Basti
28th January 2009, 13:54
Salut all3xgod,
Da, ideea inchirierii unui apartament este f buna. Personal nu am inchiriat insa nu cred ca neamtu isi permite sa traga tepe (asta in cazul in care n-o fi turc, rus sau mai stiu eu ce). Asadar, eu nu mi-as face griji in privinta asta! Pretul gasit este de asemenea foarte bun, depinde si in ce zona este amplasat apartamentul. Oricum, vei vedea ca Berlinul este un oras ieftin, ideal pentru vacantele low budget. O alta modalitate de a inchiria un apartament este de aici:
http://www.all-berlin-apartments.com/en/
Apartmamente mai gasesti si in cadrul hostelurilor. Spre exemplu aici:
http://www.baxpax.de/downtown/en/photos/
Baxpax Downtown este amplasat la 5 minute de mers pe jos de Insula Muzeelor, in cartierul evreiesc, un loc iubit de tineri pentru viata de noapte, restaurantele ieftine and so on. Pentru 3 persoane cu baie si bucatarie costa aprox 75EUR pe noapte! Eu zic ca merita!
Anyway, have a nice trip in Berlin! Pt mai multe info, nu ezita sa ma contactezi
DeathRipple
28th January 2009, 14:11
QUOTE (geof @ Jan 28 2009, 08:57)

Pana la urma s-ar putea sa va ascult sfatul de a ma opri la o singura regiune, in principal din cauza faptului ca e destul de obositor de ne deplasa cu cazarea dintr-un loc in altul si este si stresant sa pastrez un program foarte strict.
Si asa distantele sunt destul de mari catre obiectivele care intentionez sa le vizitez, dar incerc sa gasesc un loc de cazare cam in mijlocul zonei de interes.
ideea unui circuit pare mai atractiva decat folosirea unei "baze" ca punct de plecare. dpdv financiar, al timpului pierdut pe drum, al locatiilor vazute...etc
geof
28th January 2009, 16:25
Mi-ar place un circuit, dar este si foarte riscant. Intrucat vreau sa-mi fac rezervarile pentru cazare din timp, circuitul presupune o planificare foarte exacta. Iar in caz de ceva neprevazut, se pot rata obiective sau, mai rau, vreo cazare.
In plus, rezervand cazare pentru toata perioada sunt sanse de a obtine un pret mai bun.
Avand ca baza de plecare (cazare) in mijlocul zonei de interes, am calculat ca nu ar trebuie sa ajung la o distanta mai mare de 300km, ceea ce pe autostrada nu e prea mult.
geof
3rd February 2009, 12:21
Revin cu noi informatii despre posibilitatile de cazare in Germania. Am descoperit ca se pot inchiria apartamente de vacanta ("ferienwohnung") si preturile sunt mai mult decat rezonabile (se gasesc la 20-40 Euro pe zi). In general aceste apartamente dispun de living, dormitor, bucatarie, baie.
Am trimis vreo 5 mail-uri pentru ca nu sunt inca lamurit cu conditiile de plata si anulare. Deocamdata mi-au raspuns doar doi proprietari din care unul nu avea apartamente libere pentr perioada care ma interesa; al doilea mi-a transmis costul total, conditile de anulare foarte neconvenabile (se poate ajunge sa se plateasca 100% cazarea daca o anulez), dar nu a specificat nimic de modalitatea de plata ci doar ca se face un depozit de 20% pentru a efectua rezervarea.
Daca aveti ceva experiente similare, sper sa le impartasiti.
DeathRipple
3rd February 2009, 15:18
QUOTE (geof @ Feb 3 2009, 12:21)

Revin cu noi informatii despre posibilitatile de cazare in Germania. Am descoperit ca se pot inchiria apartamente de vacanta ("ferienwohnung") si preturile sunt mai mult decat rezonabile (se gasesc la 20-40 Euro pe zi). In general aceste apartamente dispun de living, dormitor, bucatarie, baie.
