Nu am avut noroc. Nu pe tot parcursul scolii am avut profesori care m-au lasat sa copiez. Nu m-am bazat pe copiat. M-am bazat pe capacitatea mea de a copia. Adica iti trebuie ceva smecherie sa poti sa copiezi pe oricine si oricand. Stii care era meritul meu mufa? Am stat totdeauna in prima banca, am fost cel mai cuminte elev posibil, am inghitit vorbele profesorului fie ca aveam chef sau nu, fie ca ma interesa sau nu, fie ca intelegeam sau nu, fie ca il ascultam sau nu.. si ei si-au format o parere despre mine... tocilara. Deci de ce sa o veghem pe ea la copiat.. cand exista baietii din ultima banca care sigur copiaza. Eu eram silitoare, cuminte si desteapta. De fapt nu eram nimic din toate asta (ma rog, poate desteapta

). Dar am stiut sa ma descurc.
Nu ma multumesc cu putin. Sunt foarte orgolioasa si de aici chiar un pic suficienta in mintea mea, pt ca nu ma manifest.
Am o cultura generala imensa. Ganditi-va ca mama a fost bibliotecara toata viata; m-am nascut cu cartea in mana si citesc non stop de la 5 ani. De aici cultura mea. (Nu-mi cereti sa demonstrez cu citate si chestii d-astea.. cum spunea cineva.. nu-mi plac tiganiile si nici sa ma afisez. Sincer nu ma intereseaza cum ma considerati voi.. imi expun doar niste pareri.)
Noroc la bac am avut doar un pic la matematica... materie ce am urat-o toata viata (ale naibii polinoame si matrice si cine a inventat tortura asta; no offence pentru cine chiar le are cu asta, admiratie chiar); Daca va inchipuiti bucuria mea cand am aflat ca la matem. am luat 5.00. Putin nu lipsea sa lesin. Am fost fericita.. ca am reusit (chiar pe spinarea mea.. ca la mate n-am copiat decat putin) sa iau 5.00 E imens pentru cineva care nu le are deloc cu matem.
Shumi.. nu ma intelege gresit.. am copiat de cate ori am avut ocazia. Romana (in special literatura) am stiut instinctiv (citind toata viata nici nu mi-a fost greu). Deci nu am copiat la chestia asta.
Am ajuns sa dau meditatii la romana, gramatica o visez (tot instinctiv). Am urat tot ce mi-a fost impus.. am avut si noroc.. dar nu cu carul...
Deci nu sunt nici mediocra (aici intervine orgoliul) si nici nu ma multumesc cu putin. Dar ma cuprinde un sictir cand cineva incearca sa imi impuna de nu va vine sa credeti. Fac cu placere tot ce imi place.. si lupt pentru ideile mele. Cand nu iese ca mine.. plec mai departe.. Nu ma cert.. nu dau din picioare.. doar arunc ironia potrivita (nu sunt adepta sarcasmului) si imi vad de drum...
Lamurit Shumi? Asa cum te cunosc pana acum (sunt un observator.. dovada si numarul posturilor mele.. nu ma prea implic) esti un baiat inteligent, mai mult chiar. Vei lua bacul fara probleme. In fiecare an au fost discutii si sfaturi de la profesori..
Anul asta o sa fie cel mai greu, gata... s-a dus cu bacul ala usor de care ati auzit. Nu va speriati. In fiecare an s-a spus acelasi lucru.
Tot ce trebuie sa aveti in cap este ca nu e un concurs. Nu concurati pentru locuri cum faceam noi cand dadeam examen la liceu. Pur si simplu e un examen.
Bafta la toti. Si sper ca nu v-am plictisit. Ma mai apuca si pe mine scrisul... Rar.. dar asta e. Alta data.. gata... raman la lectura.