De cati bani ai nevoie?

Whiskey

Cam de cati bani ai nevoie pe luna ca sa locuiesti singur, cu chirie intr-o garsoniera?
Daca este cineva in situatia asta il rog sa raspunda tongue.gif.
HLG
Depinde de oras/zona, depinde de ce hobby-uri ai cand vine seara, depinde de ce prieteni/prietene ai, depinde de mai multi factori.

lex404
pentru bucuresti, minim 600€/ luna... asta daca esti tanar, si-ti mai achiti si platile...si mai iesi si la vreo 2 sucuri.
_zenith_
un prieten sta intr-o garsoniera cf.I in rahova. chiria 300 euro. sunt sigur ca gasesti si mai ieftin totusi
lex404
chiria pentru un loc multumitor (cel putin pentru mine) 350-400€ . si, nu vreau rahova, 1 mai, ferentari laugh.gif
gandestete la utilitati.... cel putin 100€, chiar daca-i numai garsoniera.
apoi gandestete la mancare; care la capitala e scumpa... inca 100€, cel putin
apoi, mai gandestete si la cateva haine/luna; esti la capitala doar.... si hainele-s scumpe. pentru asta iti sugerez sa dai fuga la girgiu sau pitesti...
in medie 550-600€ cu vreo 3-4 ieiri in oras
adill
700E daca ai traiesi ok...600E este doar o medie.In 700 ai si sucul si mancarea si hainele biggrin.gif
99ton
Decent,dar plictisitor de chibzuit:500e+chiria.

car-man
vizichi intreba pentru maiami, florida!
mihai!

CITAT (Whiskey @ 25th October 2009, 19:31) *
Cam de cati bani ai nevoie pe luna ca sa locuiesti singur, cu chirie intr-o garsoniera?
Daca este cineva in situatia asta il rog sa raspunda tongue.gif .

In Bucuresti, minim 700 de euro pe luna. 

Oricum, abia ai implinit 18 ani si te gandesti sa stai singur.... laugh.gif  

Daca te-ai certat cu parintii mai serios ,lasa ca in doua-trei zile iti trece.  rolleyes.gif
Whiskey

nu m-am certat cu parintii, doar ca nu vreau sa stau cu parintii si cand ma duc la facultate, mellow.gif
de fapt eu ma gandesc sa ma mut singur de la 16 ani laugh.gif
deja nu mai suport sa stau cu parintii
as vrea sa stau singur, sau cu un "roommate" tongue.gif.
99ton
CITAT (Whiskey @ 26th October 2009, 14:32) *
as vrea sa stau singur, sau cu un "roommate" tongue.gif.

Cu cat mai multi,cu atat cheltuielile vor fi mai mici/caciula..dar,parca ar fi mai bie cu o gagica. wink.gif
Whiskey
CITAT (99ton @ 26th October 2009, 19:35) *
Cu cat mai multi,cu atat cheltuielile vor fi mai mici/caciula..dar,parca ar fi mai bie cu o gagica. wink.gif

Da sa stii ca ar fi mai bine. Sau cu 2-3 gagici, ca sa fie si mai mici cheltuielile laugh.gif
mihai!
CITAT (Whiskey @ 26th October 2009, 14:32) *
nu m-am certat cu parintii, doar ca nu vreau sa stau cu parintii si cand ma duc la facultate, mellow.gif

Daca mergi la facultate incearca sa stai si la camin macar un an. Merita toata distractia.

Daca nu , cea mai convenabila forma de a locui cu chirie la 19-24 ani este 4 amici in 2-3 camere.

car-man
CITAT (Whiskey @ 25th October 2009, 19:31) *
Daca este cineva in situatia asta il rog sa raspunda tongue.gif.

ti-am gasit eu studio (garsoniera) de 27mp la 621USD. camera+ o baie, incalzire electrica, AC, tapet vinil etc.
cu 1200-1500USD/luna supravietuiesti...
Whiskey
CITAT (car-man @ 27th October 2009, 17:32) *
ti-am gasit eu studio (garsoniera) de 27mp la 621USD. camera+ o baie, incalzire electrica, AC, tapet vinil etc.
cu 1200-1500USD/luna supravietuiesti...

Nu e prea mult, avand in vedere ca eu nu am nici alocatie smile.gif
car-man
CITAT (Whiskey @ 27th October 2009, 16:39) *
Nu e prea mult, avand in vedere ca eu nu am nici alocatie smile.gif

sa inteleg ca nu are grija de tine guvernul american???
Thomas-
Eu am trait cu 100 de lei in 2007-2008. E greu la inceput, cand iti cumperi tot felul de chestii (vesela, lenjerie de pat and co). Chiria era de 450 lei pe luna, plus alte cheltuieli. Am trait la limita, noroc ca nu mananc mai mult.
spare-me
QUOTE (lex404 @ 25th October 2009, 20:27) *
chiria pentru un loc multumitor (cel putin pentru mine) 350-400€ . si, nu vreau rahova, 1 mai, ferentari laugh.gif
gandestete la utilitati.... cel putin 100€, chiar daca-i numai garsoniera.
apoi gandestete la mancare; care la capitala e scumpa... inca 100€, cel putin
apoi, mai gandestete si la cateva haine/luna; esti la capitala doar.... si hainele-s scumpe. pentru asta iti sugerez sa dai fuga la girgiu sau pitesti...
in medie 550-600€ cu vreo 3-4 ieiri in oras

faci o confuzie stimabile. nu ne-ai spus si de unde esti.
rahova si ferentari sunt intr-un capat si sunt vai de ele, asa cum sunt (nu in toate zonele, totusi)

1 mai e cartier aproape de lux. ala care pleaca din calea victoriei si se opreste in domenii/bucurestii noi.
uita-te pe net la chirii pe 1 mai/banu manta/domenii savezi cum sunt preturile wink.gif
tomtom
Cred ca se refera la 1 mai din Drumul Taberei ...

Mestere, termina-ti studiile pe banii parintilor cat inca te mai pot sustine financiar.
O sa ai timp sa traiesti singur, si iti garantez ca dupa cativa ani, mai ales daca te muti in alt oras, o sa te simti asa bine acasa la ai tai ... smile.gif

In fine. Daca vrei sa traiesti decent iti trebuie un minim de 1700-2000 lei pe luna numai de cheltuiala (fara chirie). (vorbesc de Bucuresti).
Trebuie sa te gandesti la:
- Intretinere (caldura, apa, gaze, curent) - lunar
- Telefon mobil, internet, cablu TV - lunar
- Mancare (muullllti bani) - vei manca la pranz in oras (cel putin 15 ron pe zi), seara acasa
- Detergenti, bureti, matura, mop si alte chetii ce trebuie prin casa - o data la 2 luni
- Cosmetice (sampon, sapun, gel de dus, gel de par, aparat de ras, spuma de ras, after shave) - o data la 2 luni

Hainele, iesitul in oras si alte balarii nu le mai pun ... In primul rand trebuie sa traiesti si sa bagi ceva in gura, hainele si iesitul mai la coada.
radon3
Cu 500 E poti trai decent in Bucuresti, acum am la dispozitie cam 400 E si nu ma plang, stau cu chirie, ies si in oras, haine imi iau mai rar dry.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.