moniK_06
11th April 2009, 19:02
@corina_geo sunt total de acord cu tine. primul zbor cu Blue Air si mi-a lasat un gust amar. nu sunt asa de indulgenta ca tine, maxim nota 3. insotitori total lipsiti de amabilitate, cu muuuuult sub cei de la Wizz air (asta ca sa comparam mere cu mere adica doua low costuri). in plus pret aproapte triplu la Blue Air in cazul meu. pe randurile din spate nu era nici un fluras cu instructiuni de zbor!
@alexxxx, da eu am gasit guma de mestecat pe scaun. si nu mai vorbesc de decolarea si implicit aterizarea cu intarziere. si una din insotitoare incerca sa abureasca cateva persoane ca ajungem mai devreme!
bineinteles daca am ajuns mai tarziu la Baneasa nu mai erau autobuze disponibile (oare seara lucreaza cu parc redus? ) si a trebuit sa asteptam in avion asta dupa ce lumea isi luase deja bagajele si fiecare statea cum putea. apoi am asteptat iar in atobuz ca era coada la frontiera! in fine aici nu a fost vina lor.
in plus acum o luna mi-a spus cineva de un prieten ca a plecat din Beavais cu ei si i-au zis sa plateasca pentru ca depasea 17 kg desi pe bilet este scris 20kg! nu stiu pre multe detalii, nu m-a interesat pentru ca eu oricum aveam doar 10kg.
very smart flying..........
mcnamara
12th April 2009, 17:03
QUOTE (fly_dream @ Apr 8 2009, 22:43)

Very smart indeed! Chiar si la ora asta putem rezerva bilete catre Paris (Beauvais), desi aeroportul va fi inchis bine merci! Am sunat dimineata la doua agentii, le-am povestit si.... nu s-a intamplat nimic!
Daca tot am avut doua convorbiri cu reprezentantii lor, am intrebat si de bagaje, voia cineva sa stie pe-aici care sunt conditiile. Ei bine, fiecare bagaj de cala costa 7 euro, "platibili" cash in aeroport. Bagajul de mana poate avea si un pic peste 7 kg, nu sunt chiar stricti, insa ideea este sa incapa in compartimentul de bagaje a carui dimensiune depinde de tipul avionului, altfel exista riscul sa-l tinem in brate. Un laptop si o geanta de dama pot fi trecute pe langa bagajul de mana.
deci pana la urma cum e ? ..ca si eu mi am rezervat pt 8 iun beauvais si nu zice nimk pe confirmare in sensu asta..
a primit careva vrun mail cu vreo redirectare ?
fly_dream
12th April 2009, 20:09
QUOTE (mcnamara @ Apr 12 2009, 18:03)

deci pana la urma cum e ? ..ca si eu mi am rezervat pt 8 iun beauvais si nu zice nimk pe confirmare in sensu asta..
a primit careva vrun mail cu vreo redirectare ?
De ajuns pe 8 iunie pe Beauvais nu ai cum sa ajungi. Convinge-te daca nu crezi:
http://www.aeroportbeauvais.com/index.php?lang=eng
Am scris acum cateva zile ca am sunat la doua reprezentante ale lor din Bucuresti si habar n-aveau de inchiderea aeroportului. I-am intrebat daca exista posibilitatea redirectarii zborurilor pe Orly sau Charles de Gaulle, insa au raspuns ca ar fi prea scump, deci au dat ca sigura anularea curselor si returnarea banilor sau schimbarea cu zboruri la Lyon sau altundeva. Probabil va mai dura pana se conving ca nu se zboara acolo si va vor anunta peste o luna.... numai ca atunci preturile pentru curse alternative vor creste (poate aste si vor?). De ce nu-i suni? Spre deosebire de Wizz, tariful este cumsecade...
mcnamara
12th April 2009, 20:52
QUOTE (fly_dream @ Apr 12 2009, 21:09)

