Desktop vs Laptop
Pagini: 1, 2, 3

lia_m

Salutare tuturor! Am o mare dilema (de fapt, cred ca mai multe biggrin.gif), in ceea ce priveste achizitionarea unui desktop... sau laptop?! De cand sunt la facultate nu prea am mai tinut pasul cu desktopurile intrucat mi-au trecut prin mana doua laptopuri, un Dell Inspiron 1520 si un Acer Aspire 7730G. Am fost si sunt foarte multumita de ambele. So...

Prima intrebare, destul de importanta, desktop sau laptop? Avand in vedere ca bugetul este in jur de 4000 RON iar viitorul sistem vreau sa-l folosesc pentru jocuri / multimedia / internet / aplicatii gen adobe photoshop, chiar si 3dsmax. Tin sa precizez ca am buget separat pentru dispozitivele de intrare/iesire, indiferent de alegere, tot o sa cumpar mouse, tastatura, monitor etc.

Astept raspunsurile voastre, merci mult!
marius ro
in 4000 lei iti faci un sistem desktop de rupi jocurile (intra si un monitor de 22 in banii astia), iar laptop mai slabut...cu destul
ramai la desktop, daca iti trebuie la ce ai zis tu

lia_m
Hehe, 4000 RON ar fi doar pentru tower, dupa cum am precizat monitorul are buget diferit. Avand in vedere ca ai sugerat desktop, se merita sa cumpar hdd cu 10.000 rpm / 16 mb buffer sau 7.200 rpm / 32 mb buffer este de ajuns?
marius ro
http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/167896/

game on
lia_m
Merci mult pentru configuratie, insa mai am o intrebare. In legatura cu placa video, la pretul acela nu ar merge mai bine o Nvidia? Acum cativa ani buni am avut un ATI si m-am fript rau...
fussyd3vil
Te-ai fript in ce sens?
lia_m
Performantele nu au fost pe asteptarile mele si pe langa asta partea de support (drivers) nu pare a fi la fel de buna in comparatie cu Nvidia. Sau poate ma insel?

Andrei-Andrei
http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlis...mpaign=wishlist
lia_m
Merci Andrei pentru configuratia atasata. biggrin.gif Revin insa cu o intrebare. Daca as cumpara laptop, si as conecta un monitor Samsung de 22", ar iesi ceva? rolleyes.gif
Raiden

ar iesi o mare ciorba, laptop de 4000ron e mult mai slab in performante decat un desktop in aceasi bani, e logic, tu compari mobilitatea cu performantele, e f simplu, daca vrei mobilitate si ai nevoie pentru servici sau facultate de mobilitate atunci trebuie sa-ti iei laptop, daca insa nu conteaza mobilitatea atunci nu mai sta pe ganduri si ia desktop
lia_m
Merci pentru raspunsul prompt biggrin.gif. Ciorba ciorba, insa placa video a laptopului ar trebui sa suporte rezolutia maxima a monitorului, nu? Nu te gandi ca joc ultimile generatii de jocuri... Da, mobilitatea este un factor important, in schimb sunt dispusa sa renunt la el. smile.gif
marius ro
daca ar fi sa iei laptop http://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/msi...o-p8400-226ghz/ sau http://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/msi...o-p8400-226ghz/

te poti juca bine pe ele, dar de ex. placa video e cam la un sfert de ce poate HD5850, procesorul e core2duo fata de quad core la desktop....memoriile mai lente, HDD mai mic...
eu unul prefer desktop
d4m4g3
CITAT (lia_m @ 19th October 2009, 15:29) *
Hehe, 4000 RON ar fi doar pentru tower, dupa cum am precizat monitorul are buget diferit. Avand in vedere ca ai sugerat desktop, se merita sa cumpar hdd cu 10.000 rpm / 16 mb buffer sau 7.200 rpm / 32 mb buffer este de ajuns?

Merita este corect, nicidecum "se merita".
Depinde de model. Iti recomand Samsung F3 500GB/1TB. Sunt rapide.

CITAT (lia_m @ 19th October 2009, 17:25) *
Performantele nu au fost pe asteptarile mele si pe langa asta partea de support (drivers) nu pare a fi la fel de buna in comparatie cu Nvidia. Sau poate ma insel?

La partea de drivere, tind sa cred ca asa este, insa performanta la HD5850 este foarte buna, merita! smile.gif

CITAT (lia_m @ 20th October 2009, 14:52) *
Merci pentru raspunsul prompt biggrin.gif. Ciorba ciorba, insa placa video a laptopului ar trebui sa suporte rezolutia maxima a monitorului, nu? Nu te gandi ca joc ultimile generatii de jocuri... Da, mobilitatea este un factor important, in schimb sunt dispusa sa renunt la el. smile.gif

Eu recomand desktop pentru ca vei avea SUPER performanta cu o unitate centrala de 4000lei, pe cand un laptop de 4000lei nu este chiar mare lucru, cel putin cand vine vorba de grafica/jocuri.

