Cu masina catre Cipru

alexutzzz

Deci..curand vreau sa ajung in Cypru cu masina.
Traseul as vrea sa fie Bucuresti-Atena dupa care cu ferry boat ul
Aveti idee ce taxte platesc pe drum si cat costa ferry-boat ul?
Tetica
Si eu planuiesc la anul asa ceva, din Atena se poate ajunge f repede in Turcia cu ferry, dupa inca cca250-300km se ajunge din nou la un ferry din Turcia catre Cipru, eu as zice sa eviti drumurile lungi cu ferry, este f obositor, parerea mea. Poate se gaseste un bun samaritean sa ne dea mai multe detalii. referitor la taxe, tot ce stiu ca de la Salonic pana la Atena se plateste autostrada, nu e mult, cam 5 maxim 10 euro dar se merita, ajungi f repede in Atena, mai departe nu cunosc.

alexutzzz
Chiar sper sa gasesc pe cineva care sa ma indrume catre un ferry din grecia direct catre cipru
probabil ca sambata plec..si sunt in foame de informatii.a fost din scurt toata treaba.
need_alex
Toate ferryboat-urile din grecia catre cipru au fost suspendate din 2001, dar anumite compani au mai efectuat curse intre cipru si insulele grecesti, dar doar pe perioada verii.
Variantele tale ar fi sa mergi cu masina pana in Alanya (TR) de unde sa iei ferry pana in Cypru vezi mai jos oraru si preturile

http://ferries-turkey.com/cyprus/cyprus-en.html#ferry

sau sa iei ferry din grecia pana in bodrum sau cesme (Tr) si apoi pe uscat pana in Alanya (Tr) si iar ferry pana in Cypru.

Bafta si cand te intorci sa ne spui cum ai facut.
Tetica
CITAT (need_alex @ 28th October 2009, 10:48) *
Toate ferryboat-urile din grecia catre cipru au fost suspendate din 2001, dar anumite compani au mai efectuat curse intre cipru si insulele grecesti, dar doar pe perioada verii.
Variantele tale ar fi sa mergi cu masina pana in Alanya (TR) de unde sa iei ferry pana in Cypru vezi mai jos oraru si preturile

http://ferries-turkey.com/cyprus/cyprus-en.html#ferry

sau sa iei ferry din grecia pana in bodrum sau cesme (Tr) si apoi pe uscat pana in Alanya (Tr) si iar ferry pana in Cypru.

Bafta si cand te intorci sa ne spui cum ai facut.

Da da da, te-asteptam la intoarcere cu vesti ca pe o paine calda, nu-mi ramane decat sa-ti urez multa bafta si drumuri bune!
o_dor
CITAT (Tetica @ 27th October 2009, 20:50) *
Si eu planuiesc la anul asa ceva, din Atena se poate ajunge f repede in Turcia cu ferry, dupa inca cca250-300km se ajunge din nou la un ferry din Turcia catre Cipru, eu as zice sa eviti drumurile lungi cu ferry, este f obositor, parerea mea. Poate se gaseste un bun samaritean sa ne dea mai multe detalii. referitor la taxe, tot ce stiu ca de la Salonic pana la Atena se plateste autostrada, nu e mult, cam 5 maxim 10 euro dar se merita, ajungi f repede in Atena, mai departe nu cunosc.

Eu nu as indrazni sa spun ca dumneavoastra ca "din Atena se poate ajunge f repede in Turcia cu ferry", pentru ca acest foarte repede inseamna cel putin 12 ore numai pentru Piraeus - Rodos, adica Grecia-Grecia. Luati in seama ca veti petrece noaptea pe ferry-boat. Adaugati inca vreo 6-8 ore de plimbare prin Rodos asteptand un ferry pentru Marmaris si 2 -3 ore de mers efectiv pe mare ca sa puteti spune ca ati ajuns in Turcia. De la Marmaris la Alanya drum de vreo 500 km ca sa prindeti ferry de la miezul noptii, asta daca veti merge vara. In mod normal, Tasucu este portul pentru ferry spre Girne (Kyrenia) pe toata perioada anului - adica de la Marmaris la Tasucu cca 800 km cu masina.Click pentru a vizualiza atașamentul

O problema este planificarea legaturilor.

