orlandobarbulescu
7th November 2009, 09:28
Buna ziua prieteni!
Am primit o masina de gaurit portabila cu acu de 18 volti.
Problema e ca am un incarcator model alpha tools typ: LG 18-1H. Acesta are doua led-uri pe care scrie ON si OFF si un PUSH-buton. Atunci cand introduc acu, se aprinde ledul OFF, daca apas butonul se stinge si nu se aprinde ON.
Are cineva un manual de functionare pt ca nu stiu exact cum functioneaza, cum ar trebui folosit.
Va multumesc.
PS Cum se incarca acesti acu? Cu un curent mare, fiind destinati incarcarii rapide?
Se pot incarca cu 10 la suta din capacitate 12 ore? Sau numai incarcare rapida?
Cam ce capacitate are un acu de 18 volti?
pelikanu
7th November 2009, 10:12
La mine, incarcarea se face in felul urmator:
1 - se baga-n priza incarcatorul (nu este aprins nici un led)
2 - se baga acumulatorul in incarcator (se aprinde LED-ul VERDE care corespunde functiei OFF)
3 - se apasa o data butonul SET (se aprinde LED-ul ROSU care corespunde functiei ON)
4 - il las ~ 2 ore la incarcat, timp in care LED-ul ROSU este continuu aprins
5 - cand procesul de incarcare este finalizat, se stinge LED-ul ROSU si se aprinde cel VERDE
Modelul incarcatorului despre care vorbesc eu este Einhell-LG24/1 insa nu cred ca sistemul difera.
Tip: Incearca si vezi daca incarca un alt acumulator, daca l-ai "primit", asteapta-te sa aiba cele mai bizare defecte.
orlandobarbulescu
7th November 2009, 10:16
La mine daca apas set se stinde verde dar nu se aprinde rosu. Deci fie el defect fie acu.
Multumesc mult . Trec la verificari.
pelikanu
7th November 2009, 10:25
Ca-n legile lui Murphy, verifica LED-ul rosu sa nu fie ars
orlandobarbulescu
7th November 2009, 12:10
Nu este ars, am masurat curentul prin tranzistorul TIP122 care este Darlington. Daca fac scurtcircuit, curentul este aprox 2 amperi?!!!!!!
si ledul se aprinde, daca pun acu, nu e curent deloc.
Poate e acu, Aveti idee cum pot verifica acumulatorii inseriati ( 15 buc 1,2v/ 18mA) din interior?
Poate fi termistorul de pe pinul lateral al acumulatorului?
Daca acu nu e original dar se potriveste ca si polaritate si dimensiuni, tensiune, poate fi incarcat?
pelikanu
7th November 2009, 13:30
18mA? trebuie sa fie o greseala la mijloc.
de obicei acolo este o dioda, nu un thermistor- poti inlocui pentru o proba dioda cu o rezistenta.
daca acumulatorii au fost descarcati complet, va fi deosebit de greu sa-i aduci la linia de plutire - ce tensiune ai pe toti elementii inseriati?
orlandobarbulescu
7th November 2009, 13:44
18 volti dar in sarcina scade la 6-7
pe ei scrie 1,2v la 1800 mA
acolo, intre pinul lateral si minus este un NTh cu 20Kohmi la 25 grd C. De fapt este principiul incarcatoarelor rapide pt NiCa
Totusi, mirare mare. Desi in incarcator am lamela laterala, ea nu este legata in cablaj nicaieri. Nu foloseste monitorizarea temperaturii.
Acu are acel termistor cu panta negativa in el. L-am pus pe un alt incaracator , diferit de primul si acolo(uraaaaa!) se incarca.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.