Se pot instala doua hdd diferite in Raid 0?

hyperion_dani

Salut,
Am doua hdd Western Digital: WD 160 .... ata si Wd 800Jb... ata. Nu am scris tot de lene biggrin.gif dar daca e relevant va dau mai multe informatii. Cel de 160 stiu ca e Sata. Vreau sa stiu daca am vreo sansa sa le configurez in Raid 0. Sau daca e posibil ca doar cu unul sa fac o config Raid 0. Stiu ca pare improbabil dar am citit in cateva surse ca ar fi posibil sa faci o config Raid 0 un un singur hdd. Poate am inteles gresit.
As aprecia un raspuns, macar sa ma directionati in directia corecta. Daca nu merge, macar sa stiu sa nu mai incerc sau sa astept sa mai cumpar un hdd identic.
PS Nu sunt interesat de Jbod, care dupa cate am inteles e un disp pe care trebuie sa-l cumperi. Placa mea de baza face parte din 945GM2/ 945GZM2 Series MS-7210 (v3.X) M-ATX Mainboard, la care am inteles ca e posibila config raid. Totusi in bios nu-mi apare aceasta optiune.
Merci.
ChemTeacher
De ce vrei RAID ? unele HDD S-ATA sunt foarte performante, fara sa ai nevoie de RAID !

hyperion_dani
Mereu sunt interesant in a creste performanta macar cu un pic. Stiu ca raid nu promite mult in leg cu performanta pt unele aplicatii dar pe mine ma intereseaza "agilitatea" sistemului de operare. Am inteles ca se simte diferenta intr-o configuratie raid.
lucifer76
Oricum trebuie sa fie amandoua SATA ca sa faci raid , nu merge unu ATA cu unu SATA biggrin.gif
starpom
CITAT (lucifer76 @ 30th October 2009, 20:56) *
Oricum trebuie sa fie amandoua SATA ca sa faci raid , nu merge unu ATA cu unu SATA biggrin.gif

merge. windows dinamic disk sau linux lvm
gamezcdr
Pai ala nu mai e RAID adevarat nu ?
lucifer76
Este un fel de software raid , nu stiu cat de performant e .

hyperion_dani
Ms pt raspunsuri. Se pare ca nu se merita cu hdd-urile pe care le am.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.