Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

dariuscha

QUOTE (aannyy @ May 25 2008, 06:58) *
Intrebare mare: Sudul sau Nordul Croatiei?

De ce pun aceasta intrebare?! Pana acum 2 zile ne orientaseram in Istria (in Banjole, un mic sat pescaresc la 6 Km de Pola). Am ales aceasta locatie pentru a ne fi mai usor de ajuns la Venezia. Ulterior am constatat ca aceast lucru este aproape imposibil, in Venezia avand nevoie de cel putin 2 zile pentru a o vizita. Apoi ne-am gandit si la Plitvice care ne-ar fi fost foarte greu e vizitat, poate la intoarcerea in tara, fara a lua cazare in zona.
Acum ma intereseaza care dintre celel doua zone sunt mai frumoase si mai impresionante ca si statiuni, peisaje, plaje. Sa ramanem pe Istra sau sa cautam in Dalmatia (Dubrovnik, Trogir, Makarska)>?

ca sa vizitezi plitvice iti trebuie oarecum cazare in zona ( ex.=plecare istria +plitvice +cazare cel mai departe zagreb- unde va trebui sa ai rezervare). trebuie sa tii cont de cele aprox. 6 ore cat iti ia sa vezi parcul in ritm lejer, altfel doar sa zici ca ai fost.
te asigur ca fiecare zona are farmecul ei si nu vei regreta orice alegere vei face ( istria sau dalmatia ).
in istria ai- pola ( provincial ca oras, insa cu obiective ce impresioneaza), -rovinj ( fermecator, nu trebuie ratat, cu excursia pe limski canal),- porec, -rijeka, -opatja
in dalmatia centrala- sibenik, primosten, trogir ,split, omis, makarska, dezbatute pe larg in paginile anterioare.
pt. dubrovnik (si fermecarorul cavtat) te sfatuiesc sa stai macar 3 zile in zona, altfel e ca si vizitarea venetiei din istria
bogdan10
QUOTE (danzet @ May 24 2008, 22:50) *
Eu am stat la Hotel Minerva in Podgora. In afara de plaja, mare lucru nu prea ai ce face in Podgora

Hotelul cum ti s-a parut? Te intreb fiindca deja am facut rezervare acolo, incepand cu 02 august.
Merci.

Hotelul este bun. Isi merita cele 3*. Eu am avut camera la etajul 7 (camera orientata catre Makarska, pe latura unde exista parcarea de la intrarea in hotel) si am avut panorama destul de frumoasa (mare + munte).
Sa ai grija sa nu iti dea camera pe spate (opus laturii cu parcarea de la intrarea in hotel, deoarece jos este bucataria restaurantului si risti sa iti vina mirosul in camera! Mie au incercat sa imi dea o astfel de camera si am refuzat-o! Taxa pt. parcarea hotelului era acum 2 ani de 4euro/zi. Nu prea ai unde parca in alta parte deoarece strazile sunt stramte si trotuarele sunt inguste. Parcarea pe strada era interzisa! Nu risca deoarece risti sa-ti salte masina! Daca vrei sa faci croaziere catre insulele din jur trebuie sa ajungi in Makarska. Se fac si din Podgora croaziere, dar vaporasele sunt mai bune in Makarska!

bibicu13
QUOTE (ambvision @ May 24 2008, 10:28) *
Noi am inchiriat biciclete pe Ciovo de la camping-ul Rozac (cel ca o peninsula impadurita, spre Okrug Gornji), si nu mai stiu exact cat au costat, parca aprox. 30 RON pentru 6 ore, si cu cat luai pe perioada mai mare, devenea mai ieftin / ora. Nu stiu despre autorizatii de pescuit, noi am luat peste de la piata de peste. Insa vedeam multi pesti pe langa noi in apa.

Viamichelin zice:

Trogir->Venezia

Costs 90.55 EUR = Toll 25.62 EUR + Petrol 64.93 EUR
Time 07h06 which 04h59 on motorways
Distance 616km which 521km on motorways and 23km on scenic roads

Multam !!!
In 3 saptamani plecam in zona ...
thumbup.gif
bogdrag
QUOTE (bogdan10 @ May 24 2008, 20:36) *
Eu am stat la Hotel Minerva in Podgora. In afara de plaja, mare lucru nu prea ai ce face in Podgora.

http://www.hoteli-podgora.com/minerva.htm

Ca sa vizitati Plitvicka Jezera, bine ar fi sa dormiti o noapte sau doua acolo (exista pensiuni in zona, in afara parcului national -in parcul national nu sunt decat hoteluri si sunt mai scumpe). De acolo, cand plecati catre Podgora, puteti vizita pe drum si Parcul National KRKA. Merita vazut!

