Intrebare mare: Sudul sau Nordul Croatiei?
De ce pun aceasta intrebare?! Pana acum 2 zile ne orientaseram in Istria (in Banjole, un mic sat pescaresc la 6 Km de Pola). Am ales aceasta locatie pentru a ne fi mai usor de ajuns la Venezia. Ulterior am constatat ca aceast lucru este aproape imposibil, in Venezia avand nevoie de cel putin 2 zile pentru a o vizita. Apoi ne-am gandit si la Plitvice care ne-ar fi fost foarte greu e vizitat, poate la intoarcerea in tara, fara a lua cazare in zona.
Acum ma intereseaza care dintre celel doua zone sunt mai frumoase si mai impresionante ca si statiuni, peisaje, plaje. Sa ramanem pe Istra sau sa cautam in Dalmatia (Dubrovnik, Trogir, Makarska)>?
De ce pun aceasta intrebare?! Pana acum 2 zile ne orientaseram in Istria (in Banjole, un mic sat pescaresc la 6 Km de Pola). Am ales aceasta locatie pentru a ne fi mai usor de ajuns la Venezia. Ulterior am constatat ca aceast lucru este aproape imposibil, in Venezia avand nevoie de cel putin 2 zile pentru a o vizita. Apoi ne-am gandit si la Plitvice care ne-ar fi fost foarte greu e vizitat, poate la intoarcerea in tara, fara a lua cazare in zona.
Acum ma intereseaza care dintre celel doua zone sunt mai frumoase si mai impresionante ca si statiuni, peisaje, plaje. Sa ramanem pe Istra sau sa cautam in Dalmatia (Dubrovnik, Trogir, Makarska)>?
ca sa vizitezi plitvice iti trebuie oarecum cazare in zona ( ex.=plecare istria +plitvice +cazare cel mai departe zagreb- unde va trebui sa ai rezervare). trebuie sa tii cont de cele aprox. 6 ore cat iti ia sa vezi parcul in ritm lejer, altfel doar sa zici ca ai fost.
te asigur ca fiecare zona are farmecul ei si nu vei regreta orice alegere vei face ( istria sau dalmatia ).
in istria ai- pola ( provincial ca oras, insa cu obiective ce impresioneaza), -rovinj ( fermecator, nu trebuie ratat, cu excursia pe limski canal),- porec, -rijeka, -opatja
in dalmatia centrala- sibenik, primosten, trogir ,split, omis, makarska, dezbatute pe larg in paginile anterioare.
pt. dubrovnik (si fermecarorul cavtat) te sfatuiesc sa stai macar 3 zile in zona, altfel e ca si vizitarea venetiei din istria