mirsilstan
28th July 2006, 15:09
Revin cu ruta pe care am hotarit sa o luam, poate le foloseste si altora. Un prieten a vorbit si cu un sirb si concluzia este:
Bucuresti-Drobeta-Negotin-Zajecar-Kraljevo-Cacak-Uzice-Bijelo Polje-Podgorica
Total 966 km zice Autoroute-ul
Mersi salerosa, dar am auzit ca drumul celalalt prin Novi Pazar e mai prost, plus ca cel prin Cacak cica e mai spectaculos. Oricum verdictul o sa-l dau la intoarcere
salerosa
28th July 2006, 16:50
Nici o problemă. Eu am făcut ambele drumuri, unul la dus și altul la întors. Cred că amîndouă sînt frumoase. Vacanță plăcută și te așteptăm cu impresii proaspete !
afaceri
28th July 2006, 23:34
QUOTE(vivien08 @ Jul 27 2006, 23:42)

Pentru Croatia nu-ti trebuie viza. Iti recomand cu caldura Croatia,e deosebit de frumoasa. Eu am o luna de cand m-am intors si a fost super
Multumesc mult pt. informatie Vivien08. Poti sa-mi spui ceva si de preturi la restaurant, sau fast food ,etc.?
Eventual si magazinele de haine, sunt mai ieftine decat la noi?
ice cube
29th July 2006, 13:52
userrr
31st July 2006, 09:18
care este treaba cu rechinii in Croatia ? Am auzit ca oficialitatile au declarat candva mare atentie
tzopicata
31st July 2006, 17:43
sal...stie careva daca se fac excursii la venetia si la ce pret(cu plecare de pe undeva de pe portiunea de litoral dintre spli si dubrovnik)?cu autobuzul,cu vaporul,orice detaliu e binevenit
mersi
vivien08
31st July 2006, 18:30
QUOTE(tzopicata @ Jul 31 2006, 18:43)

sal...stie careva daca se fac excursii la venetia si la ce pret(cu plecare de pe undeva de pe portiunea de litoral dintre spli si dubrovnik)?cu autobuzul,cu vaporul,orice detaliu e binevenit
mersi

de la distanta de la care ziceai e cam departe,ma indoiesc sa fie excursie de o zi,eventual de 2,e prea departe.
noi am fost la Venetia din Rovinj,peninsula Istria.ne-au dus cu autocarul pana in Porec si de acolo am facut 2 ore pina la Venetia cu vaporul.si asa mi s-a parut prea putin sa vizitezi venetia in 6 ore la cat e de frumoasa.noi am plecat la 7 dimineata si am ajuns inapoi la ora 22.excursia a costat cam 68 euro/pers.,a meritat din plin.
NHT
8th August 2006, 13:01
salut
eu plec sambata cu masina. plecare prin arad, szeged, mohacs, osijek, rijeka.
am 7 nopti linga selce si as vrea sa ma intorc prin dubrovnik.
a incercat cineva de curind dubrovnik, podgorica, belgrad, timisoara?
sirbii stiu ca aveau viza..
au renuntat sau nu?
thx in advance
ice cube
9th August 2006, 15:56
Nu.
james_burton
11th August 2006, 11:06
salut,
vreau sa ma duc si eu in croatia in septembrie si ma gandeam sa ma duc prin serbia si sa ma intorc prin ungaria. as vrea sa stiu de la cei care au traversat serbia daca au existat probleme pe drum, ce traseu au urmat, cat a durat drumul etc.
multumesc,
mirsilstan
15th August 2006, 11:41
QUOTE(james_burton @ Aug 11 2006, 12:06)

salut,
vreau sa ma duc si eu in croatia in septembrie si ma gandeam sa ma duc prin serbia si sa ma intorc prin ungaria. as vrea sa stiu de la cei care au traversat serbia daca au existat probleme pe drum, ce traseu au urmat, cat a durat drumul etc.