Drumul cel mai bun de la Oradea catre Podgora (cu trecere prin Plitvicka Jezera) mi se pare a fi bun urmatorul:

Oradea - Szolnok - autostrada M5 - autostrada M0 (centura Budapestei) - autostrada M7 - Zagreb (centura) - Plitvicka Jezera - Podgora (vezi link-ul de mai jos):

http://www.viamichelin.co.uk/viamichelin/g...8&options=1

Ai cumva ceva poze din Podgora, facute de tine? Faleza se aseamana cu cea din Mamaia, adica pt. plimbare cu copii pt. aerosoli??? Ai nevoie de papuci pt. a intra in mare, ca am inteles ca in unele statiuni ai nevoie de papuci, ca altfel te tai???
merci!
bogdan10
QUOTE (bogdrag @ May 25 2008, 19:40) *
Ai cumva ceva poze din Podgora, facute de tine? Faleza se aseamana cu cea din Mamaia, adica pt. plimbare cu copii pt. aerosoli??? Ai nevoie de papuci pt. a intra in mare, ca am inteles ca in unele statiuni ai nevoie de papuci, ca altfel te tai???
merci!

Da, ai nevoie de papuci. Plaja este cu pietris, ca marea majoritate a plajelor din Croatia. Faleza este mai inalta decat plaja (2-3 m mai sus) , nu este ca in Mamaia.
scoty
M-am hotarat plec la Brela vara asta in Iulie, stiti cumva gasesc pe acolo KFC, McDonald's sau Pita Hut, ca asta micu numai de astea vrea sa manance?
dariuscha
QUOTE (scoty @ May 25 2008, 20:43) *
M-am hotarat plec la Brela vara asta in Iulie, stiti cumva gasesc pe acolo KFC, McDonald's sau Pita Hut, ca asta micu numai de astea vrea sa manance?

cel mai aproape Mc e in split , pe marmontova. tot pe acolo e si restaurantul maslina ( a ajungi printr-un gang, nici n-ai banui ca e ceva acolo , dar ai indicator , eventual intreaba). crede-ma , n-o sa regreti. au cea mai mare si buna pizza din ce-am mancat in croatia ( si am tot mancat !) si scampi...hm...totul e gatit excelent( daca nu or fi schimbat bucatarul !) . la rest. arca, in brela, fac iar o pizza super.

kerkyra
QUOTE (dariuscha @ May 25 2008, 21:31) *
cel mai aproape Mc e in split , pe marmontova. tot pe acolo e si restaurantul maslina ( a ajungi printr-un gang, nici n-ai banui ca e ceva acolo , dar ai indicator , eventual intreaba). crede-ma , n-o sa regreti. au cea mai mare si buna pizza din ce-am mancat in croatia ( si am tot mancat !) si scampi...hm...totul e gatit excelent( daca nu or fi schimbat bucatarul !) . la rest. arca, in brela, fac iar o pizza super.

E bine de stiut, vreau sa petrec o zi in Split si ar prinde bine... Ceva preturi? biggrin.gif
dariuscha
QUOTE (kerkyra @ May 26 2008, 09:03) *
E bine de stiut, vreau sa petrec o zi in Split si ar prinde bine... Ceva preturi? biggrin.gif

din ce tin minte (au trecut 2 ani! ) o pizza (uriasa ) 45-60 kn, depinde de model, suc, bere= 12-14 kn, la peste sincer nu mai stiu ( 60-70 kn portia? ;aveau si platouri pt. 2-4 pers)
ca locatie, pe matmontova , pe langa fantana ( ingenioasa ! ) din zid .
sorel_789

acolo, poti plati cu EUR ? sau doar cu kn ?
hist
salutare la toata lumea
as avea si eu o intrebare.....vrem sa plecam 4 persoane pe la mijlocul lui iulie in croatia, intrebarea mea este.....e dificil de gasit cazare in acea perioada fara rezervare sau nu e chiar sfarsitul lumii? asta e singurul lucru care imi da de gandit ca din ce am observat pe net locuri de cazare ar tot fi (numai de n'ar fi toate ocupate), dar am citit pe forum aici ca nu e prea indicat sa mergi "la plezneala", oricum nu caut doar 4 stele sau doar cele mai ieftine, dar sa nu ma trezesc ca ajung pe acolo si nu gasim nimic liber smile.gif
intreb asta deoarece am vrea sa ne plimbam prin croatia un pic si atunci nu pot sa gasesc de aici camera pentru 1-2 nopti.
Una din destinatiile clare este deocamdata plitvice si zagreb, cat despre zona unde sa ne prajim la soare sunt total indecis si nu am nici un habar prin ce zona sa ma orientez. Mi se pare frumoasa si zona Pola, si Insulele Krk si Rab, dar si Split si Dubrovnik.
Totusi fiindca plecam din Cluj nu cred ca o sa ne intindem pana in dubrovnik dar pana pe la Split mi-ar place sa ajungem cam intr'o saptamana, maxim 10 zile
pflavius
Salutare tuturor calatorilor

