cum transfer banii din Rom in Germania?

miki3

Am un cont in euro in Romania si as vrea sa-i tranfer in contul din Germania. Care sunt costurile?
Stiu ca in cazul in care transferi din Germania in Romania acum nu se mai ia niciun comision(sau ceva nesemnificativ 2-3 euro) asta de cand suntem in UE ca inainte era un comision de circa 30 euro si asta indiferent de suma tranferata.

In Romania care sunt costurile pentru un astfel de transfer?

Multumesc.
Marius3k
Si eu sunt curios ce comision ar fi pentru 1k E.

_Smiley_
intreaba la banca, fiecare are alte comisioane.
Pitzifelnic
CITAT (_Smiley_ @ 20th October 2009, 10:54) *
intreaba la banca, fiecare are alte comisioane.

Bancile romane percep in continuare comisioane sanatoase. Fiecare banca romana mai are o banca corespondenta prin UE, prin intermediul careia face platile respective. Eu in general primesc EURO din afara, dar banca romana si cea straina corespondenta imi iau in general un comision mai mare decat plateste cetateanul UE respectiv atunci cand imi trimite suma.
Stiu ca o data am transferat EURO cu OP de la o banca romana la alta si m-au taxat cu vreo 35 EURO, fiindca au zis ca ei plimba banii prin Austria, pe la banca lor corespondenta si aia ii "trimite" apoi la banca romana.
Comisionul asta difera de la o banca romana la alta, nu este nimic fix.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.