CITAT (marius ro @ 20th October 2009, 15:14) *
daca ar fi sa iei laptop http://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/msi...o-p8400-226ghz/ sau http://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/msi...o-p8400-226ghz/

te poti juca bine pe ele, dar de ex. placa video e cam la un sfert de ce poate HD5850, procesorul e core2duo fata de quad core la desktop....memoriile mai lente, HDD mai mic...
eu unul prefer desktop

Nu MSI. 9600 ala de la laptop nu e foarte tare deloc, si nu cred ca e un sfert din HD5850, ci clar mai putin de atat.
LE: Nu uita ca 9600M e mai slaba decat 9600GT, versiunea de laptop e mai slaba decat cea de desktop, si de obicei e asa...
lia_m
Scuza-ma Damage ca am gresit, dar pana la urma suntem oameni, nu roboti. thumbup.gif

Daca te rog frumos sa ma ajuti cu o configuratie? vreau sa compar mai multe, mai exact cu cele postate de Marius si Andrei. Bugetul dupa cum am zis este de 4000, poate ajunge si la 4500 maximum. Merci anticipat!

Chiril
uite 2 configuratii interesante
d4m4g3
CITAT (lia_m @ 20th October 2009, 15:35) *

Nu-i nimic, dar e bine sa stii, ca sa nu mai gresesti data viitoare. tongue.gif

Uite un sistem de la mine aici. O unitate foarte buna! Carcasa aerisita, procesor foarte puternic, 6GB DDR3 triple channel rapizi, placa video foarte buna, sursa de calitate, HDD incapator si rapid, ce sa mai, un sistem super! smile.gif

Uite de la mine si 2 laptopuri, drept exemplu, unul in buget: click care este super, mai putin la gaming. smile.gif
Mai iti arat inca unul ce depaseste destul de mult bugetul dar deja are placa video buna printre laptopuri. Click aici
Raiden
Uite un sistem de la mine aici. O unitate foarte buna! Carcasa aerisita, procesor foarte puternic, 6GB DDR3 triple channel rapizi, placa video foarte buna, sursa de calitate, HDD incapator si rapid, ce sa mai, un sistem super! smile.gif

coolspeak.gif f buna configuratia, asa ceva mi-as lua si eu la ora actuala
marius ro
ok... merita diferenta de 480 lei de la i5 + 4GB RAM+HD5850 la I7+6GB RAM+GTX275???

CLAR NU

pe langa ca e mai scumpa, nu e nici mai performanta
5850 > gtx275
4GB fac ce fac si 6GB (sunt teste destule)
iar i5 nu e mai prejos decat i7 (nu cred ca face SLI/CF)
Chiril
pai si un 965 la 700 zic ca e bine cu 4 giga
QED
Uite si o varianta pe AMD doar ca sa incurc treburile. smile.gif

http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/168230/

De fapt daca nu esti mare gamerita poti foarte bine sa-ti iei un sistem pe la vreo 25-30 de milioane (si jocurile or sa mearga foarte bine si pe ala) in schimb un monitor destept, de exemplu Dell U2410. Daca dai 40-45 de milioane pe unitatea centrala pai ar fi bine sa aiba si placa de sunet dedicata, TV tuner, doua harduri (unul pentru SO unul pentru storage) si un cooler bun la procesor.
Chiril
eu nu inteleg, uite un magazin de unde am procurat eu mai multe chestii, acest procesor 955 este in stoc si costa 640 ron, iar la pcgarage costa 920 ron. cum de e posibil sa fie o diferenta atat de mare? si 965 costa 710 mai recent de aia si ziceam de x4-965 care este un pic mai slab decat i7 920 dar cu 350 de lei mai ieftin
marius ro
CITAT (Chiril @ 20th October 2009, 17:21) *
eu nu inteleg, uite un magazin de unde am procurat eu mai multe chestii, acest procesor 955 este in stoc si costa 640 ron, iar la pcgarage costa 920 ron. cum de e posibil sa fie o diferenta atat de mare? si 965 costa 710 mai recent de aia si ziceam de x4-965 care este un pic mai slab decat i7 920 dar cu 350 de lei mai ieftin

care magazin?
Chiril
e vorba despre sigmanet, si cred ca sunt adevarate preturile, eu cand am luat procu meu, am dat 900lei pe el, un x4 965, si pana si astazi la emag costa 999 lei acest procesor.
m3th0dman
Ce mi-aș lua:
Porcesor -i7 920 (deoarece are 1366 iar i9 - 6 nuclee - va folosi acest socket) dacă vrei upgrade.
MB:Ceva să suporte socketul 1366 de la Gigabyte
VC - HD 4890 (sau 2x4870 CrossFire) - 5800 prea scump deocamdată
HDD - 1 TB (7200 RPM) + unul la 10000 sau 15000 RPM (de cel puțin 70 GB pentru OS). Îi dezastru un singur hard de 1 TB (și să aibă buffer de 64 MB). Sistemul merge ca și un Ferrari cu roți de Dacia.
RAM - 4 GB DDR 3 Dua Channel (ca să mai rămână 2 sloturi de încă un dual channel). 2xdual channel (adică 4 plăci a câte 2 GB) merge mai bine decât 1xtriple channel + una singură (6+2 GB).
Sursă - cel puțin 650 W - mai mult dacă vrei CrossFire/SLI în viitor; Neaparat de firmă.
Carcasă - să aibă ventilatoare mari (mai silențioase).
yeeeeman
Daca vrea gaming, clar alegerea potrivita este HD5850, deoarece este mai buna chiar si decat GTX285(13 mil), consuma mai putin decat toate si in plus ai garantia viitorului cu DX11, iar pentru 3 milioane peste HD4890 eu zic ca e chilipir.As alege I7 doar daca vreau sa fac randari/decodari/encodari, altminteri as merge ori pe un I5, sau un Phenom II X4 940 la care bag overclock pana in 3.6 ghz ca sa scap de o grija.In felul asta raman bani si de un monitor mai bun, eventual un sistem audio performant, sau ce vrei tu.
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.