"Ospitalitate" la bac
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

shumilica

mufa, eu la ce facultate (sa) dau ? tongue.gif
Replica
QUOTE(iriwdir @ May 25 2005, 11:57)
Asa.... Nu ma pot abtine

De cand ma stiu am copiat intr-una. Din clasa a 4 cand am inceput sa fac ochi, am copiat intr-una pana il clasa a opta. In clasele 9-12 am copiat cu mai mult stil, invatasem tehnici noi, reuseam chiar sa copiez in prima banca cu profesorul drept langa mine. Sa continuam... am avut bursa de merit pe liceu, in conditiile in care toti erau dobitoci de nu stiau nici ca exista litera q in alfabet. SI AM MERITAT-O! indiferent ce ati crede (ma refer la bursa de merit)

Am copiat la bac, nu am invatat decat la ce mi-a convenit. Urasc tocilarii si oamenii care isi bazeaza viata pe o nota.

Media la bac a fost de 7.45... din nepasare.. nici acum nu-mi pasa. Asta in conditiile la care am luat note maxime la examenul oral.. Sunt lenesa si nu imi pasa de nimic.

Acum voi astia tocilarii.. care spuneti ca trebuie sa inveti la toate... Explicati-mi si mie la ce va foloseste sa stiti denumirea tuturor oaselor corpului? Sau sa stiti de ce Stefan cel Mare a trecut Prutul pe podul nu stiu care? La ce va ajuta sa stiti niste citate? Sa va dati mari pe forum? Asta e.. Eu fac un pas inainte si va recunosc "inteligenta". Multumiti?

Ma recunosc limitata si inculta. Pentru ca asa sunt in opinia voastra. Matematica n-am stiut toata viata, si nici n-o sa stiu.. si totusi nu mor de foame, chiar reusesc sa imi fac cumparaturile.. si nu ma pacaleste nimeni la bani si rest.

Am facut o facultate, ce mi-a placut adica. Si bineinteles ca am copiat si acolo cand a fost cazul. N-am invatat niciodata mai mult de o ora in viata mea si licenta mi-am luat-o fara sa copiez. Cu note mai mult decat onorabile. SI FARA SA INVAT. Doar pentru ca mi-a placut, si am avut posibilitatea sa dau examen la ce mi-a placut. Am muncit inca din timpul facultatii si cand am terminat-o mi-am cautat un serviciu mai bun. L-am gasit, fara pile si realtii si se pare ca cei de aici nu ma considera proasta. Deci? Ce conteaza cel mai mult? Nota sau cum stii sa te descurci? Nota sau capacitatea de a retine lucruri folositoare pentru tine?

Mentionez ca nu sunt tupeista, sunt chiar timida. Si apropo de modestie... sunt foarte modesta.. pana la a ma subaprecia chiar.

Stiu ce am nevoie, practic lucrul spre care am inclinatie (nu lucrez trotuarul  biggrin.gif) si sunt multumita.

Asa ca, la ce mi-a stricat faptul ca n-am invatat tot? Cu ce mi-a daunat faptul ca am copiat toata viata mea?

Mai trebuie sa mentionez un fapt: nu sunt adepta spagii.. NU dau si nu iau.. si nu o sa fac asta niciodata... asta apropo de ce spune cineva pe la inceput ca daca copiem si trisam... asa vom face si in viata... Nu-i asa...
*

Felicitari pentru realizarile tale!
Acum, eu cred ca depinde mult si ce si cat vrei de la viata. Daca te multumesti cu putin, cred ca nu ti-a stricat ca nu ai invatat tot. Si nici nu ti-a daunat copiatul. peacefingers.gif

IP-XCENTRIC
Eu cand am dat Bacul ,am stiut din timp sala in care urma sa dam probele scrise.
so...

eram disperat de cum o s-o scot la liman cu matematica.....absolveam mate fizica engleza si tot ce stiam din mate era cum sa numar ...(si ca sirul lu' Fibonacci se foloseste la inmultirea iepurilor.....)

