DeathRipple
9th June 2008, 12:19
io zic s-o iei pe bicaz - cj - oradea. drum f bun pana la gheorghieni si de la cj incolo....intre nu stiu si nici nu intentionez sa aflu prea curand.
hyperionx21
9th June 2008, 16:28
Salutare!
La sfarsitul lui iunie am un zbor spre Romania cu escala in Dusseldorf de pe la 11 dimineata la 6.30 seara.
Cum nu prea am chef sa stau atatea ore in aeroport ma gandeam sa dau o tura prin oras.
Intrebarea mea este cam ce as putea face in acest timp?
In afara de a ma plimba prin Altstadt si degusta o bere buna :)ar mai fi timp de altceva?
Care ar fi cea mai rapida metoda de transport aeroport - centru?
ligla
9th June 2008, 17:43
metrou daca este..sau tren..unul din ele este cu siguranta
mark19
11th June 2008, 11:09
salutare!
am stabilit traseul si cazarile.
trec si la dus si la intors prin Germania.
DUS
ziua 0
PRAGA
ziua 1
BAYREUTH (vizita la NEUES SCHLOSS EREMITAGE ) - Frankfurt (CAZARE) , mai e ceva de vazut in drum? vreun orasel?
ziua2
Koln - Dusseldorf(cazare) - 225km.. , CASTELE CEVA IN DRUM? LOCURI MIRIFICE?ziua 3
Dusseldorf - Essen - Oberhausen (cazare) - CASTELE CEVA IN DRUM? LOCURI MIRIFICE?
posibil Gelsenkirsen ,Dortmund- sunt toate pe o raza de 50km... in fuctie de ce mi recomandati din orasele astea inghesuite..
ziua 4
Duisburg - Amsterdam
INTORS
day 1
Fussen - NEUSCHWANSTEIN+HOHENSCHWANGAU -LINDERHOF - Munich (CAZARE) - (SPER SA AM TIMP DE TOATE)
day2
Munich - HERRENCHIEMSEE - Salzburg, cazare la langa Eagle Nest (155km)
VA MULTUMESC LA TOTI PT SFATURI, DATORITA VOUA, STIU EXACT CE O SA VIZITEZ!!!
octa74
11th June 2008, 11:17
QUOTE (mark19 @ Jun 11 2008, 12:09)

ziua 1
BAYREUTH (vizita la NEUES SCHLOSS EREMITAGE ) - Frankfurt (CAZARE) , mai e ceva de vazut in drum? vreun orasel?
Bamberg - imediat dupa Bayreuth - oras inscris in patrimoniul UNESCO. Interesant de vazut ar fi si Wurzburg.
mark19
11th June 2008, 11:52
Recomandati va rog, o cazare in zona..
Fussen - NEUSCHWANSTEIN+HOHENSCHWANGAU
Nu cred ca reusesc sa ajung la Munchen, o pensiune de preferat.
pe booking cel mai ieftin hotel de 3 stele, cam dubla 99 euro, cam mult!
mark19
12th June 2008, 08:25
inca ceva..
La care din locuri ar fi bine sa mi iau bilete de pe net si de unde, sa evit cozile?
Fussen - NEUSCHWANSTEIN+HOHENSCHWANGAU -LINDERHOF - Munich (CAZARE) - (SPER SA AM TIMP DE TOATE)
Munich - HERRENCHIEMSEE - Salzburg
MERCI.
Apropo, in drumul meu, stiti cumva vreun magazin mare de electronice, gen media markt?
ronnie09
12th June 2008, 09:14
QUOTE (mark19 @ Jun 11 2008, 12:52)

Recomandati va rog, o cazare in zona..
Fussen - NEUSCHWANSTEIN+HOHENSCHWANGAU
Nu cred ca reusesc sa ajung la Munchen, o pensiune de preferat.
pe booking cel mai ieftin hotel de 3 stele, cam dubla 99 euro, cam mult!
Eu am stat in apropierea lacului Chiemsee. E destul de departe de Neuschwanstein, cu masina faci cam 2 ore (sunt 160 de km dar doar putin pe autostrada). Avantajul e ca e aproape de Herrenchiemsee, de Munchen si de Salzburg. Ai aici siteul lor: http://www.stoettnerhof.de/index.html. Eu am platit 54 de euro pentru un apartament cu 2 camere bucatarie si baie (noi am fost 4 pers)
Neaparat tb sa-ti faci rezervare la Neuschwanstein si Hohenschwangau. Ar fi bine sa-ti faci si la Linderhof, dar trebuie sa-ti calculezi foarte bine timpul. La Herrenchiemsee nu am facut si nu a fost nici o problema.
Intre Bayreuth si Frankfurt, pe langa Bamberg (care merita vizitat) poti sa mai treci si pe la Schloss Fantaisie (e cam la 10 km de Bayreuth)
ligla
16th June 2008, 15:51
cazari in zona ne recomanda cineva va rog?
ligla
16th June 2008, 18:16
stie cineva o cazare ieftina in zona chiemsee..pentru 3-4 persoane..merci
elbriga
16th June 2008, 18:18
QUOTE (ligla @ Jun 16 2008, 16:51)

