Apelare (sub)program pascal in alt program

colombo2003

Am un program pascal (sa-i zicem principal) si inca unul (sau mai multe) program pascal, sa-i zicem subprogram. Asta din urma contine, printre altele, o procedura pe care vreau sa o apelez in programul principal.
Ideea e ca nu vreau sa dau copy/paste la procedura din programul 2, ci vreau sa chem in programul 1 (sa includ in programul 1) programul 2.

Trebuie o anumita instructiue in antet, in partea declarativa. Stiam ca se poate, insa nu am mai lucrat de foarte mult timp si am uitat...!!! Am tot cautat, dar in zadar si acum m-am lovit de aceasta problema. CUM FAC? Multumesc tuturor celor care imi pot da o mana deajutor
add2005
QUOTE (colombo2003 @ 11th October 2009, 03:20) *
Am un program pascal (sa-i zicem principal) si inca unul (sau mai multe) program pascal, sa-i zicem subprogram. Asta din urma contine, printre altele, o procedura pe care vreau sa o apelez in programul principal.
Ideea e ca nu vreau sa dau copy/paste la procedura din programul 2, ci vreau sa chem in programul 1 (sa includ in programul 1) programul 2.

Trebuie o anumita instructiue in antet, in partea declarativa. Stiam ca se poate, insa nu am mai lucrat de foarte mult timp si am uitat...!!! Am tot cautat, dar in zadar si acum m-am lovit de aceasta problema. CUM FAC? Multumesc tuturor celor care imi pot da o mana deajutor

Faci o librarie. un alt fisier la care ii dai denumire gen popescu.pas

in popescu.pas o sa ai ceva de genu

unit popescu
interface
//// aici pui headerele de la functii pe care vrei sa le faci publice

procedure func1(...);
function func2(...)..;
implementation
//aici implementezi functiile

procedure func1(...);
begin
//codul
end;
function func2(...)..;
begin
//codul
end;

end.//cu end inchizi unit-ul.

in programe vei pune la uses unit-ul popescu, dupa care poti apela orice functie din el

Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.