am inceput cautarile de meseriasi intr-ale integralelor, care au numele de familie care incep cu "X",de la xulescu,numele meu.am rezolvat usor treaba asta... smile.gif

apoi am inceput tratativele....am inceput sa ma laud in stanga si-n dreapta ce tare-s eu la romana....ceea ce era un pic adevarat(macar la 1 materie sa excelez,si asta nu era mate...."eu sunt un delicat biggrin.gif ").stiam de clasa de info ca era cea mai bine cotata,m-am dus la ei si am repetat monologul plictisitor cu "vine Bacu,ce ma fac"...cativa meseriasi,speriati de viitor,terorizati ca si mine de Romana,au intrat rapid in vorba....apoi negocierile...eu va dau la romana,ca tot era prima proba scrisa,voi la mate....ca sa n-o mai lungesc,am luat la bac note frumusele,adika la toate 10,la mate in schimb 9 naughty.gif ...da tot a fost bine....9,80 si ceva biggrin.gif

sfaturi pe ultima suta de metri(asta era pe vremea mea,nu stiu care mai e organizarea acum,eu am scapat ieftin biggrin.gif ):

-indiferent de protocol,daca esti meserias,sa ai la tine cateva pachete de Kent/Marlboro si ce se mai fumeaza prin targ:cafea nu strica...toate sigilate,evident

-pachetele respective sunt destinate prof supraveghetori....pe care o sa le dai inainte de inceperea probelor.....intri cu ei in vorba,te imprietenesti si le strecori pipa/cafea in geanta/le pui pe masa...

-la discutie,daca ai examen la o anumita materie-romana sa zicem,spui ca vrei sa dai la o faculta la care nu se cere materia respectiva,precum POLI .....
la mate,spui ca dai la litere si tot asa... coolspeak.gif ..... te vor intelege si ....face minuni.

-in felul asta profesorii te retin si scapi mai usor de sub observatie.....inspirati-va de la meseriasii de langa voi(care stiti sigur ca-s meseriasi)

BAFTA! ohmy.gifK:
Replica
QUOTE(shumilica @ May 25 2005, 19:06)
*

Dar bacul ti l-ai propus sa il treci? Sau nu se mai da proba scrisa la limba romana? Ori profii nu mai baga in seama greselile de ortografie? biggrin.gif
mufa
QUOTE(shumilica @ May 25 2005, 19:06)
*

La filosofie biggrin.gif

P.S. Stiu ca forma corecta e cu z, dar din motive antice, prefer forma cu s.
mufa
QUOTE(max003 @ May 25 2005, 19:06)
Dar ce este in neregula cu a discuta la ce facultate dai? Si daca se vaita ca a fost persecutat, cum poti vorbi despre asta daca nu cunosti situatia. Faci prea multe presupuneri...
*

Nu este nimic in neregula sa discuti asta de la inceputul clasei a 9-a pina la inceputul clasei a 12-a.
Cit despre persecutat, tu parca esti cel care sustii cu frenezie ca cele mai mari sanse la ai daca urmezi o facultate cu profil umanist. Nu ti se pare normal ca profesoara de romana sa ceara mai mult de la tine decit de la cei care vor sa se faca ingineri sau economisti? Cine vrei sa te streseze, profesorul de chimie? Ala e ocupat cu viitorii medicinsti/chimisti. Maturizeaza-te sau incep sa-ti dau si tie ciocane!
maxy
Mda... chestie e ca nu numai eu dau acolo si ca mie nu imi trebuie literatura, la care ea ma depuncteaza mai mult decat pe ceilalti. Oricum nu are rost sa discutam despre asta decat in privat...

shumilica
nu-i de mine filosofia ( eu o scriu numai cu s, in urma unei pledoarii a profei de filosofie in care sustinea ca filosofie vine din latinescul filos smile.gif duh... )

dar reclama de la aparatele digitale de fotografiat panasonic cu stabilizator de imagine e geniala smile.gif
w00t.gif
replica, unde am gresit? arata-mi si mie
mufa
QUOTE(max003 @ May 25 2005, 19:53)
Mda... chestie e ca nu numai eu dau acolo si ca mie nu imi trebuie literatura, la care ea ma depuncteaza mai mult decat pe ceilalti. Oricum nu are rost sa discutam despre asta decat in privat...
*

