spare-me
25th June 2005, 00:33
faptul ca destinul poate fi sau nu influentat este total irelevant in cele ce urmeaza !
prin urmare :
in baza teoriei creationiste...
dumnezeu a creat totul, dumnezeu stie totul, dumnezeu este totul
orice facem, orice gandim, orice suntem, dumnezeu stie
daca dumnezeu stie totul...inseamna ca dumnezeu ne cunoaste totusi un destin, o predestinare, pentru ca omul, potrivit acestei teorii este influentat pe de o parte de ingeri (prin cuvantul bun si duhul sfant, glasul lui dumnezeu) si pe de o parte de diavol (prin ispita)...dar totodata, dumnezeu stie ce vom alege...si urmand acest sir de evenimente, dumnezeu stie unde vom ajunge
mai simplu, dumnezeu este atotputernic, atotstiutor, el este alfa si omega inceputul si sfarsitul, calea, adevarul si viata, el..este !..deci oricum stie, prin urmare, exista destin si predestinare
cu toate astea, insasi biserica crestina (ortodoxa, catolica si protestanta), ca institutie si doctrina, reneaga visurile, premonitiile, magia, si...destinul, precum si alte doctrine religioase non-crestine
aceasta este un prim paradox !!!
al doilea este faptul ca in biblie, se afirma : "Dumnezeu va judeca pe fiecare dupa credinta sa"....desi religia crestina este unica acceptata ca si religie..corecta (daca exista asa ceva)...acesta ar fi al doilea paradox
in baza teoriei evolutioniste...
omul a evoluat stiintific, de la procariote anucleate si protozoare unicelulare primare, la ceea ce este astazi.
deci, daca evolutia anterioara este cunoscuta si demonstrata stiintific, si evolutia ulterioara, nu atat individual, cat a omului, ca specie, poate fi prevazuta, cel putin d.p.d.v organic...adica, o forma a destinului (lasand la o parte influentele de natura non-organica, gen politica, societate, tehonologie, etc...)
deci si asa putem vorbi de existenta unui destin
prin insasi esenta intrinseca a cuvantului...evolutionism
paradoxul este...ca aceasta teorie, nu poate defini/explica/demonstra, un destin individual
iar ultimul paradox, ar fi ca ultimele cuvinte ale lui Charles Darwin, au fost : "Am gresit...o..cat am gresit !"
ce parere aveti ?
...daca aveti...
Mosotti
25th June 2005, 16:56
pe forum toate inalte, tzitzoase si cu cracii lungi. in realitate sint doar mici, grase, au cosuri si se intreaba daca se masturbeaza prea mult
Mosotti
25th June 2005, 17:09
veverito, cu tine n-am treaba, mi-ai putea fi mama...
acuma despre indivizii de 29 de ani care umbla prin discoteci: sint niste idioti
mufa
25th June 2005, 17:26
Nu-i spune, veverițo!
Trăiască Romania!