suprem_groove
23rd October 2009, 12:46
Salut.
Profilul mecatronic de la liceu-facultate la ce slujbe te-ar putea ajuta? Cu ce se mananca? In ce domenii te poate lanseaza? Ce materii implica? Merita urmat?
Multumesc.
SirLaurentiu
23rd October 2009, 13:09
La liceu am avut profil de mecatronica. So, daca esti bun in Autocad, ai sa lucrezi ca industrias modern, adica poti lucra pe un strung modern( bineinteles si alte masinarii gen ), in care bagi bucata de metal, apesi niste taste care formeaza un cod si la final iei piesa gata facuta, timp in care tu iti bei cafeaua si citesti presa 
In Piatra Neamt spre exemplu, erau 2 firme partenere la o industrie de asta, una romana una italiana, si salariile incepeau de la 1000 de euro .. si ajungeau pe la 3500 ... in urma cu 2 sau 3 ani.
suprem_groove
23rd October 2009, 13:50
Deci e avantajos daca urmezi acest profil. Trebuie matematica multa si grea?
SirLaurentiu
23rd October 2009, 14:05
Nu stiu ce sa zic, la facultate nu am mai urmat acest profil. La ce oferte erau atunci era destul de avantajos zic eu 
Matematica nu aveam decat 3 sau 4 ore pe saptamana, dar in schimb aveam multe materii specifice profilului.
Singura problema, e ca la anumite materii nu aveau profesori pregatiti sa o predea.
In fine, nu uita sa iei in calcul si mediul in care lucrezi, oamenii cu care ai de aface, daca vrei sa ajungi acolo.
Si .. deschide si tu un Autocad din greseala. E suficient de greu. Trebuie sa`ti placa geometria si sa vezi in spatiu
suprem_groove
23rd October 2009, 14:12
M-am jucat si eu cu Autocad si nu pare chiar asa greu de folosit.Cat despre profesori nu cred ca situtatia s-a schimbat prea mult.
Multumesc pentru informatii.
car-man
23rd October 2009, 15:12
Ce treaba are mecatronica cu strungul? ce treaba are autocad-ul cu "industriasul modern" si mai ales cu programarea CNC a strungului???
bucata aia de metal se numeste semifabricat, tastele alea care formeaza codul sunt comenzi DNC, adica putin depasita masinaria... poate vrei sa-i bagi benzi perforate! si al dracu' strung, el merge si tu bei cafeaua! ce spui, Franz? o prelucrare are mai multe operatii, divizate in faze. adica mai intorci si piesa aia, o mai verifici, ii mai faci o degrosare, o finisare... poate cu un centru de prelucrare mai bei o cafeluta...
si Robotii Industriali sunt alta poveste...
mi-am amintit cum se numeste: CIM (Computer Integrated Manufacturing)...
suprem_groove
23rd October 2009, 15:18
Atunci car-man explica-mi tu cum sta treaba cu mecatronica daca doresti.
car-man
23rd October 2009, 16:22
poti sa faci teleteze...
sebulbus
23rd October 2009, 17:39
O sa mancati curbe Bezier pe paine pana or sa va sara ochii. Daca nu va atrage matematica la nivel inalt, geometria in spatiu si ceva fizica, mai ales mecanica si electrica stanga imprejur de urgenta.
car-man
23rd October 2009, 17:50
corect! trebuie multa mecanica pentru mecanisme si rezistenta materialelor. apoi actionari electrice, hidraulice, pneumatice...
SirLaurentiu
23rd October 2009, 19:04
Deci mie asta mi s`a spus in clasa a 9a cand am aterizat ... si curios e ca am si fost la fabrica aia de care vorbeam, si un nene de ala facea o piesa la strung in timp ce bea o cafea si citea un ziar
car-man
23rd October 2009, 19:28
posibil, avea o viteza de avans mica.
parametrii regimului de aschiere (avans longitudinal, avans transversal, turatie, numar de treceri etc.) sunt stabiliti de tehnolog (calcule conform cartilor de specialitate sau date de un soft cnc specializat).
tehnologii sunt absolventi de TCM, nu de Mecatronica (asta nu inseamna ca se pot specializa pe asa ceva).
si uneori poti lucra mai incet ca sa poti citi ziarul...
sebulbus
23rd October 2009, 22:44
Carmane tu esti cam multilateral dezvoltat, constat eu
InTech
24th October 2009, 00:30
suprem_groove
24th October 2009, 20:34
De unde a inceput topic-ul si unde a ajuns.
car-man
25th October 2009, 18:57
CITAT (sebulbus @ 23rd October 2009, 22:44)

Carmane tu esti cam multilateral dezvoltat, constat eu

avem si noi o profesionala la baza...
car-man
26th October 2009, 08:47
CITAT (suprem_groove @ 24th October 2009, 20:34)

De unde a inceput topic-ul si unde a ajuns.
unde a ajuns? chiar nu ai inteles nimic???
ti-am zis ca poti sa faci teleteze cu mecatronica...
suprem_groove
27th October 2009, 12:55
Ma refeream la raspunsurile date de sebulbus si InTech
car-man
27th October 2009, 23:21
CITAT (suprem_groove @ 27th October 2009, 12:55)

Ma refeream la raspunsurile date de sebulbus si InTech
ii cunosc... niste nemernici! stiai ca au fost in Banda lui Mobius?
suprem_groove
28th October 2009, 12:48
Nu stiam.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.