Eu am stat in luna mai aici http://www.forellenhof-siegsdorf.de/ .E la 5 km. de autostrada Salzburg(30 km) -Innsbruck .O portie de pastrav exagerat de mare 12 Euro ,ambientul extraordinar iar localitatea de basm.Regret si acum ca am stat doar o noapte !Click pentru a vizualiza atașamentul
ronnie09
16th June 2008, 18:46
QUOTE (ligla @ Jun 16 2008, 19:16)

stie cineva o cazare ieftina in zona chiemsee..pentru 3-4 persoane..merci
Vezi mai sus. http://www.stoettnerhof.de/index.html
ligla
16th June 2008, 21:31
QUOTE (ronnie09 @ Jun 16 2008, 19:46)

am trimis un mail sa vad ce au liber..astept un raspuns.Era mai bine daca aveam mai multe variante.
Am mai gasit cate ceva si pe net.Merci
dld
17th June 2008, 14:05
QUOTE (ligla @ Jun 16 2008, 15:51)

Poti incerca sa cauti pe: http://chiemsee.infomaxnet.de/portal/infom...e-05efafb17813}
Sigur, ar fi frumos sa ne recomande cineva un loc unde a fost...
andrei_0
18th June 2008, 10:35
QUOTE (Dyzygoteka @ May 29 2008, 23:24)

Gogomarla e din Chiemsee or din Munich?
Din Munich.
danat
18th June 2008, 16:27
Buna dupa o lunga pauza,
M-ar interesa sa ma ajutati cu ceva informatii despre nume si locatii de pensiuni unde am putea merge in luna august in zona lacului Konstanz din sudul Germaniei. Vrem sa stam 4 nopti acolo si am cautat pe net sunt destule, insa as vrea una probata de cineva.
AM observat ca sunt multe mici localitati in jurul lacului si m-ar interesa una de unde sa fac mici excursii in zona: insula Lindau, Mainau, si alte orasele. Am auzit ca zona e superba.
Multumesc anticipat pt ajutor!
vata_pa_batz
18th June 2008, 18:05
Ai PM
mysticmoon
19th June 2008, 00:10
Eu am stat la Bad Endorf. Zona este minunata. Pe lacul Chiemsee puteti vizita un Versailles mai mic decat cel adevarat, din Paris. Insulita se numeste Herreninsel.
Cazarea a fost aici: http://www.ahbe.de/index1.html Daca stiti germana.
chiriac_marius_antonio
19th June 2008, 08:19
te rog @vata pa batz,
as vrea si eu oarece adrese din zona konstanz.
multumesc
sunrise4roxana
20th June 2008, 14:51
tocmai am primit o oferta pentru un curs de vara la weimar, ar trebui sa dau raspunsul in cateva ore, e pe ultima suta d emetri si nu am idee despre transport. aolo am cazarea asigurata, dar ma omoara transportul, cum a sputea ajunge cu avionul acolo ? care ar fi cel mai apropiat ora mare? si pe urma, exact cand se termina cursul, adica pe 10 august, trebuie sa ajung la utrecht, in olanda. weimar nu e deloc aproape de granita cu olanda, ma apoate ajuta cineva cu o idee de traseu ?
iguana_albastra
20th June 2008, 18:36
QUOTE (sunrise4roxana @ Jun 20 2008, 14:51)

