laura_b
15th October 2009, 21:37
salut,
Acum 3 luni mi-am cumparat o VW Jetta noua (pret 15.000 euro).
Zilele trecute am stat la o intersectie, a venit din spate un oligofren cu viteza, nu a mai putut frana si s-a bagat in mine.
Eu nu am fost atenta si am scapat masina in cel din fatza.
M-am ales cu lovitura si in fatza si in spate.
De aici au inceput alte probleme. Asiguratorul vinovatului este Astra.
M-am dus la reprezentata la VW si inspectorul de daune (de la Astra) nu a vrut sa imi schimbe anumite piese:
-radiatorul are 2 lovituri de 2 cm in lungime si de 1,2 mm in adancime - NU a vrut sa il accepte la schimb - pe motiv ca merge si asa.
-spoiler spate, desi era lovit rau, l-a dat la revopsit.
Intrebarea mea este: ce se schimba si ce se repara la o masina noua ?
ms,
Laura
cosmin_miu
16th October 2009, 00:26
service-ul decide daca se schimba sau nu. Masina trebuie adusa in parametri initiali.
Ai foarte mare grija la radiator , sa nu inceapa sa picure peste o perioada de timp. Vorbeste cu service-ul sa inspecteze radiatorul ....atrage-le atentia ca daca vei avea probleme ii vei trage la raspundere pe ei (nu pe asigurator) ....asa poate vor interveni la asigurator sa fie schimbat daca exista posibilitate de probleme.
Legat si de bara tot service-ul va decide daca trebuie schimbat sau nu.... atrage-le atentia ca daca se cunoaste ceva (vizual) ii vei pune sa o faca din nou (costuri duble)
Du-o la service Vw bun care are decontare directa cu Astra...... ! Fii foarte atenta la ce scheme mai fac si nu accepta un service oarecare.....(o treaba de mantuiala = o devalorizare mai mare)
Poze nu ai ?
L.E. dat fiind faptul ca masina e aproape noua zii domnului inspector sa ia el radiatorul ala sa si-l puna bibelou in sufragerie ,ca tu vrei altul nou sau fara daune vizibile ...ii explici si de ce : in caz de vinzi masina un potential cumparator s-ar putea sa-ti atraga atentia....sau probabil sa creada ca masina a fost busita mai GRAV.(de unde rezulta un pret mai scazut la revanzare).
ciomo
16th October 2009, 07:36
Cel mai bine vorbesti cu cei din service sa-ti dea note tehnice la cele 2 repere ca nu pot fi reparate, iar cei de la asigurari vor vi obligati sa le inlocuiasca.
car-man
16th October 2009, 08:15
nu accepta reparatia! daca la o viitoare dauna la aceleasi piese se va constata de service ca trebuie inlocuite, asiguratorul nu va accepta pentru ca... au mai fost reparate!
am patit-o eu la partea de tinichigerie: "nu vezi domne ca are chit si a mai fost vopsita?"-ASIBAN
laura_b
16th October 2009, 08:39
CITAT (car-man @ 16th October 2009, 09:15)

nu accepta reparatia! daca la o viitoare dauna la aceleasi piese se va constata de service ca trebuie inlocuite, asiguratorul nu va accepta pentru ca... au mai fost reparate!
am patit-o eu la partea de tinichigerie: "nu vezi domne ca are chit si a mai fost vopsita?"-ASIBAN
dar care este legislatia ?
pot fortza asiguratorul sa imi dea piese noi si daca se pot repara cele existente ?
laura
CITAT (cosmin_miu @ 16th October 2009, 01:26)

