-FloW-
7th November 2009, 13:00
salutare
am un amplificator pentru 3 cai: 2 sateliti(fiecare cu un dif medii de 3W, 4ohm; si un dif inalte de 5W 4ohm, legate in paralel) si un subwoofer incorporat in amplificator(10W 4ohm).
amplif-ul e practic o chinezareala (firma e Veryo), si ma cam enerveaza ca dupa 50%-60% din volumul maxim distortioneaza, si satelitii si subwooferul. Ce piese pot schimba in el ca sa reduc distortiunile? eu prima data m-am gandit ca trebuie sa schimb piese din etajul de amplificare sau piese din etajul final, dar nu stiu care sunt piesele acelea.
am atasat niste poze sa vedeti despre ce e vorba
mister_rf
7th November 2009, 13:16
Ar trebui sa schimbi etajele de amplificare, sa adaugi o noua sursa si pentru ca este posibil sa nu ai spatiu, o noua cutie... 
Merita?
-FloW-
7th November 2009, 13:25
cutia oricum vine schimbata, sursa pot sa o schimb (am alta)....nu stiu daca se merita...eu vreau sa incerc...asa de dragul de a-mi baga nasu'
....tu zici sa schimb etajele de amplificare.....care sunt acelea pe placa? sunt piesele din jurul la cipurile cu elemente de racire?....ma intereseaza cel mai mult partea cu subwooferul.
vad ca de la etajul care contine acel cip(cel cu elemente de racire mai mici) pleaca cele 2 fire de alimentare ale subwooferului(unul alb si unul negru). acela e etajul de amplificare sau cel final?
.....repet fac asta de dragul de a cunoaste
....
pelikanu
7th November 2009, 13:37
tu acolo ai un preamplificator - corector de ton care ataca intrarea amplificatorului pentru sateliti si un filtru pasiv presupun pentru subwoofer, care ataca etajul de amplificare pentru subwoofer.
indicat ar fi fost sa ne spui nu puterea ci ceea ce scrie pe fiecare integrat in parte pentru a sti cu ce piese te joci.
daca distorsioneaza dupa ce treci de jumatate, inseamna pur si simplu ca depasesti puterea maxima de iesire a integratului.
singura metoda de a face amplificatorul acela sa se auda mai tare, este sa il schimbi - in functie de boxele care le ai iti pot recomanda un kit de amplificare pe care il poti procura din magazinele specializate - ori, daca te pasioneaza, iti putem arata cum sa il construiesti
mister_rf
7th November 2009, 13:41
Ideea este ca trebuie sa schimbi 90% din montaj. Raman doar corectiile de ton si volumul. Pe ansamblu cred ca nu merita.
Daca vrei sa-l modifici, cumperi kit-uri separate si construiesti de la capat.
Click pentru a vizualiza atașamentul
-FloW-
7th November 2009, 14:00
CITAT (pelikanu @ 7th November 2009, 13:37)

indicat ar fi fost sa ne spui nu puterea ci ceea ce scrie pe fiecare integrat in parte pentru a sti cu ce piese te joci.
pai de exemplu in etajul de amplificare al subwooferului am 7 condensatori:
1x 1uF 50V
1x 4.7uF 50V
5x 100uF 16V
te referi ca aceste condensatoare au voltaj prea mic sau uF prea mic/mare?
@mister_rf: nu vreau neaparat sa modific tot ce trebuie neaparat modificat, de ex daca am schimbat o piesa si se aude putin mai bine e ok pentru mine.
mister_rf
7th November 2009, 14:19
Nu exista aceasta posibilitate de a schimba doar cateva piese.
Asta este capabilitatea circuitelor folosite in scula respectiva.
istratei
7th November 2009, 21:37
inainte sa modifici partea de amplificare ( partea marcata + transformatorul de retea) care nu este o operatie tocmai usoara ar trebui aflat ce putere suporta difuzoarele ca sa merite munca.
mister_rf
7th November 2009, 21:40
Si nu a mentionat acest lucru la inceput?
istratei
7th November 2009, 21:50
ma refeream la capacitatile reale ale difuzoarelor nu la ce este marcat pe ele.difuzoarele din GLORIA ( ce vremuri!!) erau tot de 3W .
mister_rf
7th November 2009, 21:56
Si cum crezi ca o sa afle el aceasta informatie? C'mon... nu poti tu sa afli (asa de usor) intr-un mod nedistructiv.
dem3ntor
9th November 2009, 15:00
fa urmatoarea proba: scoate cablul care vine intre calculator si sistemul tau audio si vezi daca mai distorsioneaza. daca la conectarea cablului de intrare apar distorsiunile incearca cu un cablu mai bun sau cu o alta placa de suntet. Ar mai fi o varianta sa incerci sa ecranezi toate cablurile prin care circula curenti alternativi!
Eu am avut un sistem 5.1 care fara cablu de intrare conectat nu zicea nici pas, cand ii puneam cablul de intrare (2x RCA) baraia ca dracu. am schimbat cablul, am pus o alta placa audio si s-au redus simtitor distorsiunile 
multumesc!
cspot
10th November 2009, 06:15
Pai a zis ca are distorsiuni doar la peste 60% din volum deci nu este de la cabluri.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.