multumesc,
Salutare,
Am fost eu prin Serbia si Muntenegru in Croatia. Traseul urmat a fost Bucuresti-Alexandria-Caracal-Craiova-Drobeta-Portile de Fier-Negotin-Zajecar-Paracin-Krusevac-Kraljevo-Cacak-Uzice-Bijelo-Polje-Podgorica-Kotor-Herceg Novi dupa care intri in Croatia. Am dormit o noapte la Vrnjacka Banja linga Cacak cu 50 euro 3 persoane (dupa sfatul lui salerosa
). Drumul dureaza clar 2 zile, in Muntenegru e cam ca 3 vai ale Oltului si 2 transfagarasani la un loc 
Am plecat simbata dimineata si toata simbata n-am vazut nici un radar in toata Serbia, iar duminica era plin
Am si luat o amenda, cereau 40 de euro pt ca aveam 70 in zona de 50 (tot repetau "cazna, cazna"
), noua ni s-a parut prea mult si nu am platit, pina la urma s-au saturat de asteptat si am platit 13 euro (1000 de dinari) cu chitanta. Nici acum nu stiu cit era amenda cu adevarat.
Avantajele acestui drum ar fi ca vezi Kotorul, care e intr-adevar spectaculos, plus ca iei Croatia de jos in sus si nu mai trebuie sa te duci si sa te intorci ca sa vezi Dubrovnikul de exemplu. Noua ne-a parut rau ca nu am oprit macar o noapte in Muntenegru, merita, dar aveam rezervare in Croatia la Cavtat si am zis sa nu o pierdem.
A fost amuzant la vama sirba (sau muntenegreana :-s) cu Croatia, ne-au intrebat unde sint vizele de Croatia, iar cind noi le-am zis ca nu ne trebuie vize pt Croatia, au inceput sa dea telefoane in toata vama si sa se intrebe unul pe altul sa verifice daca e adevarat 
Daca ajungi la capatul sudic al fiordului, e un feribot care te duce direct la capatul nordic, la Herceg Novi, dar asa nu mai vezi Kotorul. Drumul din capatul sudic pina la Kotor are o singura banda si e destul de circulat, prietenul cu care am fost a fost foarte entuziasmat
. Exista si un drum care duce direct la Kotor in mijlocul fiordului, pe care noi nu l-am gasit, asa ca am mers 12 kilometri pe un drum cit o alee intre blocuri in Bucuresti, pe care a venit la un moment un autocar din fatza
De la Kotor pina la capatul nordic la Herceg Novi e drum cu 2 benzi.
Oricum dupa umila mea parere, in Croatia ce merita mai mult vizitat e Dalmatia si nu Istria, asa ca musai trebuie sa ajungi in sud la Dubrovnik.
helen
15th August 2006, 13:10
stiti cumva daca pentru a intra in muntenegru din croatia (doar pentru a vizita Kotor si cele cateva locuri faine de pe coasta) e nevoie de viza pentru romani? stiu ca pe unele forumuri s-a scris ca n-ar fi nevoie de viza, doar atunci cand vii dinspre serbia. ce ziceti?
alinaclau
15th August 2006, 21:14
vivien08!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TE ASTEPT!!!!!!!!
sonia_4u
21st August 2006, 09:35
QUOTE(helen @ Aug 15 2006, 12:10)

stiti cumva daca pentru a intra in muntenegru din croatia (doar pentru a vizita Kotor si cele cateva locuri faine de pe coasta) e nevoie de viza pentru romani? stiu ca pe unele forumuri s-a scris ca n-ar fi nevoie de viza, doar atunci cand vii dinspre serbia. ce ziceti?
Buna,
Viza este absolut necesara. Intoracerea din Croatia de acum 2 saptamani am vrut sa o facem prin Muntenegru, dar desi la vama Croata ne-au lasat sa trecem, Muntenegrenii ne-au intors din drum pe motiv ca nu aveam viza. Pentru cei fara viza sigurul drum de tranzit este prin Ungaria.
fourmi
21st August 2006, 11:32
Doua pareri:
1. Must-see/ must be in zona de sud - Dubrovnik. In mod sigur nici nu mai merg alta data mai sus de aceasta zona, e prea frumos aici.