Sotia mea si cu mine vrem sa ne petrecem vacanta in Croatia anul acesta dar multitudinea de locuri splendide fac ca alegerea unui loc sa fie aproape imposibila. Cu toate acestea ne-am propus sa atingem cateceva Plitvice, Dubrovnic... si altele.
Problemele incep atunci cand ajungem la transport, sa mergem 2 in mashina parca nu face (economic si ecologic vorbind) si atunci oferim 2 locuri spre Croatia sau suntem deschisi la o alta oferta in care cineva este dispus sa ne suporte pana acolo... (oferim in oricare dintre variante GPS, detector radar si sofer experimentat de schimb :-) )...
Nu suntem ...cel putin deocamdata, legati de vre-un loc de cazare in Croatia si nici de o data de plecare sau de intoarcere...(however vrem sa stam macar 10 zile)... daca e cineva interesat de acest JOINT VENTURE ...va rog dati un semn...

(ah.. )P.S. suntem din Cluj
bandy_man
QUOTE (sorel_789 @ May 26 2008, 15:30) *

Se poate si EUR si Kn.
Preferabil ca la intrare in tara sa cumperi kuna.
dariuscha

cazarea , autostrada si benzinarii pe autostrada (unde poti si schimba) in euro . restul, in kn. in orase mari mai poti plati si cu cardul
giovanni1
QUOTE (pflavius @ May 26 2008, 15:39) *
Salutare tuturor calatorilor

Sotia mea si cu mine vrem sa ne petrecem vacanta in Croatia anul acesta dar multitudinea de locuri splendide fac ca alegerea unui loc sa fie aproape imposibila. Cu toate acestea ne-am propus sa atingem cateceva Plitvice, Dubrovnic... si altele.
Problemele incep atunci cand ajungem la transport, sa mergem 2 in mashina parca nu face (economic si ecologic vorbind) si atunci oferim 2 locuri spre Croatia sau suntem deschisi la o alta oferta in care cineva este dispus sa ne suporte pana acolo... (oferim in oricare dintre variante GPS, detector radar si sofer experimentat de schimb :-) )...
Nu suntem ...cel putin deocamdata, legati de vre-un loc de cazare in Croatia si nici de o data de plecare sau de intoarcere...(however vrem sa stam macar 10 zile)... daca e cineva interesat de acest JOINT VENTURE ...va rog dati un semn...

(ah.. )P.S. suntem din Cluj

Cand vreti sa merjeti in Croatia?
pflavius
QUOTE (giovanni1 @ May 26 2008, 16:18) *
Cand vreti sa merjeti in Croatia?

Nu suntem legati de o data anume ... am vrea sa prindem vreme buna (cald) asa ca ...dupa 20 iunie ...oricand
giovanni1
QUOTE (pflavius @ May 26 2008, 16:31) *
Nu suntem legati de o data anume ... am vrea sa prindem vreme buna (cald) asa ca ...dupa 20 iunie ...oricand

Noi plecam la Brela pe 14 iunie.Dar deja am rezervat acolo pentru 7 nopti.
bogdrag
QUOTE (bogdan10 @ May 25 2008, 21:29) *
Da, ai nevoie de papuci. Plaja este cu pietris, ca marea majoritate a plajelor din Croatia. Faleza este mai inalta decat plaja (2-3 m mai sus) , nu este ca in Mamaia.

Iti multumesc tare mult pentru poze si pentru informatii!!!
Mai spunem , daca iti mai amintesti legat de mancare, cam pe unde s-ar putea manca la pret bun, ceva supermarket prin apropiere??? Apa este adanca de la inceput sau pot intra si copii sa se joaca in apa???
merci!

