burate
15th October 2009, 00:30
As vrea si eu niste sfaturi in legatura cu un schimb pe care as vrea sa-l fac:
Sunt posesorul unui Golf IV 1.6 EURO 4 cu 61000 KM (reali, masina a fost in familie luata de la VW Romania de verisoara mea, eu sunt posesorul ei de un an si 2 luni aprx.) cu climatronic, oglinzi, faruri, ABS, ESP, aproape tot tacamul.
As vrea sa vand aceasta masinuta si sa iau in schimb tot un Golf IV dar TDi cu 130 CP de preferinta.
Nu prea ma pricep la masini in general decat chestii de baza, dar stiu ca diesel-ul cunsuma mai putin si alearga mai repede. As vrea, de la cine ma poate ajuta, niste sfaturi legat de orice intre aceste motorizari.
valeria1989
15th October 2009, 04:03
nu ai si tu pe cnv in fam care stie mai multe despre masini? sau mergi la un service,cv,da-i o bere la un mecanic sau cuiva care te poate ajuta si rezolvi problema k pe aici nu stiu cati stiu rasp la intrb ta...app super golf-urile...sunt preferatele mele
car-man
15th October 2009, 07:16
CITAT (burate @ 15th October 2009, 01:30)

dar stiu ca diesel-ul cunsuma mai putin si alearga mai repede.
din motivul asta diesel-ul este folosit in Formula 1...
andreiutz
15th October 2009, 07:17
www.vwforum.ro
daca aici nu te poti lamuri, atunci nu stiu unde altundeva poti
car-man
15th October 2009, 07:23
si de ce ai da o masina cu doar 61000km, cu toate dotarile si cu un istoric cunoscut pe una mult mai uzata?
ovidiudobie
15th October 2009, 08:03
stiu ca diesel-ul cunsuma mai putin si alearga mai repede
nu e chiar asa... benzina intotdeauna era mai rapida... dar totusi...
nu stiu cum ar fi daca un 1.6 benzina s-ar lua cu un 1.9 TDI de 130 CP
cred ca ar fi interesanta o treaba din asta...
acuma un lucru ii clar... un motor 1.9 TDI consuma mai putin si decat 1.4i
eu zic ca alegerea ta sa o faci in functie de km parcursi pe an ...
daca nu parcurgi mai mult de 15-20.000 de km pe an nu are rost sa treci pe diesel...
iar in legatura cu km intotdeauna masinile Diesel sh vor avea mai multi km pentru ca ele sunt cumparate sa parcurga multi km nu ca si benzinarele care sunt de obicei cu km putini, pentru ca ele umbla... asa la cumparaturi si incolo-incoace si cam atat...
Sfatul meu e sa treci la TDI ... motorul de 130 de CP totusi va trage mai bine decat 1.6i ...
car-man
15th October 2009, 08:11
CITAT (ovidiudobie @ 15th October 2009, 09:03)

nu stiu cum ar fi daca un 1.6 benzina s-ar lua cu un 1.9 T
DI de 130 CP
cred ca ar fi interesanta o treaba din asta...
ce spui,Franz? de ce nu il compari cu un benzinar echivalent la cmc si CP???
ovidiudobie
15th October 2009, 08:16
QUOTE (car-man @ 15th October 2009, 09:11)

de ce nu il compari cu un benzinar echivalent la cmc si CP???
pentru ca el a zis ca are 1.6 benzina si vrea sa-l schimbe cu 1.9 TDI de 130 CP !!!
car-man
15th October 2009, 08:29
CITAT (ovidiudobie @ 15th October 2009, 09:16)

pentru ca el a zis ca are 1.6 benzina si vrea sa-l schimbe cu 1.9 TDI de 130 CP !!!
la 1.6 poate avea si 160CP. nu ne-a spus cat are acum...
Evergreen
15th October 2009, 09:01
ce motor de 1,6 are 160 ponei la Golf 4???
Burate, tu nu o sa iei mare lucru pe masina ta (5000-5500....maaaxim 6000....deci nu faci afacere) si mai trebuie sa pui ceva pentru un diesel de care vrei tu.
ca sa gasesti unul in toate mintile e greu.... chiar daca e luat din romania
pe urma intervine revizia obligatorie la achizitionarea unui sehas
ce poate fi costisitoare sau nu, functie de anteriorul proprietar (bine, asta se vede si la pretul de achizitie
)
ovidiudobie
15th October 2009, 09:10
QUOTE (Evergreen @ 15th October 2009, 10:01)

poate ca omul-masina va zice ceva despre alea tunate ...
Evergreen
15th October 2009, 09:15
pot fi si rasturnate
tot nu scoti dintr-un stock de 100-110 cai 160 atita timp cit e benzinar, cel putin din tuningul uzual intilnit la orice colt de strada
car-man
15th October 2009, 09:21
CITAT (Evergreen @ 15th October 2009, 10:01)

am gresit eu... 116CP.
ma gandeam la G6.
catalinmariescu
15th October 2009, 09:24
Miscarea pe care vrei sa o faci e destul de riscanta. Stiu ca atractia pentru un motor diesel(mai ales unul de 130 de cai) este mare dar va fi foarte greu sa gasesti una buna. Ce diferenta de bani esti dispus sa dai? Din ce an e masina ta?
Motorul de 1.9 si 130 de cai este clar peste cel de 1.6 benzina pe care il ai dar consumul nu e asa de mic cum speri tu.
Evergreen
15th October 2009, 09:53
QUOTE (car-man @ 15th October 2009, 10:21)

am gresit eu... 116CP.
asta e diesel...
consumul va fi undeva intre 6 si 9%; daca vrei sa faci o miscare d-asta macar treci la ala de 150 cai
H725
15th October 2009, 09:55
CITAT (car-man @ 15th October 2009, 08:23)

si de ce ai da o masina cu doar 61000km, cu toate dotarile si cu un istoric cunoscut pe una mult mai uzata?
CITAT (ovidiudobie @ 15th October 2009, 09:03)