2. N-o luati, fratilor, prin serbija: am inteles ca viza de tranzit s-a facut 75 de euro de persoana, drumuri proaste. La cosovo am mai platit 50 euro-asigurare de masina, desi aveam asigurare valabila in toata europa. Nu plateai, nu treceai. Nu stiu pe unde au mers ceilalti, dar eu nu numai ca n-am vazut radar in serbija, dar masinile de politie erau parca din filme de desene animate, din alea de carton. Nu cred ca te puteau urmari nici daca erai pe bicicleta.
In alta ordine de idei, muntenegru e un deliciu.
mirsilstan
21st August 2006, 21:25
QUOTE(fourmi @ Aug 21 2006, 12:32)

Doua pareri:
1. Must-see/ must be in zona de sud - Dubrovnik. In mod sigur nici nu mai merg alta data mai sus de aceasta zona, e prea frumos aici.
2. N-o luati, fratilor, prin serbija: am inteles ca viza de tranzit s-a facut 75 de euro de persoana, drumuri proaste. La cosovo am mai platit 50 euro-asigurare de masina, desi aveam asigurare valabila in toata europa. Nu plateai, nu treceai. Nu stiu pe unde au mers ceilalti, dar eu nu numai ca n-am vazut radar in serbija, dar masinile de politie erau parca din filme de desene animate, din alea de carton. Nu cred ca te puteau urmari nici daca erai pe bicicleta.
In alta ordine de idei, muntenegru e un deliciu.
1. Viza pentru o intrare-iesire pentru Serbia e 40 de euro. Cea pentru intrari si iesiri multiple este 75.
2. Nu stiu pe unde ai luat-o, dar eu nu am luat-o prin nici un Kosovo si nu am dat 50 de euro pentru nimic.
hack99me99baby
23rd August 2006, 10:09
Salut. A fost cineva in statiunea Trogir (langa Split) in Croatia ? Daca da, sa-mi spuneti si mie pls, plec sambata si habar n-am ce e pe-acolo. Preturile cum sunt ? Plaja ..sau alte lucruri care ar trebui sa le stiu.
MS mult !!
NHT
23rd August 2006, 15:43
salutare again!
tocmai m-am intors si scriu citeva rinduri pentru cei ce n-au fost inca.
in primul rind, ruta a fost buc-arad-szeged-baja-mohacs-osijek-zagreb-crikvenica. 550Km+800km in doua zile.
arad-crikvenica - 800 km drum de 9-10 ore.
pentru cei prieteni cu viteza mare grija mare la radare. politia sta la pinda, cam ca la noi, pe drumurile secundare - limitate de obicei la 80 km/h.
pe autostrada desi limita este de 130 km/h in general se merge mai repede. pe mine m-au surprins in coloana de mai multe ori cu 150 km/h si nu m-au oprit.
tot despre drumuri: am facut o excursie la postojna - drum de cca 120 km a durat 2.5-3 h. in SLO e un drum de munte pe care se circula cu 80 km/h si nu depaseste nimeni, seamana cu austria dar cu alta limba pe placute
pestera e frumoasa, e mult mai lunga decit pesterile din apuseni si un pic comerciala pentru gustul meu. pentru majoritatea insa va fi o experienta faina, sint sigur. lipsesc celelalte fenomene carstice din romania: doline, ponor-izbuc, etc.
biletul costa aprox 18 Euro/pers. iar parcarea 2.5 Euro
o sapca sau ceva mai calduros e binevenit.
alta excursie am facut-o la plitvice si zadar.
plitvice e un parc national cu o suita de cascade si lacuri. apa e turcoise si f curata...
merita sa-l vedeti daca mergeti cu copii mici, ei se vor bucura cu siguranta la vederea pestilor, a ratelor, cascadelor, vaporaselor, etc. un bilet pentru circuitul "E" - cel mai scurt, e 100 kn de persoana
zadar e primul oras in dalmatia de nord si fiindca e port are "ceva" din marsilia
in rest e ok.