Mda... la cit de clar iti exprimi ideile, nici nu ma mira ca te persecuta profa de romana. Si se spune chestia bash.gif
Replica

QUOTE(shumilica @ May 25 2005, 19:59)
nu-i de mine filosofia ( eu o scriu numai cu s, in urma unei pledoarii a profei de filosofie in care sustinea ca filosofie vine din latinescul filos smile.gif  duh... )

dar reclama de la aparatele digitale de fotografiat panasonic cu stabilizator de imagine e geniala smile.gif
w00t.gif
replica, unde am gresit? arata-mi si mie
*

Dragul meu, eu te citesc de destul de mult timp, imi plac posturile tale ca si continut. Greselile tale de ortografie sunt frecvente, dar eu chiar nu am dispozitia necesara acum sa caut prin posturile tale. Cu voia ta, insa, de acum inainte, te voi atentiona. console.gif
mufa
QUOTE(Replica @ May 25 2005, 20:04)
Dragul meu, eu te citesc de destul de mult timp, imi plac posturile tale ca si continut. Greselile tale de ortografie sunt frecvente, dar eu chiar nu am dispozitia necesara acum sa caut prin posturile tale. Cu voia ta, insa, de acum inainte, te voi atentiona. console.gif
*

Vrei sa spui ca shumi face greseli de ortografie si eu inca nu i-am dat binemeritatele ciocane? Hmm, ia sa fiu putin mai atent de acum incolo smile.gif
maxy
QUOTE(mufa @ May 25 2005, 20:04)
Mda... la cit de clar iti exprimi ideile, nici nu ma mira ca te persecuta profa de romana. Si se spune chestia bash.gif
*

Greseala de tastatura... Ti-am spus daca vrei sa continuam discutia. Daca nu, las-o asa!
Alina
QUOTE(StGermain @ May 25 2005, 19:05)
Trebuia sa deschdieti alt thread pentru cearta pe tema asta ca tiganii la cort! Nu ati deschis, ati preferat sa il compromiteti pe asta  confusedsmiley.png
*

nu-mi place comparatia aia... ack.gif
shumilica
QUOTE(Replica @ May 25 2005, 21:04)
*

iti dau dreptate, mai imi scapa si mie - ca sa fiu in ton cu miercurea la 8 seara.. adica cu cei de la cronica - cate o cifteluta gramaticala si chiar te rog frumos sa ma atentionezi, ma vei ajuta foarte mult, dar asta doar daca nu e sub forma de repros or somethin' smile.gif
pe aceasta cale ii spun si lu mufa sa ma ciocaneasca biggrin.gif tongue.gif

o iau si eu pe aratura, ca burvi, si incep sa ma laud:
SUNT SINGURUL USER care inca nu are clar in minte o vocatie si o facultate pe care sa o urmeze pentru a si-o indeplini !

double death.gif to me !

editare tarzie dupa ce am vazut ca nu m-am exprimat bine:

SUNT SINGURUL USER CARE E IN CLASA A 12-a SI CARE INCA nu are clar in minte... etc.. etc.
oz666
biggrin.gif mai e o luna sad.gif. Din ce stiu eu, sportul a costat anul trecut un milion, unii vor sa-l cumpere si acum, eu ma risc fara bani, la viteza trebuie sa ma gandesc ca ma urmareste un caine biggrin.gif. Romana oral mi se pare cea mai tampita proba, sunt 52 de subiecte sad.gif wtf numai aberatii. Au fost persoane cu bani care au dat pe tot bacu' 1.600 pentru 9.50(asta ca sa nu bata la ochi). Mai stiu un caz de unu' care s-a dus la comisie romana oral, a trantit 100 de parai si a trecut cu 8.50. Pentru cei ce au terminat si vin cu ideologii comuniste, trebuie sa le aducem aminte ce kkturi se predau in liceu, chimie la profil de mate-info. wtf, vroiam chimie dadeam la chimie bio.
Apropo, sa va dau eu un text de nichita stanescu , bacovia sau ion barbu, nici macar 5 propozitii nu poti sa aberezi pe ele. Singurele opere demne de studiat din punctul meu de vedere sunt romanele lui Liviu Rebreanu si ale lui Marin Preda + proza si dramaturgia ce apartine de Caragiale in rest fuck all that shit !!
just_a_girl
QUOTE(shumilica @ May 25 2005, 20:35)
SUNT SINGURUL USER care inca nu are clar in minte o vocatie si o facultate pe care sa o urmeze pentru a si-o indeplini !

