crima?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33

drag.gosh

sigur ati aflat de crucificarea bietei nebune la manastirea din moldova.
interesant e ca ea a fost luata" pe semnatura" de calugarite, cu alte cuvinte erau responsabile pt ea.
.paranteza pt cei ce nu stiu despre ce e vorba...
---- o calugarita de 23 ani, bolnava de schizofrenie a fost crucificata si infometata 3( trei) zile intr-un ritual de exorcizare--------
intrebari:
1. credeti ca se vor lua masuri impotriva vreunui reprezentant al BOR
2. ocupa biserica un rol atat de important in Romania, incat sa se poata substitui institutiilor statului?
3. in fine, ce credeti despre aceste asezaminte numite manastiri incare, de cele mai multe ori se petrec lucruri ....cel putin dubioase?
data
abordarea este tendentioasa din start, de vreme ce asociezi doi termeni crima - biserica

1. Biserica Ortodoxa a inchis manastirea si a ridicat dreptul de a oficia slujbe preotului acuzat.
2. De unde aceasta idee? Biserica Ortodoxa a anuntat ca asteapta rezultatele anchetei si in functie de rezultatul anchetei politiei si verdictului justitiei se va pronunta; cui se substituie avand in vedere aceasta atitudine?
3. " in fine, ce credeti despre aceste asezaminte numite manastiri incare, de cele mai multe ori se petrec lucruri ....cel putin dubioase?"

poti fi mai explicit ... ca sa nu fii ridicol

malone6x6
Sunt de acord cu ce ai scris data exceptand un singur lucru: "abordarea este tendentioasa din start, de vreme ce asociezi doi termeni crima - biserica". Dupa cum scrii tu aici ar insemna ca nu pot folosi intr-o propozitie cuvintele astea doua ori nu vad nimic tendentios in asta. Si la o scara mai mare se poate deduce ca nu poti sa-ti pui intrebari care in final pot duce la progres!

De la crima marsava a preotilor (de orice confesiune, am folosit un termen generic) de a turna la Securitate si pana la recentul caz in care Preafericitul Ierusalimului tocmai a luat un sut in spatele capotului pe motive de manarii financiare (poti sa treci si prin actiunile antisemite ale atator preoti (acelasi sens generic!) sau alte progromuri bazate pe diferenta de confesiune) o sa vezi ca Biserica (de orice confesiune, folosesc iar un termen generic) a participat din plin - si inca participa - la tot felul de marsavii si chiar crime.

Si daca o sa ma intrebi si de ce o sa-ti spun ce cred eu (!) : orice organizatie care e formata din oameni are caracteristicile celor ce o constituie si a convingerilor lor. Si cum orice Biserica fiind doar o organizatie "omeneasca" e normal sa fie imperfecta. Natura "divina" e pentru cei saracuti cu duhul sau care nu-si pot depasi conditia (destul de infantila dupa parerea mea) de a cauta un ajutor omnipotent macar teoretic daca nu-l si pot palpa. Se simt ei mai ocrotiti saracii!
data
QUOTE(malone6x6 @ Jun 17 2005, 19:21)
Sunt de acord cu ce ai scris data exceptand un singur lucru: "abordarea este tendentioasa din start, de vreme ce asociezi doi termeni crima - biserica". Dupa cum scrii tu aici ar insemna ca nu pot folosi intr-o propozitie cuvintele astea doua ori nu vad nimic tendentios in asta. Si la o scara mai mare se poate deduce ca nu poti sa-ti pui intrebari care in final pot duce la progres!

De la crima marsava a preotilor (de orice confesiune, am folosit un termen generic) de a turna la Securitate si pana la recentul caz in care Preafericitul Ierusalimului tocmai a luat un sut in spatele capotului pe motive de manarii financiare (poti sa treci si prin actiunile antisemite ale atator preoti (acelasi sens generic!) sau alte progromuri bazate pe diferenta de confesiune) o sa vezi ca Biserica (de orice confesiune, folosesc iar un termen generic) a participat din plin - si inca participa - la tot felul de marsavii si chiar crime.

