Cenzurarea INTERNETULUI
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Monitoxus

In timp ce multi pierd timpul in dispute politice fara sens, pentru ca oricum, politica este facuta de EI pentru EI... unii mai "destepti" s-au gandit ca moment mai bun de a cenzura netul, nu exista. Ma intreb cum naiba ne va afecta pe noi, si cum va arata acest forum daca aceste proiecte "ies" si devin LEGI w00t.gif

CITAT
Profitand de contextul politic intern si international, Puterea doreste sa instituie o “Lege a Internetului”. Conform Agentiei de Investigatii Media, aceasta va ingradi libertati fundamentale ca liberul acces la date, transparenta, libera exprimare, intimitatea persoanei. Nerespectarea noii legi ii va putea aduce "criminalului informatic" o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre 1 si 7 ani.

Institutiile statului, profitand de intreaga degringolada politica, urgenteaza instituirea unui pachet de legi care sa reglementeze Internetul in Romania. Sub sintagma "trebuie sa ne aliniem la legislatia europeana in domeniu" (a se vedea si pozitia Asociatiei pentru Tehnologie si Internet (APTI) despre contextul international), Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA,) Agentia Nationala pentru Administrarea Fiscla (ANAF), Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National (MCCPN), impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti (MJLC), Parchetul General propun Parlamentului, prin Guvern, o serie de masuri care sa creeze in ansamblu o Lege a Internetului. Si care sa ingradeasca o serie de libertati. Intregul proces de "legalizare" a demarat in 4-5.11.2009. Nu numai pentru end-user, dar si pentru proveideri, pentru retele etc., pentru intreg lantul de furnizare de date informatice.

Articolul integral: http://www.gardianul.ro/Politia-internetul...ri-s148280.html

OK, pirateria e rea si noi militam de ceva vreme pentru stoparea ei pe cat posibil. Dar am cumva senzatia, ca se doreste MULT mai mult decat atat sad.gif

Volvo
sa se impuste desteptii aia death.gif

Monitoxus
CITAT (Volvo @ 7th November 2009, 16:59) *
sa se impuste desteptii aia death.gif

Mi-e teama ca ne impusca ei pe noi in stilul asta. I mean, OK, noi de ex. am ras orice discutie related la piraterie de cand am facut acest forum. Am ras pana si subtitrarile.. am taiat orice a fost cat de cat spre piraterie... dar de aici si pana la a INTERZICE probabil orice discutie care nu convine CINE DRACU STIE CUI... e cale lunga, si asta va fi CENZURA!!! Nu stiu ce au de gand, dar din ce zic unii pe net, se prea poate sa ajungem zile foarte grele... rolleyes.gif
Volvo
as fi de acord cu stoparea pirateriei daca: preturile la un cd/dvd cu muzica/filme si jocuri nu ar fi atat de mari
dar sunt total impotriva acestor idei aboslut stupide
adica sa imi impuna mie niste ratati care fura pana le vine rau ce sa postez sau ce sa vorbesc pe un forum/chat
sau sa imi interzica sa intru pe nu stiu ce site rant.gif
marlowe
Profitand ca acum avem alte circuri cu Basescu si guvernele sale avortate, puterea portocalie s-a gandit ca ar fi bine sa mai tempereze internetul pe care nu il mai controleaza. Daca la suspendare opiniile anti Basescu erau minoritare si cine ridica glasul era linsat mediatic acum portocaliul nu mai are suporteri.
Daca cu CNA-ul isi mai face de cap, s-au gandit ca ar putea prelua modelul si pe internet.

Asta e tot schepsisul...

