Sper că subtitlul spune destul de clar ceea ce am vrut cu acest topic. Titlul este (cel puțin în acest moment) temporar. Pentru că nu am fost destul de inspirat (traducerea mot-a-mot nu mi s-a părut prea neaoșă, iar eu detest folosirea termenului, de exemplu, "job" în loc de "serviciu", "target" în loc de "obiectiv" ș.a.m.d.), aștept de la voi varianta/-ele în limba română. O alegem pe cea mai bună și schimbăm ulterior titlul topicului.
Cu siguranță, fiecare dintre voi va avea ceva de spus la acest subiect. Posibil ca multe dintre propunerile voastre să fie, poate, ne-NECESARE, sau, poate, subiective, dar acest lucru nu trebuie să vă împiedice să vă spuneți părerea aici. Vă îndemn să considerați acest topic ca pe un brainstorming.
Încă nu știu cum (tehnic), dar se va face o selecție dintre toate propunerile voastre (o idee corectă ar fi ca selecția să fie făcută de specialiștii acestui forum), iar rezultatul să fie postat într-un topic sticky pe această arie, un topic multilog (termen exagerat pe care l-am derivat din "decalog"), precum "Învățăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie".
Vă doresc SUCCES la a vă ajuta colegii de forum (actuali și viitori)!
Și, ca să dau tonul și să începem cu (aproximativ) începutul, sfatul meu este să obțineți un CU al terenului pe care vreți să-l cumpărați. Pe acest CU veți găsi (dacă nu voi, cei de specialitate) multe informații utile, de genul: dacă terenul este sau nu intravilan, dacă terenul este agricol sau construibil, ce distanțe aveți de respectat față de limitele proprietații, CUT-ul, POT-ul, la ce instituții (monopol