Faceti un calcul al costurilor pe tot acest drum (ma gandesc si la mese si la vreo noapte, poate doua, de cazare), adaugati ceva pentru oboseala si s-ar putea sa alegeti avionul sau - daca vreti sa mergeti neaparat cu masina dumneavoastra - o varianta prin Istanbul.

copjob2000
Cea mai buna solutie, din punct de vedere al costurilor si al timpului, este ferry din Tasucu (Turcia) in Girne (Cipru).
Alte informatii utile gasesti pe aici!

Tetica
CITAT (o_dor @ 29th October 2009, 17:33) *
Eu nu as indrazni sa spun ca dumneavoastra ca "din Atena se poate ajunge f repede in Turcia cu ferry", pentru ca acest foarte repede inseamna cel putin 12 ore numai pentru Piraeus - Rodos, adica Grecia-Grecia. Luati in seama ca veti petrece noaptea pe ferry-boat. Adaugati inca vreo 6-8 ore de plimbare prin Rodos asteptand un ferry pentru Marmaris si 2 -3 ore de mers efectiv pe mare ca sa puteti spune ca ati ajuns in Turcia. De la Marmaris la Alanya drum de vreo 500 km ca sa prindeti ferry de la miezul noptii, asta daca veti merge vara. In mod normal, Tasucu este portul pentru ferry spre Girne (Kyrenia) pe toata perioada anului - adica de la Marmaris la Tasucu cca 800 km cu masina.Click pentru a vizualiza atașamentul

O problema este planificarea legaturilor.

Faceti un calcul al costurilor pe tot acest drum (ma gandesc si la mese si la vreo noapte, poate doua, de cazare), adaugati ceva pentru oboseala si s-ar putea sa alegeti avionul sau - daca vreti sa mergeti neaparat cu masina dumneavoastra - o varianta prin Istanbul.

Dureros, ce sa zic, care va sa zica daca am planuri de Cipru ar trebui sa renunt la Atena la vara, nu de alta dar nu as vrea sa stau mai mult de 2 saptamani, multumesc pentru sfaturi si astept in continuare altele, presupun ca stiti destul de bine zona, cam cat se face cu ferry din Tasucu in Girne, am auzit ca in Cipru sunt niste plaje f frumoase insa preturile cam maricele. Ce spuneti de varianta Atena Cesme(Turcia), pare mai scurt pe harta, cam in cate ore s-ar face? Multumesc anticipat.
o_dor
Atunci cand v-am scris despre varianta "avion" v-am dat doar timpii, nu si preturile. Ele sunt un argument suplimentar: avionul spre Cipru costa (pentru noiembrie) mai putin de 100E. Este foarte posibil sa prindeti un astfel de pret promo si pentru vara.

De la Piraeus la Cesme trebuie sa treceti prin Chios.
Piraeus-Chios dureaza 8 ore si costa cca 100E. Problema nr.1 este ca se ajunge noaptea in Chios.
Dimineata ferry Chios-Cesme, care si el (one-way) costa vreo 100E. Problema nr.2 este ca de la Cesme aveti de mers 1000 km pana la ferry pentru Cipru. As zice ca timpul castigat pe mare, il dati pe uscat.
Cu titlu de informatie: traseul auto prin Istanbul are cca 1500 km (din Romania).

Reiau propunerea pe care v-am facut-o pentru costuri+durata+oboseala: faceti un calcul detaliat al unui drum cu ferry asa cum l-ati dorit dumneavoastra, unul prin Istanbul (adica Romania-Cipru prin Istanbul) si unul cu avionul. Mai ales daca aveti la dispozitie doar 2 saptamani. Eu as separa excursia din Grecia-Atena de cea din Cipru.

SPF

Un traseu ar fi asa:

Bucuresti - Edirne - Istanbul - Ankara - Konia - Tasucu - Ferryboat - Kyrenia - > Treci frontiera in Republica Cipru.

Prin Grecia este foarte greu de gasit un ferryboat care sa ia si pasageri. In principiu iau numai masinile si pasagerii se duc cu avionul in Cipru.
o_dor

Greu si scump, practic fara rost.

Tetica
CITAT (o_dor @ 4th November 2009, 17:24) *
Greu si scump, practic fara rost.

