cum pot lipi o cada din fibra de sticla?

ralucaoana

Nu stiu daca ma poate ajuta cineva, dar incerc. Am o cada de colt, din fibra de sticla, si a crapat pe o lungime de aprox. 5 cm. Fisura s-a produs in urma scaparii in cada a unui obiect metalic, greu. Am observat, in timp, ca se strange apa sub cada in timp ce facem baie. Am incercat sa o lipim cu o solutie A+B cumparata de la Praktiker, despre care se spune ca lipeste fibra de sticla (cazi, piscine etc.). Mare greseala! Acum parca s-a marit fisura si curge mai multa apa decat la inceput. Daca aveti ceva solutii pentru problema mea va rog sa ma ajutati. Multumesc!
atupi
Cred ca cea mai sanatoasa solutie este inlocuirea. Nu cred ca exista metoda de lipire sa reziste unor asemenea tensiuni.

fitness4mind
Se poate repara foarte usor, dar trebuie demontata cada din locasul ei. O intorci cu fundul in sus, si o lasi sa se usuce foarte bine, asta fiind conditia de baza a reusitei reparatiei. Polizezi cu un flex cu disc de smirghel pe partea inferioara a cazii, zona corespunzatoare crapaturii, apoi astepti sa se usuce bine capilaritatea crapaturii (poti da cu un uscator de par). Aplici cu pensula rasina poliesterica pe zona slefuita, apoi un petic de fibra de sticla (stratimat sau tesatura), dupa care dai deasupra lui inca niste rasina, pana se imbiba in totalitate fibra. Dupa cateva zeci de minute rasina e intarita, si daca ai lucrat bine, nu vei mai avea vreodata probleme. Poti incerca sa vorbesti si cu vreun meserias din domeniul asta, dar majoritatea sunt foarte scumpi, pentru un petic iti iau pielea de pe tine. Daca vrei niste rasina si fibra, da un pm si te servesc, nu e mare lucru sau cheltuiala. Treaba e simpla, nu e nevoie sa schimbi toata cada pentru o crapatura.
fussyd3vil
Da frate, e simplu daca ai materialele. Dar el nu le are la indemana. Plus ca e complicata treaba cu scos, intors, polizat, pus rasina, dat cu pensula.
Daros
CITAT (ralucaoana @ 25th October 2009, 21:06) *
Nu stiu daca ma poate ajuta cineva, dar incerc. Am o cada de colt, din fibra de sticla, si a crapat pe o lungime de aprox. 5 cm. Fisura s-a produs in urma scaparii in cada a unui obiect metalic, greu. Am observat, in timp, ca se strange apa sub cada in timp ce facem baie. Am incercat sa o lipim cu o solutie A+B cumparata de la Praktiker, despre care se spune ca lipeste fibra de sticla (cazi, piscine etc.). Mare greseala! Acum parca s-a marit fisura si curge mai multa apa decat la inceput. Daca aveti ceva solutii pentru problema mea va rog sa ma ajutati. Multumesc!

Am pățit și eu ceva asemănător. Pe vremea în care am avut șantier în apartament, mi-am cumpărat o cada din acril. Înainte de a fi montată, unul dintre lucrătorii pe care i-am avut a scapat un obiect in cadă și s-a produs o fisurare mică (sub un cm lungime). Evindent, am pierdut garanția vanei, deși era nou nouță și nici nu se ajunsese la instalarea ei (o aveam depozitată în sufragerie).

Învățat de cineva, am căutat la reprezentanța Policolor un kit de reparație pentru ambarcațiuni din fibră de sticlă. Inițial, cel de la magazin îmi oferea un produs pentru partea de fibră de sticlă, însă la mine problema era la nivelul peliculei superioare de acril. Mi-a oferit în acest sens un alt produs constînd din două paste care se combinau, se omogeniza amestecul rezultat, după care se aplica pe suprafața fisurată, care in prealabil era curățată cu un șmirghel cu granulație fină. Am lăsat sa se usuce, am șmirgheluit din nou, am aplicat iarăși amestecul de paste, iar uscare, șmirgheluire și a treia aplicare. La final, am șmirgheluit pînă am adus zona în cauză la un nivel uniform cu suprafața vanei.

Tot de la Policolor am cumpărat și o vopsea acrilică în nuanța vanei de baie. Am văzut un catalog cu mostre de nuanțe, însă în final am luat o nuanță puțin mai rece decît cea a căzii. Așa am apreciat în magazin că ar fi nuanța potrivită, nu am venit cu cada de baie la magazin. smile.gif

Am definitivat lucrarea, am făcut proba cu apă, nu a curs deloc. Am montat cada în baie și au trecut mai bine de 4 ani de la reparație, iar reparația s-a dovedit de calitate: nu curge nici o picătură de apă și estetic este ok. Dacă nu știi ca a fost fisurată, nu observi porțiunea reparată nici daca atingi cu mîna zona respectivă.

Este drept că la mine fisura a fost foarte mică, dar dacă kitul se adresează ambarcațiunilor, nu cred că ai avea probleme la cada de baie.

Indiferent ce produse folosești, recomand să nu te uiți după no-name, chiar dacă prețurile sînt atractive. Caută un brand bun și studiază oferta.

Sper să-ți folosească informațiile.

Succes!
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.