Veronus
25th October 2009, 23:04
As dori sa stiu cum poti sa faci arhivarea unui site? Daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi as fi recunoscator.
M-ar interesa ce webspiders ar trebui sa folosesc si ce etape ar trebui sa urmez
Courage
25th October 2009, 23:16
Intai trebuie sa iti fie tie foarte clar ceea ce vrei.
Ce insemna "arhivarea" unui site? Sincer, e ceva nou
Veronus
25th October 2009, 23:28
In mare as vrea sa arhivez un site pentru al pastra pentru eternitate. As vrea sa am o copie a site ului pe un suport cd/dvd/ hard. Vreau sa fac acest lucru pentru a pastra site ul pentru cercetare istorica. Eu am realizat o arhivare a unui site cu un add-on de la mozzila ce se cheama scrapbook. Problema este ca atunci cand fac aceasta arhiva a site ului doresc sa pastrez absolut tot dupa site inclusiv commenturi la articole sau linkuri catre alte site uri. Cu add onul am reusit acest lucru doar pentru o pagina a site ului restul mi le ia doar ca linkuri fara a salva si commenturile. Am inteles ca sunt programe numite webspiders care fac acest lucru.
netul
25th October 2009, 23:34
Daca ai CPanel, ai o sectiune de Backup -> Download or Generate a Full Web Site Backup.
Sau, prin FTP copiezi toate fisierele siteului, iar din PHPMyAdmin (majoritatea hosturilor au) dai Export la bazele de date.
Veronus
25th October 2009, 23:41
Eu nu am site ul asta e problema. Incep o discutie ipotetica. Eu doar vreau sa fac o internet archive pentru generatiile viitoare astfel doresc sa iau o gama larga de site uri pe care sa le includ intr-o baza de date care sa fie cercetate sau studiate sa spunem peste 100 de ani. De ce vreau sa fac acest lucru? Ma gandesc ca un blog de exemplu sa spunem ca cineva scrie pe el o perioada de 3 ani si apoi gata termina ce are de spus . E clar ca blogul lui nu va rezista pe internet 100 de ani astfel daca el se arhiveaza el este pastrat asa cum pastrezi spre exemplu cartile in biblioteca.
again
26th October 2009, 00:12
foloseste un downloader de site-uri gen "teleport pro"
netul
26th October 2009, 00:12
Tu vrei sa arhivezi siteuri care nu sunt ale tale? Nu ai cum, nu ai acces la paginile sursa si la bazele de date. Cel mult poti copia paginile individual cu "Save Page As" si sa le salvezi (text si imagini), dar trebuie sa faci manual la fiecare pagina a unui site.
Veronus
26th October 2009, 00:23
Nici macar siteurile publice nu merg arhivate? am gasit ceva interesant o Internet archive. Daca as sta cu save page as ar insemna o munca sisifica ceea ce nu ar fi rentabil.
Anturaju93
26th October 2009, 08:37
Incearca cu acest program www.httrack.com , are setari avansate si iti copiaza full orice site cu tot cu imagini, pagini html, absolut tot. Dupa ce il copii poti sa il pui pe cd si sa il ai 10 ani sde acum inainte.
Veronus
26th October 2009, 10:19
Multumesc o sa incerc cu programul asta.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.