Foarte de acord, sunt de acord, tocmai de-asta va cer parerile, atunci ramane Turcia - Cipru si ferry de la Tasucu, vreau neaparat sa ajung cu masina in Cipru, am un vechi prieten acolo si ma gandesc sa facem niste excursii prin zona, dati-mi mai multe detalii despre aceste curse de ferry intre Turcia si Cipru, duarata, cost, etc.
o_dor

http://www.cypruseveryday.com/north-cyprus-ferries.html

Sunt convins ca veti ajunge in Cipru numai si numai cum doriti dumneavoastra.
Dar plimbarile le puteti face chiar si daca veti merge cu avionul - inchiriati o masina acolo. Cred ca oricine are probleme de adaptare la sofatul pe stanga, asa ca, probabil, veti alege o masina cu transmisie automata sau, o vreme, va conduce prietenul dumneavoastra.
Nu poate fi neglijat marele avantaj al avionului: in 2 ore sunteti in Cipru, odihniti, gata de plimbare din prima zi. Drumul prin Istanbul presupune (cel putin) doua nopti de cazare, una la dus, cealalta la intors, adica mai putine zile de petrecut in Cipru. Si ceva oboseala, nu numai pentru sofer.
Fara a lua in seama drumurile din insula, aveti nevoie de 3 plinuri in afara celui initial, de-acasa. Vreau sa spun ca pretul pentru 2 bilete de avion promo este egal cu pretul pentru combustibil, tot ce va trebui sa cheltuiti pe langa combustibil poate sa insemne chiria pentru masina in Cipru. Presupunand ca prietenul nu va dori sa va plimbe cu masina dumnealui.
Doar pentru exemplificare: o saptamana in decembrie, transm.manuala Click pentru a vizualiza atașamentul si automata Click pentru a vizualiza atașamentul. Evident ca la vara preturile vor fi mai mari, dar nu vreau decat sa va fac sa analizati toate variantele.

Tetica
[quote name='o_dor' date='5th November 2009, 11:12' post='7286782']
http://www.cypruseveryday.com/north-cyprus-ferries.html

Dar plimbarile le puteti face chiar si daca veti merge cu avionul - inchiriati o masina acolo. Cred ca oricine are probleme de adaptare la sofatul pe stanga, asa ca, probabil, veti alege o masina cu transmisie automata sau, o vreme, va conduce prietenul dumneavoastra.

Asa este, nu este deloc amuzant sa stai 2 zile numai si numai in masina, anul acesta am parcurs 1000km intr-o singura zi si nu a fost chiar ok, insa parca nici Turcia nu ar merita ratata, ma gandesc sa stau numai o sapt in Cipru iar restul prin Turcia, multumesc pentru sfaturi si in continuare va astept cu noutati.
copjob2000
Se sofeaza pe stanga si in partea de nord, turceasca?
o_dor
CITAT (copjob2000 @ 12th November 2009, 21:47) *
Se sofeaza pe stanga si in partea de nord, turceasca?

Si in Turkish Republic of Northern Cyprus regula este aceeasi: on the left hand side. Ciprul a fost unul pana prin '70, asa ca au pastrat regula britanica.

Click pentru a vizualiza atașamentul

Adaug cateva date istorice:
Ciprul si-a castigat independenta fata de Marea Britanie in 1960, ca republica federala - greaca si turca. Totusi, Marea Britanie, Grecia si Turcia si-au mentinut dreptul de a interveni în treburile interne. Si acum Marea Britanie detine doua zone de pe coasta de sud a insulei, in jurul Akrotiri și Dhekelia, utilizate ca baze militare. In 1974, Turcia a invadat Ciprul de nord, reusind ca in 1975 zona cipriota turca sa-si proclame independenta. Republica Turca a Ciprului de Nord.

La nivel international este recunoscuta Republica Cipru, care controleaza partea de sud a insulei.

o_dor
CITAT (Tetica @ 3rd November 2009, 22:52) *
Dureros, ce sa zic, care va sa zica daca am planuri de Cipru ar trebui sa renunt la Atena la vara. . .

