hordoj
4th November 2009, 11:14
Salutare,
Voua va place munca voastra?
Mergeti la munca cu placere sau numai pt ca trebuie(banii)?
Poate mergeti la munca pt ca asa trebuie, caci cine sa plateasca lumina, apa, etc?
Colegii va sunt si prieteni, adica iesiti cu ei dupa munca sau weekend undeva, sau sunt colegi de munca si atat?
Aveti ca pasiune tot ce faceti la munca, sau in timpul liber faceti altceva, ceva ce va pasioneaza?
hordoj
4th November 2009, 11:50
CITAT (hordoj @ 4th November 2009, 11:14)

Salutare,
Poate mergeti la munca pt ca asa trebuie, caci cine sa plateasca lumina, apa, etc?
Colegii va sunt si prieteni, adica iesiti cu ei dupa munca sau weekend undeva, sau sunt colegi de munca si atat?
Aveti ca pasiune tot ce faceti la munca, sau in timpul liber faceti altceva, ceva ce va pasioneaza?
Intreb pt ca a cam inceput sa nu mai imi placa meseria mea
La inceput, acum 6 ani eram pasionat si eram in stare si in weekend sa o fac
Dar mai nou, nu mai imi place asa, am pierdut "scanteia"
Mi-a zis un coleg de munca(mai mare) acum cativa ani "lasa ca o sa vezi tu peste catva timp" si a cam avut dreptate din pacate ca mi-am cam pierdut pasiunea aia de la inceput
Si intrebam cum e pt voi
Imperathor
4th November 2009, 11:59
Se poate intampla, nu-i o tragedie! Nu ai o alta pasiune pe care sa o poti transforma in sursa de venit?
Eu unul am avut tot felul de job-uri, unele mi-au placut, altele nu...
December
4th November 2009, 12:02
Mie-mi place! Si intotdeauna mi-a placut ce fac.
PerformanceSSw
4th November 2009, 12:18
Merg la munca de placere!8 ore pe zi,3400 de euro pe luna.Plus ca mai sunt si prieteni(mai ales secretara
)
tomaso
4th November 2009, 12:31

Salutare,
îmi place
banii nu sunt un scop în sine ( pentru mine )
Nu este cazul
Așa și așa.
60% pasiuni legate de afacere, 40% altele, fără legătură .
aiptek
4th November 2009, 17:01
muncesc cu placere, macar mie imi place ce fac desi malaiul nu e nu stiu ce
tanasescuandrei74
4th November 2009, 17:33

Salutare,
NU ! nu-mi place munca ! nici a mea nici a altuia! l-as bate numai in gura pe ala/aia care a/au inventat munca si banii
si cine zice ca-i place munca... ori NU munceste el , ori e cu probleme la cap
colegii de munca sunt ALWAYS niste curve penale care vor sa te faca!
ma pasioneaza MOTOCICLETELE , da' n-au treaba cu munca mea
HLG
4th November 2009, 17:37
Sa zicem ca da, nu car, nu stau de paza in frig, nu tre` sa deschid usa unor bogatani.
Desi uneori sunt inconjurat de prosti sefi care creeaza un haos foarte mare si apoi nu sunt in stare sa il rezolve.
tomaso
4th November 2009, 17:51
CITAT (tanasescuandrei74 @ 4th November 2009, 17:33)

NU ! nu-mi place munca ! nici a mea nici a altuia! l-as bate numai in gura pe ala/aia care a/au inventat munca si banii
si cine zice ca-i place munca... ori NU munceste el , ori e cu probleme la cap
colegii de munca sunt ALWAYS niste curve penale care vor sa te faca!
ma pasioneaza MOTOCICLETELE , da' n-au treaba cu munca mea

Spui că te pasionează motocicletele.
Ok.
Dacă ai avea o afacere de tuning, un atelier ( o mică hală ) de vreo 400 - 500mp, proprietatea ta, dotat cu utilaje diverse , care îți permit să îți lași liberă creativitatea, iar pe an ai câștiga din această afacere undeva în jur de 50 - 70.000 Euro net, este așa că ți-ar place să te duci la muncă ?
Îți dai seama cum ar fi ?
Să ai biroul tău, dotat cu toate cele, să îți faci hachițele, butonezi la motoare, faci teste, încercări, experimentezi diverse idei.
Și aceasta tot muncă este, numai că se confundă cu hobby-ul.
În timp ce angajații muncesc, tu mai bagi un forum, mai tragi o geană la TV, mai asculți o muzichie ...
Apropo, spunea cineva că rețeta fericirii este să poți munci acolo unde îți place cel mai mult și să mai fi și plătit pentru asta.
Dacă mai este și afacerea ta, chiar nu știu ce anume ai mai vrea de la viață ( din punct de vedere profesional ).
Este o discuție ceva mai lungă și mai filosofică ....
Ideea ar fi să nu mai fii atât de categoric în pesimismul tău. Niciodată nu știi cum îți cade o basculată plinp cu bani în curte.
Întrebarea este: Știi ce vei face cu acei bani, ca să fii fericit tot restul vieții ?
infinitul8
4th November 2009, 18:02
CITAT (tomaso @ 4th November 2009, 17:51)

