Versus cateva modele, trebuie cumparat in octombrie

claudia2008

Va rog daca ma puteti ajuta sa ma decid intre urmatoarele modele Intel Core2Duo:
Pun mai mult accent pe procesor, memorie, tastatura numerica. Mai putin accent pe HDD.
Mai pun mare pret pe gasirea driverelor pentru XP. Va rog spuneti-mi daca a instalat cineva XP pe vreunul din modelele enumerate.
Dintre brand-urile enumerate mai jos parca m-ar atrage mai mult Toshiba, pentru garantia "NO MATTER WHAT".

1) -- Laptop Toshiba Satellite L300-223 cu procesor Intel® Core™2 Duo T6400 2.0GHz, 4GB, 320GB, Windows Vista® Home Premium
Dezavantaje: 65nm, lipsa placii video dedicate, lipsa tastaturii numerice
PRET: 2480

2) -- Laptop Toshiba Satellite L500-12Q CoreTM2 Duo T6500 2.10GHz, 4GB, 320GB
Dezavantaje: lipsa placii video dedicate, lipsa suportului tehnic Toshiba pentru drivere XP
PRET: 2670

3) -- Laptop Toshiba Satellite L500-13T CoreTM2 Duo T6500 2.10GHz, 4GB, 320GB
Dezavantaje: lipsa suportului tehnic Toshiba pentru drivere XP
Avantaje: placa video cu scor 16170 in 3DMark01 (peste media celor studiate de mine)
PRET: 2990

4) -- Laptop HP 4510s CoreTM2 Duo T5870 2.0GHz, 3GB, 320GB, FreeDOS
Dezavantaje: 65nm, numai 3GB RAM
PRET: 2600

5) -- Laptop HP ProBook 4510s Intel® Core™2 Duo T5870 2.0GHz, 4GB, 500GB, ATI Radeon HD 4330 512MB
Dezavantaje: 65nm, pretul putin cam mare raportat la Toshiba
PRET: 2800

6) -- Laptop Asus K50IN-SX024L cu procesor Intel® Core™2 Duo T6500 2.1GHz, 4GB, 250GB
Dezavantaje: pretul putin cam mare raportat la Toshiba
PRET: 2730

7) -- Laptop Asus N50VC-FP097 cu procesor Intel® Core™2 Duo Montevina T5850 2.13GHz, 3GB, 320GB
Dezavantaje: 65nm, numai 667 FSB, numai 3GB RAM, pretul putin cam mare raportat la Toshiba
Avantaje: placa video cu scor 13794 in 3DMark01 (peste media celor studiate de mine)
PRET: 2790

8) -- Laptop MSI CX600X-041EU Intel® CoreTM2 Duo T6500 2.1GHz, 4GB, 500GB, ATI Radeon HD 4330,512MB
Dezavantaje: brand-ul ceva mai slab (din auzite)
PRET: 2299

9) -- Laptop Acer Aspire 5738G-663G32Mn CoreTM2 Duo T6600 2.2GHz, 3GB, 320GB, ATI HD4570 512MB, Linux
Dezavantaje: numai 3GB RAM, brand-ul ceva mai slab (din auzite)
Avantaje: procesorul 2,2 GHz si placa video cu scor 16170 in 3DMark01 (peste media celor studiate de mine)
PRET: 2399
SirLaurentiu
Acel Toshiba il am si eu, si cand am incercat sa-i pun xp mi-a dat blue screen.
E posibil sa mearga numai cu vista si 7 ?

julia_kitty
Din lista ta recomand acest Toshiba L500

Nu te mai baza pe XP, bazează-te pe Windows 7.
claudia2008
Acum am observat ca pozitia nr.3 nu mai apare pe stoc, dar mai apare aici? sau aici, chiar mai ieftin si cu Windows pe el.

Referitor la Windows 7 incepe sa mi se para si mie o ideie buna, am cateva lucruri neclare aici.
msjohntm
Pentru XP iti ajung 3GB Ram ca si asa nu vede mai multi.
Diferenta e insesizabila intre 45 si 65 nm. Chiar si un Core Duo la 2 GHz e suficient pentru un laptop. Toate denumirile astea sunt doar marketing. Iti recomand unul cu garantie cat mai mare.
http://www.cel.ro/laptop-notebook/notebook...b-4gb-hd4330-l/