double death.gif to me !
*

oho...nu esti singurul smile.gif sunt in aceeasi situatie..bine ca mai am ceva timp sa ma hotarasc...sunt a 11-a
andyv
QUOTE(oz666 @ May 25 2005, 20:37)
Pentru cei ce au terminat si vin cu ideologii comuniste, trebuie sa le aducem aminte ce kkturi se predau in liceu,

Ideologii comuniste? Ideile voastre sunt comuniste : copiat, examene platite, etc...
Arata-mi o tara dezvoltata capitalista in care se practica asa ceva...

chimie la profil de mate-info. wtf, vroiam chimie dadeam la chimie bio.

Scopul liceului e sa-ti formeze o cultura generala. Liceul nu e facultate. Daca iti inchipui ca in alte tari (capitaliste) nu se face chimie in liceu te inseli amarnic...
Chiar mai mult, in SUA daca vrei sa faci doctoratul in filologie trebuie sa dai si un test de matematica..
mufa
QUOTE(andyv @ May 26 2005, 08:09)
Ideologii  comuniste? Ideile voastre sunt comuniste : copiat, examene platite, etc...
Arata-mi o tara dezvoltata capitalista in care se practica asa ceva...
Scopul liceului e sa-ti formeze o cultura generala. Liceul nu e facultate. Daca iti inchipui ca in alte tari  (capitaliste) nu se face chimie in liceu te inseli amarnic...
Chiar mai mult, in SUA daca vrei sa faci doctoratul in filologie trebuie sa dai si un test de matematica..
*

Degeaba le explici, ca nu pricep. Sau nu vor sa priceapa. Sau pur si simplu sunt prea comozi si prefera sa se ascunda in spatele lui "dar ce nevoie am eu de asta" bash.gif
active95
Amen frate Mufa worthy.gif
iriwdir
Nu am avut noroc. Nu pe tot parcursul scolii am avut profesori care m-au lasat sa copiez. Nu m-am bazat pe copiat. M-am bazat pe capacitatea mea de a copia. Adica iti trebuie ceva smecherie sa poti sa copiezi pe oricine si oricand. Stii care era meritul meu mufa? Am stat totdeauna in prima banca, am fost cel mai cuminte elev posibil, am inghitit vorbele profesorului fie ca aveam chef sau nu, fie ca ma interesa sau nu, fie ca intelegeam sau nu, fie ca il ascultam sau nu.. si ei si-au format o parere despre mine... tocilara. Deci de ce sa o veghem pe ea la copiat.. cand exista baietii din ultima banca care sigur copiaza. Eu eram silitoare, cuminte si desteapta. De fapt nu eram nimic din toate asta (ma rog, poate desteapta biggrin.gif ). Dar am stiut sa ma descurc.

Nu ma multumesc cu putin. Sunt foarte orgolioasa si de aici chiar un pic suficienta in mintea mea, pt ca nu ma manifest.
Am o cultura generala imensa. Ganditi-va ca mama a fost bibliotecara toata viata; m-am nascut cu cartea in mana si citesc non stop de la 5 ani. De aici cultura mea. (Nu-mi cereti sa demonstrez cu citate si chestii d-astea.. cum spunea cineva.. nu-mi plac tiganiile si nici sa ma afisez. Sincer nu ma intereseaza cum ma considerati voi.. imi expun doar niste pareri.)

