sfat / recomandare, daca puteti sa ma ajutati

andr3i05

Salut

vreau sa invat. din ale dezvoltarii web.
am luat un server cu linux, am luat un ip fix de la provider, am mai luat si un domeniu.
pana acum stiu ce e aia html si cam ce ar face css-ul. cu php si mysql m-am intalnit odata, dar nu ne cunoastem prea bine, aproape deloc.

intrebarea mea e incotro sa o apuc? stiu unde vreau sa ajung smile.gif. sa stiu sa dezvolt un site care sa poata contine: articole actualizate zilnic gen blog, forum, galerii video, foto, bookings, cam tot ce se poate. scopul nu e unul comercial si nici nu are deadline, vreau sa invat pentru mine.

ma gandeam sa incep cu un cms. drupal am citit ca e inclus in pachetele din debian deci ar fii usor de instalat, dar pe diferite forumuri pe net am vazut atat pareri pro cat si contra ca ar fii mai vechi, ca se invata destul de greu, ca se incarca greu ca sunt alte cms-uri mult mai bune.

deci, e bine sa incep cu un cms sa incerc cam tot ce pot pe-acolo si in paralel sa citesc despre php?
sau sa incep direct cu php si sa invat sa-mi fac ce-mi trebe.

in caz ca recomandati un cms, va rog sa luati in considerare daca se poate instala pe linux ( desi banuiesc ca ar trebui sa mearga cam toate)

multumesc in avans.
CuteGuy
Daca vrei sa inveti sa te joci pe web, incearca un joomla (daca tot vrei sa te apuci din prima de news, gallery si altele de gen). Tu cam vrei sa le faci pe toate in 3 zile (da, bine .. exagerez.. in 6 luni, poftim..) dar nu prea ai cum. Joola nu te invata mai nimic trebuie doar sa fii organizat si sa ai inspiratie (ca pentru tot cre tine de *web*).
Vrei sa inveti php?.. apuca-te si citeste despre functii si variables.. joaca-te cu cateva scripturi (gasesti destule pe hotscripts) .. apuca-te si fa un site cap-coada, de capul tau si ... stam de vorba la anul..

andr3i05
ok... mersi de sfaturi
deci e mai bine cu php intai
ce altceva ar mai trebui sa ma intereseze?
Flavius_Vidale
Eu ti-as recomanda o micuta carticica despre php pe care o poti downloada de aici

Iar daca vrei sa incepi cu un cms, ti-as recomanda php-fusion sau wordpress.Daca esti incepator nu ti-as recomanda joomla,deoarece este un cms cu care daca nu te pricepi lucrezi destul de greoi. Bafta!
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.