Am trimis vreo 5 mail-uri pentru ca nu sunt inca lamurit cu conditiile de plata si anulare. Deocamdata mi-au raspuns doar doi proprietari din care unul nu avea apartamente libere pentr perioada care ma interesa; al doilea mi-a transmis costul total, conditile de anulare foarte neconvenabile (se poate ajunge sa se plateasca 100% cazarea daca o anulez), dar nu a specificat nimic de modalitatea de plata ci doar ca se face un depozit de 20% pentru a efectua rezervarea.
depinde foarte mult de zona in care iti inchiriezi tu respectivele "case de vacanta". eu n-am gasit de ex sub 45 de euro/cuplu mai nimic (la hostel in nuernberg am dat 92 de euro pt o camera de 4 persoane), desi eram in plin low-season.
geof
3rd February 2009, 16:00
Eu am cautat in zona din jurul Ulm-ului. Nu am cautat neaparat in oras ci si in localitati mici, pentru ca oricum o sa umblu tot timpul. Important pentru mine e sa avem unde dormi in conditii decente. In mod sigur in orasele mari este mult mai scump.
DeathRipple
3rd February 2009, 17:35
QUOTE (geof @ Feb 3 2009, 12:21)

....... al doilea mi-a transmis costul total, conditile de anulare foarte neconvenabile (se poate ajunge sa se plateasca 100% cazarea daca o anulez), dar nu a specificat nimic de modalitatea de plata ci doar ca se face un depozit de 20% pentru a efectua rezervarea.
nasol cu 20% - comisionul de transfer din contul unei banci romanesti in cel al uneia straine te va usura de cel putin 50 de euro. traiasca tarile bananiere si bananele din ele! altfel, daca pretul iti convine si cazarea este ceea ce cauti, nu vad de ce te impiedici de conditiile de anulare - intre noi fie vorba, cum isi recupereaza neamtu' 100% suma ceruta cand tie iti cere un avans de 20%?
geof
3rd February 2009, 20:43
Exact asta ma intrebam si eu!
Hey23
8th February 2009, 22:35
WelcomeCard ofera reducere si pentru Turnul Televiziunii? Am cautat pe net dar n-am gasit la ce face reduceri... Pt transportul in comun cardul de 48 de ore banuiesc ca e valabil 48 de ore din momentul primei folosiri... sau e ca tichetele de o zi si e valabil doar pana la ora 3 dimineata?
La Turnul Televiziunii e coada de obicei? (eu ma duc in martie) Trebuie facuta rezervare dinainte?
La Bundestag am citit ca intrarea e gratis. Asa e? Ce mai trebuie vizitat neaparat in Berlin? Ma refer la cele cu intrare, nu pe dinafara.
La Zoo se merita? As vrea sa-l vad pe Knut.
Multumesc!
crista-up
8th February 2009, 22:37
QUOTE (geof @ Feb 3 2009, 20:43)

Exact asta ma intrebam si eu!
Nu stiu exact ce fel de cazare cauti tu, dar eu de vreo 3 ani imi fac rezervari prin tiscover.de...si de fiecare data am fost multumita
sanbata m-am intors din Germania, cazarea am avut-o rezervata tot prin tiscover.de, pretul foarte rezonabil, 400 euro ptr un apartament cu 2 dormitoare, o baie, bucatarie si living, ptr 7 nopti. noi am stat tot in zona de sud, Tegernsee, o zona superba, aproape de Garmish, si de alte puncte turistice. Acum ne facem planuri sa ne intoarcem si la vara, sa vedem cum arata si vara. Din cate ne-au arata proprietarii la care am stat, e superba, plina de verdeata si aer curat.
logatul
8th February 2009, 23:40
@hey - nu stiu cum ai cautat pentru ca pe pagina oficiala ai toate informatiile legate de parteneri si reduceri.
Dar totusi sa raspund...ai o reducere de 25% din 10euri, deci 7,5 euro de pers. Acum o saptamana nu a fost coada, probabil ca nici in martie. Daca e coada, nu e nevoie de rezervare ci sa fii atent(a) la numerele ce sunt afisate pe panourile din fata intrarii.
