claudion
11th October 2009, 11:39
Cand ma refer la marca proprie ma refer la produsele care se comercializeaza numai in respectiva retea de magazine iar unele dintre ele au cel mai bun pret de la raft. Exemplu : Metro - cu Aro, Carrefour - cu No1, Bila - cu Clever etc, pe segmentul "best price " . Mai sunt marcile private premium ( in general sunt importate direct de catre reteaua de magazine ) cum ar fi : Metro - cu Metro Quality, Carrefour - cu Carrefour, Real - cu Real Quality etc.
Ce parere aveti de calitatea acestora ? Cumparati frecvent aceste marci ? Pot fi ele o solutie de " criza " ?
reovel
11th October 2009, 12:07
NU cred ca sunt o solutie viabila. Produsele respective sunt ''gandite'' sa inlocuiasca calitatea(vezi macaroanele clever, sapunul real, bomboanele aro etc).
E exact ca nechezolul de pe vremea lui ceausescu
lykaon
12th October 2009, 11:42
In primul rand eu ma uit la producator, pentru ca aceste produse sunt distribuite sub numele Aro, etc, dar producatorul este altul (Scandia Sibiu spre exemplu). Mai cumpar acest gen de produse, dar le studiez cu foarte mare atentie inainte de a le cumpara. Calitatea nu este punctul lor forte.
stupidcow
12th October 2009, 11:54
Cele mai de calitate cred ca sunt cele din magazinele Mega Image, marca 365.
claudion
13th October 2009, 09:43
CITAT (stupidcow @ 12th October 2009, 12:54)

Cele mai de calitate cred ca sunt cele din magazinele Mega Image, marca 365.
Da pentru ca sunt importate iar Mega tine la calitate, in schimb nu sunt dintre cele mai ieftine. Intrebarea mea era legata de produsele marca proprie, in spatele carora stau producatori autohtoni : sunt toate de calitate ?
Rover
13th October 2009, 09:48
Depinde si de producator. Am vazut ca, mai nou, fie nu mai scriu producatorul fie au apelat la niste producatori absolut necunoscuti (probabil ca sa capete preturi mai mici).
99ton
13th October 2009, 11:12
Depinde,am mai cumparat legume congelate nr.1,acceptabile(iarna)...in rest,ma cam feresc de ele.
car-man
13th October 2009, 11:16
aia din "occident" numai din astea cumpara.
ce-i drept, ieftineala lor este mult mai buna decat ieftineala noastra...
99ton
13th October 2009, 11:19
CITAT (car-man @ 13th October 2009, 12:16)

aia din "occident" numai din astea cumpara.
De unde ai mai scos-o si pe asta?...ceilalti producatori nu mai vand nimic?
car-man
13th October 2009, 11:28
CITAT (99ton @ 13th October 2009, 12:19)

De unde ai mai scos-o si pe asta?...ceilalti producatori nu mai vand nimic?
din casele indivizilor in care am fost (elvetieni, francezi, italieni): produse cosmetice, detergenti, vinuri, branzeturi etc. si aveau meserii cu "carte"... mobila: Ikea la greu!
nici despre nemti si belgieni n-am auzit altceva...
99ton
13th October 2009, 11:35
CITAT (car-man @ 13th October 2009, 12:28)

din casele indivizilor in care am fost
Specifica...in vizita sau la ciordit?
car-man
13th October 2009, 11:54
CITAT (99ton @ 13th October 2009, 12:35)

Specifica...in vizita sau la ciordit?
in vizita la ciordit!
Dev
13th October 2009, 11:57
Subscriu la ce zice car-man, fiecare lant de supermarketuri prin Europa are marca proprie (sub marca respectiva gasesti orice, de la paine, ulei, carnuri pana la sampoane, detergenti si hartie igienica) si aia e de obicei cea mai cumparata.
La fel de adevarata e si treaba cu IKEA, pentru ca lumea prefera functionalitate nu fite
. Plus ca ei se muta destul de des si nu au chef sa-si care mobila dintr-un loc in altul. Iti permiti ca o data la 1-2 ani sa dai 2-3 mii de euro ca sa iti mobilezi apartamentul de 3 camere si sa fie totul nou.
aljarreau
13th October 2009, 12:27
CITAT (claudion @ 11th October 2009, 12:39)