Noroc la bac am avut doar un pic la matematica... materie ce am urat-o toata viata (ale naibii polinoame si matrice si cine a inventat tortura asta; no offence pentru cine chiar le are cu asta, admiratie chiar); Daca va inchipuiti bucuria mea cand am aflat ca la matem. am luat 5.00. Putin nu lipsea sa lesin. Am fost fericita.. ca am reusit (chiar pe spinarea mea.. ca la mate n-am copiat decat putin) sa iau 5.00 E imens pentru cineva care nu le are deloc cu matem.

Shumi.. nu ma intelege gresit.. am copiat de cate ori am avut ocazia. Romana (in special literatura) am stiut instinctiv (citind toata viata nici nu mi-a fost greu). Deci nu am copiat la chestia asta.

Am ajuns sa dau meditatii la romana, gramatica o visez (tot instinctiv). Am urat tot ce mi-a fost impus.. am avut si noroc.. dar nu cu carul...

Deci nu sunt nici mediocra (aici intervine orgoliul) si nici nu ma multumesc cu putin. Dar ma cuprinde un sictir cand cineva incearca sa imi impuna de nu va vine sa credeti. Fac cu placere tot ce imi place.. si lupt pentru ideile mele. Cand nu iese ca mine.. plec mai departe.. Nu ma cert.. nu dau din picioare.. doar arunc ironia potrivita (nu sunt adepta sarcasmului) si imi vad de drum...

Lamurit Shumi? Asa cum te cunosc pana acum (sunt un observator.. dovada si numarul posturilor mele.. nu ma prea implic) esti un baiat inteligent, mai mult chiar. Vei lua bacul fara probleme. In fiecare an au fost discutii si sfaturi de la profesori.. Anul asta o sa fie cel mai greu, gata... s-a dus cu bacul ala usor de care ati auzit. Nu va speriati. In fiecare an s-a spus acelasi lucru.
Tot ce trebuie sa aveti in cap este ca nu e un concurs. Nu concurati pentru locuri cum faceam noi cand dadeam examen la liceu. Pur si simplu e un examen.

Bafta la toti. Si sper ca nu v-am plictisit. Ma mai apuca si pe mine scrisul... Rar.. dar asta e. Alta data.. gata... raman la lectura.
maxy
Eu deja m-am saturat de discutia asta. Se pare ca unii se cred destul de buni pentru a face morala si pentru a face niste comentarii legate de gramatica(este secolul internetului, toata lumea se grabeste, scrie grabit) sau alte predici. Nu cred ca acum retineti tot ce ati invatat atunci. Sunt unele lucruri care nu iti vor trebui niciodata...
Replica
QUOTE(iriwdir @ May 26 2005, 10:52)
Nu am avut noroc. Nu pe tot parcursul scolii am avut profesori care m-au lasat sa copiez. Nu m-am bazat  pe copiat. M-am bazat pe capacitatea mea de a copia. Adica iti trebuie ceva smecherie sa poti sa copiezi pe oricine si oricand. Stii care era meritul meu mufa? Am stat totdeauna in prima banca, am fost cel mai cuminte elev posibil, am inghitit vorbele profesorului fie ca aveam chef sau nu, fie ca ma interesa sau nu, fie ca intelegeam sau nu, fie ca il ascultam sau nu.. si ei si-au format o parere despre mine... tocilara. Deci de ce sa o veghem pe ea la copiat.. cand exista baietii  din ultima banca care sigur copiaza. Eu eram silitoare, cuminte si desteapta. De fapt nu eram nimic din toate asta (ma rog, poate desteapta biggrin.gif ). Dar am stiut sa ma descurc.

Nu ma multumesc cu putin. Sunt foarte orgolioasa si de aici chiar un pic suficienta in mintea mea, pt ca nu ma manifest.
Am o cultura generala imensa. Ganditi-va ca mama a fost bibliotecara toata viata; m-am nascut cu cartea in mana si citesc non stop de la 5 ani. De aici cultura mea. (Nu-mi cereti sa demonstrez cu citate si chestii d-astea.. cum spunea cineva.. nu-mi plac tiganiile si nici sa ma afisez. Sincer nu ma intereseaza cum ma considerati voi.. imi expun doar niste pareri.)