S-ar parea ca exista o varianta ca sa puteti ajunge si la Atena si la prietenul din Cipru.
Faceti doua excursii / doua vacante, una in Grecia, una in Cipru. Chiar la oarece distanta in timp intre ele si fara a cheltui prea mult. Poate ca este cea mai avantajoasa varianta pentru dorinta dumneavoastra. Spre exemplu una de Pasti (Cipru), alta in vara-toamna (Atena).

Pentru Cipru: cu un plin ajungeti la Istanbul, cu altul va intoarceti. Lasati masina la aeroport si luati avionul spre Cipru. Am gasit curse dus-intors sub 50 euro in vacanta de la sfarsitul lui ianuarie, dar si de Pasti. Am ales cursa spre Cipru cat mai tarziu si cea spre Istanbul cat mai devreme, pentru ca sa nu pierdeti mai mult de o zi cu transportul (dimineata plecati de-acasa si la miezul noptii sunteti la prietenul dumneavoastra).
Pentru cea din Grecia: mergeti asa cum doreati dumneavoastra cu masina.

Phx'
CITAT (o_dor @ 13th November 2009, 12:07) *
S-ar parea ca exista o varianta ca sa puteti ajunge si la Atena si la prietenul din Cipru.
Faceti doua excursii / doua vacante, una in Grecia, una in Cipru. Chiar la oarece distanta in timp intre ele si fara a cheltui prea mult. Poate ca este cea mai avantajoasa varianta pentru dorinta dumneavoastra. Spre exemplu una de Pasti (Cipru), alta in vara-toamna (Atena).

Pentru Cipru: cu un plin ajungeti la Istanbul, cu altul va intoarceti. Lasati masina la aeroport si luati avionul spre Cipru. Am gasit curse dus-intors sub 50 euro in vacanta de la sfarsitul lui ianuarie, dar si de Pasti. Am ales cursa spre Cipru cat mai tarziu si cea spre Istanbul cat mai devreme, pentru ca sa nu pierdeti mai mult de o zi cu transportul (dimineata plecati de-acasa si la miezul noptii sunteti la prietenul dumneavoastra).
Pentru cea din Grecia: mergeti asa cum doreati dumneavoastra cu masina.

Dar oare merita mers pana la Istambul cu masina si lasata masina in aeroport? mai bine cursa aeriana directa, fie Blue Air catre Larnaka sau Paphos (care se poate lua cu cca 85-90 euro dus intors, taxe incluse, daca luati bilete din timp), fie Tarom catre Larnaka (biletele sunt deja puse in vanzare).
SPF
QUOTE (o_dor @ 13th November 2009, 09:07) *
Ciprul a fost unul pana prin '70, asa ca au pastrat regula britanica.

Ciprul si-a castigat independenta fata de Marea Britanie in 1960, ca republica federala - greaca si turca. Totusi, Marea Britanie, Grecia si Turcia si-au mentinut dreptul de a interveni în treburile interne. Si acum Marea Britanie detine doua zone de pe coasta de sud a insulei, in jurul Akrotiri și Dhekelia, utilizate ca baze militare. In 1974, Turcia a invadat Ciprul de nord, reusind ca in 1975 zona cipriota turca sa-si proclame independenta. Republica Turca a Ciprului de Nord.

La nivel international este recunoscuta Republica Cipru, care controleaza partea de sud a insulei.

E urat cand te contrazici singur.
copjob2000
CITAT (o_dor @ 13th November 2009, 09:07) *

Păi din ce cauză s-a ajuns la această stare de fapt?
Tot din cauza grecilor....mai bine zis a fostului președinte al Republicii Cipru, episcopul Makarios, care, în 1974 a avut intenția să unească Ciprul cu Grecia. Dar, serviciile secrete ale turcilor au aflat de intenția lui Makarios și, în noaptea care a precedat declararea anexării Ciprului la Grecia, trupele armate turcești au invadat partea de nord a Ciprului, locuită predominant de turci, instaurând Republica Turcă a Ciprului de Nord.
Ulterior, toți grecii din această zonă au fost alungații. Ca reacție de răspuns, ciprioții sudiști au procedat similar și au alungat pe toți turcii, care s-au refugiat in proaspăta Republică Turcă a Ciprului de Nord, care, pe plan internațional nu este recunoscută decât de un stat..... de Turcia! biggrin.gif
Situația separaționistă durează de peste 25 ani, și s-a perpetuat până în zilele noastre!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.