Care placa de baza?

jay333

Se pare ca a venit momentul (la doar un an de la ultima schimbare) sa-mi caut alta placa de baza. In momentul de fata am un Abit A-S78H dotata cu un Athlon 64 X2 5000+. Cum procesorul e intreg la minte, n-as vrea sa mai dau bani si pe el. In cautarile mele, am dat peste 2 placi care pe site-ul vanzatorului sunt AM3, iar pe cel al producatorului se mentioneaza ca sunt compatibile si cu AM2 si AM2+.
Placile in cauza sunt:
Asus , cu mai multe specificatii
si Gigabyte , cu tot cu specificatii.
Pe care dintre ele sa o cumpar? Personal as inclina catre Asus.
Multumesc.
CrizaMondiala
Daca vrei sa folosesti IGP-ul placii de baza, alegi clar Asus. Daca vrei sa incerci si ceva overclock, alegi Gigabyte. Dar sa fie musai UD, nu US.

jay333
Am placa video dedicata (nu voi folosi cea de pe MB decat daca voi pune Vista candva si vor merge impreuna) iar OC nu ma pasioneaza ca-s om batran. laugh.gif Asus 1 punct. Multumesc.
CrizaMondiala
Pe 785G nu as recomanda MSI nici daca ar fi mai ieftina ca Asrock...
LORELYAN
CITAT (jay333 @ 6th November 2009, 11:24) *
Se pare ca a venit momentul (la doar un an de la ultima schimbare) sa-mi caut alta placa de baza. In momentul de fata am un Abit A-S78H dotata cu un Athlon 64 X2 5000+. Cum procesorul e intreg la minte....
...

,,,procesorul...da ...tu....ce ai cu placa de baza ...??
Daca menti procesorul nu vei vedea diferente semnificative pe o placa de baza noua .
Daca menti placa de baza nu vei avea ce procesor nou sa pui pe ea ...
Asa ca tot la upgrade MB si CPU vei ajunge ...iar cele ce le ai acum vor muri impreuna ...
d4m4g3
Este vorba de problema din topicul cu butonul? tongue.gif Sper sa nu... Oricum, pentru procesorul ala gasesti o placa ieftinuta, pe la 200lei, n-are rost sa dai atatia bani mai ales daca nu faci OC, n-ai vreun super procesor.
Oricum, cele din primul post sunt ok. Oricare ar fi, o alegere proasta nu va fi.

jay333
Da, era vorba de problema cu "botonu". Intre timp am rezolvat-o in sensul ca mi-am luat Asusul si acum stau la reinstalat Widoz. Am mai bagat si un Gigi de RAM asa, de control. tongue.gif

LORELYAN, noua placa de baza suporta si procesoare AM3 asa ca am unde sa mai cresc. wink.gif Eu am fost nevoit sa fac ceva schimbari datorita unor probleme. Up-grade am facut in urma cu un an si nu simteam nevoia altuia asa de curand. Din pacate, cand cade n-ai ce-i face. http://forum.softpedia.com/index.php?showt...603989&st=0
LORELYAN
CITAT (jay333 @ 7th November 2009, 02:43) *
...
LORELYAN, noua placa de baza suporta si procesoare AM3 asa ca am unde sa mai cresc.
...

Intrebarea ta si raspunsul meu se refereau la abit .
Abia in ultimul tau post pomenesti de o placa de baza noua . Probabil ai vrut sa verifici daca ai ales bine .
Evident ca suporta si procesoare AM3 . In cazul asta am anticipat bine ; " tot la upgrade MB si CPU vei ajunge "
d4m4g3

CITAT (jay333 @ 7th November 2009, 02:43) *

Bun.Sa o stapanesti sanatos si fara probleme! Desi... Cealalta nu avea garantie?! huh.gif
jay333
Multumesc de urari!
Ba da, avea garantie inca un an. Insa pana ajung la ei, pana o "verifica", pana imi spun ca la ei merge bine si o iau acasa unde constat ca merge la fel ... mai bine alta. Nu prea am nici timp si nici chef de alergat dupa service pentru o placa de baza. In plus, nu vreau sa stau fara calculator pana se gadesc ei daca e stricata sau nu. Probabil o voi duce candva (intr-un concediu) la garantie si o voi scoate la vanzare pe Anunturi. Sau voi imbunatati calculatorul soacrei. Ramane de vazut.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.