oklo123
29th October 2009, 18:51
Dintre toate aceste lipitori ordinare care sunt politicienii romani, de unii mi-e scarba mai mult decat de altii. Sper ca se intelege clar ca nu-l simpatizez pe nici unul. Pe la sfarsitul anilor '90 speram intr-o noua generatie de politicieni. Ea a venit: Ponta, Gusa, Boureanu etc., tot o apa si-un pamant (ati auzit de Gaf-Deac, lector universitar?!?).
Pentru ca mai sunt inca influentat de prostia aia ca votul e o datorie civica, o sa ma duc totusi la vot (o singura data am lipsit, cand aveam de ales intre Iliescu si Vadim... As fi vrut eu sa lipsesc si din tara atunci dar sunt prea comod).
Dintre toti prezidentiabilii nostri de anul asta, niste personaje abjecte si ridicole, trebuie sa votez unul. Iata de ce il voi vota pe Basescu:
-pentru ca impotriva lui Basescu e Ion Iliescu. Cea mai mare nenorocire care s-a abatut asupra Romaniei in ultimii 20 de ani a fost Ion Iliescu, creatorul si aparatorul piramidei coruptiei care ne sufoca azi. Iliescu este cel ce a readus anii '50 in actualitate prin folosirea urii ca arma politica si caruia ii datoram trei sferturi din lipitorile care fac azi umbra Pamantului si bugetului. Inclusiv pe Basescu.
-Pentru ca impotriva lui Basescu e Nastase. Furios ca a pierdut alegerile trecute, Nastase maraie cu ura si ciuda de cate ori un ziarist isi aduce aminte ca mai exista si-si indreapta microfonul catre el. Daca Iliescu a girat coruptia prin pozitia strutului, cu unele tirade ipocrite de infierare proletara, Nastase a dus-o la nivel de arta. Cu rafinamentul cu care pictau maestrii renascentisti, cu acelasi rafinament au supus Nastase & co. statul nevoilor lor personale.
-Pentru ca impotriva lui Basescu e Geoana. Ce-ar mai fi de zis despre "prostanac"... Trista figura. Mi-e groaza ca un individ atat de fad si de gol pe dinauntru ar putea ajunge presedinte.
-pentru ca impotriva lui Basescu e Vanghelie si asta e de ajuns.
-Pentru ca impotriva lui Basescu e un intreg PSD, cu arme grele, munitie multa si soldati cata frunza si iarba: ziaristi inregimentati, latrai si aplaudaci. Partidul-stat, partidul-mafie, continuatorul minunatelor traditii securiste cu toti multimiliardarii sai in frunte, sau pe acolo...
-pentru ca impotriva lui Basescu sunt Crin Antonescu si Ludovic Orban, figurile triste/sinistre ale (pseudo-)liberalismului romanesc. Inhamati cu drag si cu daruire la caruta psd-ista, si in legislatura asta ca si in cea trecuta, Antonescu si Orban sunt doar doi ridicoli talibani de opereta: oficial nu au nimic de-a face cu stanga, neoficial "sunt de-ai nostri" (va mai aduceti aminte expresia "talibani", cu care erau categorisiti liderii taranisti care se opuneau pdsr-ului si lui Iliescu?). Batranii liberali probabil se intorc in mormant... Au adunat sute de ani de inchisoare la Aiud, Sighet si Jilava pentru ca azi PNL, catch-all, cum ii sta bine oricarui partid modern, sa se alieze cu... ma rog, ati prins ideea.
-pentru ca impotriva lui Basescu este Cozmin Gusa, reprezentant al intereselor unor grupuri economice rusesti (asa cum el insusi a afirmat la o emisiune televizata). Care grupuri? Si-l consiliaza pe Geoana? Hmmm...
-pentru ca impotriva lui Basescu este Sorin Oprescu, cel mai de mucava primar pe care l-a avut Bucurestiul de cand am reinceput sa alegem primarul general ('92). Parca si Halaicu a fost mai bun...
-pentru ca impotriva lui Basescu este Dan Voiculescu, Felix, securistul. De cate ori aud de Voiculescu ma minunez cu cata viteza au disparut inregistrarile in care el recunostea ca a fost general de secu... Si apropo de asta: v-ati pus vreodata problema ca Antenele sunt facute pe banii nostri? Uite de ce: Voiculescu era unul din cei putini care avea pe mana fondurile securitatii, bani negri cu care, printre altele, se plateau asa-zisele articole ale ilustrului conducator in presa occidentala (aparute la sectiunea publicitate, si va dati seama cat puteau sa coste doua pagini de ziar de mare tiraj...). Cand a dat cu revolutia, ce credeti, a venit repede in tara si a decontat banii? Pe site-ul lui zice ca avea pusi deoparte, din diurna (!), 30.000 de dolari.
-pentru ca impotriva lui Basescu este trustul lui Voiculescu, cu toata adunatura de "ziaristi" isterici precum Badea, Ciutacu, Stan... Sunt tentat sa zic cate ceva despre ei dar incerc sa ma mentin civilizat...
-pentru ca impotriva lui Basescu este Ion Cristoiu (sau nu mai e?). Dar asta nu inseamna mare lucru, omul ala isi schimba opiniile precum columbeanca posetele... sau ciorapii sau ce si-o mai schimba ea. Nimic de zis, pe Basescu are motive personale sa-l urasca: inainte de alegerile pierdute la mustata de Nastase, PSD-ul ii promisese lui Cristoiu o functie solida la TvR (Presedinte sau macar director la stiri). De la director al stirilor TvR la statutul de invitat permanent al lui Gadea e distanta mare, si te mai si iei in bete cu Badea...
-pentru ca impotriva lui Basescu este Sorin Rosca Stanescu, unul din cei mai strambi ziaristi romani, un individ care face de rusine profesia de ziarist, alaturi de Horia Alexandrescu. Marturisesc ca habar n-am care e pozitia lui Alexandrescu pe subiectul asta... Cred ca l-am vazut recent la un tv expus in vitrina unui magazin de electronice, si am plecat repede.
-pentru ca impotriva lui Basescu au fost (si mai sunt) 322 dintre lipitorile care lenevesc boiereste pe banii mei, cu lefuri uriase, sume forfetare uriase, pensii uriase, masini la scara etc.
-pentru ca a avut dreptate de mi-a mers la suflet cand a zis (in campania electorala trecuta) ca oficialii UE vin aici "sa-si ia tainul" de la guvernul Nastase.
-Pentru ca unul dintre cele mai vehiculate argumente antiBasescu e ca e dictator. Cred ca e cel mai prost dictator din ultimele doua milenii - a fost suspendat de Parlament, e injurat in aproape toata presa si merge in alegeri (deodata cu contracandidati care chiar vor sa-l invinga).
alalaltu
29th October 2009, 19:04
E frumos sa-ti spui parerea personala, insa insa nu trebuie sa deschizi un topic separat pentru asta.