cristinel
May 29 2005, 08:18
Salut
Categoric, instalarea unui kit digital este treaba de profesionist! Eu locuiesc in Anglia si mi-am luat luat acest kit Digi Tv prin februarie si acum m-am hotarat sa-l instalez. Am chemat un profesionist care mi-a luat 30 de lire doar ca sa-mi spuna ca-mi trebuie o farfurie de 1m (cea din kit are 80cm). Mi-am luat o farfurie de 1.2m si un kit Satellite finder care are inclus un aparat analog de detectie semnal satelit, un amplificator, o busola si software sa localizezi satelitul in functie de pozitia ta (aici in functie de codul postal). Am innebunit toti vecinii cu piuitul detectorului de satelit, dar nici urma de Intelsat 10 02. Cartela este activa. Are cineva vre-o idee?
cristinel
Jun 3 2005, 09:02
L-am citit. Multumesc! Am o intrebare legata de pozitionare. Eu locuiesc intr-o casa care face parte dintr-un sir mai lung de case aliniate (aprox 3-400 m). Ca sa fac o schematizare, imagineaza-ti un zid de aceasta lungime, inalt de cca 4m. "Zidul" se intinde exct in directia satelitului (sud) iar antena mea este prinsa pe zid undeva la jumatate ca inaltime. Bratul antenei imi permite rotirea ligheanului la 90grade ceea ce face ca directia de receptie sa fie paralela cu zidul. Antena are 1.2m. Crezi ca acest lant de case poate obstructiona receptia?
Pentru DigiTV 1'W directia de receptie nu este chiar ''paralela'' cu ''zidul'' orientat spre SUD
Daca nu ai obstacol in fata antenei (ma refer la acoperis, balcon), atunci poti receptiona cu antena chiar si fiind ''paralela'' cu zidul.
Pentru edificare, ai mai jos o schema aproximativa cu pozitia satelitilor, in raport cu sudul magnetic (langa 4'W e si 1'W)
cristinel
Jun 3 2005, 10:09
Asta schimba mult situatia si as putea spune asta da imformatie utila. Ai cumva valoarea azimutului in raport cu sudul magnetic ? (altminteri am sa pun raportorul pe schema ta si am sa utilizez valoarea citita).
QUOTE(cristinel @ May 29 2005, 08:18)
Salut
Categoric, instalarea unui kit digital este treaba de profesionist! Eu locuiesc in Anglia si mi-am luat luat acest kit Digi Tv prin februarie si acum m-am hotarat sa-l instalez. Am chemat un profesionist care mi-a luat 30 de lire doar ca sa-mi spuna ca-mi trebuie o farfurie de 1m (cea din kit are 80cm). Mi-am luat o farfurie de 1.2m si un kit Satellite finder care are inclus un aparat analog de detectie semnal satelit, un amplificator, o busola si software sa localizezi satelitul in functie de pozitia ta (aici in functie de codul postal). Am innebunit toti vecinii cu piuitul detectorului de satelit, dar nici urma de Intelsat 10 02. Cartela este activa. Are cineva vre-o idee?
Salut...Locuiesc in Londra si e un pic dificil sa mergi pe satelit...
am fost la un magazin de receptoare si sateliti cu receptorul meu si l-am rugat sa-mi caute pe Thor care are aceeasi pozitie ca si Intelsat sa-mi prinda un post free to air pe care l-am bagat in memorie...apoi acasa am miscat antena milimetru cu milimetru orizontal pina am inceput sa am miscare la procentaj (calitate si nu mai stiu ce...) apoi am luat vertical pina am ajuns la 98%. dupa scan am prins toate canale...
cristinel
Jun 10 2005, 09:07
Eu locuiesc in Gillingham, Kent. Dupa ce m-a lamurit Razvan ca sudul magnetic este un pic diferit de cel geografic am reusit sa prind Intelsat. Am un Satellite Finder care m-a ajutat sa localizez satelitul si acum este OK.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.