De ajuns pe 8 iunie pe Beauvais nu ai cum sa ajungi. Convinge-te daca nu crezi:
http://www.aeroportbeauvais.com/index.php?lang=engAm scris acum cateva zile ca am sunat la doua reprezentante ale lor din Bucuresti si habar n-aveau de inchiderea aeroportului. I-am intrebat daca exista posibilitatea redirectarii zborurilor pe Orly sau Charles de Gaulle, insa au raspuns ca ar fi prea scump, deci au dat ca sigura anularea curselor si returnarea banilor sau schimbarea cu zboruri la Lyon sau altundeva. Probabil va mai dura pana se conving ca nu se zboara acolo si va vor anunta peste o luna.... numai ca atunci preturile pentru curse alternative vor creste (poate aste si vor?). De ce nu-i suni? Spre deosebire de Wizz, tariful este cumsecade...
da o sa i sun maine .
oricum la vesti bune bune nu ma astept si nici macar la informatii noi , culmea e ca si n prezent poti face rezervari in perioada aia .. ce dobitoci !
cum se procedeaza in cazuri dastea ca sa ti retragi banii , soliciti tu sau tre sa astepti pana te instiinteaza ?
orly ar fi fost chiar mai ok decat bove ..da lyon e la 500km
oricum multzam pt info. ca cine stie cand o sa anunte astia racaru
mcnamara
13th April 2009, 09:16
vbit cu nemernicii de la blueair
baietii s au ales de la mine si cu o plangere la OPC , in ciuda promisiunii lor ca se incearca rezolvarea si ca negociaza cu arly si charl de gol .
FAPTE , NU VORBE !
Ma gandesc sa le trimit un mail si celor de la Realitatea TV (niste printscreenuri cu ofertele lor si anuntul oficial de inchidere al aeroportului ) , putina reclama negativa nu le ar strica.
Deci , baieti cand am zis ca saptmna asta vreau banii inapoi sau alta ruta , n-am glumit !!!
blueair
CalatorulXP
13th April 2009, 10:12
Ce glumă bună (asta cu R TV).
Cei de la BlueAir sunt buză-n buză cu BlueAir. Tu ai impresia că Realitatea TV va da pe goarnă problemele care le creează BlueAir ?
De ce crezi matale că atunci când Wizzair are o problemă cât de mică la Băneasa sau în RO cei de la Realitatea sunt "șo pe ei" ?
mcnamara
13th April 2009, 10:22
QUOTE (CalatorulXP @ Apr 13 2009, 11:12)

Cei de la BlueAir sunt buză-n buză cu BlueAir. Tu ai impresia că Realitatea TV va da pe goarnă problemele care le creează BlueAir ?
De ce crezi matale că atunci când Wizzair are o problemă cât de mică la Băneasa sau în RO cei de la Realitatea sunt "șo pe ei" ?
ok atunci .. o sa o dau si pe partea economica la A3
fly_dream
13th April 2009, 15:06

