Chinezii inhata Volvo
Pagini: 1, 2

Volvo

Ford va începe negocierile cu firma asiatică pentru vânzarea producătorului auto suedez.

Numărul mărcilor europene cu tradiție ajunse în proprietatea unor investitori asiatici ar putea crește, dacă Ford și Zhejiang Geely Holding Group Co. vor parafa acordul privind vânzarea Volvo.

Ford, actualul proprietar al Volvo, a anunțat astăzi că grupul chinez este favorit în cursa pentru preluarea cunoscutului producător auto suedez, indică ediția online a cotidianului ”Wall Street Journal”. În comunicatul oficial se arată că ”Ford are convingerea că Geely deține potențialul necesar pentru a deveni un proprietar responsabil”.

În aceast moment, nu se cunoaște cât vor dura negocierile dintre Ford și Geely, cele două părți nu au înaintat niciun termen pentru semnarea protocolului de vânzare.

În ciuda asigurărilor oferite de Ford, anumiți analiști se tem că Geely ar putea muta liniile de producție Volvo în China, pentru scăderea costurilor cu mâna de lucru. Dacă acest scenariu se va adeveri, cei 21.000 de angajați Volvo – sau măcar o mare parte dintre ei – vor îngroșa rândurile suedezilor fără un loc de muncă. Potrivit estimărilor, rata șomajului în regatul nordic va atinge 11%, în 2010.

Sursa
ady_chesnoiu
De la un timp in lumea auto se merge "in gasca" . Solutie de criza .

Volvo
acum vreo 2-3 ani citeam in ziar ca ford voia sa dea volvo celor de la bmw dar probabil nu le`a iesit... dar totusi il da la ...chinezi?! wallbash.gif imi schimb nickul laugh.gif
ady_chesnoiu
CITAT (Volvo @ 28th October 2009, 20:55) *
acum vreo 2-3 ani citeam in ziar ca ford voia sa dea volvo celor de la bmw dar probabil nu le`a iesit... dar totusi il da la ...chinezi?! wallbash.gif imi schimb nickul laugh.gif

Dar chinezii ce au ? biggrin.gif Pe timp de criza se poate intampla orice .
mihai!

In cativa ani o sa isi schimbe tota lumea (cine nu a facut-o deja) despre China.

In momemtul de fata China a depasit SUA in ceea ce priveste economia. 

AcidMan
in 5 ani vom face coada sa cumparam un geely (sau cum s-o scrie) cu 10*airbags si 7 stele la testele euroncap... ca nu ii cumpara ca s-ar vinde f bine volvo..

tehnologia ii intereseaza mai tare...

sia cum citit dupa mine:

富豪

Click pentru a vizualiza atașamentul

H725
Volvo Cars, cumparat de chinezii de la Geely? - 10th August 2009

Geely (ar putea) pune gheara pe Volvo - 17th June 2009

ncristi
Ar fi MARE pacat. Unele lucruri nu ar trebui sa se intample.
akajohn
De ce sa nus e intample? E normal ca cineva sa investeasca in firme si atunci chiar nu conteaza culoarea banilor... Bine ca macar investeste cineva wink.gif
AlexIP

Ce imi plac titlurile astea... chinezii inhata/pun gheara pe Volvo (subliminal te astepti sa continue "si o armata de chinezi vine sa violeze muncitorii si sa dea foc fabricilor").

Chinezii nu inhata Volvo, chinezii cumpara o marca care nu mai e de folos / profitabila companiei Ford.
Tom_Cat
Chinezii nu cumpara nimic, nu au trecut nici 2 saptamani decand am venit de acolo (i.e Suedia, Volvo), iar mediul de afaceri, politicienii locali si sindicatele nici nu se gandesc. Ca sa citez un reprezentant al mediului de afaceri : " Exista suficienti bani in Suedia sa tinem Volvo la noi, nu il vindem decat unei firme de traditie europene".

Negocieri au fost cu BMW, iar recent cu Renault, dar nu s-au inteles. Se pune din ce in ce mai mult problema prelurii companiei de catre un consiliu de administratie alcatuit din grup reunit de interese regionale.

Asadar, fara Volva la chinezoi biggrin.gif
ncristi
CITAT (Tom_Cat @ 29th October 2009, 14:31) *
Asadar, fara Volva la chinezoi biggrin.gif

Asa este normal sa fie. Am fost un mare admirator al marcilor suedez si m-a durut cand si-au pierdut "independenta". Volvo trebuie sa ramana in Europa.
H725
cu chinezi sau europeni, problema cea mai grava a lui volvo este ca securitatea nu mai este monopolul lor, in prezent multe masini (mai) ieftine ofera siguranta de 5 stele...
aalinn
CITAT (H725 @ 29th October 2009, 16:22) *
cu chinezi sau europeni, problema cea mai grava a lui volvo este ca securitatea nu mai este monopolul lor, in prezent multe masini (mai) ieftine ofera siguranta de 5 stele...

ha ha ha
abia astept sa vad un modus de 5 stele intrand frontal intr-un volvo s40.
AcidMan
CITAT (H725 @ 29th October 2009, 15:22) *

ce pot sa zic, don't believe the marketing crap....
H725
personal imi placeau volvo-urile pătrățoase...
Tom_Cat

Volvo este o masina deosebita, iar in Scandinavia, frecventa cu care vezi masini Volvo este mai mare decat cea cu care vezi Logan la noi.

La capitolul siguranta Volvo da lectii, in timp ce unii producatori isi gandesc masinile sa obtina punctaj mare la NCAP, Volvo le face sigure pentru traficul real.