LE: am uitat sa spun ca unele bloguri ale unor persoane incomode gazduite in Romanica au fost sterse "intamplator". Oamenii si-au mutat ce au recuperat pe site-uri straine.
Monitoxus
CITAT (marlowe @ 7th November 2009, 17:12) *
Profitand ca acum avem alte circuri cu Basescu si guvernele sale avortate, puterea portocalie s-a gandit ca ar fi bine sa mai tempereze internetul pe care nu il mai controleaza. Daca la suspendare opiniile anti Basescu erau minoritare si cine ridica glasul era linsat mediatic acum portocaliul nu mai are suporteri.
Daca cu CNA-ul isi mai face de cap, s-au gandit ca ar putea prelua modelul si pe internet.

Asta e tot schepsisul...

Nu mai fiti prosti. Va rog frumos. Nu are treaba asta cu portocaliu, rosu, verde etc. URASC idiotii care din orice trag ei concluzia ca nu stiu care partid vrea nu stiu ce. Sunteti drogati chiar toti? NU vorbim de PARTIDE! WAKE UP! Aici discutam de altceva :@

Basescu, Popescu etc sunt niste NUME care exista AZI. In 2-4-7 ani vor fi ALTE NUME! Dar exista se pare o gasca de spalati pe creier care daca ploua vin ca niste catei si spun ca ploua ca s-a pista Basescu ieri, sau daca ninge e din cauza PSD-ului. Baaaaaaaa oameni buni! Politica va fi intotdeauna la FEL! E facuta de EI pentru EI!

E ca la fotbal. O gasca de javre iau 500.000/an si cateva milioane de prosti sa bat pe strazi pentru EI. care EI, a doua zi se muta la echipa "rivala" pentru 600.000 de mii pe an! Wake up! Nu mai fiti asa oi proaste... rolleyes.gif
dradis
Asta va duce la o scadere a ritmului de crestere a numarul de conexiuni la net. Nu e nici un secret pentru nimeni ca foarte mult au net de ani de zile si n-au trimis nici macar un mail catre o institutie care sa le folosesca la ceva, n-au facut nici o cumparatura pe net etc. Si-au pus net doar ca sa "vorbeasca pe camera cu rudele din Spania sa traga filme, muzica, jocuri" si sa citesca Libertatea, Cancan si Click mai nou au descoperit si Youtube si ca pot descarca filmuletele de pe telefonul mobil! Partea cu yahoo messenger a disparut pt ca s-au ieftinit convorbirile la telefon iar daca nu-i va mai lasa cineva pe torente si pe odc o sa se si deconecteze de la net ca nu o sa le mai folosesca la nimic ca oricum pt orice informatie suna la relatii cu clientii si n-au platit niciodata cu cardul bancar desi il au de multi ani de zile! Eu nul n-am cunostinta de nimeni care sa fie 100% in regula cu PC-ul dpvd al drepturilor de autor, cunosc chiar persoane juridice care au windows si office fara licenta! Ce-o sa fie o sa umblam cu HDD-urile mobile de la unii la altii. Cel putin tot ce s-a cantat, filmat si scris de la Skakespeare si pana in 2009 e bine pus pe dvd-uri! Decat ca o sa fie mai dificil umpic sa faci rost ce-ti trebuie. E o realitate! Naspa o sa fie daca o sa se apuce sa cenzureze opinii! Atunci nici eu nu as mai vedea rostul conexiunii la net! Eu unul am trecut 100% pe Ubuntu asta e maxim de concesie pe care il pot face.

edy_wheazel
CITAT
Cenzurarea INTERNETULUI, in Romania!!

Traiasca libertatea de exprimare in toate formele ei!!! death.gif death.gif death.gif death.gif death.gif
GeorgeM
CITAT (Monitoxus @ 7th November 2009, 16:55) *
OK, pirateria e rea si noi militam de ceva vreme pentru stoparea ei pe cat posibil. Dar am cumva senzatia, ca se doreste MULT mai mult decat atat sad.gif

Eu zic sa nu ne pripim pana nu vedem proiectul de lege.

Proiectul de lege va fi in dezbatere publica inainte de adoptare.