Ca bine zici! Aseara cine altii decat cei de la Realitatea au fost calare pe situatia de la Timisoara cand cei de la Wizz au avut probleme? Trebuie incercat intai la ei, ca amuzament, apoi la alte posturi, mentionand si reactia celor de la Realitatea! BlueAir merita o palma amicala pe ceafa, prea isi fac de cap pe seama noastra!
Cheeftain
13th April 2009, 16:38
In primul si in primul rand motivul pentru care inca nu s-au scos de la vanzare biletele respective de pe site-ul de internet este pentru inca se cauta o solutie privitor la aceasta problema, in cazul in care nu se va finaliza in bune maniere se va renunta complet si se va anula zborul. Voi (ca toti romanii) in loc sa tineti cont de faptul ca unii chiar incearca sa trateze aceasta problema si chiar sa o rezolve intr-un fel sau altul va plangeti de cel mai mic amanunt. Sunt sigur ca Blue Air si toti oamenii care lucreaza sunt destul de competenti si vor rezolva aceasta problema in timp util ... aviz la problemele create de inchiderea aeroportului Bacau, ei au concesionat aeroportul si ca sa vezi tot ei l-au "renovat" astfel incat pistele de pe acel aeroport sa poata permita aterizarea avioanelor NG care inaintea aveau probleme, drept urmare ia uitativa voi pe siteul lor si vedeti ce curse noi au aparut din Bacau. Totodata nu au uitat de pasageri si le-au oferit autocare GRATIS ceea ce ar trebui sa spuna ceva ... avand in vederea ca perioada de inchidere este totusi mare (19 Mar - 12 Apr). Dar tu vrei sami spui mie ca nu ti-a placut sa calatoresti cu Blue Air ca e mizerie in avion si ca nu ti-a zambit stewardesa ... pff pai sa stii ca am calatorit si eu cu ei si am avut in avion oameni care reprezentau compania lor si erau tratati cu acelasi dispret, asta nu inseamna ca nu ar trebui sa mai calatoresc cu aceasta companie, si ca sa zici ca era mizerie in avion ar trebui sa fii ori microfob ori nesanatos la cap ca exista o echipa care curata avionul de la o cursa la alta in acel interval de 45 de minute pe care ma indoiesc ca unii dintre voi l-au observat. Cat despre plangeri la OPC si chestii d-astea sa stiti ca nu rezolvati nimic decat sa va puneti singuri bube in cap, vi se va spune de x ori sa recititi regulamentul si tot nu primiti nimic... si asta v-o spun din proprie experienta. Acum nu ca as lauda aceasta companie dar mie sincer mi se pare ca evolueaza in lucruri mai bune si presimt ca va avea un viitor bun. Din cate am inteles eu pana si operatorii care va raspund la telefon sunt cateodata prost informati si nu cunosc in detaliu toate problemele ... dar intradevar este o rusine sa nu stii ce aeroporturi si cand se inchid mai ales cand esti singura companie de pe piata care vinde bilete in acea destinatie.
Sper ca v-am schimbat un pic parerea, desi ma indoiesc personal ca cineva o sa citeasca acest perete de text.
Hai bafta.
softpedic
13th April 2009, 17:24
QUOTE (fly_dream @ Apr 13 2009, 16:06)

Ca bine zici! Aseara cine altii decat cei de la Realitatea au fost calare pe situatia de la Timisoara cand cei de la Wizz au avut probleme? Trebuie incercat intai la ei, ca amuzament, apoi la alte posturi, mentionand si reactia celor de la Realitatea! BlueAir merita o palma amicala pe ceafa, prea isi fac de cap pe seama noastra!
Subscriu.
CalatorulXP
13th April 2009, 19:28

Nu sunt pentru Wizzair și nici contra BlueAir !
Wizzair încearcă să scoată de pe piață BlueAir practicând tarife mici. Cei de la BlueAir pentru că nu-și permit tarife scăzute "îi lucrează" pe cei de la Wizzair la capitolul mass-media.
Ideea este că dacă dispare BlueAir , va dispare principalul concurent al Wizzair iar Wizzair vă crește tarifele.
Concluzia este simplă: concurența este benefică !
moniK_06
13th April 2009, 19:55
QUOTE (Cheeftain @ Apr 13 2009, 16:38)

.....dar intradevar este o rusine sa nu stii ce aeroporturi si cand se inchid mai ales cand esti singura companie de pe piata care vinde bilete in acea destinatie.
pentru Paris-Beauvais tocmai ca nu este singura companie care opereaza pentru acesta destinatie si astefel se poate face comparatia.
se discuta ca Blue Air inca mai vinde in timp ce Wizz Air nu are bilete pentru perioada cat aeroportul e inchis, ca ajgajatii sunt total dezinformati si in plus dezinformeaza si oamenii.

In primul si in primul rand motivul pentru care inca nu s-au scos de la vanzare biletele respective de pe site-ul de internet este pentru inca se cauta o solutie privitor la aceasta problema, in cazul in care nu se va finaliza in bune maniere se va renunta complet si se va anula zborul.
foarte usor de zis. si ce face omul care-si ia bilete si isi planifica concediul si afla dupa aceea ca s-a anulat zborul? ca ei au vandut biletele desi stiau ca omu' nu o sa ajunga acolo?