Ca un argument pentru asta, in Suedia numarul de accidente din 2009 este acelasi ca cel din 1958, iar in ultimii ani au avut 0 morti din accidente rutiere.
ncristi
Omiti sa evidentiezi un lucru care in Suedia exista din plin - bunul simt si respectul si in plus daca aia incalcat legea ai pus-o. In romania asa ceva nu exista....mai ales in trafic. Azi dimineata in ciolpani pe dn1- ploaie - trece pe langa mine unu cu un audi a4 - cred ca avea lejer peste 120km/h si cineva din spate cu Q7 ii dadea flesuri....in localitate, pe un drum nenorocit unde in orice clipa iti poate sari cineva in fata.
Tom_Cat
CITAT (ncristi @ 30th October 2009, 08:43) *
Omiti sa evidentiezi un lucru care in Suedia exista din plin - bunul simt si respectul si in plus daca aia incalcat legea ai pus-o. In romania asa ceva nu exista....mai ales in trafic. Azi dimineata in ciolpani pe dn1- ploaie - trece pe langa mine unu cu un audi a4 - cred ca avea lejer peste 120km/h si cineva din spate cu Q7 ii dadea flesuri....in localitate, pe un drum nenorocit unde in orice clipa iti poate sari cineva in fata.

Complet deacord, am luat in Suedia amenda de 300 de euro pentru ca am avut 57 de km/h, iar politistul a considerat ca sunt predispus sa calc pedala mai tare, tocmai ca provin din alta tara. Dar exista accidente, majoritatea la intrarea si la iesire de pe autostrada, unde conteaza masina. Majoritatea de acolo au masini mari, foarte multe importate din SUA, eventual Volvo si Saab, dar S60. S80, V70 CrossCountry, 93, 95 Aero.
LauCalin
CITAT (Volvo @ 28th October 2009, 20:55) *

Ar trebui sa-l schimbi, ca il ai degeaba. In primul rand ceea ce ai auzit tu despre BMW era doar un zvon. BMW nu are niciun interes sa aiba o marca premium, pentru ca MW in sine face masini premium care se vand f bine. Iar daca ai fi fan Volvo si ai fi studiat putin problema ai fi vazut ca lucrurile stau altfel decat se crede (gen vanzare la chinezi-se va alege praful de Volvo)
Revenind la Volvo, dau copy/paste de la un posta scris de mine pe un alt site:

"Ganditi-va putin: pentru ce e recunoscut Volvo? Siguranta, calitate, individualitate etc. Bun, daca vrei sa vinzi in continuare produse Volvo, fie ca esti chinez, suedez sau american, trebuie sa NU umblii la aceste calitati, pentru ca, daca umblii, nimeni nu-ti mai cumpara masini (cel mai bun exemplu: SAAB). Cu siguranta ca si chinezii stiu asta (nici nu e greu de dedus). Eu cred ca, daca Volvo ajunge pe "mana" chinezilor "dracul nu va fi asa de negru". Pentru ca, repet, chinezii vor trebui sa respecte anumite standarde impuse de marca Volvo in sine, ca sa poata sa vanda Deci totul se va rezuma la bani, chinezii vor trebui sa dea bani lui Volvo pentru cercetare si imbunatatirea masinilor, daca vor vrea sa aiba si vanzari. Veti vedea ca totul se va rezuma la bani, asa cum s-a rezumat si la Ford (bine, in proportie de 80%) "
AcidMan
Caline, de acor du tine, mai putin partea cu Saab.

Desi cumparati de GM, cu platforme comune cu Opel, au facut masini mai bune decat germanii, cu mult mai multe inovatii, gen punte spate activa, etc.

Pe de alta parte, au fost printre primii care au fost notati cu 5 stele la euroncap.

LauCalin
CITAT (AcidMan @ 1st November 2009, 00:10) *
Caline, de acor du tine, mai putin partea cu Saab.

Desi cumparati de GM, cu platforme comune cu Opel, au facut masini mai bune decat germanii, cu mult mai multe inovatii, gen punte spate activa, etc.

Pe de alta parte, au fost printre primii care au fost notati cu 5 stele la euroncap.

Este adevarat ce spui si tu,insa partea mecanica la SAAB si la Opel nu difera foarte mult. Calitatea mai buna a materialelor, siguranta, tinuta de drum mai bune, dar si inovatiile de care zici fac diferenta dintre un SAAB si un Opel. Sunt de parere ca GM nu a stiut cum sa faca clar lucrul asta si de-aia toti spun acum SAAB=Opel, lucru cat se poate de fals. Ideea e ca, desi tehnic diferentele nu sunt mari, pretul (mult) mai mare a unui SAAB este justificat. Doar vorbim de o marca premium, cu pretentii premium smile.gif
H725
o fabrica volvo in china... parol...

CITAT
Chinezii de la Geely, singurii cu care Ford a decis sa negocieze pentru vanzarea Volvo, promit ca vor face o fabrica Volvo in China si vor dubla productia mondiala a marcii in patru - cinci ani, daca vor fi desemnati castigatori, scrie The Wall Street Journal, citand surse din China. Geely mai promite sa scoata doua - trei modele Volvo mai mari si mai luxoase, care sa aiba in China o imagine la fel de buna ca limuzina Audi A6, mai spune sursa citata.

Volvo are in prezent capacitatea de a produce 400.000 de masini anual, iar chinezii promit ca daca li se va da controlul marcii vor duce productia mondiala la un milion de masini in patru - cinci ani pe baza planului de a construi in China o uzina cu capacitate de 300.000 de masini pe an.
...

hn
zoster
In curamd toti producatorii de masini se vor muta in China, sub o forma sau alta...
ady_chesnoiu
CITAT (zoster @ 15th November 2009, 11:01) *
In curamd toti producatorii de masini se vor muta in China, sub o forma sau alta...

Dacia in China ?
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.