Sigur ca ORDA va veni cu niste chestiuni aberante, insa sper ca la presiunea societatii civile, din care face parte si Softpedia, orice problema legislativa va fi rezolvata inainte de adoptare.
Horsie

Internetul nu mai este de ignorat, este deranjant prin libertatea oferita.

Folosiindu-se de foamea unor asociatii precum ORDA & Co, se poate ajunge la o suprareglementare a internetului romanesc.
Cand vorbim de internetul romanesc, vorbim de site-urile hostate in Romania, cu proprietari publici romani sau cu TLD .ro.

Din fericire, aceasta reglementare este iluzorie, pentru ca internetul nu este local.
Singura solutie este cea chineza, dar nu avem noi bani de asaceva + ca suntem in UE.

Desigur, avand la baza aceste reglementari, este posibil sa apara abuzurile selective.

Din pacate initiativa actuala nu e doar abuziva, ea este nepractica si prina de "infometare".
Astia vor sa taxeze orice bit, se cred la statiile radio :@

Pui embeded pe forum de pe youtube un videoclip de nunta, pac site-ul e pasibil de plata, pentru fundalul sonor!

Nu va dati seama ce rahat poate sa iasa daca nu luam atitudine.
Dominamo
cititi : Orwell - 84, acolo o sa ajungem
GeorgeM
CITAT (dradis @ 7th November 2009, 17:22) *
A Naspa o sa fie daca o sa se apuce sa cenzureze opinii!

In nici un caz nu se va ajunge la chestiunea aceasta.
Monitoxus
CITAT (GeorgeM @ 7th November 2009, 17:30) *
Eu zic sa nu ne pripim pana nu vedem proiectul de lege.

Proiectul de lege va fi in dezbatere publica inainte de adoptare.

Sigur ca ORDA va veni cu niste chestiuni aberante, insa sper ca la presiunea societatii civile, din care face parte si Softpedia, orice problema legislativa va fi rezolvata inainte de adoptare.

Teama mea e ca vor sa impuna UN FEL de "CNA". Si apoi, abuzurile vor fi la ele acasa. Vor smecherii (ca exista o grupare de smecheri ca in orice zona de interes) sa cumpere un site? NP. Il bombardeaza cu amenzi, il dispera pe proprietar, apoi il iau pe nimic. DACA se intampla asta, atunci Internetul va fi proprietatea privata a unei maini de smecheri ce au distrus industria cat au putut ei de-a lungul timpului. Si va fi nu rau, ci ingrozitor. Si nu pentru noi, neaparat ca afacere, ca inchidem forumul si mergem mai departe. Dar noi il inchidem, X il va inchde, altul va fi hartuit etc etc. Si usurel, vom citi numai ce vor dori EI. O mana de oameni...

Si nu-mi spuneti ca vor face oamenii blog pe blogspot si acolo se vor exprima ca NU conteaza asta. Targetul sunt site-urile mari, care apar in Google, care sunt cunoscute si care pot permite proliferarea diferitelor idei ce pot sau nu deranja pe cine nu trebuie... (si NU ma refer aici la politica, sau in niciun caz la o anumita culoare)

Implicatiile pe termen lung pot fi INCREDIBIL DE MARI!!!
inside_spy
Dar am cumva senzatia, ca se doreste MULT mai mult decat atat sad.gif

Da, se dorește. Să sperăm totuși că acele proiecte n-or să "iasă" și or să rămână proiecte. Una e să pedepsești pirateria, care e o infracțiune de drept comun (furt) și alta e să cenzurezi opinii. Dacă o să văd pe cineva sancționat de organele statului pentru că a îndrăznit să-și exprime opinia (cu privire la orice) a doua zi îmi cumpăr biletul de avion pentru State (ce bine că mi-au dat viză pe 10 ani cool.gif ).
dradis
CITAT (GeorgeM @ 7th November 2009, 17:32) *
In nici un caz nu se va ajunge la chestiunea aceasta.