Sau cu tastatura numerica: http://www.cel.ro/laptop-notebook/notebook...b-3gb-hd4330-l/
http://www.cel.ro/laptop-notebook/notebook...b-3gb-hd4570-l/
claudia2008
Ai dreptate dar e posibil sa pun si altceva in afara de XP. Din cate stiu 45 fata de 65 se incinge mai putin, iar incingerea poate infrana procesorul la un moment dat.
Garantia mai deosebita e la Toshiba, nu? Dell-urile pana in 3000 lei le-am exclus din cauza tastaturii, iar acel HP dat de tine mi-a placut si mie, cred ca e pozitia nr.4 enumerata de mine, iar Acer-ul propus de tine este pozitia nr.9 la mine. Sunt mai ieftine vad la Cel, dar eu vreau si un abonament Orange asa ca din pretul de Emag mai scad 150 lei. Multumesc pentru sfaturi, iar coincidentele celor doua modele ma bucura.
SirLaurentiu
Claudia, de primul model de Toshiba era vorba smile.gif Ma scuzi, dar am uitat sa mentionez smile.gif

claudia2008
CITAT (SirLaurentiu @ 16th October 2009, 23:33) *
Claudia, de primul model de Toshiba era vorba smile.gif Ma scuzi, dar am uitat sa mentionez smile.gif

Ok. De asta ti-am dat pm. Acel model din seria L300 are suport de drivere XP pe site-ul Toshiba, deci nu ma asteptam sa creeze probleme.
Silciu
CITAT (claudia2008 @ 16th October 2009, 23:22) *
Dell-urile pana in 3000 lei le-am exclus din cauza tastaturii

De ce ai exclus DELLurile ? Care este problema cu tastatura lor.

Intreb pentru ca vreu sa-mi cumpar si eu un laptop si pana acuma am asa:

Choise 1: http://www.emag.ro/notebook_laptop/noteboo...k-001-271660024

Choise 2: http://www.emag.ro/notebook_laptop/laptop-...PSLB8E-07800SR3

Choise 3: http://www.emag.ro/notebook_laptop/noteboo...--pLX.PEY0C.002

Acerul este clar la capitolul Video peste toate, dar nu-mi prezinta prea multa incredere.
claudia2008

CITAT (julia_kitty @ 16th October 2009, 22:45) *
Din lista ta recomand acest Toshiba L500

Nu te mai baza pe XP, bazează-te pe Windows 7.

Multumesc pentru recomandarea ta si m-ar interesa de ce ai ales acest model si nu pe cel ceva mai scump? Pentru ca acela nu mai era pe stoc pe link-ul dat de mine? Sau din alte motive? Am tot studiat si parca as opta mai mult pentru acela (pozitia 3 la mine in lista), pentru ca are si placa video destul de buna, in schimb acest model recomandat de tine (pozitia 2) nu are placa video. Ce sa fac?

CITAT (Silciu @ 18th October 2009, 18:51) *
De ce ai exclus DELLurile ? Care este problema cu tastatura lor.

Intreb pentru ca vreu sa-mi cumpar si eu un laptop si pana acuma am asa:

Choise 1: http://www.emag.ro/notebook_laptop/noteboo...k-001-271660024

Choise 2: http://www.emag.ro/notebook_laptop/laptop-...PSLB8E-07800SR3

Choise 3: http://www.emag.ro/notebook_laptop/noteboo...--pLX.PEY0C.002

Acerul este clar la capitolul Video peste toate, dar nu-mi prezinta prea multa incredere.

Am exclus DELL-urile pentru ca o conditie esentiala pentru mine este sa aiba tastatura numerica, iar DELL-urile pana in 3000 lei nu au.
Alegerile tale 2 si 3 mi s-au parut si mie interesante si se regasesc si intre cele 9 alegeri ale mele.
Cel mai ieftin Acer care este peste toate la Video costa 3000 lei si nu mai e acum in oferta Emag.
Silciu
Sa inteleg ca daca DELLul ar fi avut numerica ( cu conditia ca pretul sa fie pana in 3000ron ) ar fi fost printre primele tale alegri smile.gif ?
julia_kitty
Pentru că ăla mi se păruse cel mai potrivit pentru tine. dar având în vedere că vrei o placă video bună și tastatură numerică uite aici alt exemplu:

Toshiba L500

Depășește puțin bugetul, dar pretențiile tale costă. Sorry.
claudia2008
CITAT (Silciu @ 19th October 2009, 10:04) *
Sa inteleg ca daca DELLul ar fi avut numerica ( cu conditia ca pretul sa fie pana in 3000ron ) ar fi fost printre primele tale alegri smile.gif ?

Nu. Tot Toshiba cred ca as fi preferat, este si garantia aceea No Matter What, plus ca am citit in multe locuri pe aici ca Toshiba ar fi mai bune. Unul din aceste locuri pe care il gasesc acum: posturile 188 si 189 de aici.
Daca as fi fost in locul tau sa nu ma intereseze chiar deloc placa video si tastatura numerica, nu mai stateam pe ganduri, din cele trei optiuni ale tale cumparam acel Toshiba (pozitia 2 de la tine).

