Fonturile mi se par destul de drăguțe pe 9.10 și pe desktop mă mulțumesc dar totuși trebuie să fie și o problemă, ele sunt fonturi care doar înlocuiesc fontul real al unui site, de exemplu un site are font verdana sau arial, în clipa când navigam noi îl vedem în freesans de exemplu, la asta mă refeream.
Instalarea mscorefonts nu e suficientă, unele fonturi ca "Arial,Helvetica,sans-serif" devin minuscule, pierd din dimensiunea originală, soluția nu e nici să setezi minimum font size in Firefox pentru că astfel fontul nu mai e real, devine prea mare față de original și nu poti avea imaginea exactă, autentică.
Am găsit Sharp Fonts, http://www.sharpfonts.com/ care redau fonturile reale și cu dimensiunile aproape identice cu cele normale pe Ubuntu dar par a nu fi finisate, sunt prea tremurate și foarte obositoare.
Mă întrebam există vreo solutie de finisare a lor sau cineva capabil să rezolve problema lor? nu se pune problema de fi ca în Windows, se pune problema de a reda fontul original al unui site nu să îl înlocuiească cu altceva.