Ok.
Dacă ai avea o afacere de tuning, un atelier ( o mică hală ) de vreo 400 - 500mp, proprietatea ta, dotat cu utilaje diverse , care îți permit să îți lași liberă creativitatea, iar pe an ai câștiga din această afacere undeva în jur de 50 - 70.000 Euro net, este așa că ți-ar place să te duci la muncă ?
Să ai biroul tău, dotat cu toate cele, să îți faci hachițele, butonezi la motoare, faci teste, încercări, experimentezi diverse idei.
În timp ce angajații muncesc, tu mai bagi un forum, mai tragi o geană la TV, mai asculți o muzichie ...
Apropo, spunea cineva că rețeta fericirii este să poți munci acolo unde îți place cel mai mult și să mai fi și plătit pentru asta.
Dacă mai este și afacerea ta, chiar nu știu ce anume ai mai vrea de la viață ( din punct de vedere profesional ).
Ideea ar fi să nu mai fii atât de categoric în pesimismul tău. Niciodată nu știi cum îți cade o basculată plinp cu bani în curte.
Întrebarea este: Știi ce vei face cu acei bani, ca să fii fericit tot restul vieții ?
Bine punctat #tomaso. Oportunitati exista peste tot in jurul fiecaruia. Depinde de noi daca reusim sa ne dam seama de ele si daca le transformam in ceva benefic noua. Benefic din toate punctele de vedere caci poti la un moment dat sa lucrezi probono si sa te simti de mii si mii de ori mai implinit decat daca ai fi fost platit pentru treaba respectiva. Sa nu mai spunem de muncile "rusinoase" pe care unii nu considera ca sunt de nasul lor insa altii cu o cariera si o situatie in spate le presteaza precum un hobby.
Daca serviciul de acum nu mai ofera satisfactii ar fi bine sa faci un mic "consiliu" cu tine insuti si sa vezi unde s-a pierdut scanteia, daca nu esti cumva depasit de volumul de informatie/munca ce trebuie procesata/prestata, daca nu cumva consideri ca esti prea prost platit si ai inceput sa musti pe altii de c*r, daca esti pregatit sa avansezi in cariera chiar daca la o alta companie vei pleca de pe un post inferior celui actual...
All the best,
DanS
marr
4th November 2009, 18:54

Tomaso, parca mi-ai citit gandul !
Da, eu sunt printre fericitii care face ceva ce-i place si mai si scoate bani din asta !
Nu-i usor sa-ti transformi hobby-ul in job, dar nici imposibil nu este !
Important e sa nu renunti la primul hop !
tanasescuandrei74
4th November 2009, 18:55

Ok.
pfffooooaaaa , ce m-ai "injurat"
ASA DA cu siguranta CRED ca mi-ar place munca... asa-s unii romani, mai pesimisti...
Ce-i drept nici n-am incercat asa ceva! am avut o "tentativa" de mecanic moto , da' m-a "dat pe spate" programul de "sclav cu acte-n regula"
asa ca i-am propus sefului de atunci sa-si gaseasca pe altul , mai dispus ca mine sa hamaleasca de la 07:00 la 20-21:00 pentru acea suma de RONi
complicata treaba munca asta...
denverash
4th November 2009, 19:19

da

muncesc de placere dar nu ma deranjeaza sa intre si niste bani

o munca trebuie sa faci daca vrei sa ai un venit mai mare decat ajutorul de somaj sau pensia pe caz de boala, dar asta nu inseamna ca nu poti lucra cu placere

si colegi si prieteni, iesirile dupa cum permite timpul, dar timpul nu prea-mi permite

ce fac la munca o fac de la 9 ani si pot spune ca a devenit in timp o pasiune - referitor la timp liber sunt intr-o perioada in care acesta a cam disparut, daca ma gandesc si la concedii pot spune ca momentan sunt un vis frumos
petre69
4th November 2009, 19:25
da spuneti si in ce domeniu activati
chatnoir401
4th November 2009, 22:14

Da.
Zic ca asta e o conditie de baza.