Zau? Sincer cred ca asta se cam intampla deja, ia incerca sa discuti anumite chestii pe Softpedia sa vezi ce repede dispare discutia toata! Eu unul imi doresc ca netul sa fie complet liber in ceea ce priveste discutiile chiar daca acestea se refera la orice lucru oricat de abominabil ar fi el. Nu stiu unde mai auzisem aberatia ca ar fi bine ca oamenii sa stea pe net cu identitatea lor reala! Ce ineptie, nu ca ar dura mai mult de 5 minute sa afle cine esti dar asa ca chestie! Ma lasi sa spun ce am de spus si vii si ma salti de acasa daca crezi ca sunt periculos cu ceva, dar ma lasi sa spun tot ce vreau!
AlexGP
E ABERANT asa ceva! Oare ce au cretinii astia in cap?
inside_spy
CITAT (AlexGP @ 7th November 2009, 17:58) *
E ABERANT asa ceva! Oare ce au cretinii astia in cap?

Pentru postări de genul ăsta s-ar putea să dăm declarații peste o vreme. sleep.gif
Bobby_ro
Astia cred ca iau lectii de la guvernul chinez wacko.gif .

Oare cat cred ca mai rabdam si stam cuminti in timp ce ei ne torna rahat in cap cu lopata ... acum vor sa ne puna pumnul in gura definitiv deadtongue.gif iar la cat suntem de ingnoranti si inerti ca natie nu m-as mira sa iasa chiar mai mult de atat.
TimeWriter
Deja se ajunge la extrem. Ce vor ăștia să facă? Să reinstaureze comunismul?
gtk
imi era teama de genul asta de mizerie, de cand a propus dobitocul de sarkozy o lelge care sa taie internetul celora care "pirateaza"... se pare ca dobitocenia aferenta a ajuns si pe plaiurile noastre! astfel de legislatie poate duce la abuzuri de neinchipuit!

solutia (care imi vine in cap pe moment) ar fi mediatizarea cat se poate de mult a acestei absurditati care practic ingradeste libertatea de exprimare si ar aplica pedepse disproportionat de mari in raport cu gravitatea faptelor!
pentru a contracara aceasta mizerie, politicienii vor trebui constransi sa inteleaga ca parerea majoritatii cetatenilor e mult mai importanta decat gargara unor firme sau asociatii, pur interesate financiar, care isi doresc sa impuna un control asupra liberatatilor societatii!

acum cateva zile, intamplator, citisem un articol in care un avocat american a facut o afirmatie, care suna cam asa: "legea copyrightului exista doar pentru ca vasta majoritatea a celora care o incalca nu sunt pedepsiti"... si tind sa cred ca are dreptate! prea mult rahat anti-piraterie s-ar putea sa duca la distrugerea conceptului de "copyright"

ps. nu sunt pro-piraterie in principiu, insa masurile propuse de cei anti-piraterie sunt adesea extrem de abuzive si au caracteristici in mod mod obisnuit asocite cu politicile regimurilor dictatoriale... insa asa ceva nu mai este acceptabil in ziua de azi... trebuie sa scapam de acesta plaga!
oppositester
Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA,) Agentia Nationala pentru Administrarea Fiscla (ANAF), Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National (MCCPN), impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti (MJLC), Parchetul General propun Parlamentului, prin Guvern

Din cate vad eu din enumerarea ta, sunt o GRAMADA de institutii PUBLICE, conduse de de OAMENI POLITICI, apartinand unui PARTID.

Care-i partidul ala si cine poarta raspunderea POLITICA pentru asa ceva ? Cine i-a numit pe oamenii aia acolo, pe aia care si-au pus semnaturile pe hartiile alea, pe marele proiect de lege ?