service-ul decide daca se schimba sau nu. Masina trebuie adusa in parametri initiali.
Ai foarte mare grija la radiator , sa nu inceapa sa picure peste o perioada de timp. Vorbeste cu service-ul sa inspecteze radiatorul ....atrage-le atentia ca daca vei avea probleme ii vei trage la raspundere pe ei (nu pe asigurator) ....asa poate vor interveni la asigurator sa fie schimbat daca exista posibilitate de probleme.
Legat si de bara tot service-ul va decide daca trebuie schimbat sau nu.... atrage-le atentia ca daca se cunoaste ceva (vizual) ii vei pune sa o faca din nou (costuri duble)
Du-o la service Vw bun care are decontare directa cu Astra...... ! Fii foarte atenta la ce scheme mai fac si nu accepta un service oarecare.....(o treaba de mantuiala = o devalorizare mai mare)
Poze nu ai ?
L.E. dat fiind faptul ca masina e aproape noua zii domnului inspector sa ia el radiatorul ala sa si-l puna bibelou in sufragerie ,ca tu vrei altul nou sau fara daune vizibile ...ii explici si de ce : in caz de vinzi masina un potential cumparator s-ar putea sa-ti atraga atentia....sau probabil sa creada ca masina a fost busita mai GRAV.(de unde rezulta un pret mai scazut la revanzare).
service-ul a cerut schimbare de radiator ... asiguratorul nu a dat.
asiguratorul trebuie sa dea tot ce zice service-ul ?
dog_tractoras
16th October 2009, 09:03
inseamna ca ai dat de un asigurator nu prea bun...am patit`o si eu cu un peugeot 206 iar cel care m`a lovit are asigurare la bt asigurari.mult prea de treaba pana acum treaba.se schimba absolut toate piesele,se baga numai piese noi,cel de la asigurare spunea ca usa din stanga trebuie vopsita doar unde a sarit vopseaua de la aripa iar cei de la service au spus ca o vopsesc pe toata....incearca cu putin scandal la asigurator.la astia pana nu le dai in cap nu rezolvi nimic.niciodata nu vor sa piarda.eu zic ca putin scandal ti`ar rezolva problema.....cei de la asigurare te`au lasat sa duci masina la vw sa o repari?
test_driver
16th October 2009, 09:06
Bine-nteles ca poti forta asiguratorul, ii povestesti despre CSA, apoi daca nu merge ameninti cu CSA, si acum ar trebuii sa se termine, daca nu depui plangere la CSA si gata, eventual le explici ca-i dai in judecata, si pe langa dauna vor avea de platit si cheltuieli de judecata pentru ca de pierdut vor pierde sigur, si ei stiu asta.
laura_b
16th October 2009, 09:16
CITAT (dog_tractoras @ 16th October 2009, 10:03)

inseamna ca ai dat de un asigurator nu prea bun...am patit`o si eu cu un peugeot 206 iar cel care m`a lovit are asigurare la bt asigurari.mult prea de treaba pana acum treaba.se schimba absolut toate piesele,se baga numai piese noi,cel de la asigurare spunea ca usa din stanga trebuie vopsita doar unde a sarit vopseaua de la aripa iar cei de la service au spus ca o vopsesc pe toata....incearca cu putin scandal la asigurator.la astia pana nu le dai in cap nu rezolvi nimic.niciodata nu vor sa piarda.eu zic ca putin scandal ti`ar rezolva problema.....cei de la asigurare te`au lasat sa duci masina la vw sa o repari?
le-am spus ca o duc direct la reprezentata VW ... nu au comentat nimic ... dar au venit la reconstatare in lipsa mea (pentru ca la prima constatare nu s-au vazut multe) si acolo nu au acceptat schimbarea de radiator ... chiar daca era propusa de service.
ciomo
16th October 2009, 09:19
O data ce reprezentanta a dat nota tehnica ca la respectiva masina trebuie inlocuit radiatorul, firma de asigurari trebuie sa accepte ce a zis reprezentata si sa-ti inlocuiasca radiatorul .Daca nu vor aminteste-le ca exista CSA
dog_tractoras
16th October 2009, 12:00
pagubele sunt mari???eu cand am zis ca vreau sa duc masina la peugeot asiguratorul a facut spume parca il injurasem de mama.paguba este destul de mare si m`am gandit ca nu o sa imi dea asigurarea atatia bani incat sa o fac la peugeot si am dus`o la un service bun{zic eu)
laura_b
16th October 2009, 12:06
CITAT (dog_tractoras @ 16th October 2009, 13:00)