Cand ma refer la marca proprie ma refer la produsele care se comercializeaza numai in respectiva retea de magazine iar unele dintre ele au cel mai bun pret de la raft. Exemplu : Metro - cu Aro, Carrefour - cu No1, Bila - cu Clever etc, pe segmentul "best price " . Mai sunt marcile private premium ( in general sunt importate direct de catre reteaua de magazine ) cum ar fi : Metro - cu Metro Quality, Carrefour - cu Carrefour, Real - cu Real Quality etc.
Ce parere aveti de calitatea acestora ? Cumparati frecvent aceste marci ? Pot fi ele o solutie de " criza " ?
Eu mă împac bine cu unele produse de acest gen. Dacă ești atent la ingrediente și la producător ai șanse să găsești produse de calitate apropiată celor mai scumpe. Ultimele produse cumpărate care mi-au plăcut și o să le mai cumpăr: săpun cu ulei de măsline Carrefour, cereale Carrefour și săpun lichid 365 Mega Image
.
Dar sînt unele produse "marca supermarketului" pe care nu le-aș cumpăra chit că mi le-ar da cu 99% mai ieftin. Cum ar fi de exemplu vinul, tăriile sau cafeaua. La produsele astea nu mă risc și nici nu vreau să cobor ștacheta calității indiferent de preț.
claudion
14th October 2009, 23:42
CITAT (aljarreau @ 13th October 2009, 13:27)

Eu mă împac bine cu unele produse de acest gen. Dacă ești atent la ingrediente și la producător ai șanse să găsești produse de calitate apropiată celor mai scumpe. Ultimele produse cumpărate care mi-au plăcut și o să le mai cumpăr: săpun cu ulei de măsline Carrefour, cereale Carrefour și săpun lichid 365 Mega Image