Si daca o sa ma intrebi si de ce o sa-ti spun ce cred eu (!) : orice organizatie care e formata din oameni are caracteristicile celor ce o constituie si a convingerilor lor. Si cum orice Biserica fiind doar o organizatie "omeneasca" e normal sa fie imperfecta. Natura "divina" e pentru cei saracuti cu duhul sau care nu-si pot depasi conditia (destul de infantila dupa parerea mea) de a cauta un ajutor omnipotent macar teoretic daca nu-l si pot palpa. Se simt ei mai ocrotiti saracii!
*

daca ar fi intr-o propozitie nu as fi considerat ca este in neregula dar titlul topicului este format din doar doua cuvinte:
"crima?, biserica"
renderman
da, crima - biserica!
Sa omori un bolnav psihic tot crima se numeste ... indiferent de cine o face...
data
QUOTE(renderman @ Jun 17 2005, 19:38)
da, crima - biserica!
*

dupa principiul tau daca niste romani au mancat lebede la Viena atunci romani - mancatori de lebede este pe deplin corect.
renderman
Nu zic ca toata biserica este vinovata, dar e grav ceea ce s-a intamplat...

data
nu este grav, este ingrozitor, dar repet asocierea dintre crima si biserica in ansamblul ei mi se pare fortat.
renderman
Daca persoana omorata era intr-un spital de psihiatrie si nu intr-o manastire, probabil traia. Deci ...
data

mai spun odata: daca un sofer omoara pe cineva pe trecerea de pietoni, toti posesorii de permise de conducere din Romania trebuie inchisi?
renderman
QUOTE(data @ Jun 17 2005, 19:57)
mai spun odata: daca un sofer omoara pe cineva pe trecerea de pietoni, toti posesorii de permise de conducere din Romania trebuie inchisi?
*

A zis cineva asta?
data
daca nu ai sugerat ca este vina bisericii in ansamblul ei imi cer scuze, eu asa am inteles.
Johnnywal
s-au mai scris vreo 6 pagini despre asta...
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=63651
Mie mi se pare (pana acuma) ca BOR luat o pozitie corecta asteptand sfarsitul anchetei.
CataPro
QUOTE(renderman @ Jun 17 2005, 19:38)
da, crima - biserica!
*

daca e legitima aparare?
daca iti sare in fata masinii?

mai bolnav esti tu, abia astepti sa arunci vina. Tu esti ala destept, politia si biserica "este" proaste!

render away.
gtk
QUOTE(CataPro @ Jun 17 2005, 22:17)
daca e legitima aparare?
daca iti sare in fata masinii?

mai bolnav esti tu, abia astepti sa arunci vina. Tu esti ala destept, politia si biserica "este" proaste!

render away.
*

incepi sa aberezi... aia a fost legitima aparare?

daca exista o institutie care promoveaza prostia, aia e biserica!
malone6x6
Daca nu exista religia popica ala roscovan era poate intr-un spital sau facea mortar pe santiere si nu ar fi putut sa omoare pe nimeni!
renderman
QUOTE(malone6x6 @ Jun 18 2005, 10:17)
Daca nu exista religia popica ala roscovan era poate intr-un spital sau facea mortar pe santiere si nu ar fi putut sa omoare pe nimeni!
*

Sa nu generalizam, religia isi are rolul ei. Numai ca religie <> tot felul de popi idiotzi care omoara bolnavi psihic
Johnnywal
QUOTE(gtk @ Jun 18 2005, 08:51)