tocmai am primit o oferta pentru un curs de vara la weimar, ar trebui sa dau raspunsul in cateva ore, e pe ultima suta d emetri si nu am idee despre transport. aolo am cazarea asigurata, dar ma omoara transportul, cum a sputea ajunge cu avionul acolo ? care ar fi cel mai apropiat ora mare? si pe urma, exact cand se termina cursul, adica pe 10 august, trebuie sa ajung la utrecht, in olanda. weimar nu e deloc aproape de granita cu olanda, ma apoate ajuta cineva cu o idee de traseu ?
Cel mai apropiat oras mare e Erfurtul la 25 km, apoi Leipzig-ul la circa 125 km dar banuiesc ca din Romania nu sunt curse directe nici la Erfurt si nici la Leipzig si atunci probabil ca va trebui sa faci escala in Frankfurt si sa iei de acolo avionul mai departe spre Erfurt/Leipzig. Sau iti iei bilet de avion pana in Frankfurt si de acolo iei trenul pana la Weimar, sunt in jur de 270 km.
De la Weimar ajungi cu trenul la Utrecht, daca nu trebuie sa schimbi de undeva probabil ca faci vreo 3-4 ore cu Intercity-ul, ai insa si varianta de tren "accelerat" care e mai ieftina si probabil ca dureaza putin mai mult.
Daca vrei mai multe detalii despre trenuri intra pe: http://www.bahn.de/p/view/index.shtml si introdu la von locul din care pleci iar la nach destinatia. Apoi apesi pe Suche si ti se afiseaza detaliile, inclusiv pretul.
Daca dupa ce-ai apasat pe Suche iti apare ceva scris cu rosu la destinatie inseamna ca trebuie sa alegi dintr-o lista pentru ca a gasit mai multe destinatii cu acelasi nume. Apoi apesi din nou pe Suche starten.
S-ar putea sa ajungi intr-o noua fereastra care-ti cere sa introduci Alter adica varsta.
danat
22nd June 2008, 11:14
Revin dupa cateva zile de cautari, pina la urma m-a ajutat google earth cel mai mult, ca am dat cautare dupa pension si mi-a dat muuulte. Am trimis email deja la una, ca am zis sa fiu serioasa, sa nu incurcu oamenii, insa e a treia zi si nu am inca un raspuns.
Mai exista vreo posibilitate mai sigura de a face rezervare? ....ca nu pot astepta prea mult timp, cred ca in luna august e f aglomerata zona.
sunrise4roxana
22nd June 2008, 14:09
QUOTE (iguana_albastra @ Jun 20 2008, 19:36)

Cel mai apropiat oras mare e Erfurtul la 25 km, apoi Leipzig-ul la circa 125 km dar banuiesc ca din Romania nu sunt curse directe nici la Erfurt si nici la Leipzig si atunci probabil ca va trebui sa faci escala in Frankfurt si sa iei de acolo avionul mai departe spre Erfurt/Leipzig. Sau iti iei bilet de avion pana in Frankfurt si de acolo iei trenul pana la Weimar, sunt in jur de 270 km.
De la Weimar ajungi cu trenul la Utrecht, daca nu trebuie sa schimbi de undeva probabil ca faci vreo 3-4 ore cu Intercity-ul, ai insa si varianta de tren "accelerat" care e mai ieftina si probabil ca dureaza putin mai mult.
Daca vrei mai multe detalii despre trenuri intra pe:
http://www.bahn.de/p/view/index.shtml si introdu la
von locul din care pleci iar la
nach destinatia. Apoi apesi pe
Suche si ti se afiseaza detaliile, inclusiv pretul.
Daca dupa ce-ai apasat pe Suche iti apare ceva scris cu rosu la destinatie inseamna ca trebuie sa alegi dintr-o lista pentru ca a gasit mai multe destinatii cu acelasi nume. Apoi apesi din nou pe Suche starten.
S-ar putea sa ajungi intr-o noua fereastra care-ti cere sa introduci
Alter adica varsta.
multumesc, se pare ca drumul bucuresti-weimar e asigurat de ei. eu mai tb sa gasesc weimar-amsterdam. cunosti cumva ce low-cost zboara de pe aeroportul din frankfurt ?
dld
26th June 2008, 19:24
QUOTE (mysticmoon @ Jun 19 2008, 00:10)

Eu am stat la Bad Endorf. Zona este minunata. Pe lacul Chiemsee puteti vizita un Versailles mai mic decat cel adevarat, din Paris. Insulita se numeste Herreninsel.
Cazarea a fost aici:
http://www.ahbe.de/index1.html Daca stiti germana.
Pina la urma am gasit cazare in Grassau; e un pic mai departe de lac, dar apartamentul pare ideal (www.gasthaus-kampenwand.com). A stat cineva in zona respectiva?
MiG29
10th July 2008, 14:32
O sa stau cam 10 zile pe la Stuttgart. Deja mi-am programat 3 zile, cate una pentru Strasbourg, Baden-Baden si Heidelberg. Poate ajung o zi la Berlin (cu avionu sa plec dimineata si sa vin seara) si bineinteles 2 zile in Stuttgart. Mai raman vreo 4 zile. Ceva sugestii?
P.S. Daca ma gandesc bine mai raman 3 , ca o zi vreau si la Munchen. Si in principal o sa merg cu trenu. Sa cumpar un rail-pass ceva?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.