CITAT (Monitoxus @ 7th November 2009, 17:17) *
Nu mai fiti prosti. Va rog frumos. Nu are treaba asta cu portocaliu, rosu, verde etc. URASC idiotii care din orice trag ei concluzia ca nu stiu care partid vrea nu stiu ce. Sunteti drogati chiar toti? NU vorbim de PARTIDE! WAKE UP! Aici discutam de altceva :@

Basescu, Popescu etc sunt niste NUME care exista AZI. In 2-4-7 ani vor fi ALTE NUME! Dar exista se pare o gasca de spalati pe creier care daca ploua vin ca niste catei si spun ca ploua ca s-a pista Basescu ieri, sau daca ninge e din cauza PSD-ului. Baaaaaaaa oameni buni! Politica va fi intotdeauna la FEL! E facuta de EI pentru EI!

E ca la fotbal. O gasca de javre iau 500.000/an si cateva milioane de prosti sa bat pe strazi pentru EI. care EI, a doua zi se muta la echipa "rivala" pentru 600.000 de mii pe an! Wake up! Nu mai fiti asa oi proaste... rolleyes.gif

Nu este deloc adevarat rationamentul tau.

Nu zice nimeni ca nu exista gasti care isi gasesc intrarea oriunde. Problema mea nu sunt ELE, gastile, caci n-o sa le interzici, nu le poti interzice, exista si o sa existe exact cat o sa existe si lumea asta.

Unele chestii, precum pasapoartele biometrice si sa zicem ascultarea telefoanelor, sunt reglementate oricum si de oricine ar fi la putere. Aici s-ar putea sa ai dreptate, datorita presiunilor facute de USA in ultima perioada acompianate intr-oi tara precum Romania de rapiditatea cu care "oamenii de afaceri" se grabesc se arate publicului multipllele avantaje aale acestor chestii.

Mi se pare insa o ipocrizie faptul ca se evita, constient dupa parerea mea, responsabilitatile celor care faciliteaza accesul la putere al acestor gasti.

Indiferent ca-i corect, ca ti se pare, sau nu ti se pare corect, faptul ca nu esti de acord cu o anumita reglementare facuta de INSTITUTIILE PUBLICE aflate sub conducerea unor OAMENI POLITICI ar trebui sa se vada in vot. In nimic altceva.

Daca in 1989 responsabilitatea politica a apartinut PCR, in 2004 PSD, in 2009 cui apartine ? Wtf ?

Sunt unii pe aici care tot stau si mesteca cuvinte marete precum poporul, noi ne batem cu mogulii, cu Iliescu, cu whatever...deci astia se bat cu oamenii mici, negri, si rai la suflet, in timp ce gastile isi propovaduiesc actele normative prin intermediul oamenilor POLITICI apartinand unui PARTID, aflati in fruntea unor agentii si ministere.

Ai dreptate, nu mai fiti prosti ! wink.gif

CITAT (Monitoxus @ 7th November 2009, 17:36) *
Teama mea e ca vor sa impuna UN FEL de "CNA". Si apoi, abuzurile vor fi la ele acasa. Vor smecherii (ca exista o grupare de smecheri ca in orice zona de interes) sa cumpere un site? NP. Il bombardeaza cu amenzi, il dispera pe proprietar, apoi il iau pe nimic. DACA se intampla asta, atunci Internetul va fi proprietatea privata a unei maini de smecheri ce au distrus industria cat au putut ei de-a lungul timpului.

Lasa, ca CNA e si pe aici.

Vin niste unii care toata ziua mananca cacat despre un un partid si despre zeus-ul lor si dau report ca "spam" sau "jigniri" altora. Iar CNA vegheaza si actioneaza, impartial cum il stie o tara intreaga. Am primit o multime de reclamatii...

Ha ha ha. Curioasa asemanare. wink.gif Sistemul este acelasi, se schimba doar persoanele si pe ici, pe colo, in functie de aria de acoperire.

