PROBLEME TELEVIZOR ANITECH

georgicuuu

Salutare si respect pt. toti !

De curand televizorul meu a luat-o razna , in partea de jos imaginea este un pic ridicata ,m-am bagat prin reglajele lui fara succes. Foarte posibil sa fie ceva ars sau devalorizat prin el, aparatul nu prezinta alte defecte pe sunet sau imagine.

Doresc sa rezolv problema daca cineva are timp si bunavointa de a ma ajuta cu un sfat, MULTUMESC MULT!

Pun si schema aici .
Header
Ce marca de televizor ?
O foto se poate sa vedem si noi imagine cum se prezinta ?

georgicuuu

anitech xt-5125

CITAT (Header @ 7th November 2009, 15:03) *
Ce marca de televizor ?
O foto se poate sa vedem si noi imagine cum se prezinta ?

imi da erorr on the page la upload poze
Header
Pune pozele in arhiva si incarca-le.
georgicuuu
AM PUS ARHIVA
mister_rf
Trebuie incarcate ca arhiva, in fisier .rar
La acest televizor trebuie schimbate preventiv condensatoarele din sursa.

Click pentru a vizualiza atașamentul

Defectul poate fi din cauza condensatoarelor din baleajul vertical

georgicuuu
Imaginea nu acopera complet tubul in partea de jos cu aprox. 1 cm dar in sus si laterale e ok

mister_rf
Schimba condensatoarele notate mai sus in schemele atasate.
georgicuuu
CITAT (mister_rf @ 7th November 2009, 15:44) *
Schimba condensatoarele notate mai sus in schemele atasate.

Am schimbat tot si nimic, inclusiv pe sursa.

Din reglaje se poate face dar se duce partea de sus mult de nu mai vad sigla in totalitate smile.gif

Altceva ar mai putea fii?
cspot

Cum ai reusit sa le schimbi in 10 minute ?
georgicuuu
CITAT (cspot @ 7th November 2009, 16:20) *
Cum ai reusit sa le schimbi in 10 minute ?

Uite asa smile.gif) wink.gif

Pe forum am intrat dupa ce deja am incercat sa il repar si nu inainte sa il bag in priza.
vergil_br
Defectul aparține blocului de baleiaj pe verticală .In cazul schemei date este format ca final baleaj V cu tz Q302 șQ303 . Schimba condesatoarele electrolitice :C 315 , 310 302, 3o7 . Mai e un cnd elco lînga D 304 pe alimentarea montajului , care se face din trafo linii , de 100 micro/150v , pe care nul descifrez dupa schema ca numar . Succes .
mister_rf
Liniaritatea defectuasa in partea de jos a ecranului, implica o modificare a componentelor marcate in schema. Nu este exclusa si cresterea curentilor reziduali la diode, dar cel mai des se datoreaza capacitatilor uscate. Verifica si rezistentele marcate.

Condensatoarele le-am marcat anterior, exista sansa sa fi schimbat cu unul aparent bun sau trebuie sa mai verifice suplimentar si ce este notat acum pe schema.
georgicuuu
Am schimbat toate condurile inca odata , verificat valori rezistente, verificat diode si pare sa fie mai binisor dar e la limita, nu ma satisface pe deplin.
Am sa cumpar alte diode pe viitor, momentan e ok asa si sper sa revin cu rezolvarea exacta, oricum va multumesc mult pt. ajutorul acordat.

SA AUZIM NUMAI DE BINE SI DEFECTE USOARE, BAFTA!!!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.