citroen c crosser

sachy_sachy

CITAT (mosaro @ 16th March 2009, 18:37) *
Nu cunosc masina,dar daca LOOK se refera la blocat diferential,altul decat cel central este interzisa folosirea pe asfalt sau suprafete cu aderenta mare.Cu centralul e alta poveste,de fapt ala nu blocheaza nimic ci doar transfera in mod egal puterea pe puntea fata si spate si permite rulajul la orice viteza(mare)in regim 4x4
Cu stima...Florin

mi se intampla un lucru ciudat la masina mea
are 30000km parcursi si e un c crosser.la iesirea pe autostrada in viteza 4 sau 5 cand ajung aprox. la 2800 ture motorul se tureaza in gol pentru cateva momente dupa care revine la normal si inclusiv acul de la turometru se duce un pic inapoi. deci asta se intampla cu pedala de acceleratie la fund.Cine poate sa-mi spuna cum se foloseste corect tractiunea si in special modul LOOK?

Acum o saptamana s-a aprins becul la motor am dus masina la citroen si cei de acolo au spus ca e softul dus si ca cei de la citroen stiu de acest punct slab si au unul nou pe care l-au si inlocuit. e clar ca nu e o masina performanta si nu e facuta pentru off road dar am asteptat mai mult de la ea. Cine mai are modelul asta sau cine se pricepe il rog sa ma ajute cu un sfat. sincer nici nu stiu ce sa spun celor de la service pt. ca masina nu face tot timpul chestia asta si garantia nu repara decat atunci cand e stricata de tot. va multumesc si astept sfaturi Spor maxim
richelieu
1.Modul Look nu exista (look = arata, de la to look = a arata)..exista modul Lock, care inseamna a "incuia" a "bloca" etc.
2. Sper ca nu folosesti modul Lock pe autostrada. Pe sosea, la viteze mari, folosesti modul 2WD sau cel mult Auto. N-ai ce sa cauti sa blochezi tractiunea. Modul lock, se utilizeaza doar in conditii de aderenta scazuta, in zapada sau noroi, nisip..etc, la viteze mici si doar cat sa iesi din impas. Dar sunt convins ca aceste lucruri sunt trecute in manualul de utilizare al masinii.....smile.gif
3. Transmisia la masina ta e manuala sau automata? Cu cate trepte?

Courage
daca megi cu pedala la fund pe Lock, cred ca masina e mai desteapta si deblocheaza LOCK, de aceea iti sar turatiile.
Nu mentiona asta in service, ca iti taie aia pe loc garantia.

Masinile destepte accepta max 60 km/h cu diferentialele blocate.

Mergi pe auto, adica tractiune fata pana la o adica apare un derapaj si intra si spatele.
richelieu
CITAT (Courage @ 19th October 2009, 12:10) *

Pathfinderul, pe 4x4 Hi, stie pana la 100 biggrin.gif. Pe low in schimb, maxim 20.

l.E. Ok...am mutat mesajele din topicul celalalt, am unit putin...am incercat sa fac cat mai curata treaba.
sachy_sachy
CITAT (richelieu @ 19th October 2009, 10:01) *
1.Modul Look nu exista (look = arata, de la to look = a arata)..exista modul Lock, care inseamna a "incuia" a "bloca" etc.
2. Sper ca nu folosesti modul Lock pe autostrada. Pe sosea, la viteze mari, folosesti modul 2WD sau cel mult Auto. N-ai ce sa cauti sa blochezi tractiunea. Modul lock, se utilizeaza doar in conditii de aderenta scazuta, in zapada sau noroi, nisip..etc, la viteze mici si doar cat sa iesi din impas. Dar sunt convins ca aceste lucruri sunt trecute in manualul de utilizare al masinii.....smile.gif
3. Transmisia la masina ta e manuala sau automata? Cu cate trepte?

Buna! scuze greseala (look) Nu folosesc deloc modul LOCK merg aproape permanent cu tractiunea fata. iarna trecuta am parcurs cam 5000 de km pana in tara si inapoi si am folosit 4WD dat fiind faptul ca din Germania pana la Suceava am avut zapada. E cutie manuala in 6 trepte. La acest model doar motoarele pe benzina au cutie automata

CITAT (Courage @ 19th October 2009, 11:10) *
daca megi cu pedala la fund pe Lock, cred ca masina e mai desteapta si deblocheaza LOCK, de aceea iti sar turatiile.
Nu mentiona asta in service, ca iti taie aia pe loc garantia.

Mergi pe auto, adica tractiune fata pana la o adica apare un derapaj si intra si spatele.

Nu folosesc modul lock merg doar cu 2WD.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.