Doar ca noi despre noi avem o parere prea buna, deci in nici un caz nu putem gasi vreo asemanare cu fapte concrete, si nici nu putem accepta existenta unor cna-uri mai mici care au luat nastere din presiunile unor SMECHERI. cool.gif

tomaso
CITAT (Monitoxus @ 7th November 2009, 17:01) *
noi de ex. am ras orice discutie related la piraterie de cand am facut acest forum. Am ras pana si subtitrarile.. am taiat orice a fost cat de cat spre piraterie...

Ați greșit.
Mă refer la toți patronii de afaceri legate de internet.
Legea nu vă obliga să faceți acest lucru.
Răspunderea pentru materiale piratate este individuală. Nu este problema ta, ca patron, să faci pe polițistul, ÎN LOCUL LOR.
Tu pui o platformă de DISCUȚII la dispoziție și nu are nimeni de ce să te tragă la răspundere pentru că unii discută despre diverse. Dacă unii încalcă legea, cei abilitați să o dovedească și să se judece cu făptașii. Problema ta ( ca și a mea, sau a tuturor ce încă se mai ambiționează să facă afaceri prin România ) este să își conducă afacerea și să facă bani, nu să facă treaba unora. Dacă eu îmi fac o discotecă, este problema poliției să îi prindă pe cei care se droghează, nu a mea, ca patron. Nu au dreptul să-mi închidă cârciuma pentru că în budă sunt vreo trei care își bagă în venă.

Voi ( toți ) ați făcut exces de zel și le-ați cam făcut treaba lor. Ei au stat, au frecat menta și și-au încasat banul gros de pe urma voastră. Da, de pe urma voastră, pentru că dacă nu exista această atitudine globală împotriva pirateriei, ei ar fi apărut așa cum sunt de fapt. Niște inutili.

Ați părut slabi și la cheremul lor (al celor care au nesimțirea să pretindă bani pentru orice.), chiar dacă totul a plecat de la o evidentă buna credință din partea voastră.

Ceea ce se dorește a se implementa acum, este similar legilor care pedepsesc clienții prostituatelor.
Incapabili să oprească prostituția, niște "inteligenți" au crezut că dacă vor pedepsi clienții, fenomenul va dispare. Vor să pedepsească la global, nu individual, întrucât sunt incapabili să își mențină privilegiile. A pedepsi individul implică niște costuri pe care ei nu le pot suporta. Așa că, în disperare de cauză, ei încearcă să controleze drumurile informaționale.
Sunt mulți cei care sunt deranjați de democratizarea accesului la informație. În loc să caute metode noi de finanțare, încearcă să își impună stilul lor, tipic secolului 19. Vor să facă vame informaționale.

Suntem vinovați cu toții, pentru că prea ușor am acceptat EULA, nu am crâcnit și am plătit.
Orice papagal care a măcănit onomatopeic la vreun microfon a avut pretenția să devină stăpânul lumii. Suntem vinovați cu toții pentru că nu am refuzat. Atunci când am fost întrebați "sunteți de acord cu condițiile ?", nu prea le-am spus "hai, marș de aici cu softul tău cu tot, ești un măgar dacă ai tupeul să-mi cer atâtea chestii". Flăcăii au văzut că merge și și-au spus că din moment ce sunt atât de mulți fraieri pe lume, de ce ei să nu profite și ei.

La concret, eu consider că actualul sistem al copyrightului nu funcționează într-o lume globală. Este ceva depășit.
Ei încearcă, dar nu vor reuși, chiar dacă vor închide tot internetul. Chiar dacă sunt interzise rețelele peer to peer, forumurile, nu știu, orice potențială cale de transfer, automat vor fi puse în funcțiune alte sisteme.

Nu știu exact ce anume, dpdv tehnic, dar, în acest domeniu, nu poți pune barieră. De 20 de ani, ei tot încearcă și nu se prind că nu le mai merge. S-a discutat inclusiv despre o taxare globală a schimbului de informații ( pe Mb transferat ). Flăcăii vor o sursă de bani de tipul unui abonament și își freacă mintea cum să o facă, la nivel global, dacă se poate.