daca in kvarner croatii mai sint si blonzi, pe la zadar incep sa fie mai negri si cu priviri patrunzatoare 
deh, grecia...
totusi la zadar am mincat cel mai bun biftec
ceva preturi:
apa minerala: 10kn
coca cola: 14 kn
bere 0.3 l draft: 10 kn
biftec: 90 kn
wiener snitzel: 58 kn
salata: 13 kn
taxe autostrada: 250km - 90kn, 122 km - 49 kn, 207 km - 83 kn.
motorina: 7.6 kn /litru Euro 4
pe autostrazi gasiti o masina de zg si mergeti dupa el.. daca va tine masina
160-190 km/h
daca stati in istria sau kvarner sigur o sa mrgeti la "krk otok" - insula krk
eu am fost la punat - cu o marina impresionanta si o biserica veche pe o insula pe care eu n-am ajuns din cauza orei tarzii.. 
si apoi, la capatul insulei statiunea baska. e intr-un golf cu pereti de munte taiati.
daca scoti marea din peisaj arata exact ca la munte. spectaculos.
in rest statiunea mi s-a parut un fel de costinesti, o amestecatura ciudata.
au putine restaurante pe faleza si daca e vara, mai bine vorbiti la hotel sa va rezerve o masa la unul din restaurante, altfel...
eu am gasit fara rezervare numai in spate, dupa un stat la coada de jumate de ora.
ceva preturi baska:
bere 0.5 - 16kn
suc - 10 kn
prosciuto dalmat - 45 kn
rizoto skampi - 60 kn (orez cu srimpsi)
biftek - 85 kn
atentie la drumul pina la baska; e ingust si are citeva treceri unde trebuie sa respectati indicatoarele daca vreti sa veniti cu masina intreaga.
daca va place sa mancati tot ce innoata, v-ati scos. nu ratati salatele de fructe de mare si neaparat "skampi na buzaru" - srimpsi cu legume la capac. f gustos.
skampi na zaru - sint aceeasi srimpsi la gratar.
costa cam mult dar merita sa-i mancati proapeti.
pestele alb e la fel de scump, cam 230 kn.
daca o masa in 2+1 copil e cam 300-350 kn, cu "skampi" sare de 350-450 kn.
asta la restaurant. daca vreti ieftin, gasiti pizza pe strada, no problem.
inca un lucru: invatati citeva cuvinte in italiana/germana. daca vorbiti in engleza o sa dea din cap si nu o sa prea inteleaga..
mie mi s-a intimplat la inceput everytime..
si inc-o chestie: bautura e mai scumpa pe plaja decit la restaurante.
despre cazare: am vazut, cel putin in zona unde am stat masini (logan) cu placute cu oferte de cazare. eu am stat la hotel luat prin internet. mai ietin ca la agentii si mult mai bine. 4 stele la 100E camera/ noapte + breakfast.
insa 30% avans.
totusi dupa mine va sfatuiesc sa nu stati intr-un singur loc. tara e mult prea spectaculoasa ca sa stai doar intr-un loc. nu stiu daca se pot inchria in romania "wagon" uri, dar daca da, ar fi o chestie sa te plimbi cu ea pe acolo.
am vazut niste italieni cu cortul montat pe (deasupra) unui C3.
alte preturi: 5 minute de sarit la plasa pt copii :10 kn - 5 min
masinute cu motor electric: 10 kn - 5 minute.
inghetata - 4 kn un linguroi din ala special
prosop de plaja: 150 kn 
plajele nu sint cu nisip, cumparati-va papuci de plaja de la ei.
accepta si oiro. si la taxele de autostrada si cam oriunde.. seamana cu YU din trecut unde puteai plati cu DM...
insa in loc de 7.2 kune pe un oiro, cursul cred ca e pe la 7 kn.
impresie generala: civilizatie si curatenie. ambele ne cam lipsesc noua ca popor...
daca sustineti contrariul, intorceti-va prin DN 7C, pe la Balea Cascada si intrati la buda. Luati-va si Hummerul pt drumurile din jud Arges...