.
Produsele mentionate de tine sunt in segmentul premium, de cele mai multe ori sunt importuri proprii ale retelelor respective. Raport bun si foarte bun calitate/pret
Dar sînt unele produse "marca supermarketului" pe care nu le-aș cumpăra chit că mi le-ar da cu 99% mai ieftin. Cum ar fi de exemplu vinul, tăriile sau cafeaua. La produsele astea nu mă risc și nici nu vreau să cobor ștacheta calității indiferent de preț. 
connectorxp
15th October 2009, 13:35
Din produsele de marca proprie am cumparat unt si chestii minore, cafea, bauturi , sucuri si alte alimente le iau de marci consacrate, eventual iau odata pentru proba si daca nu e rau mai iau, daca nu e bun nu mai cumpar .
kayman
16th October 2009, 21:50
Intrebarea era daca aceste produse sunt de calitate...
Exista produsele de tipul "primul pret" (adica cel mai mic), aici intrand No. 1, Aro, Clever. Cu privire la ele, nu va faceti iluzii, nu degeaba sunt cele mai ieftine. (faptul ca unele sunt produse de producatori consacrati nu inseamna nimic -- retetele si ingredientele sunt altele decat marcile producatorului respectiv). Probabil ca e ok sa-ti iei hartie igienica sub aceste marci, dar la mancare as fi foarte atent.
Exista apoi produse de nivel mediu, gen 365/Delhaize, Carrefour, Real quality, care cred ca reprezinta o alternativa reala la marcile consacrate, la un pret mai bun. De ex., ciocolata Carrefour si unele din cerealele lor mi se par mai tari decat orice gasesc de la oricine altcineva. La fel, unele din produsele importate exclusiv de Mega sunt excelente, chiar daca nu tocmai ieftine.
Apoi exista produse de nisa, gen Reflets de France (de la Carrefour) care au preturi mari si pentru care nu gasesti echivalent nici macar printre marcile producatorilor.
KoShiMin
17th October 2009, 10:10
Nu prea cumpar eu produse din supermarket (sunt comod si apelez la alimentara din colt), dar, din ce stiu eu, produsele "marca proprie" trebuie sa respecte niste standarde de calitate destul de inalte (de pilda produsele Carrefour).
Pretul scazut e datorat absentei costurilor legate de publicitate/marketing, precum si adaosului comercial. Un articol mai vechi din Adevarul, care confirma, cum se spunea mai sus, faptul ca si romanii au inceput sa se lase prada mai degraba strategiilor de marketing (cumpara "marca", nu produsul) decat sa evalueze in mod obiectiv calitatea produsului. Acum ai nostri considera ca "mai ieftin" = naparat "mai slab calitativ", la fel cum gandeau occidentalii pana acum 4-5 ani.
E ironic ca acum occidentalii au redevenit mai pragmatici si mai obiectiv si se orienteaza - la calitate egala - spre produsul mai ieftin, chiar daca ambalat fara fite si nepromovat pe țâșpe canale de televiziune si un zilion de flyere. Ba chiar UE si-a revizuit atitudinea vizavi de standardul de calitate in cazul produselor din sectorul legume-fructe si a adoptat o hotarare care permite comercializarea fructelor/legumelor chiar daca acestea nu au "o forma/culoare perfecta" (recte: nu arata de parc-ar fi din plastic), in conditiile in care acestea indeplinesc standardele de calitate (un mar crescut ecologic nu va arata niciodata ca alea crescute hidroponic, dar va avea un gust de o mie de ori mai bun).
Eu nu indemn neaparat la consumul produselor "marca proprie de supermarket" (am mai spus ca eu nu prea imi fac cumparaturile acolo), dar sunt de parere ca atunci cand cumperi un produs primul/singurul lucru care trebuie sa conteze cu adevarat este CALITATEA. Si, din pacate, pretul nu mai e de mult un criteriu care sa te indrume cand vine vorba de calitate. Sunt o groaza de produse scumpe si de o calitate mai mult decat indoielnica. Fie pretul e umflat artificial, din lacomia producatorului si/sau a comerciantului, fie absoarbe ca un burete un purcoi de costuri aditionale si absolut inutile (gen: onorariul lui whitney huston pentru muzica din clipul de prezentare al produsului, salariile babane ale seniorilor agentiei de publicitate care s eocupa de promovarea produsului si care, d ela o anumita varsta, nu mai fac absolut nimic, decat stau si-o freaca pe banii clientului, campania publicitara pe toate posturile TV etc. etc.).
mau77mau
17th October 2009, 10:17
buei recunosc in ultima vreme ma apucat un patriotism prostesc si cumpar mai mult produse romanesti abea apoi am ca si criteriu calitatea
produsele marca proprie nu le cumpar din principiu ... nu vreau pentru mine ce este mai ieftin datorita riscului crescut sa fie si ce este cel mai prost
car-man
17th October 2009, 12:11
Academia Romana isi cere scuze pe aceasta cale pentru produsele "marca proprie"...
Speram ca mau77mau sa gaseseaca "Gramatica Limbii Romane" la Adidas, Kenvelo etc.
mau77mau
20th October 2009, 23:12
CITAT (car-man @ 17th October 2009, 13:11)