În România treaba este simplă.
Sunt foarte mulți oameni care nu văd cu ochi buni internetul. Nu le place ideea în sine. Dacă ar putea, ar stopa netul a doua zi.
Prin 94, când a descoperit internetul, un securist nu și-a putut stăpâni o exclamație de surpriză:
" Câtă informație necontrolată ...".
Berti
Eu nu prea vad cum ar putea sa-l cenzureze. Doar daca nu importa niste know-how chinezesc. Da' oricum nu-s bani pentru hardware. Totusi fiind in UE, imi place sa cred, ca avem si noi niste drepturi.

Cat despre CNA-ul intenet-ului, nu cred ca se poate implementa asa ceva doar la nivel national, cum pot sa aplice sanctiuni, sa zicem softpediei, care are tld .com, gazduire in Bulgaria si eventual proprietar cetatean strain (matusa lu' Monitox din Miami)?

Sau defapt vor sa scoata Data Center-ele din tara, s-or muta toti in Bulgaria, Serbia si Ungaria?

Pe mine sincer ma depaseste, cum vor sa cenzureze ceva ce nu-i in proprietatea lor, netu' e al tuturor, defapt e format din noi toti.
Dominamo
CITAT (gtk @ 7th November 2009, 18:18) *
imi era teama de genul asta de mizerie, de cand a propus dobitocul de sarkozy o lelge care sa taie internetul celora care "pirateaza"... se pare ca dobitocenia aferenta a ajuns si pe plaiurile noastre! astfel de legislatie poate duce la abuzuri de neinchipuit!

solutia (care imi vine in cap pe moment) ar fi mediatizarea cat se poate de mult a acestei absurditati care practic ingradeste libertatea de exprimare si ar aplica pedepse disproportionat de mari in raport cu gravitatea faptelor!
pentru a contracara aceasta mizerie, politicienii vor trebui constransi sa inteleaga ca parerea majoritatii cetatenilor e mult mai importanta decat gargara unor firme sau asociatii, pur interesate financiar, care isi doresc sa impuna un control asupra liberatatilor societatii!

acum cateva zile, intamplator, citisem un articol in care un avocat american a facut o afirmatie, care suna cam asa: "legea copyrightului exista doar pentru ca vasta majoritatea a celora care o incalca nu sunt pedepsiti"... si tind sa cred ca are dreptate! prea mult rahat anti-piraterie s-ar putea sa duca la distrugerea conceptului de "copyright"

ps. nu sunt pro-piraterie in principiu, insa masurile propuse de cei anti-piraterie sunt adesea extrem de abuzive si au caracteristici in mod mod obisnuit asocite cu politicile regimurilor dictatoriale... insa asa ceva nu mai este acceptabil in ziua de azi... trebuie sa scapam de acesta plaga!

Legea nu are ca scop pirateria chiar asa naiv esti ?
Official
CITAT (Monitoxus @ 7th November 2009, 17:36) *
Si nu-mi spuneti ca vor face oamenii blog pe blogspot si acolo se vor exprima ca NU conteaza asta. Targetul sunt site-urile mari, care apar in Google, care sunt cunoscute si care pot permite proliferarea diferitelor idei ce pot sau nu deranja pe cine nu trebuie... (si NU ma refer aici la politica, sau in niciun caz la o anumita culoare)

Exact. Blogurile .Blogspot nu sunt o alternativa viabila. In urma cu putin timp Google a dezvaluit identitatea unui blogger din SUA sub presiunea justitiei. (sursa) Se poate ajunge foarte usor la situatia din China. Totul se rezuma la puterea de manipulare a unor mase mari de oameni cu scopul de a-i face sa creada ceva sau in cineva. O forma de manipulare este cea a omisiunii unei parti din adevar. Cat timp nimeni nu vorbeste despre ceva lasa impresia ca nici nu exista.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.