Da, la parlament e libera dar tb sa te duci de dimineata sa nu prinzi cozi mari. Cam tot ce ofera welcome card-ul merita vizitat. Poate cu exceptia jewish museum (doar daca nu cumva esti evreu-atunci merita, pt ca, cu toate ca e o cladire impresionanta, colectiile de tablouri si obiecte personale nu m-a convins. totusi, macar ia un audioghid (3 euro) ca sa nu te uiti aiurea la alea (sau un ghid uman)
In perioada asta nu prea merita zoo (cum nici sanssouci-f frig) pt ca nu sunt toata animalele afara. Dar totusi ai ce vedea si inauntru. Knut e un urs mare, singuratic, si un pic slab. Eu mai mult m-am bucurat ca am pus mana pe pinguini decat sa il vad pe el. Era altceva cand era mic .
geof
9th February 2009, 14:18
QUOTE (crista-up @ Feb 8 2009, 22:37)

Nu stiu exact ce fel de cazare cauti tu, dar eu de vreo 3 ani imi fac rezervari prin tiscover.de...si de fiecare data am fost multumita
sanbata m-am intors din Germania, cazarea am avut-o rezervata tot prin tiscover.de, pretul foarte rezonabil, 400 euro ptr un apartament cu 2 dormitoare, o baie, bucatarie si living, ptr 7 nopti. noi am stat tot in zona de sud, Tegernsee, o zona superba, aproape de Garmish, si de alte puncte turistice. Acum ne facem planuri sa ne intoarcem si la vara, sa vedem cum arata si vara. Din cate ne-au arata proprietarii la care am stat, e superba, plina de verdeata si aer curat.
Pe tiscover.de se gasesc posibilitati de cazare in zona de sud sau est (chiar in zona apropiata muntilor). Eu vreau sa-mi gasesc ceva un pic mai sus (in zona din apropierea orasului Ulm), unde cei de la tiscover nu au oferte. Intre timp mi-am facut o rezervare la hotel pe booking.com dar cum am posibilitatea de anulare oricand fara a plati nimic mai caut si alte posibilitati.
Basti
9th February 2009, 14:39
QUOTE (Hey23 @ Feb 8 2009, 22:35)

WelcomeCard ofera reducere si pentru Turnul Televiziunii? Am cautat pe net dar n-am gasit la ce face reduceri... Pt transportul in comun cardul de 48 de ore banuiesc ca e valabil 48 de ore din momentul primei folosiri... sau e ca tichetele de o zi si e valabil doar pana la ora 3 dimineata?
La Turnul Televiziunii e coada de obicei? (eu ma duc in martie) Trebuie facuta rezervare dinainte?
La Bundestag am citit ca intrarea e gratis. Asa e? Ce mai trebuie vizitat neaparat in Berlin? Ma refer la cele cu intrare, nu pe dinafara.
La Zoo se merita? As vrea sa-l vad pe Knut.
Multumesc!
Hey,
cardul de 48ore este valabil 48ore din momentul primei folosiri.
La Tv Tower te poti duce si seara. Parca e pana la 23 deschis, aglomerat ca in timpul zilei nu este si din punctul meu de vedere, peisajul nocturn e mai frumos decat cel din timpul zilei. Daca in caz ca nu o sa ajungi sa-l vizitezi, ai mai multe optiuni de unde sa admiri Berlinul de la inaltime.
1.Domul, pe care il recomand! Din turla lui vei avea o imagine frumoasa asupra zonei centrale.
2.Reichstag-ul. Acolo e de preferat, precum a zis logatul, sa te duci de dimineata! Cozile sunt mari, dar se intra destul de repede. Desi nu este ceva nemaipomenit, este cel mai vizitat parlament din lume. Din cupola lui vei avea de asemenea o imagine frumoasa a zonei centrale. Intrare gratuita.
3. Siegessaule sau Coloana Victoriei, amplasata in Tiergarten. Este locul unde se intalneau raverii veniti la Loveparade.
