Patiție ștearsă și imposibil de recuperat

alexcrist

Salut,

Pentru început, câteva detalii despre HDDul meu: WDC WD1200BEVS-75UST0 ATA Device, 120GB, pe un laptop Dell Inspiron 1501.

Inițial am avut Windows XP (de vreo 2 ani), iar HDDul l-am avut partiționat așa:
  • Partiție primară: C, 15GB
  • Partiție extinsă:
    • D, 2.30GB
    • E, 30GB
    • F, 20GB
    • G, 10GB
    • H, 15GB
    • I, 19.49GB
  • spațiu nealocat, 9MB (la instalare, Windows XP nu a vrut să aloce tot spațiul)
Acum 2 zile am trecut la Windows 7 Pro. În momentul instalării, am avut o groază de probleme cu partițiile, de genul: Am vrut să șterg partiția D, am selectat-o din listă, am dat Delete...și m-am trezit că mi-a șters ultima partiție I. Norocul meu că aveam backup complet NUMAI la acea partiție, deci n-au fost probleme. Am recreat-o pe loc, și toate bune.
Apoi am încercat din nou să șterg partiția D, cu gândul de a extinde C cu acei 2GB (știu, e cam puțin pentru W7, dar asta e...nu am cum să șterg tot HDDul să-l repartiționez). N-am putut să extind partiția C, iar cineva m-a luminat în privința asta: C e partiție primară, D face parte dintr-o partiție extinsă, deci nu se poate...

Bun, am lăsat D nealocat, am formatat C și am instalat W7, cu gândul să încerc măcar să-l lipesc partiției E.
Toate bune și frumoase, W7 merge super până acum biggrin.gif

Problema vine în continuare: nu mai pot aloca acel spațiu de ~2GB. Nu pot nici să-l lipesc unei partiții existente (C sau E), și nici măcar să creez înapoi vechea partiție. Cu Disk Management din Windows îmi dă această eroare:
Click pentru a vizualiza atașamentul

Am încercat și din installerul din W7 (mergea să o creez atunci când am șters-o), dar îmi dă aceeași eroare. sad.gif

Ce pot face? Cum pot să-mi recuperez acel spațiu? Mă interesează orice soluție, de la extinderea C în acel spațiu, sau lipirea lui la E, sau măcar o partiție de sine stătătoare (pe care o pot monta ca folder pe altă partiție).

Sugestii? sad.gif
gamezcdr
Backup la tot pe alt HDD si refacut totul dar fara 1.000 de partitii cum le ai tu pentru ca te dor ochii.
Daca nu ai alt HDD va trebui sa incerci softuri mai puternice gen Acronis Disk, Easus, Paragon Partition.

alexcrist
După cum am spus, nu pot să șterg tot și să repartiționez, în principal din lipsă de timp (ar trebui să reinstalez cam tot, pentru că tot softul îl am instalat pe F, nu în C).

Motivele pentru care am așa multe partiții sunt irelevante. Se poate face ceva FĂRĂ a repartiționa tot HDDul? Pentru că asta puteam să fac și fără să întreb aici.
gamezcdr
Se poate cu softurile pe care ti le-am spus mai sus.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.