Problema de la anticonceptionale?

ruthless

Am o prietena, care are urmatoarea problema.
I-a venit ciclul cu 2 saptamani mai devreme in conditiile in care ia anticoncetionale (Novinette) si intotdeauna i-a venit la 25 de zile.
De asemenea o tine de vreo saptamana, doar ca nu curge la fel de mult ca la un ciclu normal...
Voua vi s-a intamplat asa ceva? Inainte de a lua anticonceptionale a fost la medicul ginecolog, pentru analize s.a.m.d.
Ideea este ca si acum vrea sa se duca la medicul ginecolog, numai ca este plecata o saptamana din Bucuresti, si ar vrea sa stie la ce sa se astepte. rolleyes.gif
14-sexy-anuk
CITAT (ruthless @ 20th October 2009, 11:51) *
Am o prietena, care are urmatoarea problema.
I-a venit ciclul cu 2 saptamani mai devreme in conditiile in care ia anticoncetionale (Novinette) si intotdeauna i-a venit la 25 de zile.
De asemenea o tine de vreo saptamana, doar ca nu curge la fel de mult ca la un ciclu normal...
Voua vi s-a intamplat asa ceva? Inainte de a lua anticonceptionale a fost la medicul ginecolog, pentru analize s.a.m.d.
Ideea este ca si acum vrea sa se duca la medicul ginecolog, numai ca este plecata o saptamana din Bucuresti, si ar vrea sa stie la ce sa se astepte. rolleyes.gif

In mod normal ar trebui sa se duca la control.Daca a luat pastiele prima data iin viata-pe prospect scrie ca in primele 2-6 luni apar sangerari anormale-spotting se cheama-pentru ca corpul este in faza de obisnuire cu hormonii.
Daca ia de ceva timp deja pastilele-nu a avut probleme cu ele inainte-si doar de data asta are sangerari-nu e o chestie normala.Fie a uitat o pastila,fie a vomitat-o sau a avut diaree severa-atunci apar sangerari anormale.
Eu acum 3 ani cand am inceput cu antic-am avut numai probleme-exact de la novinette nu mi s-au potrivit-si aveam ciclu tot la 2 saptamani desi la luam in mod normal,dupa ce le-am schimbat am continuat cu aceeasi probelma-si dupa vreo 5 vizite la ginecolog si vreo 4 feluri de pastile schimbate m-am mai linistit.
Eu zic ca trebuie sa mearga la dr imediat-sa nu lase probelma deoparte.

ruthless
Mersi de raspuns, aceeasi problema cred ca o are si ea. Este a 4 sau a 5 luna de cand ia anticonceptionale.
Dupa ce ai avut aceasta problema ce anticonceptionale ai luat?
shiva
QUOTE (ruthless @ 20th October 2009, 15:20) *
[...]Dupa ce ai avut aceasta problema ce anticonceptionale ai luat?

Irelevant. Contraceptivele nu se iau dupa ureche, ci la recomandarea medicului ginecolog.
14-sexy-anuk
CITAT (shiva @ 20th October 2009, 16:22) *
Irelevant. Contraceptivele nu se iau dupa ureche, ci la recomandarea medicului ginecolog.

asa este,eu ti-am zis ca am vizitat destul de des acest tip de medici din cauza pastilelor.eu as sfatui dnsoara sa ii spuna ginecologului sa ii dea o recomandare si la endocrinolog-care va face o analiza de sange si va vedea ce fel de hormoni suporta si in ce doza.si atunci ii va stabili exact ce pastile in ce dozaj.eu din pacate mi s-a dat novinette la inceput pentru ca are cea mai mica doza de hormoni si sunt si printre cele mai noi contraceptive-eu nu le-am agreat.
bafta,sper sa rezolve-desi la noi-genul asta de fete ce avem asa probleme cu hormonii-nu le vom suporta niciodata.
shiva
QUOTE (14-sexy-anuk @ 20th October 2009, 16:50) *
[...]sper sa rezolve-desi la noi-genul asta de fete ce avem asa probleme cu hormonii-nu le vom suporta niciodata.

De-asta exista si prezervativul.
Io, dupa 2 ani de pastile, am considerat ca efectele lor adverse sunt mai multe decat beneficii.
14-sexy-anuk
CITAT (shiva @ 20th October 2009, 17:22) *
De-asta exista si prezervativul.
Io, dupa 2 ani de pastile, am considerat ca efectele lor adverse sunt mai multe decat beneficii.

eu acum renunt la ele de tot..ca m-am saturat thumbdown.gif is o porcarie

Header
La folosirea oricaror anticonceptionale e recomanta pauza la fiecare 6 luni altfel persoana risca sa nu poata avea o sarcina.
Nu orice anticonceptional garanteaza ca persoana poate evita sarcina,acestea se iau dupa recomandarea unui medic dupa consultatie.
adrianatoma
QUOTE (Header @ 20th October 2009, 16:45) *
La folosirea oricaror anticonceptionale e recomanta pauza la fiecare 6 luni altfel persoana risca sa nu poata avea o sarcina.
Nu orice anticonceptional garanteaza ca persoana poate evita sarcina,acestea se iau dupa recomandarea unui medic dupa consultatie.

arata-mi unde ai citit asta si te cred
una e ce spun fetele mai sus, si anume ca nu oricine le tolereaza si ca la anumite fete efectele adverse sunt prea puternice incat beneficiile nu merita stresul la care e supus organismul, si alta e aberatia spusa de tine.
NU, contraceptivele nu duc la infertilitate. si nici pauza la 6 luni nu e recomandata, te dai cu totul peste cap daca te joci asa cu ele.

nu dezinformati oameni legat de aspecte atat de importante. unii sunt mai slabi de inger si in loc sa mearga la un medic pentru astfel de sfaturi sau sa citeasca articole de specialitate, aleg sa creada ce scrie unul si altul pe SP ca e mai la indemana si mai putin rusinos.
Si te trezesti ca cineva se joaca de-a pauza de teama sa nu ramana infertila dry.gif
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.