ah si inca ceva: drumurile. e impresionant ce au reusit sa faca acolo in 10-12 ani. sint la nivelul IT sau A.
unele tunele chiar arata mai bine decit cele de la Klagenfurt-Udine sau Riviera
se vede ca n-au croitori sau chelneri ca patroni de firme de drumuri..
divizia4
24th August 2006, 23:10
sau ca nu fura
te apuca nervii cand vezii ca unii pot si la noi oricat ne-am stradui parca lucreaza doar mesterul manole
divizia4
25th August 2006, 15:10
QUOTE(divizia4 @ Aug 25 2006, 00:10)

sau ca nu fura
te apuca nervii cand vezi ca unii pot si la noi oricat ne-am stradui parca lucreaza doar mesterul manole
ice cube
25th August 2006, 16:17
Si cand te intorci de acolo, zici ca la noi a fost razboi, nu la ei.
bibacj
27th August 2006, 12:09
M-ati convins, merg maine sa caut rezervare la agentia de turism pt Croatia...
QUOTE(ice cube @ Aug 25 2006, 17:17)

Si cand te intorci de acolo, zici ca la noi a fost razboi, nu la ei.
De ce? E asa mare diferenta?
ice cube
28th August 2006, 12:10
Sa-mi spui cand te intorci, dupa ce intri pe soselele patriei noastre.
helen
4th September 2006, 19:01
salut tuturor,
cateva cuvinte dupa intoarcerea din croatia..alegeti vama cenad, se trece foarte foarte repede si mai scurtati putin si din drumul prin Ungaria..prima noapte si ultima am stat langa Osijek la o pensiune gasita absolut intamplator la 9 seara..am fost tratati imparateste, inclusiv cu picioruse de broasca (specialitate locala!!) pentru 20 euro pe noapte cu mic dejun inclus!! Pensiunea e la intrarea in Osijek intr-un satuc numit Bilje (Familia Lackovic - andjelko.lackovic@os.htnet.hr)
Pe coasta se gaseste cazare la tot pasul..e bine sa cautati cazare pe langa marile orase (noi am stat langa Dubrovnik la Mlini cu 15 euro/pers si am mers la Dubrovnik cu vaporasul - 30 kn de persoana). e bine sa stiti ceva germana sau italiana pentru ca engleza nu e de mare folos. In Dubrovnik e fain sa iei bilet pentru un tur pe bastioane, tot 30 kn de persoana. Mancarea si bautura sunt foarte scumpe la Dubrovnik, dar o pizza merita (aprox. 50 kn)..parcarea stiu ca e foarte scumpa (aprox 3 euro/ora)..
Plajele cu nisip lipsesc cu desavarsire (cu mici exceptii - insula Brac langa Bol si alta plaja pe insula Krk).
A doua oprire mai lunga a fpst pe insula Hvar unde, dupa o experienta mai nefericita in campingul Mlaska, am ajuns in orasul Hvar..superb, cazare ieftina si buna, mancare excelenta, in special la un restaurant ceva mai retras - Marinero, langa Catedrala benedictina.
Au urmat Trogir, cu o cetate superba cu stradute intesate de restaurante si magazine de suveniruri si Split, oarecum dezamagitor, in special palatul lui Diocletian..
Despre Plitvice nu mai spun mare lucru pentru ca s-a tot scris pe forum..biletul pentru doua zile e 130 kn si pentru o zi 100 kn (noi am luat de doua zile ca sa facem o dupa amiaza si o dimineata). Cazare se gaseste usor, in micile localitati din zona (100 kn de persoana). Restaurantele in zona sunt destul de scumpe (chiar si fata de coasta dalmata).
Oricum, superb, merita din plin efortul de a conduce 1800 km sau chiar mai mult (apropos, sa nu va prinda noaptea pe serpentinele Split-Makarska - Dubrovnik!!).
rocsi6666
5th September 2006, 14:41
eu plec vineri in Croatia....si as vrea sa cumpar kune...in Pitesti nu am gasit de unde...pe la banci habar nu aveau ce sunt macar...in Bucuresti gasesc oare? sau mai bine schimb acolo?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.