DANISA
Ciao tuturor ,

Ptr cei care aleg traseul prin Ungaria am gasit un site unde sunt afisate benzinariile unguresti din diverse localitati , orarul de functionare si ceva preturi ...nu stiu cat de actuale sunt preturile

www.holtankoljak.hu

Drum bun tuturor !
aannyy
am gasit un site interesant cu locuri de cazare in Croatia. Cel putin in Sud au foarte multe locuri de cazare.
http://www.accommodationincroatia.net/
Precum si un site in care sunt date note diferitelor regiuni
http://www.zoover.co.uk/
bogdan10

Poti schimba Euro in kuna la orice banca sau oficiu postal. Nu te repezi sa schimbi toti banii in kuna de la inceput. Oricum ai grija ca duminica si sambata dupa-amiaza gasesti sa schimbi banii doar la receptiile hotelurilor care au casa de schimb!
dariuscha
QUOTE (hist @ May 26 2008, 15:33) *
salutare la toata lumea
as avea si eu o intrebare.....vrem sa plecam 4 persoane pe la mijlocul lui iulie in croatia, intrebarea mea este.....e dificil de gasit cazare in acea perioada fara rezervare sau nu e chiar sfarsitul lumii? asta e singurul lucru care imi da de gandit ca din ce am observat pe net locuri de cazare ar tot fi (numai de n'ar fi toate ocupate), dar am citit pe forum aici ca nu e prea indicat sa mergi "la plezneala", oricum nu caut doar 4 stele sau doar cele mai ieftine, dar sa nu ma trezesc ca ajung pe acolo si nu gasim nimic liber smile.gif
intreb asta deoarece am vrea sa ne plimbam prin croatia un pic si atunci nu pot sa gasesc de aici camera pentru 1-2 nopti.
Una din destinatiile clare este deocamdata plitvice si zagreb, cat despre zona unde sa ne prajim la soare sunt total indecis si nu am nici un habar prin ce zona sa ma orientez. Mi se pare frumoasa si zona Pola, si Insulele Krk si Rab, dar si Split si Dubrovnik.
Totusi fiindca plecam din Cluj nu cred ca o sa ne intindem pana in dubrovnik dar pana pe la Split mi-ar place sa ajungem cam intr'o saptamana, maxim 10 zile

pt. zagreb te sfatuiesc sa faci rezervare si sa cauti un hotel cu parcare ( chiar contra cost). la plitvice- in zona , la fata locului, dar nu spre sfarsitul zilei. in rest, cam dificil de spus (mij. lui iulie!). sigur nu vei dormi in masina , insa e loterie : poti avea noroc si gasi f. bine, sau.. . trebuie sa ai in vedere si faptul ca , sub 3 nopti, pretul e mai mare / noapte !
ambvision
QUOTE (aannyy @ May 26 2008, 17:52) *
Precum si un site in care sunt date note diferitelor regiuni
http://www.zoover.co.uk/

Hai ca asta-i tare de tot... locul cu nota cea mai mare din Romania este Gilau (langa Cluj) - nu stiam ca sunt la numai 15 km de ce-i mai tare in tara asta smile.gif
bogdan10
QUOTE (bogdrag @ May 26 2008, 17:39) *
Iti multumesc tare mult pentru poze si pentru informatii!!!
Mai spunem , daca iti mai amintesti legat de mancare, cam pe unde s-ar putea manca la pret bun, ceva supermarket prin apropiere??? Apa este adanca de la inceput sau pot intra si copii sa se joaca in apa???
merci!

In Podgora nu am mancat la nicio terasa. Doar in Makarska am mancat la pranz kalamari si caracatita. In rest aveam demipensiune si alergam mult sa vizitam diferite locuri. Din 9 zile, cat am stat in Croatia, doar vreo 2 zile puse cap la cap am facut plaja!
Apa nu este adanca de la inceput dar nici ca la Mamaia nu "te duci de te uita Dumnezeu"!
bogdrag
QUOTE (bogdan10 @ May 26 2008, 18:06) *
In Podgora nu am mancat la nicio terasa. Doar in Makarska am mancat la pranz kalamari si caracatita. In rest aveam demipensiune si alergam mult sa vizitam diferite locuri. Din 9 zile, cat am stat in Croatia, doar vreo 2 zile puse cap la cap am facut plaja!
Apa nu este adanca de la inceput dar nici ca la Mamaia nu "te duci de te uita Dumnezeu"!

merci bogdan10!
Cam ce se poate vizita in imprejurimi? Am retinut Plitvice si Parcul Krka! Altceva ce merita vazut, ca nici noi nu mergem pt. plaja, ci doar plimbare pe faleza dimineata si seara iar in timpul zilei de vizitat prin imprejurimi....

Stii cumva si un site cu cazare in apropiere de Plitvice, sa-mi fac rezervare on-line sau crezi ca imi gasesc si acolo direct pt. o noapte????

Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.