ajutor! ce sa fac?
Pagini: 1, 2

mrmao

am un suzuki swift in leasing de 5 luni (3000 km ) pe benzina si am avut un accident, ca urmare trebuie sa schimb un lonjeron si unul sa-l indrept, farurile, capota, masca, aripa, contraaripa, usa sofer, radiator, aer conditionat: Stiu, e de rau! noroc cu casco!
Intrebarea mea este : o sa mai fie buna masina dupa ce o scot din service, sau mai bine merg pe dauna totala si imi iau un mitsubishi colt pe motorina de 2 ani vechime cu 25000 km la bord?
multumesc!
bolovan
Daca service-ul ii meserias (cu meseriasi buni)...si isi fac treaba calumea...eu zic sa-ti faci masina.
Daca ai dubii asupra service-ului...si nu poti sa-l schimbi...atunci mai bine faci masina...si o vinzi biggrin.gif

Courage
Grea intrebare; cred ca mai bine iei deoparte beietii din service si ii intrebi pe bune care e treaba...
buntzi
Imi imaginez ca e un service autorizat. Teoretic ar trebui sa fie in stare sa refaca masina la parametrii normali. Sigur, lonjeroanele sunt alea care conteaza, restul sigur se refac. De obicei un service mare are si ceva instalatii de verificat geometrie si indreptat sasiul. Optiune: o faci (ca tot plateste casco) si o vinzi apoi?
mrmao
CITAT (buntzi @ 4th November 2009, 08:57) *
Imi imaginez ca e un service autorizat. Teoretic ar trebui sa fie in stare sa refaca masina la parametrii normali. Sigur, lonjeroanele sunt alea care conteaza, restul sigur se refac. De obicei un service mare are si ceva instalatii de verificat geometrie si indreptat sasiul. Optiune: o faci (ca tot plateste casco) si o vinzi apoi?

este autorizat! sau asa ar trebui!
auto radacini de pe sos giurgiului, de acolo am luat si masina!
si nu pot sa vand masina pt ca e in leasing, nu am platit la ea decat 5 luni!
don_dannielo
QUOTE (buntzi @ 4th November 2009, 09:57) *
Optiune: o faci (ca tot plateste casco) si o vinzi apoi?

Nu, mai bine nu introduce bombe pe piata.
bolovan
don_dannielo de ce sa fie bomba? Daca-i reparata calumea? Cu ce-i mai bomba decat BMW-ul cu 12.000 km adus din germania, ce a fost la un pensionar ce-l folosea doar la piata, si a fost tinuta cu el in pat?

bossake
Singur lonjeroanele se repara sau se inlocuiesc? nu ma pricep f bine la chestia asta, dar stiam ca atunci cand sunt pbme cu lonjeroanele se cam da dauna totala automat...... poate stiam gresit.

edit: daca poti sa o scoti dauna totala eu zic sa mergi pe varianta asta. Nu stiu insa cum e treaba cu leasingul+casco, adica cat pierzi....dar in mod normal asta e solutia optima, sa scapi de ea.
filipxxx
Vorbeste cu baietii din service, impinge niste bani pe la seful de service si scot baietii un deviz de iti da dauna totala. N-ai spus nimic de airbaguri, alea n-au sarit? Ca daca s-au dus si alea e sigur dauna totala.
Fierul se indreapta dar la instalatia de AC, electrica si ce-or mai gasi aia distrus cand o desfac e greu s-o mai scoata in parametrii.
mrmao

CITAT (don_dannielo @ 4th November 2009, 09:04) *
Nu, mai bine nu introduce bombe pe piata.

chiar nu pot sa o vand..... si oricum nu mi se pare corect!
pot dpar sa renunt la leasing si sa-mi iau alta!
need_alex
Masina nu o sa mai fie niciodata ce a fost. Oriunde ai face-o.
Sincer fa-o de dauna totala si iti iei alta.
Nici sa nu te gandesti la altceva.
mrmao
airbagurile nu8 au sarit .. cica pt ca a fost lovitura frontala cu viteza mica ( 30-40 km la ora)!
de-aia nu inteleg cu s-au stricat asa multe la masina...
si pt ca e aproape 6000 euro reparatia nu imi poate schimba si al 2 lea lonjeron (il indresapta) pt ca daca depaseste suma mai sus mentionata imi da dauna totala!

