Cum poti sa ramai pe prima pagina ?

sseicu

Sa presupunem ca am un site care este pe prima pagina in primele cinci, dupa o anumita cautare. Intrebarea mea este ce trebuie sa faci ca sa ramai acolo. Adica ce imbunatatiri sa ii mai aduci site-ului astfel incat sa nu dispara de pe prima pagina. Printre lucrurile care imi vin in minte sunt inscrierea in directoare si adaugarea macar lunar de continut nou.
Pun aceasta intrebare pentru ca am vazut ca fluctuatia pe google este foarte mare si pozitia site-urilor se schimba zilnic, daca nu chiar si la cateva ore. Adica am vazut site-uri care azi erau pe prima pagina, maine pe a doua pagina, poimaine iar pe prima pagina, si tot asa. Si mi se par destul de multe site-urile a caror pozitie variaza zilnic pe google.
Eu initial m-am gandit ca daca reusesti sa ajungi repede pe prima pagina, pe urma o sa fie usor sa te mentii, pentru ca odata cu trecerea timpului site-ul va avea o vechime mai mare, linkurile spre el vor avea o vechime mai mare, ceea ce iti da un plus considerabil. Dar momentan incep sa ma indoiesc de treaba asta. Plus ca am vazut ca sunt destui cei care renunta la site-uri care sunt pe prima pagina si teoretic ar trebui sa fie profitabile.
voxx
Pierzi vremea cu directoarele web...Trebuie sa adaugi cat mai mult continut + cat mai multe backlinkuri si bookmarkingul te mai ajuta.

Bukum
@voxx: La ce te referi concret cand spui bookmarking?
voxx
Social Bookmarking...Digg, Twitter, Yahoo! Buzz, StumbleUpon, reddit si altele smile.gif
xsol
Nimic nu e sigur, la început un domeniu poate avea cum se zice un boost, pe de altă parte dacă concurența devine acerbă poți chiar să dispari din primele 10 - 50 pagini, va învinge cel mai abil, muncitor și cel ce își dorește mai mult.... adică sârbii, pentru că dacă nu ar fi așa toți ar fi la mondiale w00t.gif, adică toți ar face ușor bani, sper că ai înțeles aluzia mea, când granzii business-ului vor vedea că e rost de o pâine în online-ul românesc vor trece la acțiune și mulți dintre cei de azi de pe primele pagini vor fi întrecuți, asta e cursul firesc, e o competiție ca oricare alta luat la general. ohmy.gif
sseicu
Eu stiam ca pe Digg si Twitter linkurile sunt cu noffolow. In cazul asta ar putea doar sa imi aduca vizitatori.
cheloo emil
CITAT (sseicu @ 11th October 2009, 21:39) *
Eu stiam ca pe Digg si Twitter linkurile sunt cu noffolow. In cazul asta ar putea doar sa imi aduca vizitatori.

daca publici ceva interesant pe digg, twitter sau stumble ai sansa ca utilizatorii cu bloguri sa scrie in legatura cu acel articol pe care il publici tu si sa-ti ofere link. La mine s-a intamplat in unele cazuri.

micacurioasa
CITAT (sseicu @ 10th October 2009, 23:48) *
Sa presupunem ca am un site care este pe prima pagina in primele cinci, dupa o anumita cautare. Intrebarea mea este ce trebuie sa faci ca sa ramai acolo. Adica ce imbunatatiri sa ii mai aduci site-ului astfel incat sa nu dispara de pe prima pagina. Printre lucrurile care imi vin in minte sunt inscrierea in directoare si adaugarea macar lunar de continut nou.
Pun aceasta intrebare pentru ca am vazut ca fluctuatia pe google este foarte mare si pozitia site-urilor se schimba zilnic, daca nu chiar si la cateva ore. Adica am vazut site-uri care azi erau pe prima pagina, maine pe a doua pagina, poimaine iar pe prima pagina, si tot asa. Si mi se par destul de multe site-urile a caror pozitie variaza zilnic pe google.
Eu initial m-am gandit ca daca reusesti sa ajungi repede pe prima pagina, pe urma o sa fie usor sa te mentii, pentru ca odata cu trecerea timpului site-ul va avea o vechime mai mare, linkurile spre el vor avea o vechime mai mare, ceea ce iti da un plus considerabil. Dar momentan incep sa ma indoiesc de treaba asta. Plus ca am vazut ca sunt destui cei care renunta la site-uri care sunt pe prima pagina si teoretic ar trebui sa fie profitabile.

Daca vrei sa ramai acolo trebuie sa bagi zilnic continut nou, original. Si sa cauti sa aduci linkuri catre situl tau. Nu introduce linkurile gramada, (campanii platite) este mai bine sa faci chestia asta manual si treptat, cate 5-10 pe saptamana. Eu asa am facut cu unele situri si mi-a prins bine. Cu altele am facut greseala sa introduc linkuri multe (directoare) intr-o perioada scurta de timp, am introdus mult continut odata (pentru a face un site "serios" si am avut succes pe o perioada scurta de timp. In momentul in care vei inceta sa lucrezi la site vei incepe sa "cazi".
lucifer893
Nu stiu cat de mult conteaza ca linkurile sa fie follow sau nofollow, dar conteaza sa fie facute pe site-uri cu PR mare. Postarea pe directoare web aduca mai mult munca decat beneficiu, daca nu cumva sunt titani ca DMOZ, sau Yahoo Directory. O alta modalitate buna e sa gasesti BLEG-uri (back links .EDU sau .GOV) care sunt luate mai mult in serios de marele G.
printesse

Link-urile sunt importante dar, trebuie sa vine de pe site-uri cu PR mare si care, in plus, sa fie relevante pentru site-ul tau (de exemplu, daca site-ul tau e despre telefoane iar link-ul vine de pe un site despre ursuleti de plus atunci link-ul nu e prea valoros).

O chestie importanta pe care nu cred ca a amintit-o cineva ar fi si articolele... poti scrie articole cu continut nou, interesant in care sa folosesti cuvintele tale cheie si link-uri catre site-ul tau (articole pe care le publici pe site-urile specializate sau chiar pe un blog - pe care poti sa-l faci special pentru a promova site-ul - un blog de nisa).

Depinde foarte mult si despre ce e site-ul tau... in plus, daca optimizezi pentru cuvinte cheie pentru care concurenta e foarte mare sfatul meu ar fi sa te orientezi catre "long tail keywords".
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.