UPS-ul nu mi-a protejat calculatorul.

sorin1125

Va salut pe toti !
Am UPS 'Infosec - 500 xp' (de vre-o 3 ani), si totusi mi s-a prajit sursa. Care sa fie problema?
Mentionez ca nu am folosit softul, l-am pus la prize si gata.
Nu e cine stie ce scula, poate nu stie sa faca prea multe? Adica nu protejaza la varfurile de tensiune?
Sa cumpar altul mai de firma?
Sa iau un prelungitor cu protectie?
Nu de alta dar am pus o sursa buna si tare n-as vrea s-o prajesc.
Pe scurt ... cum pot proteja calculatorul de fluctuatiile de tensiune?
Va multumesc anticipat smile.gif
jonnie94
CITAT (sorin1125 @ 18th October 2009, 17:01) *
Va salut pe toti !
Am UPS 'Infosec - 500 xp' (de vre-o 3 ani), si totusi mi s-a prajit sursa. Care sa fie problema?
Nu e cine stie ce scula, poate nu stie sa faca prea multe? Adica nu protejaza la varfurile de tensiune?

Eu de 2 ani de zile folosesc o sursa buna (Antec 500w) + un prelungitor cu nu-stiu-ce protectie (cam 80RON am dat pe el), si nu am intampinat nici un fel de problema, desi au fost fluctuatii care mi-au ars pana si centrala termica...

shiva
Nu toate UPS-urile au AVR (voltage regulator). Vezi daca modelul tau a fost prevazut cu asa ceva.
IdI1
Din ce stiu eu si cele mai putin dotate Infosecuri au voltage regulator ( verifica modelul tau pe http://www.infosec-ups.com ). E posibil, condensatorii din sursa sa fi fost de proasta calitate si sa fi cedat pana la urma in mod natural. 
pcmanbv
CITAT (sorin1125 @ 18th October 2009, 17:01) *
Va salut pe toti !

Sursa ca sursa, numai sa nu prajesti si altele in calc.

Iti recomand UPS-urile de la APC, daca utilizezi corect si totusi iti arde ceva iti platesc dauna. APC a luat de 3 ori mai multe premii decat toti ceilalti fabricanti la un loc. Una buna si cu backup decent e pe la 450-500 RONI, bateria te tine 3 ani, dupa care bagi numai baterie.

Exemplu:
APC Back-UPS CS 500VA, 230V 467 RONI -> la 200 W 15 min backup (asta are RBC17 parca)

sau APC Back-UPS ES 700VA 230V care are si protector RJ-45 Modem/Fax/DSL/10-100 Base-T protection 420 RONI

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.