INDICATOR TEMPERATURA APA

IONUT_ONILL

Vreau sa stiu daca cu un indicator presiune apa (sonda de apa) poate comanda un releu cum e cel clasic de dacie ptr protectie, in general e de 30A, sonda fiind inseriata , normal.

In momentul cand temp ajunge la ~ 90gC sa dea comanda releului ca acesta sa inchida un circuit.

Sonda mea este de tractor, are un singur piciorus, masa fiind carcasa ei, sau imi trebuie altfel de sonda cum sunt la automobile care comanda electroventilatorul de la radiatorul mare de racire al motorului ?

Multumesc, Doamne ajuta.
aeon
ar trebui sa mearga fara probleme, sonda aceea e un contact cu bimetal care declanseaza la o anumita temperatura
si suporta un consum destul de mare, mai mult decat suficient pentru un releu

sau, in loc de sonda, poti folosi un montaj simplu cu termistor care sa comande releul
avantaj: termistorul e mic si poti regla temperatura de declansare dupa dorinta

IONUT_ONILL
CITAT (aeon @ 29th October 2009, 11:57) *
ar trebui sa mearga fara probleme, sonda aceea e un contact cu bimetal care declanseaza la o anumita temperatura
si suporta un consum destul de mare, mai mult decat suficient pentru un releu

sau, in loc de sonda, poti folosi un montaj simplu cu termistor care sa comande releul
avantaj: termistorul e mic si poti regla temperatura de declansare dupa dorinta

Cred ca e mai bine cu termistor, ai vre-o schemuta ? Probabil gasesc vreun termistor cu o forma mai potrivita ptr ca trebuie bagata intr-un vas de 1l prin capac.

Multumesc tare mult. Doamne ajuta.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.