CITAT (filipxxx @ 4th November 2009, 09:09) *
Vorbeste cu baietii din service, impinge niste bani pe la seful de service si scot baietii un deviz de iti da dauna totala. N-ai spus nimic de airbaguri, alea n-au sarit? Ca daca s-au dus si alea e sigur dauna totala.
Fierul se indreapta dar la instalatia de AC, electrica si ce-or mai gasi aia distrus cand o desfac e greu s-o mai scoata in parametrii.

airbagurile nu8 au sarit .. cica pt ca a fost lovitura frontala cu viteza mica ( 30-40 km la ora)!
de-aia nu inteleg cu s-au stricat asa multe la masina...
si pt ca e aproape 6000 euro reparatia nu imi poate schimba si al 2 lea lonjeron (il indresapta) pt ca daca depaseste suma mai sus mentionata imi da dauna totala!

CITAT (need_alex @ 4th November 2009, 09:11) *
Masina nu o sa mai fie niciodata ce a fost. Oriunde ai face-o.
Sincer fa-o de dauna totala si iti iei alta.
Nici sa nu te gandesti la altceva.

asa ma gandeam si eu.... din pacate modelul asta nu mai exista pe piata, cred ca era in licidare cand am cumparat eu masina (glx cu motor de 1.4 plus o multime de imbunatatiri!) acum exista la un pret asemanator (ba chiar cu 500 euro in plus) glx cu motor de 1.3
need_alex
Un lonjeron indoit si apoi indreptat isi pierde din rezistenta, iar a doua oara ........ nu vreau sa-ti spun ce se intampla.
Lonjeronul este o piesa de rezistenta la o masina, cum este fundatia la o casa.
Mai bine vorbeste cu seful de Service si cu cel de la asigurari, sa faca cumva sa- ti dea Dauna totala.
SPF
Nu decizi tu dauna totala, o decide firma de asigurari. Iar ca sa fie dauna totala valoarea reparatiei trebuie sa fie mai mare decat valoarea de piata a autovehiculului. Asadar stai calm ca ti-o repara. Am vazut masini lovite de nu mai stiai ce marca sunt si tot nu au fost declarate dauna totala.

Apropo, cat ai platit avans la masina si ce rate ai platit pana acum? Daca o cedezi firmei de leasing pierzi la bani de o sa iti vina rau. Adica nu o sa mai recuperezi nimic, pentru ca o dai lovita.
mrmao
multumesc de info!
o sa le iau in calcul!
o zi buna
Skizo
scapa de masina, lonjeroanele alea nu mai prezinta siguranta.
mrmao
CITAT (SPF @ 4th November 2009, 09:27) *
Nu decizi tu dauna totala, o decide firma de asigurari. Iar ca sa fie dauna totala valoarea reparatiei trebuie sa fie mai mare decat valoarea de piata a autovehiculului. Asadar stai calm ca ti-o repara. Am vazut masini lovite de nu mai stiai ce marca sunt si tot nu au fost declarate dauna totala.

Apropo, cat ai platit avans la masina si ce rate ai platit pana acum? Daca o cedezi firmei de leasing pierzi la bani de o sa iti vina rau. Adica nu o sa mai recuperezi nimic, pentru ca o dai lovita.

stiu ca nu decid eu dauna , asta este ceea ce mi-au spus cei de la casco(bt asigurari) ca daca depaseste suma de 6000 euro nu o mai repara! deasta imi inlocuieste un singur lonjeron, iar pe celalalt il indrepta (asta ca sa ma pot incadra in suma)
masina noua a costat 9250 euro, am dat avans 5000 ron si platesc 200 euro pe luna aproximativ deci pierd 1000 euro cat am dat pe rate pt ca am inteles ca la dauna totala se returneaza avansul!