4. Una din cladirile din Potsdamer Platz..imi scapa pe moment denumirea.
Ce altceva mai trebuie vizitat? Depinde ce fel de turist esti..
Categoric trebuie vazute muzeele de pe Insula Muzeelor! Ar mai fi un muzeu pe KuDamm 'The story of Berlin'.. Nu am apucat ultima oara sa-l vizitez. se zice ca se viziteaza si o parte din buncarul orasului.
Ar mai fi muzeul DDR-ului..ca sa-ti aduci aminte de comunism! este micut dar daca esti fanul genului..merita!
Muzeul technic de asemenea merita vizitat. Din pacate, nici aici nu am ajuns.
Mai poti vizita muzeul Zidului de la Checkpoint Charlie si chiar sa urmezi traseul acestuia.
Palatul Charlottenburg este super frumos. Gradinile lui la fel (in caz ca nu ploua).
Un loc care mie imi place foarte mult este Kulturhaus Tacheles. A fost cladirea SS-ului candva..acum a ajuns un 'templu' al artistilor. Au loc concerte super misto acolo (asta daca iti place muzica rock) dar si multe expozitii. Cladirea arata ca dupa razboi, plina cu grafitti-uri.
Sunt multe de vazut..eu unul nu prea ma dau in vant dupa muzee. De fiecare data cand merg undeva, imi place sa simt pulsul locului , sa fac altceva decat un vizitator obisnuit.
Berlinul nu are prea multe de oferit dpdv arhitectural, se vede ca a fost distrus aproape complet dupa cel de-al doilea razboi mondial..apoi pentru 40 de ani a fost impartit in 2 : o parte era comunista, cealalta capitalista (fostul aeroport Tempelhof-un alt loc pe care-l poti vizita). Candva a fost insa un oras foarte frumos, f bogat din punct de vedere cultural, arhitectural dar si economic. In perioada sa de glorie, adica prin anii 30 numara 4milioane de loc (mai mult decat in prezent) si le concura la greu pe 'rivalele' Paris si Londra. Apoi a urmat ceea ce a urmat...
Astazi aproximativ 35-40% din populatia orasului este ocupata de straini, lucru care se simte in atmosfera lui. Locuitorii lui sunt deschisi, toleranti..un pic cam ciudati uneori. Daca cunosti limba germana, fa o vizita la teatru sau intra in atmosfera cinematografelor micute savurand altceva decat un blockbuster.
Bea cafeaua de dimineata la o terasa din Prenzlauer Berg si gusta din viata de noapte din cartierul evreiesc. Fa shopping la diverse magazinase cu obiecte si haine create de tineri artisti berlinezi, mananca in restaurantele turcilor, veniti in Germania pt o viata mai buna. Chiar si cartierele de blocuri au farmecul lor. Ca sa intri in atmosfera orasului, inainte de plecare, rezerva-ti cateva ore si citeste cate ceva din istoria orasului. Astfel il vei intelege mai bine..
Sunt multe de spus, eu sunt si un pic cam subiectiv pentru ca este orasul meu preferat. Altii nu i-ar acorda mai multe de 1 zi..eu n-as mai pleca deacolo. De fiecare data ma reintorc cu placere la Berlin si chiar daca am vazut locuri mai frumoase..Marlene Dietrich zicea ceva 
Daca mai ai curiozitati sau intrebari..here i am
Hey23
9th February 2009, 23:19
Mersi pt informatii. Eu o sa stau doar doua zile, asa ca incerc sa vad ce e mai important de vazut.
logatul
10th February 2009, 02:08
in doua zile nu vezi chiar tot. daca sunt 'pline' poti face asa:
ziua 1: parlament, monumentul victimelor holocaustului, pariser platz, madame tousou+aquadom, ddr museum, turnul tv
ziua 2: topografia terorii + checkpointcharlie, Sachsenhausen concentration camp, eventual muzeul tehnic sau muzeul evreilor/sinagoga
Basti
10th February 2009, 10:00
dap, 2 zile e cam putin!