CITAT (julia_kitty @ 19th October 2009, 10:54) *
Pentru că ăla mi se păruse cel mai potrivit pentru tine. dar având în vedere că vrei o placă video bună și tastatură numerică uite aici alt exemplu:

Toshiba L500

Depășește puțin bugetul, dar pretențiile tale costă. Sorry.

Da. Interesant laptop si pret. La doar vreo 200-300 lei in plus fata de Toshiba L500-13T are o placa video cu scoruri aproape duble in 3DMark.
Plus ca acelasi laptop se poate gasi si spre 3000 lei fix la alte magazine online.
Totusi, nu stiu daca sa ma arunc pana acolo, sau sa iau Toshiba L500-13T la vreo 2800 lei, cu video care dupa cum spunea cineva aici, ATI HD4570 ruleaza "majoritatea jocurilor decent", iar eu totusi... nu stiu daca sunt asa inebunita dupa jocuri.
Silciu
CITAT (claudia2008 @ 19th October 2009, 19:21) *
Nu. Tot Toshiba cred ca as fi preferat, este si garantia aceea No Matter What, plus ca am citit in multe locuri pe aici ca Toshiba ar fi mai bune. Unul din aceste locuri pe care il gasesc acum: posturile 188 si 189 de aici.
Daca as fi fost in locul tau sa nu ma intereseze chiar deloc placa video si tastatura numerica, nu mai stateam pe ganduri, din cele trei optiuni ale tale cumparam acel Toshiba (pozitia 2 de la tine).

Asa am si facut. Azi am dat comanda pentru Toshiba si surpriza surpriza ... Nu exista nici macar la importator. Ok fiind presat de timp am zis hai mergem pe DELL alta surpriza nu e nici asta in stock ( decat pe rosu ).

Amandoi vrem sa-l achizitionam pana la sfarsitul lunii laugh.gif ... si cred ca stim de ce tongue.gif
GABIDANA
Amandoi vrem sa-l achizitionam pana la sfarsitul lunii laugh.gif ... si cred ca stim de ce tongue.gif
[/quote]

Poti sa ne spui si noua de ce TREBUIE sa cumperi pana la sfarsitul lunii ?
Se vor scumpi din nu stiu ce motive nestiute de mine ?
iuli84
Posibil dupa alegeri sa creasca cursul la valute.
Toshiba l500 este pe stoc la mai multe firme, varianta cu CPU T4200, si placa video HD4570, tast.numerica, etc. So spor la cumparat, astept pareri dupa smile.gif
Silciu
CITAT (GABIDANA @ 20th October 2009, 10:46) *

Poti sa ne spui si noua de ce TREBUIE sa cumperi pana la sfarsitul lunii ?
Se vor scumpi din nu stiu ce motive nestiute de mine ?

Eu unu vreu sa-l iau pana pe 30 deoarece as vrea sa fac o rata pe 6 luni ( avand nevoie de laptop si neavand toti banii ). Dobanda este de 4.9% fata de 22.9 sau 24.9 cum o sa fie dupa 31 octombrie ...
claudia2008
CITAT (Silciu @ 22nd October 2009, 07:49) *
Eu unu vreu sa-l iau pana pe 30 deoarece as vrea sa fac o rata pe 6 luni ( avand nevoie de laptop si neavand toti banii ). Dobanda este de 4.9% fata de 22.9 sau 24.9 cum o sa fie dupa 31 octombrie ...

La mine motivul e altul. Vreau sa imi fac un abonament de internet mobil Orange, iar luna asta sunt conditii mai avantajoase la promotie: cantitatea de download mai mare, la acelasi pret de abonament.
Ti-ai cumparat?
Azi sau maine cumpar si eu, imi pare rau ca nu a postat aici decat o persoana care sa aiba unul din aceste modele mentionate de mine (si care eventual sa aiba si XP-ul instalat).
Silciu
CITAT (claudia2008 @ 22nd October 2009, 16:35) *
La mine motivul e altul. Vreau sa imi fac un abonament de internet mobil Orange, iar luna asta sunt conditii mai avantajoase la promotie: cantitatea de download mai mare, la acelasi pret de abonament.
Ti-ai cumparat?
Azi sau maine cumpar si eu, imi pare rau ca nu a postat aici decat o persoana care sa aiba unul din aceste modele mentionate de mine (si care eventual sa aiba si XP-ul instalat).

Inca nu ... undeva pe marti / miercuri o sa-l ridic. Oricum nu o sa pun XP-ul pe el. Windows7 ... si iti recomand si tie sa faci acelasi lucru. Noul Windows este mult mai dinamic ( ba chiar ai ramane surprins placuta sa vezi ca merge de la bluetooth la wireless la audio si video imediat dupa instalare, fara nici un driver ).
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.