USB to SERIAL pentru ICPROG

astrixz

Buna seara... Nu stiu daca s-a mai discutat despre aceasta problema pe aici...dar deocamdata nu am timpul disponibil pentru cautari... smile.gif.

Anul acesta am inceput si eu facultatea, si cum era de asteptat, mi-am doar laptopul cu mine....

Neavand port serial, mi-am achizitionat un convertor USB to SERIAL pe care am incercat sa-l folosesc impreuna cu un programator JDM, utilizand programul IcProg. Am setat tot ce trebuie, am incercat diferite setari pentru "BAUD RATE" (cred ca asa ii zice), dar nu reusesc nicicum sa il citesc.

Am nevoie sa "citesc" si sa "rescriu" urmatoarele tipuri de microcontrollere: PIC12F629, PIC16F84A, PIC12F628A.

Am vazut si eu la cineva o "cutiuta" de la Microchip care avea intrare mini-USB si o iesire pe 4 sau 5 pini.... iesirea am vazut ca era conectata direct la placuta cu aplicatia respectiva (care mai mult ca sigur avea ICSP)

Sunt dispus sa imi realizez singur un programator care sa il folosesc impreuna cu convertorul USB to SERIAL.....

Astept sfaturi, idei, din partea celor care s-au lovit de aceasta problema.
ramsesrr
Nu vei putea folosi adaptorul usb serial pt a programa.Cat despre "cutiuta de la Microchip" e cel mai probabil vorba de pickit 2

astrixz
M-am mai documentat si eu....in privinta kitului PICKIT 2.... Dar l-am gasit pe undeva pe la 250 lei...mie mi se pare ca e un pret exagerat... :|.

Totusi, nu exista chiar nici o modalitate sa imi fac un programator pe USB ?
ramsesrr
Sunt scheme pt clone pickit 2 pt care componentele te costa maxim 50lei
dekor
salut,
Cred ca problema vine de la adaptorul USB la serial.
Cerle mai multe nu asigura curentul necesar. Nu tensiunea !!!
Eu folosesc "US232R-10 USB to RS232 Converter, 10cm" de la FTDICHIP.
Am incercat ca si tine diverse zeci de modele.
Adresa este : http://apple.clickandbuild.com/cnb/shop/ft...-+RS232+%2B+DB9
Vezi ca au si in Romania distribuitor. Eu am cumparat prin intermediul lor. Am platit ramburs la posta romana.
Crede-ma merita sa ai lucru bun.
Eu il folosesc la programarea PLC-urilor de la Siemens.
Chiar este bun.

Dekor.
donpetru
Ar mai trebui punctat aici si solutia USB to RS232 cu microcontrolerul Atmega8, de aici:
http://makecircuits.com/blog/2009-03-23-us...or-atmega8.html
Avand acest circuit, pentru scrierea PIC-urilor puteti folosi programul PIC Flash de la mikroelektronika sau, cel mai sigur, programul recomandat in site-ul web de mai sus.

P.S. Solutia recomandata cu Atmega8 va costa usor sub 50lei.

Numa Bine
ady.preda
Fa-ti mai bine o clona Pickit 2. Schema e la ultimile pagini aici. Poti sa renunti la acele memorii 24C..Firmware-ul pt 18F2550 l-am atasat mai jos.Cum s-a mai zis mai sus te costa maxim 50 lei.
Apropo de unul nou, la Ad Electrocom am vazut la 180 lei doar programatorul. Astea care sar de 250 lei au incluse pe langa programator si o placuta de evaluare pt nush ce pic16f6...nu cred ca e mare nevoie de ea.

astrixz
Buna seara. Revin....
Am auzit de la niste prieteni cum ca au avut multa bataie de cap cu acele clone.... NU ar fi problema...strang eu bani sa imi cumpar unul.... ca o sa am nevoie mare.

Dar totusi, mai revin cu cateva intrebari:

1. Am un Laptop Toshiba P2 care are port serial. Am incercat sa inscriu un 12F629, il inscrie pana la capar, dar la verificarea automata da eroare la prima adresa, cu toate ca microcontrollerul functioneaza perfect cu codul programat de mine... de ce :-/ ?
La fel mai am un Laptop SONY, AMD@800 Mhz, are si el serial, cu care nu am reusit deloc, macar sa citesc cipul.
Mentionez ca programatorul mi l-am facut eu, nu are alimentare externa, dar nu mi-a dat nici o eroare cat timp l-am folosit pe desktop-ul de acasa.

2. Care este diferenta intre PicKIT2 si PicKIT3 ? Ce difera intre ele ? care ar fi mai bun ? Am vazut pe un forum cum ca pickit 3 ar avea niste probleme de firmware...

3. Daca imi cumpar PicKit 2 sau 3, voi putea programa cipurile prin ICSP (la fel cum le programez cu programatorul JDM) ? Pot folosi tot ICProg ?

4. Daca stiti cumva vreun tutorial, cat de cat accesibil (preferabil in lb Romana), dar poate sa fie in engleza, dupa care sa invat sa fac niste programele simple, dar care sa fie bazate pe programare C/C++ (sau asm ?). Cred ca C/C++ o sa facem la facultate si de aceea m-as baza mai mult pe el.

5. Eventual o schema / cablaj al unei placi de dezvoltare cat mai simple.... cu ce cip imi recomandati sa incep ? ma gandeam la 16F84 sau 16F627 (sau 628).

Multumesc anticipat tuturor pentru eventualele raspunsuri. smile.gif.

alain_doctoru
buna. intra pe http://www.hardwarebook.info/ si gasesti tot ce vrei:D
ramsesrr

1.E posibil ca laptopul sa nu dea tensiunea necesara pe portul serial dar ar putea fi si programatorul JDM vinovat(cel putin mie mi a facut o multime de probleme)
2.Pickit 3 e o versiune mai noua a programatoarelor din seria low cost de la microchip .Eu personal am pickit 2 e foarte bun.
3. Poti folosi pickit 2 pt a programa icsp dar nu cu icprog
4.O carte foarte buna pt inceput e Advanced PIC Microcontroller Projects in C,Tim Wilmshurst - Designing Embedded Systems with PIC Microcontrollers
5.Intre 16f84 si 16f628 ti-l recomand pe al doilea pt ca e mai ieftin(7 lei) si mai performant .Eu ti as recomanda sa iti faci o placa de dezvoltare cu 16f877 sau mai bine cu 16f887(aceleasi performante ca si 16f877 dar mai ieftin,cam 10lei)
astrixz
@ramserr

Ai cumva aceste carti in format electronic ?
Cu PicKIT3 poti programa mai multe tipuri de microcontrollere ?

Si referitor la placa de dezvoltare cu 16F887, ai cumva ceva schema ? :-/

Multumesc pentru raspunsuri wink.gif
ramsesrr
Pickit 2 poate programa urmatorele microcontrolere http://www.microchip.com/stellent/idcplg?I...ocName=en027813 .
Pt schema placii de dezvoltatre http://www.fiacopetti.it/pic16f877db12_en.htm (vei pune in loc de 16f877 in schema 16f887)sau cauta pe google. Cartile le vei gasi si pe ele cautand pe google
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.