Eu unul as renunta la Madame Tussauds si AquaDom. Pentru ambele platesti mai mult de 30 de euro cu tot cu reducere si daca tot stai 2 zile..
Incearca muzeul Pergamon. Adaposteste cladiri monumentale in forma naturala: Altarul lui Pergamon, poarta pietei din Miletus, muzeul Orientului Mijlociu, muzeul de arta islamica. Interesant ar fi si Muzeul Vechi, care gazduieste pentru moment muzeul egiptean (cu bustul lui Nefertiti si Ahkenaten) si colectia de Papirusuri.
Reprezentativ pentru Berlin este si palatul baroc Charlottenburg.
DeathRipple
10th February 2009, 10:06
nu prostiti omu'
in 2 zile stai pe unter den linden, vezi tot stanga-dreapta de la un cap la altu', manci o prajitura la opera, treci de brandemburg si mergi un pic sa vezi monumentul soldatului sovietic - facut cu marmura din reichstag, apoi te duci la muzee: pergamon si/sau zeughaus. seara bagi un imax la sony center
foloseste cea mai noua tehnologie. charlottenburg, postdam....nici nu te gandi, mai ales ca nu e vara sa admiri gradinile si parcurile imense.
logatul
10th February 2009, 11:08
@basti - gresesti. cu reducere e 18,5 euro pt ambele (madame+aqua)
@death - pai ce i-am zis in ziua 1 e udl (cu bonus daca se trezeste dim parlament si monument).
pt ziua 2, depinde si de pasiunile omului. daca vrei sa vezi pietricele, bani de tabla si capatani din gips bagi pergamon. in schimb daca esti interesat de timpuri mai recente, o vizita la lagarul ala de concentrare te 'rupe' in doua. iar pt cei tehnici, muzeul tehnic te tine minim o zi daca stai sa te uiti la tot ce e acolo.
terratec
10th February 2009, 23:59
Madame Tussauds -
Muzeul Holocaustului -
Doua locuri pe care eu nu o sa le vizitez niciodata si nici nu le voi recomanda nimanui.
Cand esti tanar e trendy sa vezi tot felul de rahaturi comerciale, cand mai trece vremea peste tine iti dai seama ca trebuie sa cauti istoria si adevarul in alte parti.
magghyc
11th February 2009, 01:26
Buna,
In saptamana Pastelui catolic (adica 12-18 aprilie) o sa fiu intr-un orasel mic de langa Frankfurt, cu sotul si 2 pitici mici dupa mine...e prima noastra vacanta dupa multa vreme si as vrea sa mi-o planific cat de cat. Ma intereseaza sa aflu de la voi ce locatii, muzee sau ma rog, obiective turistice din Frankfurt se preteaza si la un pusti de 3 ani? (pustoaica o exclud ca are 6 luni si nu o intereseaza decat sa fie cu mine..)
Aproape nici nu imi vine sa cred ca mergem, dar cum am gasit bilete de avion la pret f bun (89 eur la Lufthansa) am zis ca se merita mers.
Probabil ca nu vom sta mai mult de 2-3 zile in Frankfurt, si tocmai de aceea as vrea sa imi stabilesc clar niste obiective.
Multumesc anticipat de ajutor!
logatul
11th February 2009, 08:22
@terratec - despre madame...daca poti sa apreciezi o fotografie la fel poti face si cu exponatele alea. Comercial? Da! Kitschos ca alte chestii? Nu! Cat despre monumentul dedicat victimelor holocaustului, nu vad unde e comercialul din moment ce nu e taxa de intrare si tot ce gasesti acolo sunt fotografii si texte din acea perioada. Daca alea nu sunt reale, spune tu unde sa cautam sa gasim adevarata istorie.
grecul68
11th February 2009, 09:52
QUOTE (magghyc @ Feb 11 2009, 01:26)

Buna,
In saptamana Pastelui catolic (adica 12-18 aprilie) o sa fiu intr-un orasel mic de langa Frankfurt, cu sotul si 2 pitici mici dupa mine...e prima noastra vacanta dupa multa vreme si as vrea sa mi-o planific cat de cat. Ma intereseaza sa aflu de la voi ce locatii, muzee sau ma rog, obiective turistice din Frankfurt se preteaza si la un pusti de 3 ani? (pustoaica o exclud ca are 6 luni si nu o intereseaza decat sa fie cu mine..)