pagubele sunt mari???eu cand am zis ca vreau sa duc masina la peugeot asiguratorul a facut spume parca il injurasem de mama.paguba este destul de mare si m`am gandit ca nu o sa imi dea asigurarea atatia bani incat sa o fac la peugeot si am dus`o la un service bun{zic eu)
capota indoita - aia a fost inlocuita cu una noua.
faruri fatza inlocuite
tot ce a fost in fatza a fost inlocuit, mai putin radiatorul.
in spate masina a fost tare elastica, nu s-a spart nimic ...dar se vedeau adancituri in spoiler.
daca nu o scapam in cel din fatza, as fi fost bine, merci.
laura
cfs
16th October 2009, 12:12
laura_b
16th October 2009, 12:16
CITAT (cfs @ 16th October 2009, 13:12)

scuze,
bara din spate.
laura
cosmin_miu
16th October 2009, 12:42
CITAT (laura_b @ 16th October 2009, 09:39)

dar care este legislatia ?
pot fortza asiguratorul sa imi dea piese noi si daca se pot repara cele existente ?
service-ul a cerut schimbare de radiator ... asiguratorul nu a dat.
asiguratorul trebuie sa dea tot ce zice service-ul ?
http://www.csa-isc.ro/index.php?option=com...6&Itemid=92 aici este norma CSA
du-te peste jeg si zii ca o sa le faci reclamatie la CSA + judecata daca nu accepta ala mai repede. Este anormal ca o masina de 3 LUNI sa aiba urme de lovituri pe radiator si sa ramana asa. Totodata , vorbeste cu cei de la service sa mai faca presiuni asupra asiguratorului...oricum service-ul nu va accepta sa nu schimbe radiatorul nu-si asuma riscul ca sa pierzi apa din el si sa calezi motorul .
Eventual ca o amenintare : zii sa semneze o hartie facuta la notar prin care el sau astra isi asuma responsabilatea efectuarii reparatiilor necesare motorului daca radiatorul cedeaza .....sa vezi vrea ???!?!
Astra astia au devenit Carpatica2
......
pstefan
16th October 2009, 17:57
CITAT (laura_b @ 15th October 2009, 22:37)

salut,
Acum 3 luni mi-am cumparat o VW Jetta noua (pret 15.000 euro).
....
M-am ales cu lovitura si in fatza si in spate.
De aici au inceput alte probleme. Asiguratorul vinovatului este Astra.
....
Dar CASCO nu ai la masina ta noua?
aalinn
16th October 2009, 20:12
eu recomand reparatia pe casco cu regres pe rca.
daca nu ai ghinion.
daca ai casco ia un ciocan si ai grija sa se dea inlocuire si nu reparatie
laura_b
16th October 2009, 20:23
CITAT (aalinn @ 16th October 2009, 21:12)

eu recomand reparatia pe casco cu regres pe rca.
daca nu ai ghinion.
daca ai casco ia un ciocan si ai grija sa se dea inlocuire si nu reparatie
am casco ... dar am zis sa nu stric casco devreme ce am rca-ul vinovatului.
si abia acum cand am citit pe forumuri am aflat de regres ...
deja e prea tarziu,
laura
Evergreen
16th October 2009, 21:35
mergi la superiorul inspectorului, bineinteles cu reclamatia csa intr-o mina...
bara aia nu are nimic stricat la interior? asa se mai poate repara plasticul... dar ceri garantie la reparatie sa nu iti cada dupa ceva timp vopseaua de pe ea
laura_b
19th October 2009, 09:40
CITAT (Evergreen @ 16th October 2009, 22:35)