... pff pai sa stii ca am calatorit si eu cu ei si am avut in avion oameni care reprezentau compania lor si erau tratati cu acelasi dispret, asta nu inseamna ca nu ar trebui sa mai calatoresc cu aceasta companie,
asta zice foarte multe. no comment.
fly_dream
13th April 2009, 20:50
QUOTE (Cheeftain @ Apr 13 2009, 17:38)

In primul si in primul rand motivul pentru care inca nu s-au scos de la vanzare biletele respective de pe site-ul de internet este pentru inca se cauta o solutie privitor la aceasta problema, in cazul in care nu se va finaliza in bune maniere se va renunta complet si se va anula zborul. Voi (ca toti romanii) in loc sa tineti cont de faptul ca unii chiar incearca sa trateze aceasta problema si chiar sa o rezolve intr-un fel sau altul va plangeti de cel mai mic amanunt. Sunt sigur ca Blue Air si toti oamenii care lucreaza sunt destul de competenti si vor rezolva aceasta problema in timp util ...
Dupa parerea mea, nu se cauta nici o rezolvare, nu exista alta in afara anularii zborului. Angajatii lor sunt total neinformati, nu este normal sa le aducem noi la cunostinta lor ceea ce ar trebui sa le apara pe monitoare la putin timp dupa ce informatia a fost disponibila la Beauvais (nu, nu pe site-ul lor, ci la oficialii aeroportului cu care ar trebui sa fie in legatura permanenta). La ambele reprezentante cu care am discutat mi s-a spus ca este imposibil ca zborurile sa fie redirectionate pe Orly sau Charles de Gaulle, nu exista nici o intelegere cu aceste aeroporturi pentru ca ar fi foarte scump (pentru noi, intrucat cheltuelile suplimentare s-ar reflecta in bilete dupa cum au spus). Normal ar fi ca ei sa suporte aceste cheltuieli, doar nu vor ridica brusc pretul la biletele ramase ca "sa-si scoata parleala" pentru cele vandute pana la aparitia "impedimentului". Maine mai fac un test... sa vedem daca intre timp au aflat.....!
Problema este ca, si daca ai opta sa zbori la Lyon in loc de Beauvais, tot ar fi dificil pentru ca nu exista curse de Lyon in fiecare zi, cum sunt pentru Beauvais, asa ca.... ai sanse sa-ti dai concediul peste cap. Nu mai zic de pretul trenului Lyon-Paris care creste si tot creste pana cand se decid ei sa te anunte ca anuleaza zborul. Asta numai profesionalism nu se numeste!
[...]ca sa zici ca era mizerie in avion ar trebui sa fii ori microfob ori nesanatos la cap ca exista o echipa care curata avionul de la o cursa la alta in acel interval de 45 de minute pe care ma indoiesc ca unii dintre voi l-au observat.
BlueAir nu este nicidecum singura companie care nu lasa mai mult de 45 de minute intre zboruri si totusi bate recordul la mizerie in avion.... Nu cred ca pasagerii care calatoresc cu Wizz sau Ryan sau EasyJet sau orice alta companie vrei tu sunt mult mai civilizati si nu lasa "urme" cand coboara din avion, diferenta este ca in acel scurt interval de timp personalul strange "mizeria" din urma lor, astfel incat pasagerii cursei urmatoare nu se simt ca pe bulevardele romanesti duminica seara. Asta intra la capitolul respect fata de clienti.
Sper ca v-am schimbat un pic parerea, desi ma indoiesc personal ca cineva o sa citeasca acest perete de text.
Din pacate, nu mi-ai schimbat-o, desi am citit tot peretele.... Dintre toate companiile low-cost cu care am calatorit (si au fost cel putin 10), BlueAir este de departe pe ultimul loc....
Cheeftain
13th April 2009, 21:13
Si totusi fly_dream, acum trebuie sa recunosti ca avand in vedere ultimele achizitii si ce urmeaza sa mai cumpere ... vor avea un viitor promitator, asta stiu sigur si garantat.
euro_gandacel
13th April 2009, 21:19
[quote name='Cheeftain' date='Apr 13 2009, 17:38' post='6337654']
. Voi (ca toti romanii)..., drept urmare ia uitativa voi pe site. Dar tu vrei sami spui mie ...Acum nu ca as lauda aceasta companie dar mie sincer mi se pare ca evolueaza in lucruri mai bune
Salut!
Eu,ca tot romanu`,vreau sa ma bag si sa nu te bag`n..seama,ci doar sa te intreb ..
1-Matusa sau verisoru` de`al doilea de pe tata lucreaza la Blueair?
2-Tu crezi ca astia de la Beauvais se vor lasa convinsi de astia de la Blue sa "deschida" aeroportu`,ptr ca baietii astia au vandut niste bilete in perioada aia ,stiind ca aeroportul se va inchide?!(..nesimtire mare)
3 Ai fost plecat de la lectia aia cu "limba gramatica"?!
Seara buna!
Cheeftain
14th April 2009, 19:53
1. Nu, nu si nu.
2. Nu cred ca ai reusit sa citesti exact ce am spus eu, te rog reciteste.
3. Ora la care am postat iti poate spune ca eram destul de obosit dupa o zi de munca pentru a mai rectifica dpdv gramatical.
Bft.
MiG29
14th April 2009, 21:09
QUOTE (Cheeftain @ Apr 13 2009, 22:13)