Nu nu... aia e armata!! cursing.gif
malone6x6
Eu consider ca acum religia a devenit inutila si o piedica in calea progresului omenirii. Cam neexplicata afirmatia dar cred ca spune esentialul.
CataPro
cunosti religia, sau arunci parere asupra a ceva ce nu cunosti?
EDIT: dupa avatar as zice ca te-ai constipat momentan, prietene. LOL

da, ai găsit-o! tongue.gif
iti zic eu ce promoveaza prostia: jocurile pe calculator, televizorul, banii de-a gata, statul prea mult departe de natura, armata (dupa cum zicea cineva), tehnologia (care implica departarea de fire, de natura)... chestii de-astea. Nu stiu daca intelegi.
gtk
QUOTE(Johnnywal @ Jun 18 2005, 11:28)
Nu nu... aia e armata!!  cursing.gif
*

ah, da... si armata! biggrin.gif
Rodeo
Eu ma tem ca Armata, Politia si Biserica au devenit loc de adapost pentru mari cantitati de prostie si incompetenta. Nu cred ca cele trei institutii sunt conduse de prosti sau ca sunt formate in majoritate din prosti, dar procentul lor din total e mai mare decat (dau un exemplu la intamplare) in o companie de telefonie.
DE CE? De ce se intampla asa ceva? In Armata si Politie vad un debuseu persoane cu nivel intelectual si cultural scazut dar cu fizic "lucrat". Ei sunt atrasi de salariile stimulante pentru cei ca ei, de stabilitatea locului de munca, de prestigiul care li-l va conferi uniforma si nu in ultimul rand de sentimentul de putere care il degaja aceste institutii de forta. In Biserica se refugiaza tot soiul de arivisti, mai degraba inteligenti, care sunt atrasi de aceasta meserie intelectuala cu perspective de acumulari materiale rapide si prestigiu social. Astia sunt preotii la care orice rugaciune are tarif, care vor sa construiasca la fiecare cinci blocuri o Catedrala, care fac slujbele doar ca sa ia salariul. Pe langa ei se strecoara si fanaticii religiosi, care de obicei devin calugari saraci, alungati din o comunitate in alta pentru "disidenta" fata de sistemul pecuniar. Se retrag in cate o comunitate mica si izolata, unde capata o aura de "sfinti" si sunt ascultati corespunzator. Se vad fortati, pentru a se deosebi de restul preotilor, sa recurga la practici religioase in afara celor recomandate de biserica. Uneori sunt credinte locale speculate abil, alteori chiar practici cu substrat pagan imbracate cu o poleiala crestina. Trist este ca de obicei se adreseaza unei masse de stupid people pe care chiar ei ar trebui sa o educe. In loc de educatie ofera o fascinatie ieftina si exagerari care satisfac pofta de senzational a prostimii.
CataPro
prosti, destepti, nu conteaza... tu nu te inchini la ei, ci la Dumnezeu!
nu te educa ei, ci Dumnezeu!
nu dai bani lor, ci lui Dumnezeu!
nu ii judeci tu, ci Dumnezeu!
intre tine si Dumnezeu n-are voie fie altceva.
religia ortodoxa nu e institutionalizata ca cea catolica, si sper sa nu ma insel aci.
Rodeo
Poate nu le dau lor bani, ci lui Dumnezeu...dar de folosit, ei folosesc banii aia si nu Dumnezeu. Cele mai faine masini straine in proprietatea manastirilor ortodoxe le gasesti. Si din banii care ii colecteaza fara chitanta preotii ma intreb cat se duce catre consumul lor personal si cat catre nevoile comunitatii. In privinta educatiei religioase reale (spirit, nu dogma!) Dumnezeu e destul de ocupat, ar trebui sa fie ajutat si de slujitorii sai.
malone6x6
CataPro dupa ce ti-am citit primul post am stat in cumpana daca sa-ti raspund. Al doilea m-a convins ca esti cam tot atat de evoluat pentru comunicare ca si popa ala roscovan care a facut sa moara biata schizofrenica de la manastire. So...dute cu dumenezeul tau...si cand ai sa incerci sa ai un dialog si nu o gainareala mircista de 2 bani mai comenteaza-ma si o sa si raspund ineptiilor.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.