Aproape nici nu imi vine sa cred ca mergem, dar cum am gasit bilete de avion la pret f bun (89 eur la Lufthansa) am zis ca se merita mers.
Probabil ca nu vom sta mai mult de 2-3 zile in Frankfurt, si tocmai de aceea as vrea sa imi stabilesc clar niste obiective.
1. Gradina Zoo- de neocolit atat pt. copii cat si pt parinti, in egala masura!
2. Palmen Garten- Gradina Botanica;
3. Primaria- Rathaus Romer- situata in zona istorica;
4. Fluviul Main- se pot face croaziere;
5. Goethe Haus- casa memoriala;
6. Main Tower- Turnul are 200 metri si se poate urca contra unei sume modice pe terasa, are cel mai tare view din oras...
7. Strada Comerciala Zeil Strasse- La un capat se afla Opera din frankfurt Alte Opern si la celalalt, Gradina Zoo+ Magazine, restaurante,cafenele-pt. parinti!
8. Tramvaiul turistic, Ebbelwei Express'-este f viu colorat si are capatul vis a vis de gradina zoo(se poate servi cidru in timpul calatoriei).
De ajuns?
magghyc
11th February 2009, 10:02
Grecul68,
Merci frumos! Daa, cred ca ajunge
!
Basti
11th February 2009, 10:04
QUOTE (magghyc @ Feb 11 2009, 01:26)

Buna,
Buna magghc,
in Frankfurt am fost o singura data si atunci cateva ore. Este un oras puternic dezvoltat din punct de vedere economic si cu siguranta atractia lui majora este skyline-ul impresionant, asemanator cu cel al metropolelor americane. Este un oras in care se practica la greu turismul business, altfel prea multe nu are ce oferi. Chiar si asa, daca tot ajungi acolo, nu uita de:
1. Römerberg- o piata superba din micutul centru istoric al Frankfurtului. Liniste, cladiri vechi, strazi pietonale. Perfect pentru o plimbare.
2. Muzeul Goehte precum si casa acestuia. Desi au fost distruse in timpul razboiului, astazi arata aproape la fel cum aratau inainte 
3. Museumufer-de o parte si de alta a raului Main se gasesc o serie de muzee. Unul tot trebuie sa-ti placa
4.Gradina Botanica si cea zoologica
5. Evident Zeil Strasse- faimoasa strada comerciala din centrul orasului. daca esti pasionata de shopping..o sa pierzi mult timp si multi bani pe acolo 
Iti recomand insa sa vizitezi orasul Heidelberg. Se afla in aceeasi zona(puteti merge cu masina sau trenul) iar arhitectura lui cu siguranta iti va placea.
magghyc
11th February 2009, 18:44
QUOTE (Basti @ Feb 11 2009, 10:04)

Buna magghc,
in Frankfurt am fost o singura data si atunci cateva ore. Este un oras puternic dezvoltat din punct de vedere economic si cu siguranta atractia lui majora este skyline-ul impresionant, asemanator cu cel al metropolelor americane. Este un oras in care se practica la greu turismul business, altfel prea multe nu are ce oferi. Chiar si asa, daca tot ajungi acolo, nu uita de:
1
Buna,multumesc f mult.
Mai am o singura rugaminte - in acea zona de Germania, sau poate chiar in Frankfurt, gasesc vreun muzeu al miniaturilor - cu trenuletze daca se poate??? Am incercat sa gugalesc si nu m-am descurcat prea bine...cred ca atat sotul cat si baietelul meu ar fi f fericiti daca am merge sa vedem asa ceva.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.