Si totusi fly_dream, acum trebuie sa recunosti ca avand in vedere ultimele achizitii si ce urmeaza sa mai cumpere ... vor avea un viitor promitator, asta stiu sigur si garantat.
Ultimele achizitii adica 2 737-800-uri SH de la Ryanair la care nu au scos nici macar inscriptiile cu fostul proprietar din interior sau 737-800le SH luat ieftin de la Sterling ca dadusera aia faliment? Aste's marile investiti? Sau 737-900urile alea comandate care or sa vina nu se stie cand? Come on, la nivel de flota JOR e muuult sub Wizz/SkyEurope/Germanwings ca sa nu vorbim de Ryanair sau Easy.....
fly_dream
14th April 2009, 22:12
QUOTE (Cheeftain @ Apr 13 2009, 22:13)

M-am lamurit cum e si cu achizitiile acelea grozave. Astazi i-am sunat sa-i mai stresez (pardon, testez) un pic. Cum pe site se pot face in continuare rezervari, am spus ca vreau bilete pentru 5 si 8 iunie, am asteptat reactia (ceva gen "Pai sa vedeti ca aeroportul...."), dar nimic: domnisoara consulta baza de date, imi face calculul de pret si... gata! Atunci o intreb eu timid daca nu cumva aeroportul Beauvais va fi inchis in iunie exact in perioada care ma intereseaza, ea imi spune "Nu, am auzit ca poate in iulie...." Fac trimiterea la site-ul aeroportului, imi zice ca si ei monitorizeaza "evident" locul cu pricina, dar cum nu s-a primit nici o comunicare oficiala ei vand in continuare bilete. Ii sugerez finut ca poate sefii lor ar trebui sa ia la cunostinta direct de la oficialii aeroportului (nu de pe site) modificarile aparute si imi manifest uimirea ca alte companii (Ryan, Wizz) au aflat cam de multisor si si-au anulat cursele. Zambind in continuare, functionara imi spune ca la o adica se pot face redirectari spre Lyon sau se dau banii inapoi, pomenesc chestia cu hotelul, ii amintesc ca BlueAir nu au zboruri zilnice catre Lyon asa cum au catre Paris, ea imi spune ca... nu stie, dar parca nu sunt chiar zilnic (eu verificasem inainte, ea... habar n-avea), i se pare normal sa mai asteptam cine stie cat pana cand se decid sefii lor sa se informeze si sa ia o decizie. Intreb din nou daca este vreo sansa sa se aterizeze la Orly sau Charles de Gaulle, se pare ca nu, imi zice ca au mai fost cazuri de inchidere a aeroportului la Bacau si au zburat la Bucuresti, eu ii spun ca Bucuresti nu este Charles de Gaulle, ea nu mai zice nimic.
Peste doua zile incerc din nou! Ma intreb daca ei chiar habar n-au sau asta le este politica: sa lase omul pana in ultima clipa, astfel incat sa fie nevoit sa accepte varianta lor la Lyon?!?
P.S. I-am cumparat unei prietene bilet Paris-Bucuresti pe 30 aprilie la ei (Wizz nu avea in ziua aia), incep sa ma gandesc daca nu am facut o greseala.... Va voi povesti cum a fost!
fly_dream
15th April 2009, 09:44
I-am mai stresat un pic si azi... Patru dintre reprezentantele din Bucuresti nici nu raspund, desi teoretic incep programul la ora 9 sau 10. Am reusit sa vorbesc la Sibiu. Aceeasi poveste: nimeni nu stie nimic! M-au directionat catre Call Center. Surprise? No way! Nici acolo "nu au fost anuntati despre inchiderea aeroportului"! Sigur ca pot sa-mi cumpar bilet, sa-mi rezerv hotel si.... vedem noi mai incolo. Oare stilul mioritic de a presta servicii nu va muri niciodata? Ne-ar trebui 2-3 concurenti gen Wizz (nu ca aia ar fi perfecti, dar cel putin isi respecta un pic mai mult clientii) si amicii de la Blue si-ar lua zborul.... catre aeroporturi inchise definitiv!
softpedic
15th April 2009, 21:40
QUOTE (fly_dream @ Apr 15 2009, 10:44)

