Eroare BIOS

A_Moon_Ra

Hello tuturor!

Am o nelamurire...am un laptop ACER in care am intrat in BIOS pentru a incerca sa rezolv una din problemele laptopului: nu vede CD-ROM-ul..si am inteles de la cineva ca trebuie facute niste setari din BIOS...
Ei..am intrat...nu am schimbat nici o setare, am iesit..si de atunci intr-una tot isi da restart pana ajunge sa ruleze acele puncte sub Windows,iar apoi o ia de la capat...plus ca mereu imi apare sa aleg intre Safe Mode, Normal, etc etc...daca aleg Safe Mode, imi da diskcheck si iarasi restart, dak dau sa intre normal , isi da tot restart...si tin sa mentionez ca mai nou apare foarte fugitiv si o eroare pe un ecran albastru...dar nici nu apuc sa citesc ce scrie...
Am tot incercat sa intru in BIOS sa refac setarile, sa le resetez, sa schimb prioritatea la boot..dar nimic...tot asa...
Ar trebui sa reinstalez windowsul?
Si ce ar trebui sa fac sa imi citeasca si CD-ROM-ul? Ca am mai instalat odata windowsul, de pe stick, ca cd-ul nu-l citeste, si tot degeaba...

Merci anticipat !
lordsidious
Dacă unitatea optică nu este văzută,înseamnă că a murit.Iti trebuie alta.
Cu setările din BIOS,încearcă un Load default settings,poate reusesti.

A_Moon_Ra
CITAT (lordsidious @ 4th November 2009, 05:24) *
Dacă unitatea optică nu este văzută,înseamnă că a murit.Iti trebuie alta.
Cu setările din BIOS,încearcă un Load default settings,poate reusesti.

Am incercat de n ori sa dau Load default settings, insa tot degeaba...
Cand zici unitate optica te referi la faptul ca nu se vede "Desktopul" cu toate ale lui? Ideea e ca NU e vorba de o pauza cu ecran negru, ci pur si simplu imi da restart-uri la greu...
HLG
QUOTE (A_Moon_Ra @ 4th November 2009, 10:30) *
Si ce ar trebui sa fac sa imi citeasca si CD-ROM-ul? Ca am mai instalat odata windowsul, de pe stick, ca cd-ul nu-l citeste, si tot degeaba...

Aseara am intalnit problema ta, in windows vedea dvd-rom-ul dar in bios nu.
Am scos bateria de bios, am stat 15 minute si apoi a mers fara probleme.
Bine, am scos bateria pe un desktop, la laptop nu stiu cum se faca, daca e usor sau greu.Google it.
Bafta.
lordsidious
Unitatea optica e CD-ROM-ul.
A_Moon_Ra
CITAT (HLG @ 4th November 2009, 06:46) *
Aseara am intalnit problema ta, in windows vedea dvd-rom-ul dar in bios nu.
Am scos bateria de bios, am stat 15 minute si apoi a mers fara probleme.
Bine, am scos bateria pe un desktop, la laptop nu stiu cum se faca, daca e usor sau greu.Google it.
Bafta.

Ideea e ca nici in Windows nu-mi vede CD-ROM-ul...sad.gif
Merci
Imperathor
Daca nu iti este prea greu ar trebui sa incerci cu un alt CD rom

A_Moon_Ra
CITAT (Imperathor @ 4th November 2009, 06:42) *
Daca nu iti este prea greu ar trebui sa incerci cu un alt CD rom

Dar cum sa pun alt cd-rom la Laptop? Mai greu...dar oare chiar sa fie asta cauza pt care nu imi mai intra in windows?:-s
A_Moon_Ra
M-a ajutat cineva si a reusit sa-l faca sa intre in Windows, deci acum merge..insa CD-ROM-ul tot nu merge....nici macar nu apare in My Computer...cum sa procedez sa il mai testez in vreun fel? Sa ma uit pe la niste setari? Nu stiu ce ar putea fi...
PlasticBoy18

Start>Run odata ce ai intrat la run scrii regedit apoi cauti HKEY_LOCAL_MACHINE/System/ Curretcontrolset/Control/Class/
{4d36e965-e325-11ce-bfc1-08002be10318} odata ce esti acolo te uiti dupa Upperfiles sau Lowefiles le stergi apoi dai restart si totul va fii ok

Daca nu functioneaza nici aceasta varianta este o problema hardware!
A_Moon_Ra
CITAT (PlasticBoy18 @ 4th November 2009, 09:38) *
Start>Run odata ce ai intrat la run scrii regedit apoi cauti HKEY_LOCAL_MACHINE/System/ Curretcontrolset/Control/Class/
{4d36e965-e325-11ce-bfc1-08002be10318} odata ce esti acolo te uiti dupa Upperfiles sau Lowefiles le stergi apoi dai restart si totul va fii ok

Daca nu functioneaza nici aceasta varianta este o problema hardware!

Dap, nu a functionat nici asa... sad.gif merci, interesanta metoda...cineva mi-a zis sa reinstalez placa de baza...pentru ca la un moment dat a reusit sa-l faca sa se vada in my computer, dar dupa aia nuj ce s-a intamplat si iar a disparut...iar atunci citea citea cd-urile...deci totusi tind sa cred ca e de la soft...
m1nun3
Pai si cine te opreste sa formatezi C-ul? Bagi un Windows curat si cine stie, poate merge.
bobiro2001
CITAT (A_Moon_Ra @ 5th November 2009, 11:52) *
Dap, nu a functionat nici asa... sad.gif merci, interesanta metoda...cineva mi-a zis sa reinstalez placa de baza...pentru ca la un moment dat a reusit sa-l faca sa se vada in my computer, dar dupa aia nuj ce s-a intamplat si iar a disparut...iar atunci citea citea cd-urile...deci totusi tind sa cred ca e de la soft...

Ce fel de laptop este? Dar dvd-rom? Ai facut vreun update la bios de curand? aceleasi simptome le am si eu...chiar am deschis un post ... si la mine, ca la tine, starea de "nefunctionare" s-a instalat treptat... Ce fel de windows ai? Eu am verificat al meu drive pe un DELL si merge brici.
A_Moon_Ra
CITAT (bobiro2001 @ 5th November 2009, 08:08) *
Ce fel de laptop este? Dar dvd-rom? Ai facut vreun update la bios de curand? aceleasi simptome le am si eu...chiar am deschis un post ... si la mine, ca la tine, starea de "nefunctionare" s-a instalat treptat... Ce fel de windows ai? Eu am verificat al meu drive pe un DELL si merge brici.

Nu am facut nici un Update la Bios...Windows XP am...si Laptopul e ACER...
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.