Banii sunt pe planul al doilea, ceea ce fac fac mai mult din placere.

Trebuie sa-ti si placa ceea ce faci. Asa cum spunea cineva mai inainte nu poti trai doar din ajutorul de somaj.

Unii da, altii prefera doar sa ne vedem numai la serviciu. Am un grup de colegi cu care ies in oras macar o data pe luna.

Bine, pe langa asta mai exista si alte cateva in timpul liber.
xdaniel
4th November 2009, 23:12
Inainte imi faceam munca din placere si eram mandru de ceea ce faceam. Acum, de cand cu criza, ma gandesc aproape numai la bani si la rate. Totul este un calcul pentru eficienta maxima. Incep sa ma gandesc ca mi-am ratat cariera, mi-ar placea sa lucrez in cercetare si sa-mi bag ... in ele de afaceri. Ma simt prizonier al propriei mele activitati si m-am saturat. Desi am numai 33 ani, ma simt batran si obosit.
Lucrurile sunt inrautatite si de faptul ca URASC Bucurestiul. Nu ma simt deloc integrat in el, sunt mult prea civilizat pentru groapa asta de gunoi. Imi vine sa-i impusc in cap pe tigani, pe cei care arunca gunoaie pe jos, care urla in gura mare etc.
Planul meu e sa astept sa treaca criza imobiliara, sa imi vand proprietatile si sa plec intr-o tara de limba germana, intr-un oras mic cu populatie 100% alba, civilizata si rasista.
tanasescuandrei74
4th November 2009, 23:26
CITAT (xdaniel @ 4th November 2009, 23:12)

Inainte imi faceam munca din placere si eram mandru de ceea ce faceam. Acum, de cand cu criza, ma gandesc aproape numai la bani si la rate. Totul este un calcul pentru eficienta maxima. Incep sa ma gandesc ca mi-am ratat cariera, mi-ar placea sa lucrez in cercetare si sa-mi bag ... in ele de afaceri. Ma simt prizonier al propriei mele activitati si m-am saturat. Desi am numai 33 ani, ma simt batran si obosit.
Lucrurile sunt inrautatite si de faptul ca URASC Bucurestiul. Nu ma simt deloc integrat in el, sunt mult prea civilizat pentru groapa asta de gunoi. Imi vine sa-i impusc in cap pe tigani, pe cei care arunca gunoaie pe jos, care urla in gura mare etc.
Planul meu e sa astept sa treaca criza imobiliara, sa imi vand proprietatile si sa plec intr-o tara de limba germana, intr-un oras mic cu populatie 100% alba, civilizata si rasista.
Uite un om CU ADEVARAT DESTEPT!
ti-as urma gestul da' n-am cum
P.S. : criza asta imobiliara nu o sa treaca prea curand... situatia in piata imobiliara NU va mai fi niciodata cum a fost pe vremea cand cuvantul "criza" (de orice fel...) nu era cunoscut de multi
shteck2k6
4th November 2009, 23:43