I-am mai stresat un pic si azi... Patru dintre reprezentantele din Bucuresti nici nu raspund, desi teoretic incep programul la ora 9 sau 10. Am reusit sa vorbesc la Sibiu. Aceeasi poveste: nimeni nu stie nimic! M-au directionat catre Call Center. Surprise? No way! Nici acolo "nu au fost anuntati despre inchiderea aeroportului"! Sigur ca pot sa-mi cumpar bilet, sa-mi rezerv hotel si.... vedem noi mai incolo. Oare stilul mioritic de a presta servicii nu va muri niciodata? Ne-ar trebui 2-3 concurenti gen Wizz (nu ca aia ar fi perfecti, dar cel putin isi respecta un pic mai mult clientii) si amicii de la Blue si-ar lua zborul.... catre aeroporturi inchise definitiv!
Pai, cred ca-n citiva ani vor ramine cu Moldova ( de-aia se agita cu aeroportul Bacau ).
kostin3
20th April 2009, 00:01
QUOTE (fly_dream @ Apr 15 2009, 10:44)

Uite ce scrie, doar in franceza, pe site-ul aeroportului Beauvais: http://www.aeroportbeauvais.com/affiche_co...ng&id_com=8
"Seule, la compagnie BLUE AIR a décidé de maintenir son programme quotidien à destination de Bucarest et de l’opérer depuis Orly."
Informatia asta ar trebui verificata la BlueAir Romania.
mcnamara
20th April 2009, 19:57
ma indoiesc tare ca o sa opereze pe orly .. ar fi anuntat o deja, ba chiar era motiv de lauda .
eu unu m am reorientat sa schimb pt bruxel , ciudat da acolo opereaza pe zavente, si s 300km pana la paris , fata de 500 de la lyon
corina_geo
27th April 2009, 08:47
zburat si inapoi catre RO....dar nu cu Blueair, de data asta TAROM...pretul a fost 130 E/persoana ceea ce nu e deloc mult avand in vedere ca la Blue air am dat 90 E/pers la care s-au adaugat vreo 200+ RON pt bagaje , deci tot cam la acelasi pret am ajuns in final...
NU recomand sub nici o forma Blue Air, poate cu exceptia biletelor de 1 E + taxe, daca aveti ocazia sa le achizitionati la pretul ala...in rest , chiar nu se merita sa calatoriti in asemenea conditii cand pt. acelasi pret sau putin mai mult puteti calatori in cu totul alte conditii...
alina_pisoi
28th April 2009, 13:24
vreau sa merg la vara la salonic cu blue air, am vazut ca oferta este destul de ok comparativ cu tarom (la jumatate de pret)
intrebarea mea ...a mai fost cineva..impresii/sugestii ???
alexxxxx
28th April 2009, 13:36
Cred ca o impresie, subiectiva ce-i drept, despre BlueAir poti sa-ti faci citind prin thread. Referitor la zborul spre Salonic nu prea vad ce pretentii ai putea avea de la un zbor de o ora decat sa plece si sa ajunga la timp. La capitolul asta, ca experienta personala, iti pot spune ca stau nici prost nici bine, in general avioanele lor pleaca si ajung la timp (cu exceptia unei intarzieri de vreo 8h in Valencia cand au lovit o pasare, in rest n-am avut probleme, desi i-am folosit de destule ori). In rest, impresii ca surasul stewardesei sau sa-mi povesteasca capitanul pe unde trecem nu ma intereseaza si nu le consider relevante.
Daca ai gasit bine la pret, parerea mea e sa-i folosesti. Sunt sigur insa ca o sa auzi si alte pareri...
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.