Problema Macromedia Dreamweaver MX

vdingo11

Saluatre.
Am un pc cu vista si dreamweaver mx pe el.
Am instalat apache si php pe acest calc si doresc sa pot sa lucrez in dreamweaver din retea pe acest calc *precizez ca local pe acst calc merge(
Am instalat si un server ftp (cerberus) pentru a putea lucra la distanta - serverul merge testat pe total comander.
CAnd de pe unul din calc din retea incerc sa fac un nou proiect in dreamweaver, dau host ftp, nume, pass, testez conexiunea si este ok dar cand trec la pasul urmator crapa si imi da urmatoarea eroare din fisier.
Ma puteti ajuta cum pot face sa scap de ea?

Eroarea apare cand dau test URL
Multumesc anticipat.
pavelescu
Incearca sa pui calea gen \\calculator36\.........

MacromediaMX
Eu folosesc http://localhost/numeSite
vdingo11
CITAT (MacromediaMX @ 15th October 2009, 21:13) *

Asta in cazul in care ai si Apache si dreamweaver pe acelasi calc. Altfel nu mai merge in retea cu localhost.
MacromediaMX
Corect, daca e pe pc-ul respectiv.
Daca vrei prin retea, ii dai http://ipServer(local)/numeFolderSite, dar asigura-te ca pe pc-ul unde ai serverul instalat sa nu fie restrictii (firewalluri).
CuteGuy
Intrebare simpla: de ce nu lucrezi "local" si upload files pe server ? Cu ocazia asta ai si un backup.old in caz ca strici ceva. Nu e mai usor si mai sigur ?
vdingo11
Aceasta problema o am in cadrul unui laborator dintr-o scoala unde ar trebui sa se faca php si sunt vreo 30 de statii.
Daca configurez pe fiecare statie si apoi am de facut vreo modificare trebuie sa o iau din nou la mana pe toate. Asa cu un server lucrez la un singur calc.
In Dreamweaver exista o bifa in care tot ce pune pe server salveaza si local intr-un director, deci nu esete problema de back-up.

Oricum ceva nu este in regula cu serverul meu ftp cred ca am avut surpriza sa mearga uneori si alteori nu (cand verifica si url-ul si este corect si doresc sa accesez fiserul remote imi spune: Dreamweaver cannot determine the remote server time. The select newer and synchronize commaands will not be available.

Ca server ftp folosesc Cerberus iar din total cmd merge perfect tot timpul.

Gata am gasit: problema este ca atunci cand definesti un site in dreamweaver ai 2 posibilitati:
- basic - cu wizard
- advanced - in acest caz la remote server si testing server se poate bifa la ftp use pasive mode. Cu aceasta bifa merge corect, dar in mopdul basic nu exista asa ceva.

Intrebarea mea este cum as putea ca acest pasive mode sa fie implicit, adica sa nu mai trebuiasca bifat. Ar fi mai usor de folosit basic mode pentru un laborator de informatica.

Astept alte sfaturi.

vdingo11
De eroarea asta puteti spune ceva?
A mai intalnit-o cineva?
Ea apare in momentul in care dau done la define site (dupa ce in prealabil a fost testat a fiind ok serverul ftp si url-ul) si incerc sa accesez remote view.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.