Bravo. Esti sincer.
On-topic. Eu nu m-am plictisit de jobul meu, dar si eu parca as pleca, cu conditia sa activez in acelasi domeniu ca parca nu m-as baga la vandut burgeri prin state.
sebalex
5th November 2009, 01:41
Initial am vrut sa ma leg de "unul dintre moderatori" , am avut ceva discutii cu privire la "intregritatea" lui
acest subiect a picat la fix , numai cand ma gandesc cat de mult iubeste el munca lui , sa stea blocat intr-un spatiu limitat si sa "limiteze" ce scriem noi pe aici , cred ca dacar ar avea alte optiuni ar fi in alta parte , numai ca nu are de ales sau nu are curajul sa aleaga
evolutia mea profesionala a fost una de genul :
- elev - student - golan
- muncitor/manipulant - director
- autodidact - freelancer - CAD designer/ WEB developer
nu am suportat ceva de genul : fa asta ca asa spun eu , ci am facut asa cum am vrut eu
acu , dupa aproape 4 decenii pe acest pamant , nu-mi doresc decat :
- sa nu-mi mai doresc sa am dreptate
- o barca cu motor caci laptopul abia mi l-am cumparat
- timp liber sa ma plimb cu barca pe Dunare de la Sulina pina la marea Baltica daca se poate
- pe scurt suntem sclavii ILUZIILOR NOASTRE , traim cateva zeci de ani pe aici si credem ca stim care este treaba , ceea ce este complet neadevarat
mai toti care au raspuns la acest subiect au atins notiunea de TIMP DISPONIBIL , ceea ce este foarte important , caci masura valorii noastre privita sub aspectul a ceea ce ne afecteaza pe noi direct este legata de TIMP ; oare cu cei mai foloseste lui Eminescu , de exemplu , ca posterioritatea la decretat GENIU ?
ca sa concluzionez :
- am facut ce-am vrut de fiecare data , asta se concretizeaza in succesuri si esecuri sau in respingeri si aprobari de catre societate , cine credeti ca va accepta pe cineva care nu este ca ei ?
- acelasi lucru o sa-l fac in continuare , caci este vorba de viata mea , asa cum o inteleg eu , etc
- haideti sa gandim la alt nivel cateva secunde : oare gripei H1N1 ai pasa ca X este GENIU sau RATAT ? ca X face cei place sau NU ? am zis H1N1 , ca este acu la moda , insa puteam sa zic ceva de genul , Oare Universul , in intelepciunea lui se gandeste vreodata ca eu am LEASING de platit ? ; unii ca Tomaso pot sa vina si sa zica : asta este jocul nostru si jucam dupa regulili lui , asa cum Moderatorul vine si zice , eu sunt legea pe aici si tot eu o aplic , ceea ce demonstreaza limitare , si nu intelepciune , pentru ca un OM educat intelege , pe cand un ANIMAL DE PRADA gandeste , astea sunt regulile , eu nu am gresit , alti sunt de vina , etc
numai de bine
Seba
soldat la revolutie
7 ani de arte martiale
peste 1 000 de chefuri
peste 1 tona carne porc mancata
peste 10 tone vin baut
colesterol , ficat issues
2 amenzi pentru tulbularea linistii publice
posesor de apartement 3 camere decomandate
leasing Fiat Albea
prieteni putini dar vechi , adica peste 15 ani
pescar inrait
posesor verigheta impreuna cu olteanca frumoasa
samd
Jaqueline
5th November 2009, 01:54
CITAT (sebalex @ 5th November 2009, 01:41)

Initial am vrut sa ma leg de "unul dintre moderatori" , am avut ceva discutii cu privire la "intregritatea" lui
acest subiect a picat la fix , numai cand ma gandesc cat de mult iubeste el munca lui , sa stea blocat intr-un spatiu limitat si sa "limiteze" ce scriem noi pe aici , cred ca dacar ar avea alte optiuni ar fi in alta parte , numai ca nu are de ales sau nu are curajul sa aleaga
Cred ca stii ca majoritatea moderatorilor nu iau bani pentru ce fac pe forum. Exista intr-adevar cativa care sunt angajati Soft News Net, dar nu asta le este meseria lor. 
edit: Nu, nu mi-a placut d-asta am plecat. (asta ca sa nu fiu total offtopic)
xdaniel
5th November 2009, 13:26
CITAT (Jaqueline @ 5th November 2009, 01:54)

[...] Cred ca stii ca majoritatea moderatorilor nu i-au bani pentru ce fac pe forum. [...]
Nu iau bani!
Noi luam, voi luati, ei iau bani. Ei i-au omorat pe ceilalti useri cu ortografia lor!
tanasescuandrei74
5th November 2009, 16:45
CITAT (xdaniel @ 5th November 2009, 13:26)

Nu
iau bani!
Noi luam, voi luati, ei iau bani. Ei i-au omorat pe ceilalti useri cu ortografia lor!

bah las-o naibii...
nu zic decat atat : sprachen sie deutsch ?
daca ajung sa fac ce-mi place va zic si voua
deocamdata NU-MI PLACE!
brigazile_martirilor
5th November 2009, 18:30
CITAT (Jaqueline @ 5th November 2009, 01:54)

Cred ca stii ca majoritatea moderatorilor nu i-au bani pentru ce fac pe forum.
Mi se pare normal, cata vreme unii sunt si certati rau cu gramatica 

intr-un oras mic cu populatie 100% alba, civilizata si rasista.
De ce nu in Alabama, sa te faca aia direct Mare Vrajitor in KKK?
Jaqueline
5th November 2009, 21:17
CITAT (xdaniel @ 5th November 2009, 13:26)

Nu
iau bani!

Era un typo, stai chill. 
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.