...
acuma un lucru ii clar... un motor 1.9 TDI consuma mai putin si decat 1.4i
eu zic ca alegerea ta sa o faci in functie de km parcursi pe an ...
daca nu parcurgi mai mult de 15-20.000 de km pe an nu are rost sa treci pe diesel...
...
daca ai facut doar 61,000km pina acum inseamna cu nu are rost sa cumperi diesel...
in afara de diferenta de pret/km trebuie sa mai pui in buget si eventuale reparatii la motorul diesel... ai auzit de povestile cu injectoare stricate etc...
Evergreen
15th October 2009, 10:44
cu adevarat, povesti
undercoverbrother
15th October 2009, 11:24
tine-ti omule masina ca e unicat. nu am auzit sa mai existe golfuri 4 la km astia.
daca vrei sa iei diesel de la vw, ia-ti cand ai bani de model mai nou, nu cumpara acelasi model ca te legi la cap degeaba.
golf 4 incepe sa se se invecheasca si, pe langa uzura, istoria masinii e mai greu de verificat decat la o masina mai noua si nu stii ce iei (mai ales ca nu te pricepi).
un sfat pt tine,
du-te odata pe an la reprezentanta vw sa schimbi macar filtrul de aer (ca sa nu lasi prea multi bani acolo) si sa-ti treaca in cartea de service operatiunea (care e neinteresanta) si km masinii (asta e scopul pt care te duci) pt ca e pacat sa pierzi avantajul km putini la o eventuala vanzare a masinii. altfel nu te va crede nimeni ca are km astia, mai ales ca nu esti primul proprietar. nu conteaza ca nu ai mai fost de 2 sau stiu eu cati ani prin reprezentanta.
Evergreen
15th October 2009, 11:34
sfatul e aproape corect:
la reprezentanta/service bun mergi doar atunci cind faci o operatie la care ai nevoie de garantie, gen schimb distributie (cred ca la anii din spatele celor 61k km este necesar un schimb de curea distributie)
un filtru, un cap de bara, o bucsa o schimba oricine...mai ales ca manopera este muuuult prea mare pt aceste lucruri minore
mai sint si alte masini cu km d-astia dar nu trebuie neaparat sa faca vilva pe forum posesorii lor (bine, probabil ca unii nu au habar despre ce inseamna un forum
)
undercoverbrother
15th October 2009, 11:42
nu pt garantie am zis sa se duca ci pt istoricul masinii si pt certificarea faptului ca km aia sunt reali cadn va vinde masina, maine, peste un an sau peste 3. cat poate sa coste manopera sa schimbi un filtru de aer la reprezentanta? masina nefiind in garantie poti sa schimbi ce vrei tu si sa vii si cu piese de acasa daca nu iti convine pretul lor. nu trebuie sa faci revizie completa sau mai stiu eu ce.
or fi si altii. personal, din toate golfurile 4 pe care le-am vazut nu stiu nici unul cu km astia.
Evergreen
15th October 2009, 11:44
QUOTE (undercoverbrother @ 15th October 2009, 12:24)

e pacat sa pierzi avantajul km putini la o eventuala vanzare a masinii.
in tirguri nici macar asta nu mai conteaza atita timp cit o masina buna sta si alta praf dar la alti bani pleaca in 3 ore
(golf benzinar dotat si dichisit si unul diesel dar cu mai putine optiuni=> benzinarul a ramas dieselul a plecat)
undercoverbrother
15th October 2009, 11:46
de ex am prieten care a cautat golf 4 doar pe benzina cu km putini verificabili si nu a gasit deloc. pana la urma a luat altceva.
sunt cumparatori si cumparatori...
Evergreen
15th October 2009, 11:46
si la distributie iti scrie nr de km.
operatia asta eu o consider mult mai veridica atita timp cit iau o masina cu distributie facuta la service si verificabila in comparatie cu "are distributie schimbate da nu am acte ca sa nu platesc tva sau ca am facut-o la un mecanic ce lucreaza si acasa"
iar pentru restul exista stand de testare...
ionut_ionut
15th October 2009, 16:46
eu nu as da un golf IV cu 60k km pe un alt golf Iv tdi 131 cu cine stie cate sute de km
parerea mea pastreaza-ti masina pana mai strangi niste bani (3-4mii) si cand faci update-ul iti iei ceva 2007-2008,cu km putini si mai multi cp si gata
burate
15th October 2009, 20:54
va multumesc oricum tuturor pentru sfaturi
p.s. golful meu este de 105 cp
chiar nu stiu ce sa fac, golful pe care l am gasit are 150k si e din 2002 fata de al meu din 2004, dotarile sunt cam aceleasi ca ale mele nu e diferenta, dar dieselul....
ma mai interesez zilele astea
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.