Academia Romana isi cere scuze pe aceasta cale pentru produsele "marca proprie"...
Speram ca mau77mau sa gaseseaca "Gramatica Limbii Romane" la Adidas, Kenvelo etc.
academia romana trebuie intai sa isi ceara scuze pentru a fi o instutie comunista care in 1993 nu a gasit mai bun de facut decat revenirea la grafia cu litera  în loc de Î în anumite pozițti ale cuvintelor si la scrierea formelor sunt, suntem, sunteti în loc de sînt, sîntem, sînteti
in 1908, Titu Maiorescu insista in privința necesității ?de a scrie sonul î pretutindeni cu î?.
August Scriban scria în 1912 ca este ?inadmisibila existenta literelor î și â pentru un singur sunet?.
dar academia romana a gasit de cuvinta sa modifice limba dupa cum doreste cultura lor si astfel limba romana poate fi vorbita si scrisa in acest moment corect la fel cum o firma de alimentatie publica ar putea indeplinii concomitent toate cerintele legislative la un control de rutina
astfel in afara de raposatul pruteanu care avea si carisma, restul corectorilor virtuali care nu pot citii un text cu o cratima in minus fara a avea o grimasa intelectuala peste care nu pot trece le urez sa le fie ridicata masina parcata cu greu intr-un bucuresti fara locuri de parcare ... pentru ca si a vorbi corect romaneste este cam la fel de greu cu o astfel de academie care a avut grijia sa avem mai multe "masini decat locuri de parcare" si astfel sa isi justifice existenta pentru o noua erata oficiala in varianta reviziuita a DOOM de anul viitor
imi fac insa mea culpa ... am fost intotdeauna veriga slaba la gramatica ... si doar dupa ce am terminat (cu greu) scoala am inteles de ce ... sa vezi insa cat de urat scriu 
ps - am avut un frigider Ardo de la Metro care a fost ok
car-man
21st October 2009, 18:40
cratima "ca" cratima, dar ce te face cu "ii" in plus? 
intreaba-l si pe Graur...
mau77mau
21st October 2009, 22:33
CITAT (car-man @ 21st October 2009, 19:40)

cratima "ca" cratima, dar ce te face cu "ii" in plus?

intreaba-l si pe Graur...
un i in plus este banuiesc ceva gen lezmajestate si pacatosul ar trebui eviscerat ...
car-man
22nd October 2009, 09:59
eu ti-am zis sa-l intrebi pe Graur...
claudion
23rd October 2009, 09:28
CITAT (mau77mau @ 21st October 2009, 00:12)

academia romana trebuie intai sa isi ceara scuze pentru a fi o instutie comunista care in 1993 nu a gasit mai bun de facut decat revenirea la grafia cu litera  în loc de Î în anumite pozițti ale cuvintelor si la scrierea formelor sunt, suntem, sunteti în loc de sînt, sîntem, sînteti
in 1908, Titu Maiorescu insista in privința necesității ?de a scrie sonul î pretutindeni cu î?.
August Scriban scria în 1912 ca este ?inadmisibila existenta literelor î și â pentru un singur sunet?.
dar academia romana a gasit de cuvinta sa modifice limba dupa cum doreste cultura lor si astfel limba romana poate fi vorbita si scrisa in acest moment corect la fel cum o firma de alimentatie publica ar putea indeplinii concomitent toate cerintele legislative la un control de rutina
astfel in afara de raposatul pruteanu care avea si carisma, restul corectorilor virtuali care nu pot citii un text cu o cratima in minus fara a avea o grimasa intelectuala peste care nu pot trece le urez sa le fie ridicata masina parcata cu greu intr-un bucuresti fara locuri de parcare ... pentru ca si a vorbi corect romaneste este cam la fel de greu cu o astfel de academie care a avut grijia sa avem mai multe "masini decat locuri de parcare" si astfel sa isi justifice existenta pentru o noua erata oficiala in varianta reviziuita a DOOM de anul viitor
imi fac insa mea culpa ... am fost intotdeauna veriga slaba la gramatica ... si doar dupa ce am terminat (cu greu) scoala am inteles de ce ... sa vezi insa cat de urat scriu

ps - am avut un frigider Ardo de la Metro care a fost ok

Cred ca ne-am departat de subiect...
Ardo nu este marca privata Metro...daca asta ai vrut sa spui.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.