/znamenitosti.html
http://www.visit-croatia.co.uk/info/
aici am gasit ceva tips-urihttp://www.virtualtourist.com/travel/Europe/Croatia/Kvarner_and_Highlands/Rab-385450/TravelGuide-Rab.html#tips
Daca vei mai vrea, iti mai trimit. Oare am gresit daca le-am pus. Sper sa nu fiu urecheata de moderatori. Sunt noua pe aici si nu as vrea sa supar pe nimeni.

La intoarcere noi vom vizita Plitvice.

ambvision
Niste brosuri dragute

http://www.croatia.hr/English/Multimedija/Brosure.aspx
mihai012002
Se pare ca asta este site-ul de la Parcul Plitvice, am si eu de gand sa merg acolo in iunie, m-am gandit ca poate fi link-ul folositor si pt altii...
Daca a mai fost cineva pe acolo si poate sa dea ceva informatii utile, probleme de care ma pot lovi sau ceva tips-uri as fi recunoscator...
scoty
QUOTE (ambvision @ May 28 2008, 16:17) *

cu ce ai deschis aceste brosuri in format .aspx?
ambvision
Eu cred ca nici n-ai dat click pe link de pui o asemenea intrebare...

Daca dadeai, te ducea la o pagina da unde iti alegeai brosura care te intereseaza din vreo 20, si descarci pdf-ul smile.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.