Noroc la bac am avut doar un pic la matematica... materie ce am urat-o toata viata (ale naibii polinoame si matrice si cine a inventat tortura asta; no offence pentru cine chiar le are cu asta, admiratie chiar); Daca va inchipuiti bucuria mea cand am aflat ca la matem. am luat 5.00. Putin nu lipsea sa lesin. Am fost fericita.. ca am reusit (chiar pe spinarea mea.. ca la mate n-am copiat decat putin) sa iau 5.00 E imens pentru cineva care nu le are deloc cu matem.

Shumi.. nu ma intelege gresit.. am copiat de cate ori am avut ocazia. Romana (in special literatura) am stiut instinctiv (citind toata viata nici nu mi-a fost greu). Deci nu am copiat la chestia asta.

Am ajuns sa dau meditatii la romana, gramatica o visez (tot instinctiv). Am urat tot ce mi-a fost impus.. am avut si noroc.. dar nu cu carul...

Deci nu sunt nici mediocra (aici intervine orgoliul) si nici nu ma multumesc cu putin. Dar ma cuprinde un sictir cand cineva incearca sa imi impuna de nu va vine sa credeti. Fac cu placere tot ce imi place.. si lupt pentru ideile mele. Cand nu iese ca mine.. plec mai departe.. Nu ma cert.. nu dau din picioare.. doar arunc ironia potrivita (nu sunt adepta sarcasmului) si imi vad de drum...

Lamurit Shumi? Asa cum te cunosc pana acum (sunt un observator.. dovada si numarul posturilor mele.. nu ma prea implic) esti un baiat inteligent, mai mult chiar. Vei lua bacul fara probleme. In fiecare an au fost discutii si sfaturi de la profesori.. Anul asta o sa fie cel mai greu, gata... s-a dus cu bacul ala usor de care ati auzit. Nu va speriati. In fiecare an s-a spus acelasi lucru.
Tot ce trebuie sa aveti in cap este ca nu e un concurs. Nu concurati pentru locuri cum faceam noi cand dadeam examen la liceu. Pur si simplu e un examen.

Bafta la toti. Si sper ca nu v-am plictisit. Ma mai apuca si pe mine scrisul... Rar.. dar asta e. Alta data.. gata... raman la lectura.
*

Daca voua va este bine asa... clapping.gif
Replica
QUOTE(max003 @ May 26 2005, 14:48)
Eu deja m-am saturat de discutia asta. Se pare ca unii se cred destul de buni pentru a face morala si pentru a face niste comentarii legate de gramatica(este secolul internetului, toata lumea se grabeste, scrie grabit) sau alte predici. Nu cred ca acum retineti tot ce ati invatat atunci. Sunt unele lucruri care nu iti vor trebui niciodata...
*

Din contra, Internetul deschide noi posibilitati, inclusiv cum sa copii mai bine la examene. Oricat de grabit ai fi, daca ai deprinderea de a scrie corect, iti zgarie retina cand vezi "intro" sau "dute".
mufa
QUOTE(Replica @ May 26 2005, 15:17)
Din contra, Internetul deschide noi posibilitati, inclusiv cum sa copii mai bine la examene. Oricat de grabit ai fi, daca ai deprinderea de a scrie corect, iti zgarie retina cand vezi "intro" sau "dute".
*

INTRO- Element prim de compunere savantă cu semnificația „înăuntru“, „spre interior“. [< it., fr. intro-, lat. intro].

In alta ordine de idei, retina mea este zgiriata mult mai rau de cei care scriu cu k, tz, sh etc., ca asa sunt ei, smecheri bash.gif
Replica
QUOTE(mufa @ May 26 2005, 18:53)
INTRO- Element prim de compunere savantă cu semnificația „înăuntru“, „spre interior“. [< it., fr. intro-, lat. intro].

In alta ordine de idei, retina mea este zgiriata mult mai rau de cei care scriu cu k, tz, sh etc., ca asa sunt ei, smecheri bash.gif
*

nono.gif Intro era forma moderna de la intr-o, numai ca tastatura mea nu e suficient de desteapta, iar eu nici atata, sa scriem cu diacritice.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.