nVidia GeForce 9500GT

de_mmonic

Fiind primul meu post, vreau sa salut toata comunitatea softpedia.
Ma cheama Radu, sunt din iasi si ma bat cu o problema, care vreau sa o dezbat cu ajutorul vostru.

problema mea, este conectarea Unui Tv, samsun wide Lcd, pe placa video.

Am o placa video "Galaxy nVidia GeForce 9500GT, 1024MB DDR2, 128bit, PCI-E"

Conectori TV-out;Conector DVI;Conector HDTV,

Eu am pe placa, 2 iesiri. DVI.
1 o folosesc pentru monitor, dar a doua, banui ca o fi pentru alta sursa.... (alt monitor sau tv)

Tlevizorul are urmatoarele iesiri:
1. DVI (dvi)
2. Pc in (agp)
3. S-Video (clasica mufa tv out 4 pini)
4. Video (rca -galben)
5. Pr, Pb,Y (mufe Rca Ros Albastru Verde, In ordinea enumerotarii)

eu vreau sa leg monitorul cu tv-ul in serie.

Intrebarile mele ar fi:
1. Exista o Diferenta intre conectare Vga si Dvi ? ma refer daca unul scoate digital sau analogic? o doamna de la un magazin de specialitate, mi-a zis ca firul Dvi ar fi singurul care transmite semnal Digital. este adevarat?
2. Avand in vedere ca cea mai scumpa conectare ar fi cea DVI? scoate si cel mai bun semnal ? sau se poate si mai ieftin cu acelasi rezultat?
3. Conectorul HDTV si DVI de pe placa video, e aceeasi mufa ? adica mufa dvi ?
E pentru prima data cand vad acest conector Dvi, in tv toate conexiunile le am "MAMA" e posibil ca doar dvi sa fie tata? pentru ca mie asa mie se pare,desi 80 % zic ca e mama si cel din poza...
Atasez o poza daca pot, sa va arat, poate imi puteti spune, ca eu sunt derutat.
Poza o voi pune in formatul original , sa vedeti clar..... sper sa nu supar pe nimeni..

gamezcdr
Iei un cablu DVI-HDMI asta e cea mai buna solutie.

de_mmonic
Multumesc "gamezcdr" la acest cablu ma gandeam si eu.
Astept si alte pareri si raspunsuri la toate intrebarile.......
edigee
1.Exista diferenta intre DVI si VGA. Intr-adevar prin DVI se transmite semnal video digital iar prin VGA semnalul e analog. Prin HDMI se transmite semnal digital atat video cat si audio. Daca televizorul tau e full HD e posibil ca prin conexiunea VGA se nu duca rezolutia maxima de 1980x1080. Deci conexiunea digitala e mai buna ,si nu numai din motivul cu rezolutia.
2.Daca placa ta are iesire HDMI folosesti cablu HDMI-HDMI. Daca are iesire DVI folosesti un cablu DVI-HDMI care iti va duce in TV doar semnalul video. Pentru semnal audio scoti semnal din placa ta de sunet (pe acolo pe unde legi boxele) si il bagi in TV prin intrare pe care scrie audio(in poza -langa intrarea PC).
Daca vrei sa scoti semnal VGA-VGA folosesti un cablu VGA_VGA ,daca placa ta are si iesire VGA. Dca are doar 2 DVI ,folosesti un adaptor DVI-VGA + cablu VGA_VGA. La TV bagi semnalul prin intrarea pe care scrie PC, in acest caz. DVI-ul are si pini pt semnal analog astfel se poate exlica posibilitatea folosirii adaptorului mentionat.
Nu exista o solutie mai scumpa ,toate variantele de cablu costa cam la fel.
Rezultate mai bune le ai prin HDMI-HDMI sau DVI-HDMI plus sunet separat.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.