ralucaoana
25th October 2009, 20:06
Nu stiu daca ma poate ajuta cineva, dar incerc. Am o cada de colt, din fibra de sticla, si a crapat pe o lungime de aprox. 5 cm. Fisura s-a produs in urma scaparii in cada a unui obiect metalic, greu. Am observat, in timp, ca se strange apa sub cada in timp ce facem baie. Am incercat sa o lipim cu o solutie A+B cumparata de la Praktiker, despre care se spune ca lipeste fibra de sticla (cazi, piscine etc.). Mare greseala! Acum parca s-a marit fisura si curge mai multa apa decat la inceput. Daca aveti ceva solutii pentru problema mea va rog sa ma ajutati. Multumesc!
fitness4mind
25th October 2009, 20:33
Se poate repara foarte usor, dar trebuie demontata cada din locasul ei. O intorci cu fundul in sus, si o lasi sa se usuce foarte bine, asta fiind conditia de baza a reusitei reparatiei. Polizezi cu un flex cu disc de smirghel pe partea inferioara a cazii, zona corespunzatoare crapaturii, apoi astepti sa se usuce bine capilaritatea crapaturii (poti da cu un uscator de par). Aplici cu pensula rasina poliesterica pe zona slefuita, apoi un petic de fibra de sticla (stratimat sau tesatura), dupa care dai deasupra lui inca niste rasina, pana se imbiba in totalitate fibra. Dupa cateva zeci de minute rasina e intarita, si daca ai lucrat bine, nu vei mai avea vreodata probleme. Poti incerca sa vorbesti si cu vreun meserias din domeniul asta, dar majoritatea sunt foarte scumpi, pentru un petic iti iau pielea de pe tine. Daca vrei niste rasina si fibra, da un pm si te servesc, nu e mare lucru sau cheltuiala. Treaba e simpla, nu e nevoie sa schimbi toata cada pentru o crapatura.
fussyd3vil
25th October 2009, 20:44
Da frate, e simplu daca ai materialele. Dar el nu le are la indemana. Plus ca e complicata treaba cu scos, intors, polizat, pus rasina, dat cu pensula.