Bicicleta medicinala

rrrazvan
As dori sa cumpar o astfel de bicicleta. Oferta este foarte variata , si nu stiu " la ce tre' sa ma uit cand cumpar asa ceva" .
Stiu ca sunt de 3 feluri : mecanice , magnetice si eliptice(cele la care dai si din maini si din picioare).
Cele eliptice am impresia ca sunt de 2 feluri , unele cu o roata mare in fata , si altele fara.
Cele mecanice sunt mai ieftine , si din ce am inteles si mai proaste.
Eu as vrea sa-mi cumpar una magnetica , dar nu stiu de care. Sunt si la 3 milioane si la 6 milioane si la 8 milioane. Ce e culmea e ca arata aproape la fel. Cel putin pentru cineva nepriceput ca mine.

Intrebarile le impart in 3 categorii :
1) Ce caracteristici trebuie sa urmaresc ,cand cumpar asa ceva? Marimea conteaza ? Unele sunt mici , parca ar fi de copii (cele mai ieftine) ,iar altele sunt imense. Am vazut ca unele au saua reglabila (inaltime). Altceva ce pot sa mai aiba ca dotari / facilitati ? Functiile computerului nu cred ca ma intereseaza prea mult .Ar fi suficiente : distanta ,timp si calorii. Totusi ce face ca diferenta de pret intre diferitele modele sa fie asa de mare?

2) Ce marca trebuie sa fie? Ce marci sunt mai bune?

3) De unde sa cumpar? O intrebare foarte importanta. Vad ca toata lumea injura pe aici First Bike , si acum nu prea as mai vrea nici eu sa cumpar de la ei. Am avut si eu un prieten care a luat o magnetica de la ei ,si dupa 15 min de folosire i s-a spart un rulment. Cele de la Metro / Carrefour sunt mai bune ? Unde pot gasi ceva de calitate? Sunt dispus sa dau maxim 6 mil . Cred ca pot lua ceva bun la banii astia.

PS : sa raspunda fiecare la ce se pricepe.
Ana_Karr
Nu ma pricep prea mult, dar sa-ti spun o parere personala .
Daca tii neparat sa-ti iei bicicleta ar fi bine sa-ti iei una eliptica . Iti solicita mai multe parti ale corpului, mai multi muschi ( de la maini/picioare/trunchi).

Un lucru care nu mi-a placut, la bicicleta mecanica, a fost ca-mi solicita numai picioarele, nimic altceva. Si dupa 20 de minute de pedalat, saua, imi "frecase"pulpele de nu mai puteam sa merg. Trebuie sa tii cont si de asta !

Iti recomand cu caldura, o banda de alergat . Poate e mai scumpa (dar vad ca esti pregatit financiar, avand in vedere optiunile pe care le prezenti), dar iti solicita tot corpul.

Din punctul meu de vedere este de 20 de ori mai buna. Banda poate avea diferite inclinatii, viteze . In afara de asta se poate plia , si o poti "ascunde" dupa un dulap, intr-o nisa. Ocupa mai putin loc decat ditamai bicicleta care oricum devine mobilier in maxim o luna. Banda macar nu te incurca in mijlocul camerei . Si intradevar nu-ti poti atarna hainele pe ea (ghidonul e perfect pt asta) .
Ninja
Banda de alergat nu e totuna cu alergatul propriu-zis!!! Ia iesi si da o tura in jurul blocului. Nu-i totuna.
rrrazvan
E o idee si cu banda de alergat , dar am inteles ca dupa n timp se cam rupe banda aia , si nu stiu daca se gasesc piese de schimb.
Fiecare aparat are avantajele si dezavantajele lui. In plus , nu stiu daca la 6 mil cumpar o banda prea grozava , pe cand la 6 mil ar trebui sa cumpar o bicicleta mai buna. Parerea mea. Oricum , merita luata in seama si ideea cu banda.
Va rog sa raspundeti daca puteti la intrebarile care le-am postat la inceput.
StormRider
eu am avut o bicicleta medicinala. intr-o anumita masura am fost multumit de ea dar un lucru iti zic sigur: Nu se compara cu "the real thing"...mai bine cumperi o bicicleta normala adica una cu care sa te plimbi prin parcuri etc -dupa parerea mea satisfactia e mult mai mare.
Daca esti o persoana care nu are timp liber deloc si eu iti recomand mai bine o banda de alergat sau un abonament la o sale de fitness/fiare .Cat despre banda de alergat nu stiu cat de rezistenta e etc
De ce injura lumea first bike? eu mi-am cumparat chiar ieri o pereche de role first bike si mi se par ok...adica din pct de vedere calitate/pret
StormRider
sry am postat la rubrica care nu trebuia confusedsmiley.png
teodorul
QUOTE(StormRider @ Jun 10 2005, 10:27)
eu am avut o bicicleta medicinala. intr-o anumita masura am fost multumit de ea dar un lucru iti zic sigur: Nu se compara cu "the real thing"...mai bine cumperi o bicicleta normala adica una cu care sa te plimbi prin parcuri etc -dupa parerea mea satisfactia e mult mai mare.
Daca esti o persoana care nu are timp liber deloc si eu iti recomand mai bine o banda de alergat sau un abonament la o sale de fitness/fiare .Cat despre banda de alergat nu stiu cat de rezistenta e etc
De ce injura lumea first bike? eu mi-am cumparat chiar ieri o pereche de role first bike si mi se par ok...adica din pct de vedere calitate/pret
*

Eu am avut o experienta neplacuta cu F. B. , si mai sunt si alte persoane pe forum care au aceeasi parere. Poate ca noi am avut ghinion, dar din punct de vedere statistic eu zic ca e bine sa ia in considerare si parerile altora.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.