mergi la superiorul inspectorului, bineinteles cu reclamatia csa intr-o mina...
bara aia nu are nimic stricat la interior? asa se mai poate repara plasticul... dar ceri garantie la reparatie sa nu iti cada dupa ceva timp vopseaua de pe ea
sa va spun ce s-a mai intamplat intre timp:
am vorbit Miercurea trecuta cu inspectorul de la Astra ... si m-am inteles cu el ca vine Luni (astazi) in service, sa facem constatarea din nou ...
il sun de dimineatza si imi spune ca nu vine ... "el nu isi da intalnire cu nimeni".
banuiesc ca singura sansa e sa merg la OPC sau CSA ...
laura
Evergreen
19th October 2009, 09:53
QUOTE (laura_b @ 19th October 2009, 10:40)

il sun de dimineatza si imi spune ca nu vine ... "el nu isi da intalnire cu nimeni".
banuiesc ca singura sansa e sa merg la OPC sau CSA ...
laura
facind haz de necaz, imbraca-te la tol festiv, fa-ti o poza si arata-i papagalului ce a pierdut 
dennis12225
19th October 2009, 12:18
Ce nesimtire pe ala de la Astra, du-te la CSA si te duci si la superiorul bovinei sa-l linisteasca sa nu dea si alti oameni peste imbecil.
Din moment ce service-ul zice schimbare radiator, gusterul ala de la Astra (nu cred ca a facut Facultatea de Transporturi sectia automobile rutiere) nu cred ca e avizat sa zica ce si nu. Tabla, plastice, treaca de la noi, dar dar motorul si alte angrenaje ce te faci cu ele si alea sunt cele mai importante nu poti risca sa-ti sara piulite in mers sau sa-ti curga masina ca tasnitoarea.
closchkutza
19th October 2009, 15:50
Vorbeste mai la service sa-i dea o gaura cu o surubelnita, ceva, intr-un loc in care este indoit(sau cu o sula, chestia aia ascutita de se foloseste la pielarie) si apoi chemati maimutoiul sa vada cum curge din el si gata.
connectorxp
21st October 2009, 12:41
La mine la accidentul dintre Citroen si Matiz (eu Asiban, vita Astra), mi-a fost schimbat cam totul, mai ales partile vitale, in cazul meu, articulatii si pneul plus tablaria si elemente de ornament. Daca ii pisezi la cap si service-ul cere, ei trebuie sa se conformeze, altfel le lasi masina "cadou" .
laura_b
21st October 2009, 14:14
CITAT (connectorxp @ 21st October 2009, 13:41)

La mine la accidentul dintre Citroen si Matiz (eu Asiban, vita Astra), mi-a fost schimbat cam totul, mai ales partile vitale, in cazul meu, articulatii si pneul plus tablaria si elemente de ornament. Daca ii pisezi la cap si service-ul cere, ei trebuie sa se conformeze, altfel le lasi masina "cadou" .
n-am obtinut schimbare de radiator ... l-am amenintat in toate felurile, dar nu a cedat...
nu m-am mai complicat cu OPC, CSA ... deja masina e de 3 saptamani in service.
m-am uitat inca 1 data la radiator, loviturile nu sunt de 2 cm ci de 1 cm ... poate am exagerat si eu ...
mi-au dat factura ... costuri de 120 milioane ... o duc maine la asigurari
laura
test_driver
22nd October 2009, 07:38
Nu trebuia sa cedezi... De aia insista si ei ca stim ca pana la urma cedam, si ei isi bat in continuare joc de noi. E adevarat ca unii exagereaza, dar aici era totul perfect normal, pacat, acum isi vor continua actiunile de prostire a populatiei la fel de nestingheriti. O reclamatie scrisa la CSA era macar benefica pentru urmatorii clienti.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.