CITAT (SPF @ 4th November 2009, 09:27) *

stiu ca nu decid eu dauna , asta este ceea ce mi-au spus cei de la casco(bt asigurari) ca daca depaseste suma de 6000 euro nu o mai repara! deasta imi inlocuieste un singur lonjeron, iar pe celalalt il indrepta (asta ca sa ma pot incadra in suma)
ASTA INSEAMNA CA DACA FAC SCANDAL SA MI SCHIMBE AMBELE LONJEROANE PROBABIL CA IMI DA DAUNA TOTALA! cel putin eu asa inteleg!
masina noua a costat 9250 euro, am dat avans 5000 ron si platesc 200 euro pe luna aproximativ deci pierd 1000 euro cat am dat pe rate pt ca am inteles ca la dauna totala se returneaza avansul!
need_alex
La dauna totala iti plateste cat scrie in contract "suma asigurata", daca este asigurata pt 9250 euro atata iti platesc, bine nu tie, bancii, iar banca isi opreste suma pe care o datorezi si iti returneaza diferenta. Deci nu pierzi nimic, decat dobanda si rata casco pe care le-ai platit in astea 5 luni + 1-2 luni pana iti dau banii, timp in care tu vei plati rata in continuare.
De ex. tu ai platit 1000 eur + 5000 lei avans, vei primi inapoi avansul si cat ai platit efectiv pt masina din cei 1000 de eur.

Vorbeste cu cel de la asigurari, vezi cum te "intelegi" cu el ca na traim in Romania, si....... Dauna totala.
Bafta!
undercoverbrother
au evaluat-o asa ca sa incaseze banii. mai mult ca sigur reparatia va ajunge la mai mult decat au estimat.
mergi cu masina la un service independent mai de doamne ajuta sa iti faca o lista cu absolut totate reperele care trebuie inlocuite si zi-le alora unde vrei sa o repari sa faca o estimare a costurilor dupa lista aia apoi du-te la asigurator.

vei plati niste bani pt platforma dar zic ca merita.
SPF
QUOTE (need_alex @ 4th November 2009, 13:04) *
La dauna totala iti plateste cat scrie in contract "suma asigurata", daca este asigurata pt 9250 euro atata iti platesc,[...]

Nici un cele mai frumoase vise nu ai sa vezi pentru dauna totala banii care sunt trecuti in contract.
tomad71
Tata a avut un Opel Corsa care a costat nou 11k euro, dupa un an s-a rasturnat cu el. Avea niste indoituri, ceva geamuri sparte, dar de la locul accidentului a plecat singura dupa ce a pus-o pe roti. Dar ce sa vezi, devizul de reparatii a iesit cu vreo 100 de euro peste valoarea ramasa biggrin.gif Deci dauna totala. A primit niste bani de la casco, nu toata valoarea, ci o parte plus banii de pe epava vanduta de firma de asigurari, total vreo 8k euro. A gasit in targ un Peugeot 206 sedan de 1 an si 9000 km si l-a scos la 6900 euro, end of story. Deci se poate!
connectorxp
CITAT (tomad71 @ 4th November 2009, 16:46) *
Tata a ...

Un prieten s-a rasturnat cu o Ibiza Cordoba 2007 pe leasing, in apa si tot nu a primit dauna totala, dar a iesit ca noua.

La mine cand ai ajuns la lonjearoane si alte parti de rezistenta, nu o mai consider masina, poate doar daca acele lonjeroane sunt prinse in suruburii si inlocuite, dar de sudura nici nu ma agit.

Dauna totala se da dupa valoare sau dupa gradul de avariere al masinii ?, sau o medie a ambelor ?
______
Corectat Ibiza cu Cordoba.
slai
dauna toatala e o suma care iese din calcule. pretul de nou se inmulteste cu un coeficient de uzura. din suma care ramane primesti 75% cash si epava care se considera 25% din suma. deci valoarea daunei totale e considerabil sub pretul de nou. te mai poti scoate daca vinzi din epava. sau repari epava undeva la ieftinica si o vinzi de masina buna.
studiu de caz:
la o masina de peste 10 ani se da de obicei 85% coeficient de uzura. sa zicem ca masina a costat noua 1ok, raman 1500. din astia primesti 75% cash, deci cam 1100.
crst_g
CITAT (slai @ 8th November 2009, 23:05) *
la o masina de peste 10 ani se da de obicei 85% coeficient de uzura. sa zicem ca masina a costat noua 1ok, raman 1500. din astia primesti 75% cash, deci cam 1100.

huh?! esti sigur de ce ai scris aici?
Evergreen
ma mir ca nu ai spus asiguratorului ca anunti csa-ul pt ca vrea sa repari un element esential al masinii

probabil ca in curind o sa auzim de reparatii airbaguri...

slai, schwacke iti spune ceva? rolleyes.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.